Şimdi Ara

(((Gürcistan'da savaş çıktı))) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen yıl haziran ayında tiflis'teydim çık güzel bir şehir her yer yemyeşil ve güler yüzlü hoş insanların oldugu bir memleket,yazık oluyor çok üzüldüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C# C++ JAVA SQL

ALPER TÜRK OLDUĞUNDAN ŞÜPHE EDİYORUM NASIL RUSYA BİZİ ALABİLİR YA AKLIN MANTIĞIN ALIYOMU 1.5 MİLYON MEHEMETÇİK BORUMU
    not : Büyük harfle yazmanın ne anlama geldiğini biliyorum.

Duygusallıktan biran olsun sıyrılıp mantıklı yaklaşalım, ne dersiniz..

Konumuz Türkiye - Rusya değil ancak şöyle bir bakarsak Rusya'nın askeri açıdan Türkiyeden çok üstün olduğu rahatça görülüyor sanırım..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX
    Konumuz Türkiye - Rusya değil ancak şöyle bir bakarsak Rusya'nın askeri açıdan Türkiyeden çok üstün olduğu rahatça görülüyor sanırım..?

Kurtuluş savaşı döneminde de çok güçlüydü...Ama Erzurum-Kars Platosundaki halk savunmasını geçip Anadoluya giremedi!!

1979'da Afganistana aşırı yığınak yaparak muazzam bir ordu ile girdi....Sonuç: Şah Mesud'un Askerleri spetznatzları mahvetti..

Çeçenleri söylemeye gerek bile yok!!

Beslan ve Sinema baskınında meşhur spetnatzların çözüm(!) yöntemlerini dünya görmüştü!!Yüzlerce sivil kendi ülkesinin askeri nedeniyle hayatını kaybetti..

Gurur duyduğu(??) sosyalizmi devlet kendi eliyle tarihe gömmek zorunda kaldı.Buna "tükürdüğünü yalamak" denir!

Her zaman söylerim dünyanın en kofti ülkesi Rusyadır...Yönetim çeteye benzer,diplomasi yeteneği sıfırdır..Yerleşmiş ve sürekli bir devlet geleneği yoktur!!

Rusya'nın güçlü olduğuna inananlar komünizmin devleti güçlendireceği kanısına inananlardır...Bu kanı hangi profilden bakılırsa bakılsın yanlış bir kanıdır..

• kafkaslardan aşacağız
    türklüğe şan katacağız
    türkün şanlı bayrağını
    moskovaya asacağız

kafkaslardan esen yeller
    şimdi sana selam söyler
    olsun bütün moskof eller
    kurban türkün bayrağına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 10 Ağustos 2008; 3:06:16 >
  • Bugün dünyanın hemen hiç bir ülkesi diğerini kolay kolay işgal edemez. Artık savaşlar meydanlarda yapılmıyor. Rusya'nın yada Amerika'nın bir ülkeyi bitirrmesi için işgal etmesi gerekliliği yoktur. Savaş kazanmak demek topraklarını almakla ilintilendirilmemelidir.

Rusya hakkındaki kişisel fikirlerinizdir söyledikleriniz. Ama ne siz, nede ben içinde bulunmadığımız, devlet sistemi ve yapısını tam olarak bilemediğimiz bir ülke hakkında bu kadar kesin ve küçümseyici konuşamayız. Kimseyi küçümsememek lazım..

Soruna ideolojik yaklaşmakta apayrı bir hatadır. Belirtmeden geçemeyeceğim. Komunizm ve Sosyalizm karşıtı söylevleri Rusya üzerinden pazarlamak artık çok ucuzlamış bir saldırı metodudur.

• quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Kurtuluş savaşı döneminde de çok güçlüydü...Ama Erzurum-Kars Platosundaki halk savunmasını geçip Anadoluya giremedi!!

