Şimdi Ara

(((Gürcistan'da savaş çıktı))) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savaşlardan karlı çıkmak bize ters, biz millet olarak yara açmayız yara sararız, orda sınırın diğer tarafında akrabalarımız komşularımız az ilerisinde kardeşlerimiz Azeriler var, bundan kimse karlı çıkmaz, silahdan kandan gelecek kar gelmez olsun,.
    1 milyon dolar kazanırsın sonra bi felaket olur 50 misli çıkar.

Çok yanlış hareketler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkaya. -- 8 Ağustos 2008; 22:47:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

önemli değil kim kimi desteklarlerse desteklesin önemşi olan biz bu bu savaştan nasıl karlı çıkabiliriz o önemli

Silah satalım , organ ticareti yapalım , tabut firması kuralım , cenaze işlemleri için sıkı bir organizasyon şirketi ....

İnsanlık can çekişiyor!

iyide bu ne biz çıkardık nede biz körükledik her zaman savaş kötü değildir bu gün kurtuluş savaşı olmasa bu vatanda olmazdı ve şu nu untmayın insanlık tarihi boyunca olduğu gibi herzaman savaş ollacak

"Savaş bir milletin canına kastetmedikçe cinayettir."

iyi o zaman lafı iyi söylemişsin cuk diye oturdu konuya gürciler osetyadaki bağımsız olmak isteyen halkı ezmeye ve öldürmeye başladı ondan sonra bu hale geldi

• Savaştan para kazanmak bize yakışmaz diyen arkadaşları anlıyorum ancak bu arkadaşlar Gürcistan ordusunu bizim eğittimizi ve onlara mühimmat sağladığımızı yani bir anlamda bu savaşın alt yapısının bizim desteğimiz ile hazırlandığını biliyorlar mı? Bu durumda savaştan para kazanmış değil para kazanabileceğimiz bir şeyi hayrına yapmış gibi bir durumda oluyoruz.

Bu arada Gürcistan bizden elektrik istemiş ve vermemiz söz konusuymuş. Bence yanlış bir hareket olur. Çünkü Gürcistana vermeyi planladığımız elektriğin %50'den fazlasını Rusyadan aldığımız doğalgazla üretiyoruz. Rusların tepesini attırırsak kesiverirler doğalgazı, Gürcistana vermeyi bırakın kendi ampullerimizi yakacak elektrik bulamaz hale geliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Savaştan para kazanmak bize yakışmaz diyen arkadaşları anlıyorum ancak bu arkadaşlar Gürcistan ordusunu bizim eğittimizi ve onlara mühimmat sağladığımızı yani bir anlamda bu savaşın alt yapısının bizim desteğimiz ile hazırlandığını biliyorlar mı? Bu durumda savaştan para kazanmış değil para kazanabileceğimiz bir şeyi hayrına yapmış gibi bir durumda oluyoruz.

Bu arada Gürcistan bizden elektrik istemiş ve vermemiz söz konusuymuş. Bence yanlış bir hareket olur. Çünkü Gürcistana vermeyi planladığımız elektriğin %50'den fazlasını Rusyadan aldığımız doğalgazla üretiyoruz. Rusların tepesini attırırsak kesiverirler doğalgazı, Gürcistana vermeyi bırakın kendi ampullerimizi yakacak elektrik bulamaz hale geliriz.

arkadaşım birinci paragarftaki sözlerine katılıyorum bizi zaten bu hale getiren bu düşünceler elleri kollarını kaldırmazlar ama millete insanlık dersi ahlak dersi verirler kardeşim icraat yapıyoson bu oyunda varsın bak iki büyük ülke nasıl piyonlarını oynatıp silahlarını satıyo düzeni bu hale getiryo hadi o kdar savaş karşıtıysan durdursana. Yapamazsın niye gücün yok ilk önce kendi ülkeni kurtar sonra başka ülkeleri sen türkmen kardeşlerine sahip çıkamadın azerbeycana rys tankları girerken bi şey yapamadın ermeniler karabağı alırken bön bön baktın hey yavrum hey ne savaş ahlakından bahsediyon bi dişini gösterebiliyormusun yok ozaman bari zararlı çıkmada karlı çıkmaya bak.

• Türkiye ile Rusya ve Gürcistan arasındaki sorunun uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur.

Bu işlerin peşinde koşturanlar ; "gürcü" kökenki hükümet yöneticileridir.

Şöyle düşünelim: Bugün Türklerin bir savaşı olsa, gürcistan bize destek verir mi? veyahutta rusya verir mi?

Hiçbirisi...

Bırakın desteği, tarih boyunca yaptıkları gibi gene bizi arkadan vuracaklar.

Yakın tarihe gelelim...
    Kıbrıs savaşında , güneydoğu operasyonlarında TÜRK evlatları teker teker uçmağa varırken , hangi komşumuz bize yardım etti ?
    Hani nerede "komşuluk"?

