bana renodan ücretsiz güvenli sürüş eğitimi çeki geldi.normalde 200ytl imiş.
bu eğitim hakkında nasıl olursa olsun bilgisi olan var mı? yeri biraz uzak ama kolay bulunabilir cinsten mi(oklar falan var mı)?
güvenli sürüş eğitimi nedir?
1-kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma 2-kuru ve kaygan zeminde frenaj 3-engelden kaçma ve frenaj 4-takip mesafesi ve panik fren 5-kaygan zeminli virajda frenaj 6-virajda önden kayma ve arkadan savrulma 7-slalom
Bu eğitimi istanbul orhanlıda bulunan autodrom pistinde,ankarada ve bursada veriyolar.Ne olursa olsun git derim.Çok faydalı bi eğitim..............Yararını görürsün.........Yerinede gelince istanbuldaysan ankaraya gelirken E-5 ten tuzla dönüşünün aksi istikametinde orhanlı levhasını görürsün oraya dön orhanlının içine gir orada kime sorsan gösterir.Ankaradaysan istanbul yolundan gelirken çiftlik kavşağını geçince ulus istikametinde sağa dön ileride sağda bektaşların yeri var oranın yan bahçesinde veriyorlar.................Sakın bu eğitimi kaçırma..............
verilen telefonu aradım.2,5satlik bir eğitimmiş.bunun yarım saati teori oluyormuş.bu cumartesiye randevu verdiler.isteyen olursa izlenimlerimi paylaşırım.
telefonun ucu istanbuldaydı ve onlar bursayı ayrıntılı bilmiyordu. acaba Bursa'da nerede biliyormusun sayın Fiatçı? ya da bursalı arakadaşlara sorayım hürriyet hava ulaştırma komutanlığı nizamiye kapısı tarif etmek gerekirse neresidir?
Valla bursayı hiç bilmiyorum.Onu diğer arkadaşlar cevaplar heralde... Bu arada İzlenimlerini paylaşman gerçekten diğer arkadaşlara çok yararlı olur......Yanlız bazı bilgiler sana ters gelebilir gerçektende öyle fakat dersi sonuna kadar dinle derim..Sonunda nedenini anlarsın................
"Yanlız bazı bilgiler sana ters gelebilir gerçektende öyle fakat dersi sonuna kadar dinle derim..Sonunda nedenini anlarsın......."
derken biraz açabilirmisin?
hazırlıklı olayım da yanlış birşey söylemeyim...
yerini öğrendim.askeriyedeymiş,yarın 12deydi randevum paşa mı be geliyormuş 9a aldı hoca..
bursada nerede bu ya ?bende katılmak isterim
bursa da hürriyette hava harp okulu komutanlığında..hürriyetten uzaklaşırken eski ziraat fakültesini geçtikten sonra ilk ışıklardan sağa dönüyor dümdüz gidiyoruz..zaten askeriye kendini belli ediyor..
Gideriz de ücreti ve daha önemlisi ne zaman nekadar sürüyor ?
ben bunu eski adıyla 6. vites te izlemiştim
renault otomobilini 0 olarak alanlara ücretsizdi
arabayı yerden kaldırıyolardı ve şöföre buzda gidiyor hissi veriyordu
harika bir eğitim bende katılacam ama zamanım yok
eğitim toplamda 3 saat.. yarım saat teorik.. 200 ytl imiş..
pardon 2,5 saat imiş toplamda... hocalar 9,00-12,00-15,00 saatlerinde eğitim veriyor. rezervasyonunuzu ona göre yaptırıyorsunuz.pazar hariç hergün yapılabiliyor....
quote:
Orjinalden alıntı: emre.
"Yanlız bazı bilgiler sana ters gelebilir gerçektende öyle fakat dersi sonuna kadar dinle derim..Sonunda nedenini anlarsın......."
derken biraz açabilirmisin?
hazırlıklı olayım da yanlış birşey söylemeyim...
yerini öğrendim.askeriyedeymiş,yarın 12deydi randevum paşa mı be geliyormuş 9a aldı hoca..
