Şimdi Ara

Gürcistandan Araba Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Gurictsandan araba alip kullanan var mi ? Sanirim iki yilda bir plakasibi degistirerek kullanabiliyormusuz. Fiyatlara nerden bakabilecegimi biri soyleyebilirmi, tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu konuda hakkında milyon tane başlık,araştırma,deneyen ve tecrübelerini paylaşan insanlar var.
    bence konu açmadan önce araştırmak size daha çok şey kazandırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4ris

bu konuda hakkında milyon tane başlık,araştırma,deneyen ve tecrübelerini paylaşan insanlar var.
    bence konu açmadan önce araştırmak size daha çok şey kazandırır.

Cogu eski zaman, bana guncel almis olan biri lazim maglum berdeyse hergun yasa degisip duruyor.

• Yakın zamanda almış kullanmış arkadaş var... Bilmem kaç sayılı kaçakçılık kanununa muhalefetten yargılanıyor şu anda... Araca da el konuldu aylardir otopark parasi da birikiyor ayda 750 euro dan...Macera arıyorsanız şansınızı deneyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: tosoon

Yakın zamanda almış kullanmış arkadaş var... Bilmem kaç sayılı kaçakçılık kanununa muhalefetten yargılanıyor şu anda... Araca da el konuldu aylardir otopark parasi da birikiyor ayda 750 euro dan...Macera arıyorsanız şansınızı deneyin...

Evet aimdi okudum bayagi dolandirilan var yahu

Biz hurcistan veya ab vatandasligi degilde baska yerden vatandasligimiz vardi onun uzerine aliriz diye dusunmustuk ama gurcistan vatandasligi lazimmis.

• istersen abd vatandaşı ol, eğer yurt dışında enaz 6 ay bil fiil yaşamamışsan TC sınırları içerisinde yabancı plakalı bir araç alıp kullanamazsın.
    Kanun bu kadar açık ve net.
    Hiç bir tartışmaya v.s. gerek duymadan hazırlanmış bir cümle.
    Bunun harici yaptığın herşey illegal iştir ve cezası çok büyüktür.Vergi kaçırmaktan v.s. ağır cezaları var, ayrıca 15 yıldan yargılanırsın en az.

Bu kadar heyecanı yaşamaya hazırsan yap. Haaa felancı almış şöyle böyle diyorsan kendin bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

istersen abd vatandaşı ol, eğer yurt dışında enaz 6 ay bil fiil yaşamamışsan TC sınırları içerisinde yabancı plakalı bir araç alıp kullanamazsın.
    Bunun harici yaptığın herşey illegal iştir ve cezası çok büyüktür.Vergi kaçırmaktan v.s. ağır cezaları var, ayrıca 15 yıldan yargılanırsın en az.

Bu kadar heyecanı yaşamaya hazırsan yap. Haaa felancı almış şöyle böyle diyorsan kendin bilirsin.

Hocam bizim tum aile baska ulkede dogmus zaten. Turkiyelindegili. Hani hepimizin 6 aydan fazla yasamisligi var. Fakat gurcistan vatandasi olmasakta oradan ustumuze araba alip iki yil kullanabilir miyiz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bulgaristandan araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bulgaristan üzerinden araç sokup swaplayıp(TR'deki araç üzerine ya da TR'de pert olmuş araç üzerinden kodları alınıp yeni getirilen araç üzerine) kullananlar ve satış yapanlar var, genelde modifiye araçlar için bu yol izleniyor, yurtdışından güzel bir motor getirmenin bedeli belli, çoğu güzel motorlu araç BG gibi ülkelerde 900 eurolardan başlıyor, gümrükten nasıl geçirdikleri hakkında da bir bilgim yok, ama tahmin edebilirsiniz.

kısacası burası Türkiye.

edit:bir üsteki konu sahibi arkadaşın mesajına cevap olarak; " son 1 yıl içerisinde 6 ay yurtdışında bulunmak şartı." idi. değişmediyse eğer, değiştiyse de 2 yıl olmuştur maksimum, öyle sen 1990 da Almanyadaymış al sana hak yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatyan -- 1 Aralık 2017; 15:17:47 >
  • Son 1 yıl içerisinde net 180 gün yurt dışında bulunmadıysanız hiç bir şekilde yurt içinde yabancı plakalı araç kullanamazsınız.

• 50-60 bine mustangler camaroları görünce milletin ağzı sulanıyo haliyle. Bulaşmaya gerek yok.

