Şimdi Ara

..güvenli sürüş eğitimi hakkında.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kısacası işine yaradı öylemi? hadi geçmiş olsun..................
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

ya aslında size bişey sorcam buraya çek gelmeden gidebilirmiyiz

Tabi gidebilirsin.(Onlara göre çok uygun olan parayı ödeyip!!!!!!!!!) Bir kaç tane daha bu tarzda okul var ama en donanımlısı burası...........

benim renault aracım var sıfır aldım ama çek gelmedi
    yinede ücretsizmi?
  • Sıfır reno aldıysan onu bayiye sor................Vermeleri lazım........
  • quote:

yinede ücretsizmi?

aracı aralığın 2,haftasında aldım.yeni aldıysanız acele etmeyin..

fiatçı;sağolasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre.

bana renodan ücretsiz güvenli sürüş eğitimi çeki geldi.normalde 200ytl imiş.

bu eğitim hakkında nasıl olursa olsun bilgisi olan var mı?
    yeri biraz uzak ama kolay bulunabilir cinsten mi(oklar falan var mı)?

güvenli sürüş eğitimi nedir?

1-kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma
    2-kuru ve kaygan zeminde frenaj
    3-engelden kaçma ve frenaj
    4-takip mesafesi ve panik fren
    5-kaygan zeminli virajda frenaj
    6-virajda önden kayma ve arkadan savrulma
    7-slalom

güvenli sürüşü bilmemde diğerlerini zevkle anlatırım
    1-kaygan zeminde debriyajcan ayağını normalinden daha yavaş kaldırcaksın ve yarım gaz şeklinde hızlancaksın
    2-arabanın lastikleri kızaklamıyacak şekilde fren yapıcaksın.
    3-engelden kaçarken direksiyon hareketine bakar bu frene basmakta gerekirse frene yüklenmeden hafifce frenleyerek sıyırabilirsin
    4-takip mesafesini 50m korumanı tavsiye ederim eğer korumuyosan arabanda abs varssa frenin dibine girersin araban durmayacak gibiyse sağa veya sola kaçacaksın frenleyerek abs olduğundan lastikler kitlenmiyo ya eğer yoksa abs frene gene köklicen baktın araba duracak gibi değil frenden ayağını çekip sağa sola kaçmaya çalışcaksın.
    5-kesinlikle frene sert basmıcaksın aksi takdirde arabanın arkası kayar.anlıcan freni okşıyacaksın
    6-ön kaydıysa yol genişse el frenini seri bir şekilde çekip indirceksin sebebi arkayıda önle aynı hizaya oturtmak hizaya girdimi toplanmış oluyo ztnarkadan savrulma en kolayı iç güdü o ztn direksiyonu iyi kontrol ederek konra yapcaksın olacak bitecek
    7-slalom en kolayı

• Hemen hemen hepimiz bu teknikleri kavradık.Peki gerçek yaşam koşullarında ne kadar işe yarıyor?
  • şöyle söyleyim abs fren mesafesini normalde uzatır.frenleri tutup bırakarak uzatır.onun yerine biz frene basıp kaydığı yerde ayağı çekip yeniden bassak fren mesafesini kısaltırız işte bu da gerçek yaşam koşullarında ancak bir refleks haline gelince yapılabilir.eğitimdeki amaç da o zaten önden kaymada gaza frene debriyaja basılmaz,bu refleks oluşturulmaya çalışıldı.aynı şekilde arkadan kaymada frene debriyaja basılmaz gaza çok az basılır benim elim değiştirmesem de vitese gidiyordu bu refleksi engelledik.
  • Gayet güzel açıklamalar ancak bazı şeyleri gerçek hayatta kullanamadığınız oluyor.Örneğin abs yi devreye sokma yani tekerleri kilitleme ve yavaşla.Aslında çok doğru bi mantık ancak o ayarı hele hele buz-kar karışık zeminde uygulaman çok zor.Aracın dört tekeride fren esnasında kar üstünde tutarken bi anda bi trekerin buza gelmesi o tekerin abs sinin devreye girmesine neden oluyor ve bu ayarı bu yoda tutturamıyosun.Ben ileri sürüş eğitimi alırken dersi veren uzmanımızın buzda rampa nasıl inilir sorusuna verdiği cevap: El frenini az bişey çek aracı 2 ye al ve rölanti devriyle in ARADA BİR FRENİ UYGULA.Yada direk boşa al frenle inŞimdi ben bu adama ne diyim?Sözüm ona bide uzman.kursa gelmeden çok önce Denediğimi ve frene ayağımı dokunduğumda arkaların kilitlendiğini söyledim ve el frenini fazla çekmişsin dedi.Ve şu sorularıma cevap vermesini istedim.Her aracın el freni 1.2.3.4.5 inci dişte aynı miktar mı tutuyor?Frene basınca arkaların el freni çekikken daha çabuk kilitlendiği doğrumu yanlışmı?Ayrıca araç arka tekerler kayarken şeş kaza viraj dönse ve arka savursa bu nasıl mantık?İnanırmısınız sözüm ona uzman olan arkadaş bu tekniği savunamadı.Karda lastik havalarını şişirin dediler.Mantık ne dişler karı atsın yolu iyi tutsun.Peki yollar sürekli kardan mı ibaret hiç mi buz yok?Viraj dönerken ani durumlarda dahi abs siz araçta fren kullanmak aracın yönünü bozar ve kaza yaparsın direksiyonla kurtul..E sen bana bunu öğretene kadar virajda fren yapmayı öğretsene onu bende biliyorum ama solumda karşıdan gelen araç varsa sağım uçurumsa ve yolda engel varsa ben nasıl dönücem.Mecbur frene asıl asıl ama nasıl? Bunları ve mantığı öğrenmek ciden faydalı hatta çoğu yerde geçerli ama her zamanda bu kurallarla gidemezsiniz.Çünkü doğa şartları kural tanımaz.Size tavsiyem karın buzun eksik olmadığı şu günlerde boş kaldıkça KENDİ ARACIINIZLA buz üstünde kalkış Panik fren yavaşlama hızlanma viraj dönme rampa iniş çıkışı çalışın ve belirli aralıklarla özellikle her mevsimde o mevsimin kullanım şartlarına uygun şekilde tekrarlayın.Kurstaki teknikleri ve kendi tekniklerinizi uygulayın ve doğrusunu yanlışını düşünün.........Bunu yaparsanız her an her tehllikeye hazır olursunuz..........................................Benden bi tavsiye.................

• tecrübe dediğimiz şey burada çıkıyor zaten..tecrübe yaşla değil yaşananlarla kazanılır...

buzda abs siz çok tecrübe kazanmış bir insan tıkır tıkır gider,tahminim erzurum gibi şehirlerde olan insanlar bu konuda daha iyidirler.televizyonda falan görüyorum,
    karlı rampada kaldırmayı denememişken,derslerde de görmemişken "rampada arabaları kayıyor" derdim fakat rampada araç yerinden kalkmaz.o rampaya belirli bir hızla girilirse çıkalabilir.(rampasına göre değişir tabiki)
  • Rampada kalkmak istiyosan ve aracın önden çekerse geri geri kalkmayı dene.Eğer böyle kaldıramazsan o araba zincir veya benzeri sistemler olmadan imkansız kalkmaz....................
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre.

quote:

yinede ücretsizmi?

aracı aralığın 2,haftasında aldım.yeni aldıysanız acele etmeyin..

fiatçı;sağolasın..

bnm 1 yıl oluyor
  • Ara sor bakalım ne diyecekler...........................
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.