Şimdi Ara

güvercinde sallabaş tedavisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
4.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi sallabaşın kolay tedavisini anlatmaya çalışacağım ...
    2 tane güvercinim sallabaş olmuştu 2 side düzeldi. şimdi alınması gereken 2 ilaç var bunlar zaten ucuz ilaçlar. 1. aspirin plus c efervesan tablet 2. bactrim şurup. birde damlalığından faydalanmak için fungostatin şurup. aslında fungostatin şurup pamukçuk olan yani agız içinde beyazlık olan kuşun yem yemesini engelleyen hastalık için kullanılıyor. elinizin altında bulunabilir. ama sadece bunun damlalığını kullanacağız yada benzer bir damlalık kullanabilirsiniz

tedaviyi nasıl yapacağız :
    1- aspirin plus c den bir tableti bir çay bardağı suya atıyoruz ve iyice çözünmesini bekliyoruz. sonra damlalığımızın içine bir kere çekip kuşun gagasından içiriyoruz parmagımızla gagasını acıtmadan ayırabiliriz ben öyle yaptım. sonra damlalıktan bir tane daha aynı şekilde çekip veriyoruz.
    2- bactrim şuruptan yine bir ölçek damlalığa çekiyoruz ve gagasından içeri sokup kuşa içiriyoruz. bu işlemleri kuş yem yerken alınıp yapılabilirki kuş yemesine davam etsin kolay sindirsin diye.

bu 1 ve 2 işlemi akşam bir daha yapıyoruz. yani günde 2 defa 2 ölçek aspirin ve 1 ölçek bactrim şurup
    bu işlemi 4 gün devam ettikten sonra 3 gün ara veriyoruz. sonra günde bir ölçek aspirine 3 gün felan devam edilebilir

göreceksiniz ki arkadaşlar 4 gün sonra kuş dönen kafasını kolaylıkla eski haline getirebiliyor . yani baş kontrolü gittikçe düzeliyor. 1 hafta sonra hafif yükseklikten bırakınca yere normal inmeye başlıyor. önceden boynu egik oldugundan dönerek yere düşen yada yere çakılan hayvanın yavaş yavaş düzeldiğini görünce sizde şaşıracaksınız. 10 gün sonra benim 2 kuş da karşı çatıya uçup gelmeye başladı . yaklaşık 10 -15 günde kuş iyileşiyor.
    bardakta kalan aspirinin bir kısmını kuşların suluklarına boşalttım kuşlara bir zararı yok.
    deneyin sonucu görünce çok mutlu olacaksınız ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.