• Bu ülkede ucuz araba diye bir şey yok. Üç kuruş paranızı da kaptırırsınız. Çünkü her şey paraya bakıyor. Yapılan bütün işlerde belli bi miktar aidat vermeniz gerekli. Üstelik tanımadığınız insanlar. Muamele en az 2 en fazla 4 gün sürebiliyor. Her gün masraf demek kalacak yer yemek git gel yol parası. Basit bişey değil yani uğraştırıyor baya.

• Son bir yıl içinde altı ay süre ile yurtdisinda değilseniz yurtta kullanamazsınız 5607 sayılı Kanuna ve yönetmeliğe bakın başınıza iş acmayin

• Arkadas benim nacizane tavsiyem yurtdisindan almak istedigin aracin turkiyede perte yakin ucuz sekilde pkakalisini satin al sonra yurtdusindan sifira yakin full paketinin dizel otomatigini al buraya getir sonrada plakalari degistir kullan mis gibi

• sahsiniza demiyorum yanlis anlamayin lutfen ama gurcistan’dan arac getirip 1001 takla atarak guya luks arac kullanmak bana cok ezikce geliyor. Sokakta goruyorum adam mustang’e biniyor havali havali ama plaka gurcistan plakasi. Parasi olmayan ama mustang’e binmeye can attigi icin 1001 takla atan adam goruyorum ben. Hepimiz mustang e binmek isteriz ama hayaller mustang hayatlar polo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

istersen abd vatandaşı ol, eğer yurt dışında enaz 6 ay bil fiil yaşamamışsan TC sınırları içerisinde yabancı plakalı bir araç alıp kullanamazsın.

Hocam bizim tum aile baska ulkede dogmus zaten. Turkiyelindegili. Hani hepimizin 6 aydan fazla yasamisligi var. Fakat gurcistan vatandasi olmasakta oradan ustumuze araba alip iki yil kullanabilir miyiz ?

Arkadaş eksik yazmış, son bir yıl içinde 185 gün Türkiye dışında bulunursan Türkiye'de 2 yıl boyunca yabancı plakalı araç kullanabilirsin.

Madem farklı ülke vatandaşlığın var, MA plakalı bir araç bakabilirsin.

• Benim aklıma şöyle bir şey geliyor bazen. Tr de 500 bin TL olan bir aracı Gürcistan'dan 100 bine getirdin. Tr deki orjinal aracın sahibi de arkadaşın olsun. Trafiğe gidip ruhsatı kaybettim deyip yenisini çıkartırsın. Eski ruhsat orjinal araçta yenisi de GB den gelen araçda olsa ... Ruhsat seri no var o değişeceği için sıkıntı olabilir bir çevirmede ki polisler buna bakıyor mu bilmiyorum... İkinci seçenek tr deki aracın ruhsatını birebir aynısını çıkartmak oda suç olur. Ayrıca kime yaptıracan :). Üçüncü seçenek tr de kaza yapan pert araç olması lazım ki servis haricinde tamiri olacak üzerindeki şase numarası yazan kısmı kazalıdan söküp ona takacaksın .. muayeneye zamanı aracı obd ye bağlayıp şase numarası bakıyorlar mı onuda bilmiyorum... geliyor aklıma bazen bunlar... Gelse ne olacak oradan araba getirecek 100 binim bile yok 😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

sahsiniza demiyorum yanlis anlamayin lutfen ama gurcistan’dan arac getirip 1001 takla atarak guya luks arac kullanmak bana cok ezikce geliyor. Sokakta goruyorum adam mustang’e biniyor havali havali ama plaka gurcistan plakasi. Parasi olmayan ama mustang’e binmeye can attigi icin 1001 takla atan adam goruyorum ben. Hepimiz mustang e binmek isteriz ama hayaller mustang hayatlar polo.

valla aynen bende öyle düşünüyorum bakıyorum merco ama plaka gürçü içindeki adama saygı bile duymuyorum...haa 50 milyon dolar yemişssin haaa ötv den kaçırmışsın benim gözümde ikisi aynı...
  • Sakın arkadaşlar sakın bulaşmayın ben yandım sizler yanmayın bende salak gibi araştırmadan kanal D anahaber de haberi gördüm hee dedim bu iş yasal güzel atladım gittim araç aldım ruhsat adıma çıktı 1,5sene bindim sigortamı yaptırdım hgs bile aldım taki gümrükten ceza gelene kadar dolandırıldığımı yasal olmadığını bilmiyordum ozaman anladım aracı tıpış tıpış götürdüm gümrüğe teslim ettim aracı ve aracın bana ait olmadığını orda öğrendim gümrükteki görevli arkadaş saolsun anlattı dolandırıldığımı işler göründüğü gibi değilmiş şuan yargılanıyorum ne olacağı belli değil hepsi sahtekar bunların ben yandım sizler yanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_celiker -- 30 Aralık 2017; 23:3:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.