Şimdi Ara

GÜVERCİNLİK JANDARMA İSTİHKAM İNŞAAT GRUP K.LIĞI GÜVERCİNLİK ANKARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
21.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burada askerliğini yapmış veya hala yapan kardeşlerimizden yorumlarını bekliyoruz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güvercinlik Jandarma İstihkam İnşaat Grup Komutanlığı Güvercinlik Ankara

Güvercinlik Jandarma İstihkam İnşaat Grup Komutanlığı, Türk Jandarma Genel Komutanlığına bağlı bir birliktir ve Ankara'nın Güvercinlik ilçesinde yer almaktadır. Görevleri arasında şunlar yer alır:

• Jandarma birliklerinin inşaat, bakım ve onarım işlerini yürütmek
    • Doğal afetler ve acil durumlarda altyapı desteği sağlamak
    • Personel konutları, kışlalar, karargahlar ve diğer tesislerin inşasından sorumlu olmak

Jandarma İstihkam Ne İş Yapar?

Jandarma İstihkam birlikleri, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki en önemli destek unsurlarından biridir. Görevleri arasında, jandarma birliklerinin ihtiyaç duyduğu altyapı tesislerinin planlanması, yapımı, bakım ve onarımı yer alır.

Güvercinlik Jandarma İstihkam İnşaat Grup Komutanlığı, bu görevlerin yerine getirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Birlik, Ankara ve çevre illerdeki jandarma birliklerine inşaat desteği sağlamakta, doğal afetler ve acil durumlarda altyapı desteği vermekte ve personel konutları başta olmak üzere çeşitli tesislerin inşasından sorumludur.

Bu sayede, jandarma birliklerinin ihtiyaç duyduğu altyapı tesislerine erişimleri kolaylaşmakta ve görevlerini daha verimli bir şekilde yerine getirmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca, doğal afetler ve acil durumlarda verilen destek, halkın ihtiyaçlarının karşılanmasına ve bölgenin yeniden inşasına katkı sağlamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • orada askerliğimi de yapmadım hala da yapmıyorum ama oranın lojmanlarında doğdum

dışardan görünen yüzü rahattı ama içini bilemem
  • yaw benim de buraya çıktı askerlik ama fazla birşey öğrenemedik..inşallah bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete durumları olmaz
  • devrem benimde usta birliği burada. acemilikte güvercinlikteki jandarma lojistik komutanlığı
  • onrsnl O kullanıcısına yanıt
    benimde acemilik jandarma lojistik komutanlığı, usta da jandarma istihkam inşaat grup komutanlığı
  • devreler benim de acemilik J.LOJ.K.LIĞI/GÜVERCİNLİK usta ise J.İS.İNŞ.GRP.K.LIĞI/GÜVERCİNLİK ben öğretmenim inşaatta çalışır gibi çalıştıracaklara benziyolar bizi.
  • devrelerim bende sizin gibi aynı yerdeyim..sizler gibi bende merak ediyorum nasıl biryere gidiyoruz diye.. hakkımızda hayırlısı:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aranizda insaat mh. var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    ben inşaat mühendisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetguzelisik

ben inşaat mühendisiyim

muhtemelen askerlikten çok inşaatla ilgili konularda sizden faydalanacaklar hocam . Yoksa sizi oraya göndermezlerdi .
    Evet öyle diyorlar. Ama belki de bir faydası da olmaz. Sizin burasıyla ilgili bir bilginiz var mı?
  • quote:

Evet öyle diyorlar. Ama belki de bir faydası da olmaz. Sizin burasıyla ilgili bir bilginiz var mı?

Mesaj yazılalı seneler olmuş ama görünce de iki satırda ben yazmazsam olmazdı .)

O birlik direkt Jandarma genel komutanına bağlı özel bir birliktir. neredeyse tüm askerleri acemi birliklerindeyken seçilirler.
    Bende o seçilenlerden biriydim (1967/4) . İlk gittiğimde birlik Tabur seviyesindeydi , 4 isth.inş. bölüğü 1. destek bölüğü ve 1 de karargah ve servis bölüğü vardı.
    Daha sonra Tabur komutanımızda terfii edip yarbay olunca birlik Taburdan Grup a yükseltildi. Grup komutanlığı Alay eşididir. Tabur grup olunca biz 1. tabur askeri olduk haliyle ve yeni kurulan 2.tabur 4 bölükten oluştu. Karargah servis bölüğü ve destek bölükleri 1. tabur emrinde kaldılar.