Nasıl anlatsam sana doğru ve mantıklı gelen şeylerin orada çok mantıksız olacağını anlayacaksın.Örneğin viraj içinde belki fren yapıyosundur bi şey olmamıştır ve hafif yaptığın sürece sorun olmuyor gibi düşünmüşsündür fakat pratikte bunun ne kadar yanlış ve tehlikeli olduğunu görüceksin........işte bu tarz sana ve bi ton eski şöföre doğru gelen şeylerin ne kadar yanlış olduğunu göreceksin...... my gökhan ve diğer arkadaşlar için bilgi edinebilecekleri adres ve telefonlar:
Adres : Atatürk Cad. No : 5 Orhanlı 34956 Tuzla / İSTANBUL Tel : (216) 394 42 41 444 03 10
ya aslında size bişey sorcam buraya çek gelmeden gidebilirmiyiz
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
ya aslında size bişey sorcam buraya çek gelmeden gidebilirmiyiz
Tabi gidebilirsin.(Onlara göre çok uygun olan parayı ödeyip!!!!!!!!!) Bir kaç tane daha bu tarzda okul var ama en donanımlısı burası...........
sayın fiatçı;
böyle şeylerse ters gelecek olan mutluluk duyarım.eski köye güvenli olacak diye yeni adetler getirecekler sandım da...
aslında araba yarış oyunlarında bunu farketmiştim,heralde slalom da falan daha da iyi kavrayacak olacağım..
Bursa dakine vakit olunca gitmek lazım...
quote:
Orjinalden alıntı: emre.
sayın fiatçı;
böyle şeylerse ters gelecek olan mutluluk duyarım.eski köye güvenli olacak diye yeni adetler getirecekler sandım da...
aslında araba yarış oyunlarında bunu farketmiştim,heralde slalom da falan daha da iyi kavrayacak olacağım..
Biraz yeni adetler gibi gelebilir ama sonunda yararını görüceksinBu arada gökhan arkadaşım seninde gitmeni tavsiye ederim......Ayrıca bursada nilüfer yarış pisti diye bi yer varmiş heralde oradada bu eğitimi verdiklerini duymuştum ama ne kadar doğrudur bilemem..........
bu eğitim değişik şekillerde değişik yerlerde veriliyormuş.fakat bu denli profesyonel olmadığı söyleniyor.araçların altına takılan o yan 4 tekerlerle buz yağmur gibi zeminler elde edilebiliyor.zaten kaygan zemindeki hareketler en kontrolü zor olan hareketler..
bu eğitimlerin 3-15günlük versiyonları da varmış.bu eğitimlerde terörden kaçış,takipten kaçış gibi eklemeler de varmış ekstradan..
eğitim izlenimlerimi vereyim; öncelikle teorik bilgiler güzeldi,anladığım kadarıyla hoca adamına göre veriyor,bu konulara ve araç kinematiğine ve mekaniğine ilgi olunca teori sıkıcı geçmedi.
birebir yapılıyor... yukarıda verdiğim başlıklar tek tek yapılıyor; fren,kalkış,engelden kaçış konularını sonuçlar iyi olunca tekrar tekrar uygulamadık.bana ne verdi derseniz; daha çok önden ve arkadan kayma nasıl oluyor,kaydığı zaman nasıl araç toparlanır,yola sokulur ,işin tekniği nedir onun üzerinde çalıştık. normalde buz üzerinde veya uludağa çıkarak kendi imkanlarımda arkadan kaymayı deneyerek ve oyunlardan az çok öğrenmiştim.ama tabiki amatörce..önden kaymayı ise hiç bilmiyormuşum.. bu eğitim can ve mal kaybı olmadan risksiz bir şekilde buzlu yağmurlu zeminlerde olası kontrol kayıplarında zarar görmeden kurtulmayı öğretti..uzun zamanda oluşacak tecrübeyi kısa zamanda kazandırdı.. 2,5 saat sürmedi,zamanı sizin performansınız belirliyor.