K.K.T.C.'ni resmen tanıyan bir rusya veya gürcistan gördünüz mü?

Hülasa "komşuluk " denilen olay ; kimsenin umurunda bile değilken, Türkler neden " komşuluk " adına ezeli TÜRK düşmanlarına destek verecekler?

pkk lı teröristlere destek veren , onlara gizli gizli her türlü lojistik desteği yapan düşmanları savunmak, Türk evlatlarına mı düşmüştür?

Sonuç olarak, her ikisi de slav ırkına mensup oldukları için akraba sayılan , ruslarla gürcülerin savaşı, Türkiye'yi ilgilendirmez.
    Bunlar Türkiye'nin düşmanlarıdır, birbirlerini kırmaları bizim sorunumuz değil.

Ama başımızda "gürcü" kökenli bir hükümet başkanı varsa ; durum değişir..
    Türklerden alınan vergilerle temin edilen elektrik enerjisi ; kürtlere yapıldığı gibi gürcülere de çok ucuz fiyata satılır..

Aradaki fark ; nasıl olsa önümüzdeki aylarda yeni bir " elektrik zammı " ile yine TÜRKLER'den alınır..

Bir ülkeyi yönetenler "SAF IRK " olmadığı müddetçe ; o ülkede gaflet , delalet ve ihanet alır başını gider...

• Sizce bu savaşta kim haklı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razercode

Sizce bu savaşta kim haklı?

Haklı olan yok bana göre fakat, kendisine destek verdiğini zannettiği ABD nin gazıyla, kumar oynayan Gürcü lider Şaakaşvili bu savaşta hatalı olandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akın48

Bir ülkeyi yönetenler "SAF IRK " olmadığı müddetçe ; o ülkede gaflet , delalet ve ihanet alır başını gider...

Hitler'den bir farkımız kalır mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: akın48

Bu söylediğine gerçekten inanıyormusun?

Dünya üzerinde SAF IRK diye birşeyin varolabileceğine?
  • quote:

Amerika'nın gazına gelerek Osetya'yı işgal eden Gürcistan bence haksız durumda idi savaşın başında.Fakat Rusya bugün sivil yerleşim yerlerini hedef aldıktan sonra şu anda savaşta haklı ya da haksız bir taraf olmadığını düşünüyorum.
  • peki bu savasın cıkma nedeni nedr?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercan2021

peki bu savasın cıkma nedeni nedr?

Rusya'nın Güney Osetya bölgesi için bağımsızlık istemesi fakat Gürcistan'ın Amerika'nın da yanında olacağını düşünerek burayı işgal etmesi.

Düzeltme:Güney kelimesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzey Kafkasya -- 9 Ağustos 2008; 13:32:32 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

quote:

iyide bu ne biz çıkardık nede biz körükledik her zaman savaş kötü değildir bu gün kurtuluş savaşı olmasa bu vatanda olmazdı ve şu nu untmayın insanlık tarihi boyunca olduğu gibi herzaman savaş ollacak

"Savaş bir milletin canına kastetmedikçe cinayettir."

iyi o zaman lafı iyi söylemişsin cuk diye oturdu konuya gürciler osetyadaki bağımsız olmak isteyen halkı ezmeye ve öldürmeye başladı ondan sonra bu hale geldi

attığım mesajın konuyla ilgisi yoktu kalınlaştırdığım yerle ilgiliydi, ama senin düşüncen bu savaşın bir haklı tarafının olduğu yönünde galiba yani rusya kurtarmak için mi sivil halk üzerine bomba yağdırdı yo hayır bu çatışma çok daha derin, bir güç gösterisi burada haklı yok çünkü insanlar hiçkimsenin umurunda değil

• arkadaşlar gürcülerin arkasında abd vardır bu olay abd destekli gürcistanda u dönüşü darbeyle başlar. darbe türkiyedeki darbeyle tamamen aynıdır. gürcü yönetimi tamamen amerikan himayesini desteklemektedir.türkiyeyide abd yönettiği için abd den gelen emirle gürcülere sınır olduğumuz için rusyaya karşı onları bizim eğitmemiz ve geliştirmemiz istendi ve bizde yıllardan beri bunu yapıyoruz( pkk yı hallettik gürcüleri eğiymemiz kaldı).biz onları eğitiyoruz ama şuan türkiyedeki bölücü hareketin arkasındaki birçok ajan gürcü buna tayyip erdoğanda dahil.neyse konuya gelelim kafkas bölgesi ruslar için stratejik önemi çok yüksek çünkü ruslar burda birkere taviz verdimi bi anda abd tarafından kuşatılmış olur onun için admlar bu konuda asla taviz vermezler.bu aslında abd rusya soğuk savaşıdır. savaşın diğer bir yanıda gürcü yönetimi abd ye güvenerek halkını resmen ateşe atmıştır.amerika kalkıpta rusyaya savaş açacak değil.bu savaş karıncayla filin savaşıdır gürcistan asrın hatasını yapmıştır yani hapı yuttular. inşallah bizi etkilemez diyeceğim. az biraz etkiler ama rusyada abd de türk silahlı kuvetlerinin u dönüşü yaparak tekrar kemalizme yani anti emperyalizm bir tutum aldığını biliyor.gerisini siz getirin artık.....