İşi zordur jandarma istihkam inşaat Grubunun.
    Grup komutanı , tabur ve bölük komutanları 3 ayda bir acemi birliklerine giderler seçmeler için. Bende komutanımla birlikte birkaç acemi birliğine gittim seçmeler için.
    Seçmeler meslekler üzerine yapılır. Duvarcı,sıvacı,elektrikçi,boyacı sıhhi tesisatçı,demirci işte bir inşaatta kimler gerekirse her meslekten seçilirler.Yazıcılar , komutan postaları hemen herkes seçmedir. Şöförler de tecrübeli , sivilde araç kullanmışlar arasından seçilirler.

Unutmadan ; bu seçmeler Grup komutanığındaki teskeresine 3 ay kalmış askerlerin yerini doldurmak için yapılır.
    Acemi eğitimini bitirip birliğe gelen yeni askerler yerlerine seçildikleri dedelerinin yanına verilir ve 3 ay boyunca onlarla birlikte görev yaparlar.

Grup komutanlığına bağlı bölükler sürekli dış görevlerdedir. Özellikle yazın (inşaat mevsiminde) karargahta bölüklerden sadece birkaç kişi kalır.

Grubun görevi ülke genelinde yapımı planlanan karakol , il yada ilçe jandarma komutanlık binalarını inşaa etmek ve bakım/onarım gereken jandarma binalarının bakımlarını yapmaktır.

İnşa emri verilen yapının projeleri çizilmeden önce birlikten bir ekip inşaat bölgesine keşfe giderler , keşif dönüşü binanın projelerinin çizimine başlanır. bu projeleri çizen asteğmenler ve fakülte mezunu kısa dönem mimar/mühendis erlerde seçilerek gelirler birliğe.

Her inşaatın yapımı bir bölüğe verilir. emri alan bölük, başlarında bölük komutanlarıyla yapacakları inşaat için gerekli tüm ekipmanlarını araçlara yükler , askerlere piyasadan otobüs kiralanır ve konvoy halinde gönderilirler inşaatın yapılacağı il/ilçe/köy yada dağa.
    Dağ deyince de tırsılmasın , Bodrum ilçe jandarma komutanlık kompleksinide bizim tabur yaptı , yani şansa egeye akdenize gitmekte var doğuya gitmekte var .)

Zordur işleri ama zaman çabuk geçer. İnşaatta çalışmaktan başka diğer görevlerinide aksatmazlar (nöbet vs.)İnşaatı bitirip Ankara'ya döndüklerindede genelde bir 10 günlük izne gönderilirler (kafa izni).

Birliğin bir özelliğide güvercinlik jandarma kışlasındaki tüm birliklerin yemekleri merkezi mutfakta yapılmasına karşın , birliğin kendi mutfağı vardır. yemek arabada dolaşmadan direkt mutfaktan gelir.) aşçısı kasabı tatlıcısına varana değin onlarda seçilerek gelir.

iki satır dedik ama ammada yazmışım ha .)

neyse belki bundan sonra oraya seçilip gidecekler için yararı olur sanırım ön bilgi olarak.
    kalın sağlıcakla..

Alıntıdır

Teşekkürler. Oldukça aydınlattı. Fakat 67/4 tertipten bahsediyor, çok şey değişmiş olabilir. Artık gidince görüceğiz.
  • mehmetguzelisik M kullanıcısına yanıt
    merhaba tertipler bende aynı, güvercinlik ardından inşşaat bölüğündeyim, Çevre mühendisiyim, kışın inşaat yapımı sanırım pek olmaz ama bakım onarım olabilir.
  • steanley S kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsun kışın inşaat pek olmaz ama yine de yapılacak iş muhakkak vardır. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Mesaj yazılalı seneler olmuş ama görünce de iki satırda ben yazmazsam olmazdı .)

