Zor ve kolay taraflarını içerideki düştüğün birliğe göre değerlendirebilirim. Şimdiden de mümkün değil o. Ama sana bilgi vereyim içeridekiler hakkında. 2 Nolu nizamiyemiz vardır ünlü, ordan girersin (orgeneral eşref bitlis kışlası) hemen sağa dönüp üst kata çıkarsın valizini ve üstünü ararlar. x-ray var valiz için illegal bişeyler denemeyin. Orada elindeki belgeleri kayıt ettikten sonra *"ring" aracını beklemeni, o'nun seni destek kıtalarına götüreceğini ve işlemlerini orada yapacağını söyleyecekler. Araç gelir ve destek kıtalarına götürür seni-sizi. Oradaki askerler ilginçtir ki, ben gittiğimde kafalarına göre dağıtıyorlardı askerleri. Şu anda öyle mi bilemiyorum tabii. Beni ve yanımdaki grubu muhafız taburuna verirken, bizden 5 dk sonra gelen grubu destek kıtalarına yolladılar. Bunlar haricinde istikham, ulaştırma, mebs, jöak, hava karacılık vs vs var ama bizi ilgilendiren burada muhafız, destek kıtaları ve istikham. Acemileri buralara gönderiyorlar. Muhafız taburu kışlanın otel konforunda koğuşu olan tek birliği. Tekli yataklar, 40 kişilik koğuş, güzel duş alanı, temiz ve bakımlı tuvaletler. Destek kıtaları ise eski yapım bir binaya sahip olduğu gibi oldukça da bakımsız. Küçük koğuşları ve çift kat ranzaları, leş gibi pis tuvaletleri, banyosunu göremedim. Ayrıca bir çok "RDM" (rehabilitasyon danışma merkezine üye, yani sorunlu) asker destek kıtalarında kalıyor, yani dengesiz ve manyaklar çok. Acemiliğiniz bittikten sonra sizi esas görev yeriniz olan birliğe dağıtacaklar, ki bu da tamamen şans. Diyelim ki muhafıza aldılar sizi gittiğiniz gün, yemin töreninden sonra dağıtımınızda, eğer oradaki üst devreleriniz sizi sevdiyse, komutana olumlu yorum kullanıp sizi orada tutabiliyorlar. Biz toplam 40 KSD' idik muhafızda, dağıtımımız olduğunda 5 kişi(ben dahil) ulaştırmaya gittik, 25 kişi falan muhafızda kaldı. 10 kişi de desteğe gitti.
Şimdi gelelim en iyisi hangisi muhabbetine. Orası büyük bir kışla, binlerce komutan var, yüzlerce de büyük rütbeli olanı var. İllaki aranızdan tanıdığı falan çıkan olacak. Ne yapın edin ulaştırmaya gitmeye bakın. Tabii tanıdık falan sokacaksanız araya bunu yemin töreninden 1 hafta önce yaptırmaya başlayın. Torpil askeriye de en fazla dönen şey, o yüzden birazdan anlatacağım şeyi yapmayın, ama tanıdık varsa aracı olsun ulaştırmaya gidin, rahat edersiniz.
Ulaştırma aralarında en iyisi dedik, KSD olarak gideceğinizden size araç komutanlığı verilecek, ve akşama kadar belli başlı görevler için dışarıda arabada geziyor olacaksınız 4.5 ay ankarayı gezdim ! Onun haricinde bina fena sayılmaz, koğuşlar 60 kişilik çift katlı ranzalar var ama destek kıtaları kadar kötü değil. Tuvaletler fena değil, duş güzel. Zaten sadece yatmaya gideceksiniz, tüm gün dışarıda olacaksınız bu da bir asker için bulunmaz nimet. Biz toplamda 16 KSD olarak gittiğimiz için (destekten gelenlerle birlikte tabii) Nöbet 2 günde bir 2 saat düşüyordu, o da trışkadan nöbet, toplamda 4-5 defa tutmuşumdur. Komutanına göre tutuyorsunuz.
(1. muhafız ve 2. muhafız diye 2'ye ayrılır, 2. muhafız nispeten daha rahattır) Muhafızın görevi de kışla içerisinde belli noktalarda nöbet tutmak, ki günde 6-8 saati bulabiliyor nöbet saatleri. Aynı zamanda üzerinizde çelik yelek, 4 tane şarjör, 1 adet g3 ve çelik başlıkla. Bunların toplam ağırlığı size 10 dk sonra 50 kilo oluyo. 2 saat ayakta dikilmeniz bekleniyo. Gece 11-1 tutup, 1 buçukta yattıktan sonra 4 buçukta kaldırılıp 5-7 tutan çok arkadaşım vardı. Muhafız nöbet açısından zor.
Destek kıtaları da ne zaman görsem mıntıka yaptılar. Sürekli kar kürediler. Nerede amelelik var onu yaptılar. Ama KSD'lere farklı görevler veriliyor, daha çok içeride kendinizi göstermenize bağlı.
Eğer muhafız yada desteğe düşerseniz ve orada kalırsanız size tavsiyem, yazıcılık, revircilik gibi görevleri kapmaya bakın arkadaşlar. İnanın çooook rahat edersiniz. Genelde yazıcı olmayın, atlamayın denir askere gidenler tarafından. Ama bu kışlada özellikle muhafızda ve destekte masabaşı işin varsa kralsın. Millet uykusuz zombi gibi dolaşırken senin sadece akşamları 19-21 nöbetin olur günde 2 saat(revirci-yazıcı için)
Son olarak ekleyebileceğim şeyler ve tavsiyeler; diyelim ki muhafıza düştünüz ve nöbet eri olacak gibisiniz. Yardıracaksınız günde 8 saat nöbetle. Evet çok zor görünebilir, ama benim işim zor, bu böyle gitmez deyip üst devre nöbetçi onbaşı olsun, revirci olsun, yazıcı olsun, yüzbaşı habercisine olsun, sizi yerine atama yetkisi olan(tabii ki komutana bildirerek ve olumlu referans vererek) elemanlara yalakalık yapmayın. Çok gördüm öylelerini, gerçekten çok iğrenç hissediyor insan kendini. Gerekirse 5 ay yardırın, ama kimse için dediğim konuma düşmeyin, 25 yıldır sahip olduğunuz karakterden askerlik uğruna ödün vermeyin. Ha torpil varsa dibine kadar kullanın ama orada askerle muhattap olmayın fazla bu bağlamda. Ayrıca muhakkak 347. KSD'ler olarak birlik olun, birbirinizi tutun, destek olun. Tartışıyorsanız bile bunu uzun dönemlerin yanında yapmayın. Aklıma gelenler bunlar, Allah hepinize hayırlı ve hızlısından teskereler nasip etsin..
343. KSD/ Jand. Ulaştırma K.lığı / Güvercinlik
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme