Şimdi Ara

Gürcistan'dayim benzin aldım. Şuana kadar yaşadıklarım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
12.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dona'yı yazdım bir kenara bakalım nasılmış daha önce de duymuştum
  • Aranızdan biri de, babasının hayrına (Şaka şaka, ücreti karşılığında) 1 şişe Chacha getirmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Türkiye'de kullandığın hatla konuşma yapmaya, internete bağlanmaya çalışma, roamingden yüksek fatura çıkar.

Neden hocam

türk operatorleri yurt dısı tarifleri :

vodafone, avea, turkcell

eger yırt dışında konuşacağım paketi almadıysan operatorden
    günlük 16 lira standart
    nasıl işliyor : seni birisi ariyor veya sen birisini arıyorsun (günün ilk konuşması ) 16 lira yazar faturaya sonra tam gün sınırsız konuşma..
    yarın bir arama daha yaptın bir 16 tl daha.. (seni başkası aradığındada geçerli)

3 gün kal x16 tl vs. hesabını sen yap..
    halbuki vodafonede 30dk konuşma = 25 lira pakedi var (avrupa ülkeleri için) gürcistan daghil mi bilmem..
    buna benzer diğer operatorlerin ne paketleri var kaç para bilmiyorum fakat günde 16 lira bindirmesinden cazipler..

16 lira meselesi mayısta bulgaristanda başıma geldi
    bir sonraki gibidişimde 25 liralık 30 dk paketi aldım..
    son gidişimdede hiç bişiy almadım arayanları açmadım bende kimseyi arama gereği duymadım...

not: yurt dısı internet bağlantısı bu 16 liraya dahil mi değilmi bilmiyorumm
    denemedim.. cesaret edemedim cunki ülkeye girdiğimde sms gelmişti tarife dısı 1 mb veri aktarımı 3-5 tl gibi birşey dendi / hatırlamıyorum.. :)

16 lira meselesi muhteşem bir özellik aslen. internet kullanan için çok iyi. Yurtdışında, Roaming ile internet kullanımı aşırı pahalı. Telefon gibi değil. Çok daha pahalı. O yüzden internet kullanan biri mutlaka bu "16TL'ye paketini olduğu gibi o ülkede de kullan" sistemini kullanmalı. Ya o ülkeden bir kart alıp, kartın kontörü ile GB paket alıp, interneti öyle çözmek lazım. Ya da günlük 16TL verip Türkiye'deki paketini yurtdışında kullanmak...

Bu özellikler yokken ben Vodafone RED'li idim. 2014 yılında Fransa'da 9 gün kaldım. Benim fatura 100TL geldi. Eşim internete nadiren girdi (Benim GPS'ten şarjım bittiğinde o girdi). Ona 300Tl fatura geldi. Bu yaz ise Barselona'ya gittik. Onda 4gb, bende 5gb internet paketi var. Günlük parasını verip orada da kullandık. İlaç gibi. Vodafone RED kazığı yemeye de gerek kalmıyor. Sık giden zaten o ülkeden mutlaka hat almalı.

Geçen yıl Bosna-Karadağ gezisi yapmıştım. İki ülkede de Vodafone'da da, Turkcell'de de anlaşma yoktu. Sen misin kardeş Bosna'da anlaşması olmayan? Uçaktan indiğim gibi girdim M-Tell kartı aldım bir tane. Yabıştırdım internet paketini. M-Tell Karadağ'da da var. Orada da kullandım. Mis gibi. 14 Euro'ya 5 gün.

bu yerli şirketler yutdışındadamı kazıklıyor,bunlardan hiçmi kurtuluş yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yerli değiller ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Killanici_Adi

sadece kimlikle girilebiliyormu oraya günü birlik gezmek için gididebilirmi arabayla ek sigorta felan gerekiyormu

Olsa turbo gürcistana gidermiydi be

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Türkiye'de kullandığın hatla konuşma yapmaya, internete bağlanmaya çalışma, roamingden yüksek fatura çıkar.