O birlik direkt Jandarma genel komutanına bağlı özel bir birliktir. neredeyse tüm askerleri acemi birliklerindeyken seçilirler.
    Bende o seçilenlerden biriydim (1967/4) . İlk gittiğimde birlik Tabur seviyesindeydi , 4 isth.inş. bölüğü 1. destek bölüğü ve 1 de karargah ve servis bölüğü vardı.
    Daha sonra Tabur komutanımızda terfii edip yarbay olunca birlik Taburdan Grup a yükseltildi. Grup komutanlığı Alay eşididir. Tabur grup olunca biz 1. tabur askeri olduk haliyle ve yeni kurulan 2.tabur 4 bölükten oluştu. Karargah servis bölüğü ve destek bölükleri 1. tabur emrinde kaldılar.

İşi zordur jandarma istihkam inşaat Grubunun.
    Grup komutanı , tabur ve bölük komutanları 3 ayda bir acemi birliklerine giderler seçmeler için. Bende komutanımla birlikte birkaç acemi birliğine gittim seçmeler için.
    Seçmeler meslekler üzerine yapılır. Duvarcı,sıvacı,elektrikçi,boyacı sıhhi tesisatçı,demirci işte bir inşaatta kimler gerekirse her meslekten seçilirler.Yazıcılar , komutan postaları hemen herkes seçmedir. Şöförler de tecrübeli , sivilde araç kullanmışlar arasından seçilirler.

Unutmadan ; bu seçmeler Grup komutanığındaki teskeresine 3 ay kalmış askerlerin yerini doldurmak için yapılır.
    Acemi eğitimini bitirip birliğe gelen yeni askerler yerlerine seçildikleri dedelerinin yanına verilir ve 3 ay boyunca onlarla birlikte görev yaparlar.

Grup komutanlığına bağlı bölükler sürekli dış görevlerdedir. Özellikle yazın (inşaat mevsiminde) karargahta bölüklerden sadece birkaç kişi kalır.

Grubun görevi ülke genelinde yapımı planlanan karakol , il yada ilçe jandarma komutanlık binalarını inşaa etmek ve bakım/onarım gereken jandarma binalarının bakımlarını yapmaktır.

İnşa emri verilen yapının projeleri çizilmeden önce birlikten bir ekip inşaat bölgesine keşfe giderler , keşif dönüşü binanın projelerinin çizimine başlanır. bu projeleri çizen asteğmenler ve fakülte mezunu kısa dönem mimar/mühendis erlerde seçilerek gelirler birliğe.

Her inşaatın yapımı bir bölüğe verilir. emri alan bölük, başlarında bölük komutanlarıyla yapacakları inşaat için gerekli tüm ekipmanlarını araçlara yükler , askerlere piyasadan otobüs kiralanır ve konvoy halinde gönderilirler inşaatın yapılacağı il/ilçe/köy yada dağa.
    Dağ deyince de tırsılmasın , Bodrum ilçe jandarma komutanlık kompleksinide bizim tabur yaptı , yani şansa egeye akdenize gitmekte var doğuya gitmekte var .)

Zordur işleri ama zaman çabuk geçer. İnşaatta çalışmaktan başka diğer görevlerinide aksatmazlar (nöbet vs.)İnşaatı bitirip Ankara'ya döndüklerindede genelde bir 10 günlük izne gönderilirler (kafa izni).

Birliğin bir özelliğide güvercinlik jandarma kışlasındaki tüm birliklerin yemekleri merkezi mutfakta yapılmasına karşın , birliğin kendi mutfağı vardır. yemek arabada dolaşmadan direkt mutfaktan gelir.) aşçısı kasabı tatlıcısına varana değin onlarda seçilerek gelir.

iki satır dedik ama ammada yazmışım ha .)

neyse belki bundan sonra oraya seçilip gidecekler için yararı olur sanırım ön bilgi olarak.
    kalın sağlıcakla..

