Şimdi Ara

Gürcistan - Kimlik ile geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
13.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 Arkadaş gürcistana gitmeyi düşünüyoruz bayram için kısa bir süreliğine (4 gün) ancak kimliklerimiz eski kimlikler. Kimlik ile geçiş sırasında herhangi bir sorun yaşanır mı acaba? Çünkü oldukça fazla miktarda bir yol parası vereceğiz. Orada giremeyip dışarda kalmak çok kötü olur bizim için.

Not: Yol olarak hopa veya trabzona uçakla gidip oradan kara yolu ile devam edeceğiz. Sınırda inerek yaya şeklinde geçiş yapacağız.

Eğer var ise yol ile ilgili de tavsiyelerinizi almak isterim.

Şimdiden teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gürcistan'a Geçici Kimlik Belgesi ile Giriş

Gürcistan'a seyahat etmeyi planlıyorsanız, geçici kimlik belgenizin geçerli olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

Geçici Kimlik Belgesi ile Gürcistan'a Giriş

• Geçerli bir geçici kimlik belgesi ile Gürcistan'a giriş yapabilirsiniz.
    • Geçici kimlik belgenizin, seyahatinizin bitiminden sonra en az 6 ay geçerli olması gerekir.

Geçici Kimlik Belgesi ile Batum'a Giriş

• Geçici kimlik belgesi ile Batum'a da giriş yapabilirsiniz.
    • Batum, Gürcistan'ın bir parçası olduğu için, Gürcistan için geçerli olan kurallar Batum için de geçerlidir.

Diğer Hususlar

• Geçici kimlik belgenizle birlikte bir pasaport veya vizeye ihtiyacınız yoktur.
    • Gürcistan'da geçirilen süre 365 gündür.

Önemli Not:

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. En güncel ve doğru bilgiler için lütfen Gürcistan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam aynı sıkıntı bizde de var bizde gitmek istiyoruz ama emin olamıyoruz. En kötü kıbırsa gideriz
  • hiçbir sıkıntı olmaz. size pasaport yerine geçen bi kağıt parçası veriyorlar çıkana kadar onu kaybetmeyin yeter.
  • Batum'a kimlikle geçiş yapacak kişilerin kimliklerinin yeni veya mavi pembe fark etmez veriliş tarihi 2007'den önce olmaması kaydıyla geçiş yapabilirsiniz.

Ama kimliklerinizin alındığı ilk günkü gibi olamsı, deformasyon olmaması, pvc si eskimiş, açılmış, kimlikler kabul görmüyor.

Kısacası mavi-pembe kimlikler le hala giriş yapabiliyorsunuz, burada önemli olan durum kimliğin arkasındaki veriliş tarihi 2008'den eski olmayacak ve kimlik yıpranmamış gıcır gıcır olacak.,

Bunun dışında pasaporlada giriş çıkış yapabilirsiniz, Gürcüstan'ın vuracağı damga her hangi başka bir ülkeye girişte veya vize başvurusunda sorun teşkil etmemekte.

2 side yoksa yapacak pek bir alternatif yok sanırım, yurt içi veya kıbrıs ama Kıbrıs'ta şu an doluluk %80
  • bende gürcistana geçmek istiyorum kendi kişisel aracım ile , yeni ehliyet , yeni kimlik ve geçen sene aldığım pasaport yeterli olur mu ?
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Başka bir şey kalmadı ki hocam zaten Sorun yaşamazsınız.
  • kendi aracınızla gisdeceğiniz için araca sigorta yaptırmanız gerekecek. araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 9 Ağustos 2017; 15:54:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaya olarak sınırı geçtiktan sonra ne yapacaksın? şehre nasıl gitmeyi planlıyorsun..
    direk trabzondan batuma tiflise otobüs var..

metro turizme bi göz at
  • Biri 14 biri 15 yaşında oğlum var ikisininde eski kimlik ve kimliklerinde fotoğraf yok gürcistana geçişte sıkıntı yaşar mıyız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef giremezsin kimlikler yeni olsa bile 18 yaş altı İçin anne ve babadan noter onaylı mukavetname istiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocamlar eski kimliklerle girişlerde sıkıntı olmadı dimi bu sene ben de gideceğim de
  • Konuyu açan gidip gelmiş ama yeni gidecekler varsa resmi tatil günlerini tercih etmesinler. aşırı derecede sıkıntılı ve kalabalık oluyor. saatlerce sıra beklemiştik.
  • lari bizim liradan 2,5 kat değerli. gürcistan dandik ülke ,onun yerine antalya,muğlaya tatile gidin daha iyi.
  • Biz bu sene Şubat ayında gitmiştik. Ulaşım ve kimlikle geçişle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Gürcistan güzel ülke baya beğenmiştik biz. :) Tabi parasının daha değerli olması biraz sıkıntılı ama hayat pahalılığı bize göre az olduğu için aradaki farkı çok hissetmedik. Ulaşım için burada detaylı bir rehber var. Gidecek olanların göz atmalarını öneririm.
  • Konuyu hortlatmam gerekiyor kusura bakmayın bu ay sonunda arkadaş ile trabzon üzerinden batuma gidicez yeni karar ile sadece yeni çipli kimlikler ile giriş yapılıyormuş ve biz buna başvurmadık başvurduğumuz zaman kimlik yerine verilen geçici kimlik belgesi ile giriş yapabilir miyiz sınır kapısından geri dönmeyelim,malum yeni kimliklerin ne zaman ulaşacağı belli değil.

• Voldermort kullanıcısına yanıt
    yani illaki çipli kimlik olacak diye bir şart olduğunu sanmıyorum. Mantıken saçma geliyor.

biz 1 mayıs günü gitmiştik ve aşırı kalabalık vardı. Sanırım bir daha sınırdan geçmem havayolu varken.

Cengiz Selçuk
    Batum Gezi Rehberi, Batum Para Birimi,Batum otelleri,Botanik Bahçesi
    http://cengizselcuk.com/batum

• Voldermort kullanıcısına yanıt
    Evet sadece çipli kimliğe dönüldü diye bende duydum arhavideki akrabalarımdan.gecen sene pasaportla geçmiştim bende. Kimlik eline ulaşmazsa karşıya geçemezsin. Ancak illa geçmek istiyorsan ve pasaporta başvur derim. Eğer öğrenciysen sadece harç parasını ödeyerek 25 yaşına kadar kullanabiliyorsun pasaportu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batacabataca -- 17 Ekim 2018; 10:41:22 >
  • Son Durum

Geçici kimlik belgesi ile Gürcistana giriş yapılamıyormuş mecburen yeni kimlik çıkardık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.