Şimdi Ara

GÜRCİSTANDAN ARABA GETİRMEK EKİM 2015 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
12
Favori
103.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar hem bizim 3te 1 fiyatımızla alıyorlar hem de vergi,mtv,ztv,atv ödemiyorlar. Burnumuzun dibindeki çok gelişmemiş ülke bile vatandaşına 1. sınıf davranıyor biz mi çok safız onlar mı uyanık anlamadım ben bu işi
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Hapishanede tanıdık çevre varsa neden olmasın
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    hocam iyi gunler

15 ekimde cikan bakanlar kurulu karari ile bundan sonra yurt disinda yasayan emekli vsvsvs ayrimi olmadan herkes arac getirebilecek herkesin suresi 2 yil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E tamam 2 yil getirecez de 2 yil sonra napmak lazim onu bi soyleyin.

Tamam iyi araba ucuz 6 7 000 euro. 2 sene bindik o arabaya donduk gurcistana hersey yolunda gitti. Kaca satariz bu arabayi? 4 5 bin euro. Hop 10 bin tl zarar olmayacak mi

• Okurken bile gerildim...

• Bunla uğraşan adam açık ve net işsizdir.Arabanın sağlam olan hiçbir tarafı yok.Ne üzerine alabiliyorsun,sürekli giriş çıkış yapacaksın,adam yanında olacak milletin nazını çekeceksin,rüşvet vereceksin,satsan satılmaz.Kasko falan zaten yok.Arabanın başına bir iş gelse al başına belayı.Sadece lüks araç alırsan bu durum karlı oluyor.Zaten lüks araba alacak seviyede olan adam bunlarla uğraşmaz.Vakti olacağını da sanmıyorum.O kadar aklı yok mu para var verir vergisini rahat rahat üstüne alır biner.Bu işle anca bizim gösteriş meraklısı orta sınıf elemanlar uğraşır.Vay be X Audi Q7 almış deseler ona yeter.Dünyada sanırım arabayla adam olunduğunu sanan sayılı milletlerdeniz.

• Getirin de rahatlayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Hapishanede tanıdık çevre varsa neden olmasın

Icerde ediniriz

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    . Allah Korusun..Saydıklarınızın hepsinin cezai yaptırımı var..Değer mi takla atmış vuruklu, USA ve Avrupa nın safrası araçlar için bu kadar risk almaya???
  • beyler kısaca konuyu ben özetliyorum Gürcistan demek

--Araba-Alkol-kızlar demek=hayatı bir nevi güzel yaşamak ve herkesin hakkıdır eglenmek-en iyi arabalara binmek-en güzel kızlarla takılma sorunu yok

Türkiye diyince aklınıza soru işareti geliyor kafamaızda ?????? ha işte hergün sabah-akşam işkence

-- araba alırsın en düşük segmenti 50-70 bin fiyat biçerler taksite bölersin 2 el desen lüks arabaya almak mümkün bile görünmüyor

--- gss borcu olan gençler avrupadaki gençlerin %90 kendi araçları vardır bizim gençler işsizlik sorunu dertleriyle boguşsun avrupalı gençler keyfi keyif kıskanmamak elde degil

-- bombalar patlar , sabah gidip akşam eve dönmeme bir drumun var nede olsa burası türkiye mezarlık gibi ülkede yaşıyoruz yeminle

-- kızlar desek büyük sorun hiç ugraşmaya degmez kendinizi yormayın

-- bari şu gürcistan araba getirsek en azından da keyfimizi yaşayalım biraz

KONUYU DAGITTIM BİRAZ AMA KUSURA BAKMAYIN

--

• bol bol getirin ama kendiniz alıp getirin

türkiyeden uğraşmayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zollex

Bulgaristan, AB üyesi olduğu için rüşvet gibi durumların olacağını sanmıyorum. Ancak eğer vatandaşlığınız var ise Türkiye'ye getirip MA (Misafir araç) plaka takıp kullanabilirsiniz.

Konuyla ilgili durumu bilmiyorum ama Bulgaristan sınırında da rüşvetin babası var, komşi para diye peşinizde dolaşıyorlar 20 30tl ye sevinen gümrük memurları var..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm bi gün hepimizi toplayıp atacaklar içeri
  • Valla mevzuat belli, yasa belli, Facebook'ta İntegramda millet çatır çutur alışverişe devam ediyor. Bahsedilen iddia araç kendi adımıza oluyor. Son çıkan yasa ile iki yıl Türkiye de kullanılıyor, trafiğe çevirmeye girin araç sizin adınıza zerre sorun sıkıntı yok iddiası. Nasıl oluyor ne bitiyor anlamıyorum ya...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakinen tanimadigin gurcu ile iş yapma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, benim de kafamda bir takım sorular var,resmi gazeteyi okudumemekli kelimesini göremedim, benim eşimde çifte vatandaşlık var (TR+ BG) . 6 ay sonrasında 2 yıl arabayı burda kullanabileceksem bu işe al atmak isterim ama bulgaristan'da 2010 model bir araba aldık diyelim, vergisi alım satımı nedir? Araba fiyatından başka Bulgaristanda ne kadar daha para çıkar cebimizden bilen varsa yeşillendirsin lütfen ?

