Şimdi Ara

Gürcistan'dayim benzin aldım. Şuana kadar yaşadıklarım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
12.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

quote:

quote:

ben 92 oktan almama rağmen hic bir sorun yaşamıyorum

rusya da 80 oktan bile almıştım sorun yok.

ucuz olanından koyabilirsiniz

dönüşü bana uğrarsanız sevinirim

Turbo simkart olayını nasıl cozucez bişey demedin?

Bir tane gurcu hatti al ve markası magti hat al.

Burda herkes geocell diyor senden Magi onerdin? Turbo akaryakıt ucuzya motor yagida dolayısı ile ucuzmudur? 1.35 e LPG gördüm. Akşam eve goturmezmi?

Magtiyi daha çok seviyorum 2011den beri vurguyu. Gidip gelirim magti hep kullandım ama onlar oneriyorsa bi bildikleri vardır

Lpg den uzak dur. Sakın koyma. Hiç iyi diil.

Turbo seneye gelince yine hattım çalışırmı? Yoksa Türkiye'deki gibi 6 ay sonra copmu? Bide kimlik istiyorlarmi? Guvenebilirmiyiz? Sonra Gürcistan'da şirket sahibi olmayalım :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Burda herkes geocell diyor senden Magi onerdin? Turbo akaryakıt ucuzya motor yagida dolayısı ile ucuzmudur? 1.35 e LPG gördüm. Akşam eve goturmezmi?

Magtiyi daha çok seviyorum 2011den beri vurguyu. Gidip gelirim magti hep kullandım ama onlar oneriyorsa bi bildikleri vardır

Turbo seneye gelince yine hattım çalışırmı? Yoksa Türkiye'deki gibi 6 ay sonra copmu? Bide kimlik istiyorlarmi? Guvenebilirmiyiz? Sonra Gürcistan'da şirket sahibi olmayalım :))

Kimlik istemiyorlar

6ay sonra cop olmayabilir hiç denemedim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kimlik istemiyorlar

Hattın kimin üstüne olduğu belli değil yani. Himm o zaman sapıklık tehdit filanda adamı nasıl buluyorlar?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kimlik istemiyorlar

Hattın kimin üstüne olduğu belli değil yani. Himm o zaman sapıklık tehdit filanda adamı nasıl buluyorlar?

Bulamıyolar

Hatta ayrı bir telefon alırsan güncel kullandığın turk hattını kullandığın telefon olmasın. Türkiye'dekilere de yaptıgın tehdit hakaretleri bulamazlar

Güncel kullandığın turk telefonunu gurcu hattına takar kullanırsan imei numarasından turk tarafı bulabilir.

• Tai masajla daha çok ilgileniyoruz, şortlu Gürcü kız yaparsa daha da iyi.

Scotand'lı Scotland Yard elemanı mı demek yoksa İskoçyalı mı?
  • Bizde gecen sene kardesimin 320 ile gittik geri cijtigimizda yerleri optuk.

1 gece kaldik. Otoparkta araca oark cezasi kestiler cikista odedik. Bakkalin onune cektik çıkarken bakkal sigara istedi 4 paket ben sizin araca baktim bakmasam cizerlerdi dedi.

Etlet ucuz ama biz oyle eyleri kokuşmuş diye cope atariz turkiyede. Hicbirseyleri yenmiyor. Evlerin icinden agir kokular geliyor.

Turkleri tam bir yolma yarisi var. Bidaha gidersem adiyim. Benzinlerini bile almadik ulkemize gecince doldurduk. Su koyar bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Citroen C4'e 60 lt benzin kakalamalarından belli. Arkadaşımız speedystop'un speedy gonzales olmadığı anlaşılıyor, umarım yolculuğu sorunsuz geçer, dikkatli olması gerekir.
  • Bende bu ay karadeniz turunu aracim ve esim ile birlikte batum da gunu birlik gecirmek istiyorum. Focus aracim ile sabah girip aksam gec saate kalmadan gezilecek yerleri var ise gitmeyi dusunuyorum.

Oncesinde yapmam gereken ve bu sekilde gidip gelmemde sorun olur mu tecrubeli arkadaslardan alinti yaparak bilgi bekliyorum.

• Ozellikle turkleri soymak icin yarisan bir ulke. Gitmedim siz de gitmeyin.

• Yanınızda gürcistanı bilen eden biri yoksa tüm gürcistan size dayamaya bakıyor,
    Polisleri bile yolda sizi çevirim açık açık para talep ediyor.Korkudan 3-5 veriyorsunuz.
    Halkı fakir olduğu için devlet vergi alamıyor, gerçi devletide fakir.

Her neyse, tek kesinlikle gitmeyin hele ki ilk defa gidecekseniz.
    En az 2-3 arkadaş gurubu gidin.

Batumda Türk çok, başınız sıkışırsa bi türk işletmeden yardım alın, bakkal,market v.s. çok gördüm türk, onlarında çakalı var gerçi.
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Şuan tiflisteyim. Onca polis gördüm kimse durdurmadı. Arabanın içinde de yattık soran olmadı. Benzin harika gidiyor. LPG den sonra uçak gibi.

• quote:

Şuan tiflisteyim. Onca polis gördüm kimse durdurmadı. Arabanın içinde de yattık soran olmadı. Benzin harika gidiyor. LPG den sonra uçak gibi.

Ucuz pansiyon biliyorum arabada kalmana gerek yok

• Turbo 20 lari gördüm ama olsun araba beleş hemde arabayı koruyoruz napalim. Tiflisteyim Tiflis için tavsiyelerin varmı? Ete kötü demişler varmı böyle birşey?

