Malzeme bol olmalı ama yaparken taşmayacak fazlalıkta
Yağı ekmeğin her yerine eşitçe ve "bol" sürün
Ekmeğin içine de yağ sürebilirsiniz
Biraz önce yapmıştım, afiyetle yedim İnce kesmiyorum kaşarı, kalın kesiyorum ki tadı olsun. Kalın kaşarı eritmek biraz zahmetli ama olsun, önemli olan tadı. Ekmek açıkken üstüne kaşarı koyuyorsun, sonra tost makinesini bastırıp geri çekiyorsun bastırıp geri çekiyorsun Bunu baya bi tekrarladıktan sonra zaten kıvama geliyor, hafif eriyor ve ekmeği kapatıp makineyi bastırıyorsun. Mis gibi tost ohhh
Not: Kaşara bastırırken uzun tutmayın, yapışıyor kalıyor. Gerçi o tat bile mükemmel, herkese afiyet olsun.
Acıktım gecenin bu vaktinde sabah deniyeceğim bazı yöntemler.Hoş olursa sizede yazarım
Ben ilk önce ekmekleri tereyağı ile kizarttiyorum. Sucukları ve kasar peyniri bol koymuyorum. Ketcap mayonez de abartılmamalı çünkü bayıyor.
Beyler konuyo gordum ve tost yapıcam ama evdekıler uyuyor :D saat 7 gıbı yaparım :D tavsiyelerinizi göz önünde bulundurcam :) inş güzel olur
Valla canım çekti.
Ben ekmek arasına sucuk, kaşar ve salça koyuyorum. İlk önce tost makinesinde sucukları pişiriyorum. Daha sonra tost ekmeği üzerine kaşar peyniri koyup açık halde azıcık bastırıyorum. Eriyince üstüne hemen salça ve pişen sucukları koyup yeni ekmekle kapatıyorum. Pişince üzerlerine çok hafif tereyağı sürüyorum.
Bu tarif ile kendimi bir kere daha acıktırdım.
Dağıldım cidden.
Güzel şeyler çıkıyo burdan.. İleride bana çok yardımcı olacak bu konu. Favofilere ekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: PHI
İçini yağlayıp yağlamama konusunda farklı fikirler var. Deneme yanılmayla maksimum lezzete ulaşacağız sanırım.
Ben tostu yaparken ekmeğin arasını kesiyorum. Sonra kestiğim kaşarı Kalın dilimler şeklinde kesip içinde koyuyorum . Ekmeği hiç ısıtmadan sonra Ekmeği altına üstüne tereyağ sürüyorum . Kısık ateşte kızmış olan ekmek ısıtıcısına koyuyorum . Kısık ateşte 5 - 10 dk arası ısıttıktan sonra öbür tarafınıda 2-3 dk ısıtıyorum . Sucukları Tostun yanında cızır cızır pişirdikten sonra ekmeğin arasını açıp müthiş erimiş olan kaşarla buluşturuyorum . Yanına Birde yayık ayran Mis gibi Herkeze Afiyet olsun
abi çılgınlar gibi yağ olayın özü bu ve domates yerine salça. bende çok kafayı takmıştım buna bir zamanlar sucuk ve kaşarı zar gibi kesmektete fayda var. ekmek nekadar yağlı olursa okadar yediriyor kendini malzemeyi boy koyarsan tıkıyor insanı
Az önce burada ki bilgileri harmanlayıp bir tost yaptım mükemmel oldu, teşekkürler
kalktım üşenmedim marketten
kaşar-ketçap-sucuk aldım. eve geldim patates kızarttım sonra kaşar-patates-sucuk-kornişon turşusu-ketçap-tereyağı 6lısını güzel bir şölene dönüştürdüm.
Marketten geldim bende sucuk kaşar ekmek aldım
quote:
Orijinalden alıntı: Sülümann
Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.
Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin
Sabah bu konudan yola çıkarak tost yaptım. Bastım yağı, bastım yağı, güzel oldu lan
eyer ekmek arası yapılıcaksa ekmeğin içinin yumuşak olması ve dışının çıtır çıtır olmasını isterseniz içine yağ sürüp kısa bir süre ısıtmanız gerekir ama dışına yağ sürmemeniz gerekir yağ tostu yumuşatır. ayrıca kesinlikle ekmeğin bayat ya da taze olması farketmez. sucuklu tostta eğer ekmeği açıkken üstüne koyup kızartığ kapatırsanız sucuklarınız pişer aksi takdirde hep çiğ kalır. ve ufak bir ip ucu daha vereyim ekmeğin dışına hiçbir zaman yağ sürülmez yağ tost makinesine sürülür ve ekmek üstüne koyulur.
alttaki ekmeğe az salça sürün,kaşar+salam oy oy canım çekti bak yine sizin yüzünüzden kilo aldık