Şimdi Ara

Gürcistan'dayim benzin aldım. Şuana kadar yaşadıklarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
12.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen C4 tam 120 lariye doldu buda 61 litre gibi birşey yapti. Bu arabanın deposu bu kadar yakıt alirmi? Birde en ucuz olan 93 oktan benzinden aldım ama gulf istasyonundan. 93 oktan da sıkıntı çıkarmı? Benim bildiğim Türkiye'deki 95 oktanda zaten tam 95 oktan değil. Depo toplam 182 TL ye doldu. Türkiye'de olsa kaç paraya dolacaktı? LPG benzinle hemen hemen eşit mantığını anlayamadım. Zaten içerilerde LPG yok. Benzine yakın olan LPG fiyatı benzin daha fazla menzil aldığından daha avantajlı değilmi? Kafamda deli sorular. Şu an sorun yok yaldir yaldir gürcü sokaklarindayim. Herkes bana bakıyor çünkü ülkede Citroen yok. Adamlar sanırım hiç gormemis. Carrefour açılmış fiyatlar hemen hemen bizle ayni. İçki sigara deli ucuz. Hatunlar fena yağmur yağıyor ama hepsi kısa şortlu. Gözüm yok bilginiz olsun diye yazıyorum :) TL 0.66 karı TL nin değeri burada çöp olmuş. Gürcü polisler kaba davranıyor girerken bagajı bile bana actirdilar. Göz ucuyla bakıp sınırdan içeri soktular. Türk tarafında perişan oldum 4 saat bekledim. Sırada scotland li ciftle sohbet ettik. Bana dedi ki sizin gümrük bugün tatil mi? :) Bende burası Türkiye dedim sanırım anlamıştır. Adam bana benzin burada çok pahalı diyor bunu diyen adam euro harcıyor. Adam dünyayı asyalı eşi ile geziyor sarildik resim cekildik hepinize de Selami var Türkler çok sıcak insan diyor. Birde scotland hep duzlukmus. Surayada bir resim ekliyim. Yaşadıkça yazarım.

Edit1

Burada şuan saat 2 Türkiye ile arasında tam 1 saat var. Et en kralı 10 lari. Simkart sordum 5 lari. 7 laride yüklersen 2 GB net + konuşma ne kadar bilmiyorum. Burada carfeur dan çadır aldık kocaman çadır 60 TL. Herkes parlement light gece mavisi içiyor. Tadı bizdeki gibi değil ama idare eder. 4 lariymis. Giderken 2 karton sigara 1 şişe alkol serbestmis. Şu an otelin dış duvarında oturdum beleş net buldum. Oradan yazıyorum. Berberle muhabbet ettik, adam buradan ilk karısından ayrılınca gelip evlenmiş. Burada kazanan iyi kazanıyor. Mersolar havada usucuyor. BMW ye kimse bakmıyor. taksilerin çoğunun tamponu yok, plakayı direkt tampon demirine vidalamislar. Kaza yapınca ne oluyor diyorum atıp yenisini alıyorlar eskisinin parçalarını da Türkiye'ye satiyorlarmis. Arabada ne vergi olayı ne MTV olayı ne muayene olayı yokmuş. Dukkanlardan ve işletmelerden devlet vergide almıyormus. Valla adamlar tek maaşı ile mersoyu kapıya çekiyorlar. Saat 1 e kadar çoğu dükkan açık. Burada Tai masaj salonları var her sokakta. Mutlu sonla mi bitiyor çözemedim. Turbo sen biliyor musun? Çünkü yarı çıplak tailer içeride yatıyor. Park ettim arabanın içinde yatıcam birazdan.

