Şimdi Ara

Güvenlik Kamerası İçin Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şirketimize suan için 10 kameralı bir güvenlik sistemi kuracagız..belki ilerde 16 da olabilir..
    şimidi sizlere sorum kameraları iyi bir şekilde calıştırabilecek bir sistem nasıl olmalıdır..(Anakart,ekran kartı,ram,hdd)
    fiyat olarak minimum olması önerilir..çoğu kameracılar en azından 800 ytl ciavarında bir pc olması gerek diyor bu kadar pahalı mı szce?

• Birincisi anakart intel chipset kullanmalı ve intel işlemci olmalıdır.
    İkincisi ekran kartını Ati alırsan sorun yaşamadan kullanabilirsin.
    Üçüncüsü ise harddisk kapasiten yüksek olmalı ki uzun süreli kayıt yapabilesin. Çünkü oldukça kaliteli çekim yaparlar ve kayıt dosyası oldukça büyük oluyor.

Ram 512 olması kafidir. Daha yukarısı biraz lüks kaçar sadece kamera kaydı yapacaksa. Ayrıca bilgisayarınız yoksa kayıt cihazı da kullanabilirsiniz ki belkide daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Daha detaylı bilgi istersen sorabilirsin. Bir süre güvenlik kameraları kurulumu yaptım

• quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Birincisi anakart intel chipset kullanmalı ve intel işlemci olmalıdır.
    İkincisi ekran kartını Ati alırsan sorun yaşamadan kullanabilirsin.
    Üçüncüsü ise harddisk kapasiten yüksek olmalı ki uzun süreli kayıt yapabilesin. Çünkü oldukça kaliteli çekim yaparlar ve kayıt dosyası oldukça büyük oluyor.

Ram 512 olması kafidir. Daha yukarısı biraz lüks kaçar sadece kamera kaydı yapacaksa. Ayrıca bilgisayarınız yoksa kayıt cihazı da kullanabilirsiniz ki belkide daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Daha detaylı bilgi istersen sorabilirsin. Bir süre güvenlik kameraları kurulumu yaptım

kayıt cihazları daha pahalı gibi geldi bana...
    2000 ytlden başlıyor.
    Peki Dvr kartı ne önerirsiniz?

• Kayıt cihazı aradığınız özelliğie göre değişir. 1100 liradan başlıyor. Ama bilgisayar çok daha fonksiyonel olduğu için daha kullanışlı. Ayrıca arttırılabiliyor.Ve tavsiyem anakartı pci slotu hangisinde fazlaysa onu alın. Gigabyte ın s3 modelleri oldukça iyidir ve ucuzdur. En son sattığımda 90 lira fiyatı vardı. Ucuz bir işlemci ve ucuz bir ati kartla sistem adam olur. Sorun yaşamadan da kullanırsınız.

En fazla pci portu intelin kendi boardlarında var.ipn915 mi neydi modeli hatırlamıyorum tam ama pahalı biraz gereği yok.

16 kamera kullanabilirim diyorsanız spy ın sp-9808 modeli kartı var. oldukça kalitelidir.

http://www.hanelektronik.com/TOOLS/index.asp?PageID=1

8 kamera bir port da ses desteği var yanılmıyorsam.
    bunlardan iki tanesiyle çözüme ulaşırsınız ki çok da rahat kullanımı var. Arayüz türkçe. Programın kurulumu oldukça kolay. Uzaktan erişim desteği var. Modemden gerekli portları açtığınızda internet üzerinden dünyanın neresinde olursanız olun görüntülere ulaşırsınız.
    Kamera olarak size mümkün olduğunca pahalı ürünler satacaklardır. Kameralarda sadece day-night özelliği arayın. Bu kameralar gündüz güzel bir görüntü alırlar. Gece ise zifiri karanlık yoksa hafif ışığın olduğu yerlerde siyah beyaz görüntü kaydederler.
    Eğer istanbul daysanız Okmeydanı Perpa 8. kat da Han elektronik var. Orada kameralar ile ilgili Funda hanımla görüşüp daha detaylı bilgi ve fiyat öğrenebilirsiniz. Ya da telefonla arayıp kargo ile alabilirsiniz.

Eğer ben karta para yatırırım sorun değil diyebiliyorsanız dvr kartta avermedia öneririm. Tam profesyonel işidir. Cep telefonundan bile izleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 25 Ağustos 2007; 9:24:36 >

• Hocam mesaj atmışsn ama sana yollayamıyorum. Bana msn adresini yollarsan yardımcı olmaya çalışayım
  • teşekkürler Piêr Dé Sans yorumlarını göz önünde bulunduracagım..
  • ilk cvp yazan arkadaş herşeyi açıklamış bir de Her ihtimale karşı PCI sayısı fazla olan anakartları tercihet
    şuan 4 tane 9808 aynı makinaya takacagım zor anakart buldum. 4 PCI anakart kalmadı nerdeyse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.