1979'da Afganistana aşırı yığınak yaparak muazzam bir ordu ile girdi....Sonuç: Şah Mesud'un Askerleri spetznatzları mahvetti..

Çeçenleri söylemeye gerek bile yok!!

Beslan ve Sinema baskınında meşhur spetnatzların çözüm(!) yöntemlerini dünya görmüştü!!Yüzlerce sivil kendi ülkesinin askeri nedeniyle hayatını kaybetti..

Gurur duyduğu(??) sosyalizmi devlet kendi eliyle tarihe gömmek zorunda kaldı.Buna "tükürdüğünü yalamak" denir!

Her zaman söylerim dünyanın en kofti ülkesi Rusyadır...Yönetim çeteye benzer,diplomasi yeteneği sıfırdır..Yerleşmiş ve sürekli bir devlet geleneği yoktur!!

Rusya'nın güçlü olduğuna inananlar komünizmin devleti güçlendireceği kanısına inananlardır...Bu kanı hangi profilden bakılırsa bakılsın yanlış bir kanıdır..

Başka bişey demiyorum. NovariX ve alp-er500 iyi okuyun

• 7 yıldır rusyada yaşıyorum..
    Rusya sömürmeyi seven bir millettir,sanki dünyada onlardan başka kimse yaşamıyor,hala eski sovyet cumhuriyetlerini sömürmeye çalışıyor ve bunuda başarıyor,nedeni sovyet döneminde terkibinde olan her devlete rus halkının büyük rus dilinin eşsiz olduğunu anlatmış 80 yıl boyunca ve bu anlamda çok okullar açmış,ben kazakistan,azerbaycan,türkmenistan ve gürcistanda'da bulundum oralarda rusca bilmeyene pek kültürlü adam gözüyle bakmıyorlar,ve hala ruslara karşı saygıyla karışık bir bir korku var,buna rağmen çocuklarını rus okullarına gönderiyorlar ana dilinde önce rusca öğretiyorlar.

Şimdi azerbaycandayım,yıl sonuna kadar burada kalacağım,azeriler bu savaşta rusyanın yanındalar herkes rusyayı destekliyor,nedenini bilmediğim çok büyük bir saygı sevgi var her ne olursa olsun ruslar her ne yaparsa yapsın.

Rusya benim fikrimce,10 yıl içinde ne yaparsa yapacak,ezecek sömürecek yıkacak yakacak,rusya federasyon bir devlet elbette birileri bu rusyanın içindeki devletleri uyandıracak destekleyecek ayaklandıracak rusya kendi içiyle mücadele edecek zayıflayacak,rusya başka büyük güçler için kolayca karıştırılacak bir yer aslında buda zamanla olacak.

Rusyada moskva'da yaşadıklarıma gelince,çok ama çok kriminal bir şehir moskva,rüşvetin mafianın hırsızlığın aşırı milliyetciliğin tavana vurmuş olduğu bir yer....

• quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

7 yıldır rusyada yaşıyorum..
    Rusya sömürmeyi seven bir millettir,sanki dünyada onlardan başka kimse yaşamıyor,hala eski sovyet cumhuriyetlerini sömürmeye çalışıyor ve bunuda başarıyor,nedeni sovyet döneminde terkibinde olan her devlete rus halkının büyük rus dilinin eşsiz olduğunu anlatmış 80 yıl boyunca ve bu anlamda çok okullar açmış,ben kazakistan,azerbaycan,türkmenistan ve gürcistanda'da bulundum oralarda rusca bilmeyene pek kültürlü adam gözüyle bakmıyorlar,ve hala ruslara karşı saygıyla karışık bir bir korku var,buna rağmen çocuklarını rus okullarına gönderiyorlar ana dilinde önce rusca öğretiyorlar.

Şimdi azerbaycandayım,yıl sonuna kadar burada kalacağım,azeriler bu savaşta rusyanın yanındalar herkes rusyayı destekliyor,nedenini bilmediğim çok büyük bir saygı sevgi var her ne olursa olsun ruslar her ne yaparsa yapsın.