Edit2

Türk restoranları çok pahalı helal diye sanırım yüksek. Gürcü restorantlarina gidemedim çünkü domuzdan nefret ediyorum. Ali ve nino heykelini gördüm. Resimlerde daha büyük görünüyordu yanina gittim küçük. Sahil kenarinda. Sahil yıkılıyor. Bütün hatunlar güneşleniyor. Hat aldım geocell 5 lari hat 7 lariye 2 gb internet pahalı geldi bana. Paket yaptim, arıyorum telefon çalıyor açan yok meğerse çalmiyormus. Geocell tavsiye etmiyorum. Turbo maçta öneriyor. Türkiye'de geocell in anlaşması yok romaning yapmıyor.heryerini gezdim. Çarşıdaki neredeyse tüm mallar türk malı. Muz 3.30 lariydi Türkiye'ye göre ucuzdu. Et 17 lari türk kasabı. Şuan onumde yiyorum tadı harika. Eti güzel değil diyenlere inanmayın. Bastım gittim tiblisiye yani tiflise. Tiflise kadar yollar gidişli gelişli tek şerit. Önünüze kamyon geçtiniz ayvayi yediniz. Gürcü şoförler manyak. Ölümden korkmuyorlar gözünü kırpmadan solluyorlar. Kaç tanesi son anda kurtardı. Bu yola otoban diyorlar :) benzin tiflise gittikçe ucuzladı. 1.74 lariye kadar düştüğünü gördüm. İçeride LPG yok. Herkes CNG kullanıyor. CNG tabancasını alıp bagajdaki silindir depolarına takip dolduruyorlar litresi 1.45 civarı geziyor. Gaz doldururken topraklama yapıyorlar. Tiflise kadar her yer köy. İnsanlar nasıl geçiniyor anlayamadık. Ama herkes mutlu görünüyordu. Tamponu olmayan, gıcırdayan, yarısı başka renk bir sürü araç gördüm. Türkiye'de olsa cilalayip hergun yikayacagimiz arabalara orada essek gibi biniyorlar. Radarlarıni çok sevdim. Kontol yazan tabela geliyor ardından polis otosu ileride görünüyor ışıkları açık, gizlenmemis tuzak atmamış bekliyor. Her tabelada yavaşladım. Polisler beni gördüklerinde hemen emniyet kemerime baktıklarını hissettim. Dikkatimi çeken en değişik şey. Hemen hemen motor yağlarının yüzde 80 i 1 litre. Sanırım herkes yağ ekleyerek bindiginden, 4 litre yağı zorla buldum. 10 40 yağ 30 lariden başlıyordu hemen hemen aynı fiyat olduğundan almadım. Yollarda sürüsüne inek ve domuz vardi. Ama inek daha çoktu. Karadeniz ikliminde her yer yemyeşil ve yollarda inekler geziyordu. Sanırım hayvanlar kendi kendine otlayip cogaldiklarindan et fiyatı uygun.yol kenarında ekmek yapıp satan kadınlar çoğunlukta. Köylerde doğalgaz hep yer üstünde direklerde gidiyor bir kamyon çarpsa olabilecekler içten bile değil. Aramızda 1 saat, saat farkı var. Sanırım yaz saati muhabbetinden. 1 lari 0.66 TL ye kadar düşmüş. Yolda tek tük Hyundai ve Mitsubishi gördüm. Geri kalanın alayı Alman malı arabalar. Kızların hepsi kısa şortlu. Kiliseye acayip saygi gosteriyorlar. 3 editte Tiflis maceranı anlatacağım. Son olarak hiçbir polis bana zorluk cikarmadi. Durdurmadı, rüşvet filan istemedi. Kurallara uydugum için kimse beni durdurmadı. Arabamı da yol ortalarına değil arka sokaklara park ettim. Sadece bir kere 2 lari park parası verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 3 Ağustos 2017; 21:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafede baglaniyorum Avea hattım geocell diye bı yere bağlandı ne arıyor nede aranıyor. Resim yüklemeye çalışıyorum. Simkart ne kadar nereden alınır bilen varsa sevinirim.

Gürcistan'dayim benzin aldım. Şuana kadar yaşadıklarım.

• Turbo diye girdim çıkıyorumhayal kırıklığı

• Turbo sandım

Yakıtın oktanı yanmasıyla alakalıydı biraz daha verimi düşüktür sanırımda C4 te 61lt depo mu varmış borunun en uç sınırına kadar bomboşken doldursan çıkmaz hesapta hata olmadığına emin misin?

• c4 deposu 60 litre ki 60 litreyi imkanı yok tamamlayamazsınız. 65 alması imkansız.
  • ben 92 oktan almama rağmen hic bir sorun yaşamıyorum

rusya da 80 oktan bile almıştım sorun yok.

ucuz olanından koyabilirsiniz

dönüşü bana uğrarsanız sevinirim

• lpg sakın koyma. lpg si 5 para etmez.patlatma yapıyor. kesinlikle tavsiye etmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sadece kimlikle girilebiliyormu oraya günü birlik gezmek için gididebilirmi arabayla ek sigorta felan gerekiyormu
  • Durmak yok gözüm yola devam ..heyecanlı oluyor..anlat anlat
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

ben 92 oktan almama rağmen hic bir sorun yaşamıyorum

Sana uğrim mi balım

• anlatış tarzı çok iyi değil mi ya hızlı hızlı okuyunca bir garip geldi :D
  • C4 deposu 60 litredir.İyi gezmeler .Sarp sinir kapisina kadar gitmiştim bende.Gürcistani görme imakanim olmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Killanici_Adi

sadece kimlikle girilebiliyormu oraya günü birlik gezmek için gididebilirmi arabayla ek sigorta felan gerekiyormu

Ek para ek sigorta yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Killanici_Adi

sadece kimlikle girilebiliyormu oraya günü birlik gezmek için gididebilirmi arabayla ek sigorta felan gerekiyormu

Geçen yaz giriş ücreti olarak gümrükte sadece kişi başı 15 tl verdim.
    Kimlik yeterli ama polisler eski yıpranmış kimlikleri kabul etmiyor.Yeni kimlik olursa sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-S -- 1 Ağustos 2017; 0:23:29 >
  • quote:

Turbo simkart olayını nasıl cozucez bişey demedin?

• 60 litre kendi deposu 10 küsür litre de yedek deposu vardır oraya gitmiştir birazı. Bi kere poloyla opette yedek depoyuda doldur dedim adam ana depo dolduktan sonra pompayı hafif solda başka bi yere soktu ve tam 12 litre daha benzin almıştı araç. Yolda o ilk ışığın sönmesi baaaya bi uzun sürmüştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Bir tane gurcu hatti al ve markası magti hat al.

• quote:

quote:

quote:

Burda herkes geocell diyor senden Magi onerdin? Turbo akaryakıt ucuzya motor yagida dolayısı ile ucuzmudur? 1.35 e LPG gördüm. Akşam eve goturmezmi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burda herkes geocell diyor senden Magi onerdin? Turbo akaryakıt ucuzya motor yagida dolayısı ile ucuzmudur? 1.35 e LPG gördüm. Akşam eve goturmezmi?

Magtiyi daha çok seviyorum 2011den beri vurguyu. Gidip gelirim magti hep kullandım ama onlar oneriyorsa bi bildikleri vardır

Lpg den uzak dur. Sakın koyma. Hiç iyi diil.

• Yağ Turkiyede ucuz varken gurcustanda bulamazsın turkiyede daha ucuz ya da aynıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 1 Ağustos 2017; 1:18:0 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.