• quote:

Turbo 20 lari gördüm ama olsun araba beleş hemde arabayı koruyoruz napalim. Tiflisteyim Tiflis için tavsiyelerin varmı? Ete kötü demişler varmı böyle birşey?

25lari ye var temiz

Fazla cimri olmanın anlamı yok

• evinde yatmak varken bilmediğin ülkede arabada yatmak

Türkiş turist

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Türkiye'de kullandığın hatla konuşma yapmaya, internete bağlanmaya çalışma, roamingden yüksek fatura çıkar.

Neden hocam

• quote:

quote:

Türkiye'de kullandığın hatla konuşma yapmaya, internete bağlanmaya çalışma, roamingden yüksek fatura çıkar.

Neden hocam

türk operatorleri yurt dısı tarifleri :

vodafone, avea, turkcell

eger yırt dışında konuşacağım paketi almadıysan operatorden
    günlük 16 lira standart
    nasıl işliyor : seni birisi ariyor veya sen birisini arıyorsun (günün ilk konuşması ) 16 lira yazar faturaya sonra tam gün sınırsız konuşma..
    yarın bir arama daha yaptın bir 16 tl daha.. (seni başkası aradığındada geçerli)

3 gün kal x16 tl vs. hesabını sen yap..
    halbuki vodafonede 30dk konuşma = 25 lira pakedi var (avrupa ülkeleri için) gürcistan daghil mi bilmem..
    buna benzer diğer operatorlerin ne paketleri var kaç para bilmiyorum fakat günde 16 lira bindirmesinden cazipler..

16 lira meselesi mayısta bulgaristanda başıma geldi
    bir sonraki gibidişimde 25 liralık 30 dk paketi aldım..
    son gidişimdede hiç bişiy almadım arayanları açmadım bende kimseyi arama gereği duymadım...

not: yurt dısı internet bağlantısı bu 16 liraya dahil mi değilmi bilmiyorumm
    denemedim.. cesaret edemedim cunki ülkeye girdiğimde sms gelmişti tarife dısı 1 mb veri aktarımı 3-5 tl gibi birşey dendi / hatırlamıyorum.. :)

• google translate de çalışmak var galiba sen.
  • Aleykümselam...İskoçya'lı çifte bizden de selam ve sevgiler...

Bu arada..."Dona" adlı bir pastane var,mutlaka git ve pasta,baklava neymiş orada gör...Hepsinden yemeyi unutma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

quote:

Neden hocam

türk operatorleri yurt dısı tarifleri :

vodafone, avea, turkcell

eger yırt dışında konuşacağım paketi almadıysan operatorden
    günlük 16 lira standart
    nasıl işliyor : seni birisi ariyor veya sen birisini arıyorsun (günün ilk konuşması ) 16 lira yazar faturaya sonra tam gün sınırsız konuşma..
    yarın bir arama daha yaptın bir 16 tl daha.. (seni başkası aradığındada geçerli)

3 gün kal x16 tl vs. hesabını sen yap..
    halbuki vodafonede 30dk konuşma = 25 lira pakedi var (avrupa ülkeleri için) gürcistan daghil mi bilmem..
    buna benzer diğer operatorlerin ne paketleri var kaç para bilmiyorum fakat günde 16 lira bindirmesinden cazipler..

16 lira meselesi mayısta bulgaristanda başıma geldi
    bir sonraki gibidişimde 25 liralık 30 dk paketi aldım..
    son gidişimdede hiç bişiy almadım arayanları açmadım bende kimseyi arama gereği duymadım...

not: yurt dısı internet bağlantısı bu 16 liraya dahil mi değilmi bilmiyorumm
    denemedim.. cesaret edemedim cunki ülkeye girdiğimde sms gelmişti tarife dısı 1 mb veri aktarımı 3-5 tl gibi birşey dendi / hatırlamıyorum.. :)

16 lira meselesi muhteşem bir özellik aslen. internet kullanan için çok iyi. Yurtdışında, Roaming ile internet kullanımı aşırı pahalı. Telefon gibi değil. Çok daha pahalı. O yüzden internet kullanan biri mutlaka bu "16TL'ye paketini olduğu gibi o ülkede de kullan" sistemini kullanmalı. Ya o ülkeden bir kart alıp, kartın kontörü ile GB paket alıp, interneti öyle çözmek lazım. Ya da günlük 16TL verip Türkiye'deki paketini yurtdışında kullanmak...

Bu özellikler yokken ben Vodafone RED'li idim. 2014 yılında Fransa'da 9 gün kaldım. Benim fatura 100TL geldi. Eşim internete nadiren girdi (Benim GPS'ten şarjım bittiğinde o girdi). Ona 300Tl fatura geldi. Bu yaz ise Barselona'ya gittik. Onda 4gb, bende 5gb internet paketi var. Günlük parasını verip orada da kullandık. İlaç gibi. Vodafone RED kazığı yemeye de gerek kalmıyor. Sık giden zaten o ülkeden mutlaka hat almalı.

Geçen yıl Bosna-Karadağ gezisi yapmıştım. İki ülkede de Vodafone'da da, Turkcell'de de anlaşma yoktu. Sen misin kardeş Bosna'da anlaşması olmayan? Uçaktan indiğim gibi girdim M-Tell kartı aldım bir tane. Yabıştırdım internet paketini. M-Tell Karadağ'da da var. Orada da kullandım. Mis gibi. 14 Euro'ya 5 gün.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.