Alıntıdır

dostum nereden buldun bunu ? :)

• Ben askere giderken burada çok bir şey yazmıyordu. Çok merak etmiştim ben de nasıl bir yer diye. Şimdi ki tertipler şanslı ki ben şimdi yazacağım nasıl bir yer olduğunu... İnşaat istihkam.
    Fiziki Şartlar : Burasi inşaat bölüğü olduğu kendi işini kendi yapabileceği için fiziki olarak Türkiye ortalamasının bir hayli üzerindedir. Banyolar koğuşlar ve diğer alanlar tahmin ediyorum ki ortalamanın bir hayli üzerindedir. Erlerin vakit geçirebileceği yerler yeşillik ve güzeldir. Bu konuda bir sıkıntı yok.
    Yemekler : Ortalamadır. İlk başlarda güzel bile gelebilir ama bir süre sonra tabi bayıyor. Kahvaltılar çok zayıftır sadece. 6 7 zeytin dünyanın en dandik beyaz peyniri ve bayat ekmekle çok kahvaltı yapmışlığım var. Kantin bölgesinde poğaça ve tostlar fena değildir. Bu da bayıyor bir süre sonra. Çarşı izninize çıktığınızda nutella filan alıp artık kendinize alternatif yaratabilirsiniz.
    Erler : İnşaat bölüğü olduğu için buradaki erler genelde inşaatla uğraşan meslekçilerdir. Çoğu Doğu illerinden olan arkadaşlarla tanışacaksınız. Burada genelde devrecilik vardır. Özellikle uzun dönem askerseniz allah size sabır versin diyorum. Kısa dönemlere ise bir nebze saygı gösteriliyor uzun dönem arkadaşlar tarafından fakat her sabahın 5inde 20 yaşında bi çocuk tarafından kaldırılıp koca bir yolun mıntıkasını yapmaya hazır olun. Yaşınız büyük veya ksd iseniz abiliğinizi konuşturun ağırlığınızı koyun kimseyle zıt gitmeyin ve gerekli saygıyı görün.
    Komuntanlar : Burası inşaat bölüğü olduğu için ve inşaatı da genelde meslekçiler yaptığı için ksd ve uzun dönem er arasında fark yapmazlar. Hatta ayrımcılık yapıyoruz diye gözükmesin diye özellikle ksd leri ezerler. Aralarında genç hırslı ve yeni mezun komutanlar vardır. Hangi komutanla ne kadar muhatap olacağınız artık biraz şansınıza kalmış ama ben ksd erim bilmem ne mühendisiyim falan filan burada hiç bir fayda etmez ezileceksiniz güzel kardeşim. Askerler genelde inşaatta çalıştığı için çok disiplinle sıkmazlar yalnız askerleri. Yine de başkent olmanın verdiği bir disiplin var tabi.

İnşaat bölüğünde bir faktör de oraya ne zaman gittiğinizdir. Kış dönemi giderseniz genelde yatarsınız. Pek iş yaptırmazlar çok sıkıcı ama rahat geçer. Yaz dönemi ise inşaata götürürler. Baya bildiğin inşaat ameleliği yaparsınız ben yazıcı olduğum için hiç yapmadım ama yapanlar o kadar da kötü bir şey olmadığını ve zamanın hızlı geçtiğini söylerlerdi hep. Kaldırım taşı falan taşımaya hazır olun yazın giderseniz.
    Sosyal aktivite : Halı sahalar vardır. Masa tenisi oynayabilirsiniz. Gazinoda televizyon izleyebilirsiniz. Fakat en zevklisi yeni gelen askerlere eziyet etmektir yapabileceğiniz sosyal aktivitelerin arasında hehe. Genel anlamda çok sıkıcıdır ve pek yapacak bişi bulamazsınız en iyisi kitap okumak.

Neyse çoğu şeyi açıkladım zaten. Keşke Şırnak'ta askerlik yapsaydım diyen de olur burada hayatımın en güzel günlerini geçiriyorum diyen de. Siz fazla takmayın kafanıza burası da geçer. Hiç geçmez gibi gelecek ama geçecek. Hadi hayırlı tezkereler. Bu bilgiler için kıyağımı da unutmayın.

• benimde buraya çıktı bilgi verebilir misin?
  • 1982/4 Tertip olarak S1 Yazıcısıydım. 2003 ve 2004 te. Güzel birliktir, mesleğiniz ne ise askerliğiniz boyunca onu icra edersiniz. Üst devriyede Tabut geçti muhabbetine muhakak tanık olur ufaktanda tırsarsınız😅😅😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.