Neden hocam

türk operatorleri yurt dısı tarifleri :

vodafone, avea, turkcell

eger yırt dışında konuşacağım paketi almadıysan operatorden
    günlük 16 lira standart
    nasıl işliyor : seni birisi ariyor veya sen birisini arıyorsun (günün ilk konuşması ) 16 lira yazar faturaya sonra tam gün sınırsız konuşma..
    yarın bir arama daha yaptın bir 16 tl daha.. (seni başkası aradığındada geçerli)

3 gün kal x16 tl vs. hesabını sen yap..
    halbuki vodafonede 30dk konuşma = 25 lira pakedi var (avrupa ülkeleri için) gürcistan daghil mi bilmem..
    buna benzer diğer operatorlerin ne paketleri var kaç para bilmiyorum fakat günde 16 lira bindirmesinden cazipler..

16 lira meselesi mayısta bulgaristanda başıma geldi
    bir sonraki gibidişimde 25 liralık 30 dk paketi aldım..
    son gidişimdede hiç bişiy almadım arayanları açmadım bende kimseyi arama gereği duymadım...

not: yurt dısı internet bağlantısı bu 16 liraya dahil mi değilmi bilmiyorumm
    denemedim.. cesaret edemedim cunki ülkeye girdiğimde sms gelmişti tarife dısı 1 mb veri aktarımı 3-5 tl gibi birşey dendi / hatırlamıyorum.. :)

16 lira meselesi muhteşem bir özellik aslen. internet kullanan için çok iyi. Yurtdışında, Roaming ile internet kullanımı aşırı pahalı. Telefon gibi değil. Çok daha pahalı. O yüzden internet kullanan biri mutlaka bu "16TL'ye paketini olduğu gibi o ülkede de kullan" sistemini kullanmalı. Ya o ülkeden bir kart alıp, kartın kontörü ile GB paket alıp, interneti öyle çözmek lazım. Ya da günlük 16TL verip Türkiye'deki paketini yurtdışında kullanmak...

Bu özellikler yokken ben Vodafone RED'li idim. 2014 yılında Fransa'da 9 gün kaldım. Benim fatura 100TL geldi. Eşim internete nadiren girdi (Benim GPS'ten şarjım bittiğinde o girdi). Ona 300Tl fatura geldi. Bu yaz ise Barselona'ya gittik. Onda 4gb, bende 5gb internet paketi var. Günlük parasını verip orada da kullandık. İlaç gibi. Vodafone RED kazığı yemeye de gerek kalmıyor. Sık giden zaten o ülkeden mutlaka hat almalı.

Geçen yıl Bosna-Karadağ gezisi yapmıştım. İki ülkede de Vodafone'da da, Turkcell'de de anlaşma yoktu. Sen misin kardeş Bosna'da anlaşması olmayan? Uçaktan indiğim gibi girdim M-Tell kartı aldım bir tane. Yabıştırdım internet paketini. M-Tell Karadağ'da da var. Orada da kullandım. Mis gibi. 14 Euro'ya 5 gün.

bu yerli şirketler yutdışındadamı kazıklıyor,bunlardan hiçmi kurtuluş yok

Türkiye'deki konuşma-internet-sms ücretlerini bilemem. Ancak bana pek kazıkçılarmış gibi gelmiyor. Dünyadaki fiyatlara göre gayet rekabetçi bizimkilerin fiyatları.

Yurtdışında konuşma meselesi bütün dünyada çok pahalı. Özellikle ABD'de. ABD'li firmalar bizimkiler kadar çok bu roaming işine kafa yormamış. Çoğunun anlaşması yok. Roaming'de doksanların sonu yurtdışı tarifelerimiz gibi sokup çıkarıyorlar. Barselona'da ABD'li bir ailenin arasındaki muhabbetleri dinledim. Kadın: "Wi-fi'a bağlandım zannettim, bağlanmamışım. 4 fotoğrafı 3g ile yükledim" diyerek ağlamaklı idi. Ben aynı anda 5gb internet paketimi günlüğü 20TL'ye Barselona'da kullanmaktaydım. O kadıncağız o 4 fotoğrafı yanlışlıkla 3g ile yükleyerek muhtemelen 20-30TL ödedi.

Türk servis sağlayıcıların hizmeti bana göre gayet iyi. Bizim alım gücümüz düşük. Sundukları fiyatlar da alım gücümüze göre biraz yüksek. Yoksa dünyanın çoğuna göre çok iddialı hizmet aldığımızı, fiyatların da makul olduğunu düşünmekteyim.

