Şimdi Ara

Güvelere Karşı En İyi Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedir? Ben adaçayı koyuyorum ama bir süre sonra etkisi geçiyor. Siz ne önerirsiniz güvelenmemesi için? Naftalin demeyin, kitapların naftalin kokmasını istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 10 Şubat 2014; 7:58:25 >

• Güve ilaçları vardı sanırım. (yok muydu ki? )
    Eğer koku falan olmasın değerli diyorsan kutuya koymanı öneririm. Tabi okuduğun kitabı tekrar okuma huyun yoksa...
  • Ben şuana kadar hiç güve falan görmedim kitaplarda bi fotoğraf çekip atabilir misin ?
  • Allah'a şükür ben de görmedim ama evde geçen gün bir şeyler güvelenmiş çok sonra farkettim. Daha sonra kendi kendime "iyi ki adaçayı koymuşum" dedim. Ama mesele aslında sadece güve değil. Ben de hiç güvelenmiş kitap görmedim ama güvelenir diye biliyorum koşullar uygun olmazsa ve açıktaysa. Asıl sorun güve değil de kitap kurdu dedikleri kitap böceği. Bir sarmaya görsün tüm kitaplığı mahveder. O yüzen önlem olarak adaçayı ya da kekik koymak engeller ama dediğim gibi bir kaç hafta içinde etkisi geçiyor. Ben de o yüzden forumda daha etkili bir şey bilen vardır belki diye bir sorayım dedim.

(adaçayı dediğim dalından yeni koparılmış olursa daha iyi olur. Kokusu hertürlü haşeratı uzak tutar)

@Volume*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 11 Şubat 2014; 4:34:19 >
  • Benim kütüphanem yok kitaplarımı ayakkabı kutularında , düdüklü tencere kutularında saklıyorum bir böceklenme güvelenme olur mu ?
  • Şu an evdeki durumuma benziyor. Çoğu kitap yer olmadığından dolayı ya yatağın altında, ya da geldikleri gibi kargo poşetlerinde duruyorlar. Nereden baksanız 500-600 kitap sığacak bir kitaplık var ama ağzına kadar dolu. Şimdi bunlar öyle öksüz kaldılar yerlerde falan. En kısa zamanda bir kitaplık almam gerek. A101'e bir kitaplık gelmişti baya ucuzdu gittik ama satmıyorlarmış. Haberleri falan yoktu böyle, getirir misiniz dedik yok dediler. Yani İkea yolları taştan şofor bey götür bizi yavaştan.

Yalnız bende hiç güve falan görmedim nasıl bir şey ki acaba yeni duyuyorum. Aslında bir kaç filmde güveler yemiş falan diye bir şeyler duydum ama

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Şuan maddi sıkıntılar içerisinde sayılırım kütüphane alacak param yok daha doğrusu kütüphaneye ihtiyacım yok çünkü evde kütüphaneye yer yok Yeni eve taşınırsam bir odayı boydan boyaa kütüphane yapmayı düşünüyorum , loş bir ortam , mumlar vs... neyse benim asıl sorunum şu böcekler beni acayip korkutuyorlar kutunun içinde kitaplar uzun süre kapalı kalıyor sararır diye tırsıyorum açınca böcekler gelir diye korkuyorum ... ne yapacağımı şaşırdım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar nasil oluyor guve yahu sasirdim acikcasi.benim kitaplarim yillardir kutuphanemde tozlarini vs alirim ama su ana kadar hic bir sey olmadi sadece bir kitabimin dis sayfalari sarardi onun haricinde bir sey yok sukur.acaba yasadiginiz ilin neminden vs. mi kaynaklaniyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler şöyle açıklayayım;

kitap kurdu denen böcek vardır. İnternete yazasanız görürsünüz. Bu böcek kitapları yer. Özellikle eski kitapları. Şimdiki kitapların kağıtları farklı cins olduğu için yiyemiyorlar. Neyse. Bu kitabı yer yer yer, koza örer, güve olur çıkar. Böyle olur yani. Ama ortamın çok kötü olması gerekir. Mesela depo, kömürlük, bodrum gibi yerler. Ama gene de önlem almakta fayda vardır. Bildiğim kadarıyla en etkili bitkiler adaçayı, kekik ve lavantadır. Fakat bir süre sonra etkisi geçiyor. Bir kaç hafta sonra falan. Daha etkili bir şey bilen var mı iye sorayım dedim.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Çok ilginçmiş hocam.
  • kitapları buzdolabı poşetlerine koyun
  • Bugün 60 70 yıllarının baskısı 14 kitap aldım potansiyel güve:) Gerçi onlar oluşup yayınlana kadar okur satarım ben onları;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Her konudan bahsedilmis. Guvelere cozum disinda.

• Kebikeç duasını bulun kütüphanenizin müsait bir köşesine yerleştirin..hiç bişeycik olmaz artık..
  • Evi yıllardır istila etmiş durumdalar ve günden güne hızla çoğalıyorlar. Baş edemiyorum. Deodorant falan sıksak işe yarar mı beyler?

Şöyle tipleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Haziran 2023; 22:42:22 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Bu böcekleri tanesi 25 tl'den alırım.

Canlı olacak.

(Vahşi batı wanted ilanları gibi oldu böyle deyince) :-)

• Böcekli sümük kullanıcısına yanıt
    Napacaksın hocam bu güve kardeşleri?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Söylersem 100 tl istersin  Güvelere Karşı En İyi Çözüm 

• Kafur topu alıp koyacaksın hocam.  Güvelere Karşı En İyi Çözüm 

Güvelere Karşı En İyi Çözümamazon
    Camac Doğal kafur topu kafur blokları giysi depolama kafur ahşap bloklar askı 15 adet doğal kafur topu ve 10 adet çubuk paket uzun ömürlü koku
    https://www.amazon.com.tr/Camac-bloklar%C4%B1-depolama-bloklar-%C3%B6m%C3%BCrl%C3%BC/dp/B0C4CX14PR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.