Şimdi Ara

(((Gürcistan'da savaş çıktı)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gürcistan birlikleri Güney Osetya'nın başkenti Shinvali'ye karşı bombardıman başlattı. Gürcü birlikleri başkenti sardığı ve kente doğru ilerledikleri kaydediliyor. Bu arada Kuzey Osetyalı ve Abhaz gönüllüler Güney Osetya'ya destek için savaşa katılıyor.

Gürcü Bakan Temur Iakobashvili'ye gövre Gürcü birliklerinin ayrıca 5 Oset köyünün kontrolünü ele geçirdiklerini belirtti.

Shinvali'deki bir Rus televizyonunun muhabiri olan Andrei Chistyakov, "enaz 15 kişinin öldüğünü söyleyebilirim. Bu kişilerin cesetleri evlerinin bahçesinde ya da sokaklarda" dedi.

GECE YARISI TANK SALDIRISI

Rusya haber ajansları ise Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard Kokoity'nin Gürcü saldırısının başarısız olduğunu söylediğini duyurdular.

Rus Interfaks ajansı ise Gürcü birliklerinin gece yarısından sonra başkente karşı bir tank saldırısı başlattıklarını bildirdi.

Kokoity Interfaks'a yaptığı açıklamada, TSİ 02.30 civarında "başkentin güney mahallelerine karşı bir tank saldırısı başladığını, şiddetli bir çatışmanın devam ettiğini" söyledi.

SAVAŞ UÇAKLARI DA KATILDI

Bu arada, Gürcistan savaş uçaklarının Güney Osetya güçlerinin mevzilerine saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Interfaks'ın haberine göre, Rusya'nın bölgedeki barışgücü birliklerinin komutanı Marat Kulahmetov, Tkverneti köyündeki mevzilere karşı düzenlenen hava saldırısına 5 adet Rus yapımı Su-25 uçağının katıldığını söyledi.

RUSYA'DAN ÇAĞRI

Öte yandan Rusya, uluslararası topluluğun Güney Osetya'daki çatışmaları birlikte durdurmasını istedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Boris Malakhov tarafından Vesti-22 televizyonunda okunan bakanlık açıklamasında, "büyük kan dökülmesini ve yeni kurbanları önlemek için çok geç değil" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Rusya, Güney Osetya'da kan dökülmesini durdurmak ve barışı yeniden tesis etmek için çaba göstermeye devam edecektir" denildi.
    Sözcü, "umarız, yabancı ortaklarımız, yüzbinlerce kişinin kaderinin belirlendiği bu zor anda tarafsız kalmazlar. Gürcistan liderliği, karmaşık sorunları çözmek için uygar yolları kullanmaya geri dönmelidir" dedi.

KUZEY OSETYALI VE ABHAZ GÖNÜLLÜLER GÜNEY OSETYA'YA GİDİYOR

Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesi ve Abhazya'dan binlerce gönüllünün, Gürcistan kuvvetlerine karşı savaşmak için Güney Osetya'ya gitmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Interfaks ajansının haberine göre, Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesinin Devlet Başkanı Taimuraz Mamsurov, "yüzlerce Kuzey Osetyalı Güney Osetya'ya gitmek üzere yola çıktı. Bu kişileri durduramayız ya da gitmelerini engelleyemeyiz" dedi.

kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=151880

• Şu deli abhazlardan biri olmak isterdim.
  • Bunun öyle basit bir savaş olmadığını düşünüyorum.Bu ya 3. Dünya Savaşı'nı başlatacak kıvılcım ya da 3. Dünya Savaşı öncesi son kutuplaşmayı sağlayacak kıvılcım diye düşünüyorum.
  • dünyanın bugünkü durumunda dünya savaşı gibi birşeyden söz edilemeyeceğini düşünüyorum, bence en fazla birkaç ay sürer(israil hizbullah çatışması gibi) ama yaratacağı kaos yıllarca devam edebilir
    ayrıca osetya bağımsız mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

dünyanın bugünkü durumunda dünya savaşı gibi birşeyden söz edilemeyeceğini düşünüyorum, bence en fazla birkaç ay sürer(israil hizbullah çatışması gibi) ama yaratacağı kaos yıllarca devam edebilir

Belli bir ekonomik ve askeri gücün altındaki hiç bir ülke bağımsız değil. Buna Türkiye de dahil. Osetya, Ermenistan gibi ülkelerse tamamen piyon. Böyle küçük devletler büyük devletlerin işine geldikleri için var. Ve maalesef bir çok gariban insanda ülkesi bağımsızlığını ilan edince eline bir şey geçecek sanıyor. Ben bir Abhaz olarak Abhazya'nın türkiyeye bağlı olmasını çok isterim mesela. Tamam orası Abhazya olsun, kendi içinde kendi kanunları olsun ama sonuçta Türkiyeye bağlı olsun isterdim. Ama önce Türkiye adam gibi bir ülke olsun tabi.