Rusya benim fikrimce,10 yıl içinde ne yaparsa yapacak,ezecek sömürecek yıkacak yakacak,rusya federasyon bir devlet elbette birileri bu rusyanın içindeki devletleri uyandıracak destekleyecek ayaklandıracak rusya kendi içiyle mücadele edecek zayıflayacak,rusya başka büyük güçler için kolayca karıştırılacak bir yer aslında buda zamanla olacak.

Rusyada moskva'da yaşadıklarıma gelince,çok ama çok kriminal bir şehir moskva,rüşvetin mafianın hırsızlığın aşırı milliyetciliğin tavana vurmuş olduğu bir yer....

Azerbaycanın gürcistan ile ortak savunma anlaşması mevcut diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT -- 10 Ağustos 2008; 13:32:58 >

• @DT var evet,ama halk rusyayı destekliyor,tv'ler yarım ağız rus yanlısı,sovyet döneminde kalma ruslar var burda sözüm ona kültürel ve sosyetik alanda faal şahsiyetler onlar abuk subuk demeçler falan veriyor..
  • Bu savaşta sınırlarımızdaki her savaşta olduğu gibi her şekilde biz zarar ediyoruz gibime geliyor. Gürcistan bizim yalnızca komşumuz değil aynı zamanda hem kendisiyle ticaret yaptığımız bir ülke hemde orta asyaya yaptığımız ticaretin geçiş noktası. Ayrıca Bakü - ceyhan boru hattı tiflisten geçiyor. Savaşın uzaması bizi en iyi ihtimalle ekonomik açıdan etkileyecektir.
    Rusya kendine göre bölgedeki ağırlığını koymak istiyor. Önce savaş yoluyla afganistan ve ırak, daha sonra kadife devrimleri vasıtasıyla amerikan güdümüne giren Ukrayna ve Gürcistan, Amerikanın avrupa ve ortadoğudaki füze kalkanı hamleleri v.b. Bu aba altından sopa göstermek ve açıkçası buradaki savaş ne kadar sürer bilmiyorum ama tahminimce rusyanın çevre ülkeler üzerinde ticari olarak baskı yapmaya başlayacağı yönünde. Bizide dahil edersek birçok avrupa ülkesine önemli ölçüde doğalgaz ihrac ediyorlar ve bu kozu kullanacaklar.
    Benim aklımın ermediği nokta şu an enerjimizin önemli bir kısmını rusyadan temin ettiğimiz doğalgazla üretiyoruz. Rusyanın bıraktım gazı kesmesini, pahalandırması bile bizim ekonomimizi derinden etkileyecektir. Enerjiye bu derece bağımlı olduğumuz bir ülkeye karşı neye güvenerek bu derece riskli politikalar izlediğimizi çok merak ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: marophat

Bunun öyle basit bir savaş olmadığını düşünüyorum.Bu ya 3. Dünya Savaşı'nı başlatacak kıvılcım ya da 3. Dünya Savaşı öncesi son kutuplaşmayı sağlayacak kıvılcım diye düşünüyorum.

bende sana katılıyorum abd gürcistanı gazlayarak rusyanın üzerine salıyo oysaki saçmalık dün iki ülkenin silahli gücünü karşılaştırıyolar gürcülerinki ruslarınkinin çeyreği bile değil
  • bizim cografyamızda savaşlar hiç bir zaman bitmez birsürü devlet devlet içinde bir yıgın farklı etnik kimlik farklı dini inanışlar ve dünyanın enerji havuzu ve geçiş üssü .....bunların hepsi bu cografyada dolayısıyla güçlü ülkelerin her türlü siyasi oyunu oynayıp çıkar saglamayı adet edindikleri bir yer ....amerika ve rusya iki tane ülkeyi birbirine kırdırsa sadece onlara deyil çevredekilerinede silah satar gerçi rusya bu ara pasif görünüyor ama eski günlerine yakında dönecektir...... böylelikle bi taşla iki kuş vuruyorlar hem silah satıp para kazanıyorlar hem düzensiz yaşayan devletler oldugu için her dediklerini yaptırıyorlar ..............................örnek:son olaylardan sonra füze savunma sistemi alacakmışız bilin bakalım ...kimden ?
  • Rusya'nın geçen hafta sonu Gürcistan'a saldırısının, Moskova yönetiminin petrol zengini Hazar bölgesinin kontrolünden vazgeçmeyeceği konusundaki kararlılığının güçlü bir işareti olduğu bildirildi.