• quote:

Orjinalden alıntı: ugr7

quote:

Amerika'nın gazına gelerek Osetya'yı işgal eden Gürcistan bence haksız durumda idi savaşın başında.Fakat Rusya bugün sivil yerleşim yerlerini hedef aldıktan sonra şu anda savaşta haklı ya da haksız bir taraf olmadığını düşünüyorum.

sanki gürcistan osetyada sadece asker öldürdüü hep sivil -_-
  • quote:

Orjinalden alıntı: LORDFURKAN

quote:

Orjinalden alıntı: ugr7

quote:

sanki gürcistan osetyada sadece asker öldürdüü hep sivil -_-

Aksini mi iddia ettim? Gürcistan'ın savaşın başında Güney Osetya'yı işgal ederek haksız duruma geçtiğini yazdım.

• gürcistanın tamamı savaş makinesi olsa ne yazar

dün tvde rusya ile gürcistanın oruları arasında kıyaslama yapıyodu rakamları tam olarak hatırlamıyorum ama

gürcistanın 20bin rusyanın 1milyon askeri varmış

gürcistanın 37 savaş uçağı 20 helkopteri varmış rusyanın 2880 savaş uçağı 1900 helikopteri varmış

gürcistanın 80tanemi ne zırhlı aracı varmış rusyanın ise sadece 22bine yakın tankı varmış

rusyanın 740 balistik kıtalararası bilinen füzesi varmış ayrıca bilinmeyen nükleer gücünüde allah bilir

deniz kuvvetlerinde ise rusyanınkini bi sayıyo uzayıp gidiyo rusya isterse 2 saatte Türkiye sınırına dayanır haritadan siler
    gürcistan o herkese yardımcı gibi görünen şerefsiz abdnin köpeği oldu ve ona güvenerek osetyaya saldırdı sonunda nooldu abd adam akıllı açıklama bile yapmıyor işte abdye güvenen devletlerin çoğu böle oldu

abd ıraka girdiğinde ordaki halk yaşasın saddam gitti diye göbek atıyolardı şimdi nooldu saddamı mumla arıyolar ey yavrum ey

• quote:

Orjinalden alıntı: alp-er500

gürcistanın tamamı savaş makinesi olsa ne yazar

dün tvde rusya ile gürcistanın oruları arasında kıyaslama yapıyodu rakamları tam olarak hatırlamıyorum ama

gürcistanın 37 savaş uçağı 20 helkopteri varmış rusyanın 2880 savaş uçağı 1900 helikopteri varmış

gürcistanın 80tanemi ne zırhlı aracı varmış rusyanın ise sadece 22bine yakın tankı varmış

rusyanın 740 balistik kıtalararası bilinen füzesi varmış ayrıca bilinmeyen nükleer gücünüde allah bilir

deniz kuvvetlerinde ise rusyanınkini bi sayıyo uzayıp gidiyo rusya isterse 2 saatte Türkiye sınırına dayanır haritadan siler
    gürcistan o herkese yardımcı gibi görünen şerefsiz abdnin köpeği oldu ve ona güvenerek osetyaya saldırdı sonunda nooldu abd adam akıllı açıklama bile yapmıyor işte abdye güvenen devletlerin çoğu böle oldu

abd ıraka girdiğinde ordaki halk yaşasın saddam gitti diye göbek atıyolardı şimdi nooldu saddamı mumla arıyolar ey yavrum ey

ALPER TÜRK OLDUĞUNDAN ŞÜPHE EDİYORUM NASIL RUSYA BİZİ ALABİLİR YA AKLIN MANTIĞIN ALIYOMU 1.5 MİLYON MEHEMETÇİK BORUMU
    not : Büyük harfle yazmanın ne anlama geldiğini biliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: C# C++ JAVA SQL

quote:

ALPER TÜRK OLDUĞUNDAN ŞÜPHE EDİYORUM NASIL RUSYA BİZİ ALABİLİR YA AKLIN MANTIĞIN ALIYOMU 1.5 MİLYON MEHEMETÇİK BORUMU

aslında orda bir yanlış anlaşılma var "rus askerleri gürcistanı ezip bizim sınırımıza kadar gelirler"demiş bize saldırır gibi bir cümle kastetmemiş orda

• quote:

Orjinalden alıntı: C# C++ JAVA SQL

quote:

Arkadaşım kalın yazılı yere dikkat edermisin bu arada arkadaşımı yanlış anlama konuşma mabında :D

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.