Benim dediğim, Bosna gibi bizim elini hiçbir zaman bırakmamamız gereken bir ülkede Turkcell ve Vodafone'un roaming anlaşmasının olmaması utanç vericiydi sadece. Yoksa, orada 15 Euro'ya aldığım hat mı ucuz? Telefonla konuşmadım bile. Kontörlerin tamamını günlük 1gb internete sıvadım. 5 gün yetti bana. Yani aslen 5gb interneti 15 euro'ya aldım. Ucuz mu? Gayet pahalı. Sadece Turkcell veya Vodafone kullansaydım, anlaşması olmadığı için 300TL girerdi bana. Ama anlaşması olan ülkelerde 3-4 gün için hat almaya değmiyor. Bu da bizimkilerin hizmetinin iyi olduğunun kanıtı.

Sadece Bosna için bu kadar geç kalmaları ayıp olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Ağustos 2017; 9:35:32 >

• bu gürcüde sıkıntı yaşayanlar ne yapıyor da yasiyolar merak ediyorum, o kadar dolaştım yurudum polisin de yanindan gectim sokakta dolastim millet turkiyedeki gibi gozumun icine icine bile bakmadı kimse sallamadi beni hatta sinirdan sirt cantamla gectim iki tane bayan memur vardi cantami dahi sormadilar hatunlar da iyidi ama uniformali felan 😂😂 belki 5 defa gitmisimdir en az günübirlik de gittim gece de kaldim birkaç gün , nasil bu kadar atraksiyon yaşıyorsunuz anlamiyorum istanbul kadar tehlikeli bir yer değil düzgün durursaniz

• webbie kullanıcısına yanıt
    hocam onu icme diyorlar haberin olsun 😂😂😂

• pej P kullanıcısına yanıt
    bazı salonlarda istedigin bayani secebiliyosun masaj icin onu ilk girdiginde sor sonrasi da sana kalmis bayanla konusursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Boomcu

hocam onu icme diyorlar haberin olsun 😂😂😂

İçmeyen olursa, ben talibim forumdaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boomcu

bu gürcüde sıkıntı yaşayanlar ne yapıyor da yasiyolar merak ediyorum, o kadar dolaştım yurudum polisin de yanindan gectim sokakta dolastim millet turkiyedeki gibi gozumun icine icine bile bakmadı kimse sallamadi beni hatta sinirdan sirt cantamla gectim iki tane bayan memur vardi cantami dahi sormadilar hatunlar da iyidi ama uniformali felan 😂😂 belki 5 defa gitmisimdir en az günübirlik de gittim gece de kaldim birkaç gün , nasil bu kadar atraksiyon yaşıyorsunuz anlamiyorum istanbul kadar tehlikeli bir yer değil düzgün durursaniz

Seni Türk gençliğinin iyi bir temsilcisi olarak gördükleri için özel koruma altına almış olabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Bende bu ay karadeniz turunu aracim ve esim ile birlikte batum da gunu birlik gecirmek istiyorum. Focus aracim ile sabah girip aksam gec saate kalmadan gezilecek yerleri var ise gitmeyi dusunuyorum.

Oncesinde yapmam gereken ve bu sekilde gidip gelmemde sorun olur mu tecrubeli arkadaslardan alinti yaparak bilgi bekliyorum.

Bir günde gezebileceğin yerler Avrupa Meydanı, Piazza Meydanı, Teleferik, Botanik Bahçe bir de uzun sahili var. Arabasız gidip gezmiştik biz hepsini. Arabayla çok daha rahat olur ama dikkat et polisler Türkiye plakalı araçlara acımıyor.

• pej P kullanıcısına yanıt
    bir dahaki gidişimde sorayım hocam haberdar ederim seni

• Arac ile ve giris icin gerekenler ve ucreti nasil ? Cok sira oluuor mu giris icin aracla.

Yuruyerek nasil gidilir yani gidilecek yerlere orada taksiler pahali mi riske girmesek mi arac ile ne onerirsiniz ?

• 10-15 kez gittim gürcistana çok kısa zamanda çok geliştiler daha 3-5 yıl önce 100 tl verim 140-160 lari alıyodum geçem 100 tl verip 67 lari aldım sözde ekonomi iyi
  • Yeni edit geldi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.