• Kardeş yasal olarak yolu şu...Benim eşim de yabancı hem de çifte vatandaş da deil. Yasa açık.Der ki eğer yabancı vatandaş Türkiye'de oturma ve çalışma iznine birlikte sahipse yurtdışından araç getirir. Turing otomobil klübüne belirlenen teminat nakit yatırılır veya bu teminat karşılığı teminat mektubu verilir. Aracın bir nevi ülkede bulunmasını iznini gösteren belge yabancı taşıt geçici giriş karnesi 1 yıl için 560 TL veya 2 yıl için 760 TL ye alınır. plakası misafir araç plakasına çevrilir ve kişinin oturma ve çalışma iZni devam ettikçe araç kullanılır.oturma ve çalışma izni birlikte var olduğu sürece, süresi bittikçe yabancı taşıt geçici giriş karnesini yenilemek gerekir. Tabi Türk araçlara uygulanan senelik bandrol, sigorta, muayene bunlara da var...

Turingin belirlediği teminatta aracın kasko değerinin yarısıdır. Velhasıl araç parası Türk piyasasındaki parasına denk gelir. Bir de işlemler ile uğraşıdır.

Bir diğer yasal yol ise yabancı olunsun veya olunmasın, Türkiye dışında 185 günden fazla gün son 1 yıl içinde bulunduysanız. Ne vatandaşı olursanız olun araç getirebiliyorsunuz ve son yasaya göre 2 yıl bu aracı burada tutabiliyorsunuz. Plaka yabancı kalıyor...

Yasal yollar bunlar. Ama millet Gürcü plakalı lüks araçları getirip çatır çutır biniyor. Nasıl biniyor ben de bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kicker070707 -- 19 Ekim 2015; 0:35:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Oncelikle ben kafamdaki plani bir aktarayim.

Bir kere gercekten bu ulkeden ve insanlarindan tiksinir oldum. Izmire yerlestikten sonra bu tiksinme oldukca azaldi. Lakin halen var.

Simdi benim kafamdaki plani anlatayim. Siz ne dusunursunuz bilmem.

Once gurcu vatandasi olmak istiyorum. Yeterli sure orada kaldiktan sonra gurcu plakali arac alip 6 ayligina turkiyeye gelecegim. Aldigim aracin aynisindan turkiyede de alacagim. Aldigim turk aracin plakalarini kaybettim diyip birer tane daha yaptirip aldigim gurcu araca takicam.

Tek mtv tek muayne tek bilmemne ama 2 araba sahibi olucam. Kafamdaki plan bu. 1.5 araba fiyatina 2 araba.

Bilmiyorum belki goremedigim sikintilari vardir.

Edit: tek kasko.

Edit 2 : bezdim abi ben de tiksinc oldum artik

Ben de kafanızdakilerle şöyle tartışayım.

- Gürcü vatandaşı neden olacaksın? gerek yok ki. Türkiye dışında bir şekilde 6 ay kadar kal, ülkeye dönerken yabancı plaklı arabanla gel. Tamamen legal.

- diyelim Türkiye değeri 25bin usd olan aracı, sen 10 bin usd'e Gürcistan'dan aldın, 25bin usd'e de Türkiye'den aldın. 35bin usd'e iki araba sahibi oldun. Napacaksın ki diğer arabayı? 1 arabaya legal şekilde binme imkanın varken (6 ay yurtdışında kalarak), bu kadar kàr için gereksiz 2. araba.

- Büyük suç bu. bir kaza bela anında, sahte arabayı teşhis ederler, ve ocağınız söner. oto kaçakçılığından hapis cezası yersiniz.

Benim düşüncelerinize tavsiyem :

6 ay yurtdışında kalın, arabayı alıp gelin 2 sene kullanın. Geri gümrükten çıkarken ceza gelecektir 1000-1500 TL civarı, onu da ödersiniz. Rahat rahat binersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

hocam iyi gunler

15 ekimde cikan bakanlar kurulu karari ile bundan sonra yurt disinda yasayan emekli vsvsvs ayrimi olmadan herkes arac getirebilecek herkesin suresi 2 yil

Evet ben de artık o kanıya kapıldım.

Bu mevzu çıktığında, gümrük müdürlüğünü arayıp bilgi almıştım, sadece emekliler için olacağını söylemişlerdi ama çıkan kanun o şekilde değil. Herkesi kapsıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

E tamam 2 yil getirecez de 2 yil sonra napmak lazim onu bi soyleyin.

Tamam iyi araba ucuz 6 7 000 euro. 2 sene bindik o arabaya donduk gurcistana hersey yolunda gitti. Kaca satariz bu arabayi? 4 5 bin euro. Hop 10 bin tl zarar olmayacak mi

Arabayı alırken akıllı davranırsanız, 5000 usd'e aldığınız aracı yine 5000 usd'e satma imkanınız var.
    Ama siz alırken zarar ederseniz, satarken de acele ederseniz, zararınız olur bu işten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.