• Gürcistanın arkasında amerika vardır büyük ihtimalle yoksa rusya ya kafa tutamazlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yesinler birbirlerini dünya nüfusu fazla arttı zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

Osetya'nın Gürcistan'a bağlı özerkliği var diye okudum biraz önce bir yerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozbrme1

Gürcistanın arkasında amerika vardır büyük ihtimalle yoksa rusya ya kafa tutamazlardı

Amerika olası bir savaş durumunda Gürcistan'ı destekleyeceğini açıklamıştı zaten.Ya da ben öyle duydum.
  • önemli değil kim kimi desteklarlerse desteklesin önemşi olan biz bu bu savaştan nasıl karlı çıkabiliriz o önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

önemli değil kim kimi desteklarlerse desteklesin önemşi olan biz bu bu savaştan nasıl karlı çıkabiliriz o önemli

Silah satalım , organ ticareti yapalım , tabut firması kuralım , cenaze işlemleri için sıkı bir organizasyon şirketi ....

İnsanlık can çekişiyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

önemli değil kim kimi desteklarlerse desteklesin önemşi olan biz bu bu savaştan nasıl karlı çıkabiliriz o önemli

Silah satalım , organ ticareti yapalım , tabut firması kuralım , cenaze işlemleri için sıkı bir organizasyon şirketi ....

İnsanlık can çekişiyor!

iyide bu ne biz çıkardık nede biz körükledik her zaman savaş kötü değildir bu gün kurtuluş savaşı olmasa bu vatanda olmazdı ve şu nu untmayın insanlık tarihi boyunca olduğu gibi herzaman savaş ollacak
  • quote:

bu mantıkla
  • quote:

Orjinalden alıntı: OngiRanT

quote:

bu mantıkla

sizin mantığını ne allahı severseniz bi açıklayında hizaya gelelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Gürcistanın arkasında amerika vardır büyük ihtimalle yoksa rusya ya kafa tutamazlardı

Amerika olası bir savaş durumunda Gürcistan'ı destekleyeceğini açıklamıştı zaten.Ya da ben öyle duydum.

öle ama gürcistan henüz yardım talebinde bulunmamış ve 1400 kişi ölmüş gürcistanın osetya saldırısında biraz kendi kaşınmış

• Kafkasya fillerin yeni tepiş alanı. "Karanfil" devrimiyle ABD'nin kontrolüne giren Gürcistan, Rusya'nın kontrolündeki Güney Osetya'ya saldırarak fitili ateşledi. Umalım tez günde durulsun. Dünya savaşları için küçücük kıvılcımlar yetiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LORDFURKAN

quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

öle ama gürcistan henüz yardım talebinde bulunmamış ve 1400 kişi ölmüş gürcistanın osetya saldırısında biraz kendi kaşınmış

Amerika'ya güvenirsen olacağı bu olur.Gürcistan'ın hatası buydu.

• Bana göre bu saldırıların arkasında Rusya'nın yaklaşık 15 seneden fazladır yürüttüğü "Ölmedik ayaktayız hala süper gücüz" siyaseti var..En ufak sataşmada koca bir orduyu dökecek kadar diplomasiden yoksun bir ülke maalesef!!Gürcistan'a gücünün yeteceğini herkes biliyor fakat medvedev ve putin safça bunu ispatlama yoluna gitmeyi tercih etti..Dolayısı ile ABD'nin düşeşine geldi..Abd'ye her seferinde çatmak istiyordu çattı..Kesinlikle bu işten zaralı çıkacak..

Olayın daha büyük bir planın parçası olduğuna pek inanasım gelmiyor..Nedeni ise savaşın başladığı coğrafyada kurşun seslerine özel bir ilgi var nedense!!Komünist sistemin yetiştirdiği komünist kafalar pek değişmemiş oralarda..Sertlik ve baskı her zaman çok önemli bir çözüm unsuru olarak görülüyor..

Her zamanki gibi "insanlığı" geriden takip edenler insanlarının ölmesine sebep oluyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

İnsanlık can çekişiyor!

iyide bu ne biz çıkardık nede biz körükledik her zaman savaş kötü değildir bu gün kurtuluş savaşı olmasa bu vatanda olmazdı ve şu nu untmayın insanlık tarihi boyunca olduğu gibi herzaman savaş ollacak

"Savaş bir milletin canına kastetmedikçe cinayettir."

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.