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesindeki makalede, Gürcistan'ın enerji kaynaklarının yetersiz olduğu, ancak Hazar bölgesinin petrolü ve doğal gazını Batı'ya taşımak için uluslararası petrol şirketlerinin yaptığı boru hatlarına ev sahipliği yaptığı belirtildi.

ABD'nin güçlü siyasi desteğiyle Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'den geçen doğu-batı enerji koridorunun, Rusya'nın Hazar bölgesinden enerji ihracatı konusundaki mutlak gücünü yıprattığı vurgulandı.

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattının yeni yüksek kalite petrol kaynağını Akdeniz'e indirerek Rusya'nın petrol sevkıyatıyla rekabet ettiği ifade edilen makalede, Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) doğal gaz boru hattının, Azerbaycan ve Gürcistan'ı Rus doğal gazına bağımlılıktan kurtardığı ve Avrupa piyasaları için yeni bir kaynak rotası olasılığını açtığı bildirildi.

Geçen hafta dünya petrol piyasalarında arzın yüzde 1 azalmasına yol açan BTC ham petrol boru hattındaki yangınla birlikte zaten olumsuz etkilenen boru hatlarına olan güvenin, Gürcistan'daki çatışmayla sarsılacağı kaydedildi.

Medley Global Advisors adlı danışmanlık şirketinin yükselen piyasalar direktörü Kaan Nazli, ''askeri düşmanlıkları sürdürmenin, Hazar ve Orta Asya petrol ve doğal gazı için Rusya'nın dahil olmadığı güvenli bir rotayı sürdürme olasılığına müthiş bir darbe vuracağı'' uyarısında bulundu.

Çatışmaların, özellikle Rus doğal gazına bağımlılığı azaltmak için Hazar ve Orta Asya doğal gazını Avrupa'ya taşıyacak ve AB'nin desteklediği Nabucco Projesi planlarında geri adım atılmasına yol açabileceğine işaret edildi.

Nabucco Projesi'ni destekleyenlerin, Türkmenistan ve Kazakistan doğal gazını taşıyan Gazprom'un güçlü rekabeti karşısında, Nabucco doğal gaz boru hattını doldurmak için yeterli Hazar doğal gazını şimdiye kadar garanti edemediğine dikkat çekilen makalede, Nabucco Projesi'nin Rusya'nın, Karadeniz'den Avrupa'nın güneyine uzanacak ek doğal gaz hattı inşa etme ve Türkmenistan'dan ek doğal gaz alma çabalarını artırdığı vurgulandı.

Makalede, Gazprom'un Hazar bölgesindeki doğal gazını ithal etme teklifini düşünen Azerbaycan'ın, bu teklifi kabul etmesinin Nabucco doğal gaz boru hattı projesini tamamıyla batırabileceğine dikkat çekildi.

Çatışmalar nedeniyle Hazar petrolü ve doğal gazı üreticilerinin, Gürcistan'daki rotalara petrol ve doğal gaz sağlama taahhütlerinden vazgeçebileceğini söyleyen uzmanlar, Rusya'nın, Gürcistan enerji nakil hatlarına saldırarak, petrol zengini Hazar bölgesi ülkeleriyle ilişkilerini çökertme riskinden kaçınacağını da ifade ettiler.

Rus savaş uçakları, geçen hafta cumartesi günü Karadeniz'deki Poti limanını bombalamış, Karadeniz kıyısındaki petrol terminallerini vurmaktan kaçınmıştı.

Gürcistan Ekonomik Kalkınma Bakanı Ekaterina Sharashidze, Rus savaş uçaklarının cumartesi günü BTC ham petrol boru hattını hedef aldığını iddia etmiş, ancak bu iddia doğrulanmamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Rusya'nın Gürcistan limanlarını abluka altına almaya hazırladığı iddialarını reddederek, gemilerde yapılacak askeri kontrollerin Karadeniz'de petrol tankerlerinin yüklenmesini geciktirebileceğini kabul etmişti.

Makalede, ayrıca Karadeniz'de Gürcistan'ın kuzeyinde Kulevi'de bir petrol terminali kuran Azerbaycan'ın, Hazar'daki enerji kaynaklarının naklinde yeni bir güzergah oluşturulması için Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesine destek verdiği de ifade edildi.

• KAFKASLARDAN ESEN YELLER
    ŞİMDİ SANA SELAM SÖYLER
    OLSUN BÜTÜN MOSKOF ELLER
    KURBAN TÜRKÜN BAYRAĞINA
  • Helal olsun Rusyaya ortadoğuda Amerikanın başı boş hareketlerine kafa kaldıran ilk ülke.
  • O Sarkaşvili mi ne b.ktur, yakalanıp ölen binlerce kişinin katili olarak idam edilmeli. Savaş çıkarmak bu kadar basit olamaz. Ben olsam o adam ve bütün danışmanları bana teslim edilmeden savaşı asla durdurmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 12 Ağustos 2008; 10:17:12 >
  • Bugün Bölgede Neler Oldu?

- Gürcistan, birliklerinin başkent Tiflis'i savunmak için geri çekildiğini bildirerek, duruma uluslararası güçlerin müdahale etmesini istedi.
    - Moskova, G-7 ülkelerinin ateşkes çağrısını, Gürcistan'ın savaşmayı bırakmadığı gerekçesiyle reddetti.
    - Gürcistan helikopterleri, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali etrafındaki bölgelerdeki hedefleri bombaladı.
    - Bir Gürcistan yetkilisi, Rus birliklerinin Gürcistan'ın Gori kentini ele geçirdiklerini ileri sürdü, ancak iddia Rus yetkililer tarafından yalanlandı.
    - Rus birlikleri, Abhazya'dan Gürcistan toprakları içindeki Senaki, Zugdidi ve Kurga kentlerine girdi.
    - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Güney Osetya'dan çatışmalardan önceki duruma dönülmesi önerisini desteklediğini söyledi.
    - Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Batı'nın, çatışmalarda saldırganları kurban gibi gösterdiğini bildirdi.
    - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, yarın AB adına diplomatik görüşmelerde bulunmak için Gürcistan ve Rusya'yı ziyaret edeceği açıklandı.
    - NATO'nun, Rusya'nın isteği üzerine yarın Rus yetkililerle acil bir toplantı yapacağı kaydedildi.- Avrupa Komisyonu, Rusya'dan, Gürcistan topraklarındaki askeri faaliyetlerine son vermesini istedi ve NATO, Moskova'yı aşırı güç kullanmakla suçladı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

Helal olsun Rusyaya ortadoğuda Amerikanın başı boş hareketlerine kafa kaldıran ilk ülke.

Bize komşu olduğunda da helalleşirsin Rusya ile.

Baş kaldırış işgal midir?
  • çok arabesk bir tabir olacak ama kafkasyada bugün yaşanan savaş tek cümleyle "Kaşınanı kaşırlar" şeklinde özetlenebilir.
  • ABD, Rusya, Gürcistan, İran, Alayının başkanları evanjelist değilse bende neyim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.