Şimdi Ara

Güzel Tost Yapmanın İncelikleri? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
35
Favori
118.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık öğrendim ben. Benim yapma şeklimi söyliyim.

    Genelde somun ekmek alıyorum. Yuvarlak. Arasını açıyorum komple. 2ye bölmeden arasını açıyorum yatay bakın. Alt kısma sucukları yerleştirip üstünü kapatmadan basıyorum biraz ki sucuklar tam pişsin. Sonra alt kısmı kenara alıp üst kısmını koyuyorum sadece makineye. Az da ona basıyorum ki o da kıtırlaşsın biraz. Sonra kapatıyorum ikisini ve basıyorum. Bu şekilde ekmekler de malzemeler de tam pişmiş oluyor. Sebzeli yapacaksanız sucukları koyduktan sonra biberleri de koyun onlar da pişsin. Genelde sucuk, kaşar, domates, biberli yapıyorum. Kavurma+kaşar da harika oluyor. Pişmesine 2 dakika kala falan eritilmiş tereyağını fırça ile sürüyorum homojen bi şekilde. İşte harika tost karşımızda.

    Bi ara yaparsam fotoğraflarla anlatırım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
    Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?

    içine hafif salça, malzemeleri ince ince doğrayıp koy, ısıyı bir süre aç ardından kapat kendi sıcaklığıyla demlensin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_gvz

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri? öncelikle böyle bir makine lazım (kendim kullanıyorum). sonra bimden tost ekmeği ve dilimlenmiş tost kaşarı ve tabii ki sucuk. kendi yaptığım şekilde anlatacağım. bu makine otomatik termostatlı siz ayar yapmıyorsunuz. ısınınca ışık söner ve tam bu esnada tost malzememizi direk içine atıp kapağı kilitliyoruz bu arada ben ekmek üstüne ve içine yağ sürmüyorum daha hafif oluyor. sonra uazzam bir görüntü ve lezzet hanım benim yaptığım tostlara bayılır. ayrıca bu makine ile waffel bile yapıyorum o da harika oluyor.

    hediye gelmişti bundan halk ekmeğini tam dolu şekilde içine koyup bastırınca kırılmıştı :D. tadını falan daha güzel oluyordu bu alet ile.




  • - Bayat ekmekten tost yapılırsa daha güzel olur. O yüzden 1-2 günlük ekmek olması gerek bence. Taze ekmekten de olur elbette ama bayat daha bir hoş.
    - Ekmeğin içi ve dışı ilk olarak makineye konur, ısıtılır. Bu sırada sucuklar ve kaşarlar kesilir.
    - Kesilen sucuklar ekmeğin içine yerleştirilir, 10-15 saniye kadar ekmeği kapatmadan bastırılır. Daha sonra sucuklar ters çevrilerek bi 10-15 saniye daha bastırılır.
    - (EN ÖNEMLİ NOKTA): Kaşarlar 1-2 santimetrekare'lik küpler halinde kesilir, ama yine de çok ince veya kalın olmamalıdır.
    - Kesilen kaşarlar sucukların üstüne güzelce yerleştirilir. İsteğe göre ketçap mayonez falan sıkılır ve ekmek kapatılır.
    - 1 dakika sonra isteğe göre ekmeğin üstüne katı yağ sürülür.

    Afiyet olsun.




  • normal ekmek le olmuyo, dışarıda satılan tost ekmekleri hep şekerli bende dilim ekmek alıyorum onla yapıyom güzel oluyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
    oruç oruç koydum ama
  • arkadaşlar dayanamadım bende yazayım dedim ,ben tostlarda kesinlikle margarin kullanmam tereyağı baba , müthiş tat verir sucuklu yapacaksam sucukları ayrıca pişiriyorum sonra hafif pişirdikten sonra ekmeğin içine tereyağı sürüyorum ,pişen sucukları içine atıyorum kaşarı da koyuyorum üstüne ,dışını çok yağlamıyorum yoksa sert oluyor çıtır çıtır dan ziyade çotur-çutur oluyor hatta hiç sürmemeye de çalışıyorum . ayrıca bir ayrıntı vereyim Ankara da Tay-mek var onların ekmeklerinden müthiş tost oluyor Ankara da olanlar yada tay-mek ekmek bulanlar bir denesin derim . Haydi afiyet olsun. (bana da)
  • aga yapmayın son gün ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WHISPERZ-

    aga yapmayın son gün ya.

    avatarda
  • hocam salçalı nasıl oluyor? bırakın tostta ben hayatım oyunca salçanın tadına bile bakmadım da
  • resmi koyar ve giderim

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    resmi koyar ve giderim

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    Lanet olsun ben bunu tamamen unutmustum. Resim beni 20 sene öncesine götürdü. Bizim evde tost bununla yapılırdı. Nedir bu markası falan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    resmi koyar ve giderim

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    Lanet olsun ben bunu tamamen unutmustum. Resim beni 20 sene öncesine götürdü. Bizim evde tost bununla yapılırdı. Nedir bu markası falan varmı?

    satılıyor her yerde ama o eski dökümlerin kalitesi yok maalesef. Yamuk yumuk hep ama yine de iş görür.




  • Arkadaşlar benim tost anlayışım bu aralar biraz farklı.Farklı tarifler arıyorum kaşar-sucuk çok baydı. 1 aydır yediğim tarifi aşşağıda sizinle paylaşıcam.

    Gerekli malzemeler;

    Tost ekmeği,
    Kaşar,
    Maydanoz,
    Sürme (krem) peynir,
    Kekik,

    Üzeri için az miktarda yağ.

    Tost makinası olarak resimdeki ürünü kullanıyorum.

    Yapılışı;

    Tost ekmeğinin birer taraflarına az miktarda yağ sürülür.

    birinci ekmek kızmış tost makinasına konur.

    makinedeki ekmeğin üzerine krem peynir sürülür.

    Krem peynirin üzerine kekik dökülür .

    Kekiğin üzerine 4-5 yaprak maydanoz konur .

    Maydanozların üzerine 2 yada 1 dilim kaşar konur.

    En son olarak diğer ekmeğide yağlayıp üzerine konur ve makine kapatılır.

    Yaklaşık 7-8 dk sonra afiyetle yenir


    Not: Deneyen arkadaşlar olursa sonuçlarını bildirirlerse sevinirim.
    Not 2 : Tostunuzu kahvaltıda ayrıca sürme peynirle yerseniz daha fazla memnun kalacaksınız.

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonkeyMan -- 7 Ağustos 2013; 16:43:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    resmi koyar ve giderim

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    Lanet olsun ben bunu tamamen unutmustum. Resim beni 20 sene öncesine götürdü. Bizim evde tost bununla yapılırdı. Nedir bu markası falan varmı?

    satılıyor her yerde ama o eski dökümlerin kalitesi yok maalesef. Yamuk yumuk hep ama yine de iş görür.

    Bu tür olanların genel bir adı varmı peki?

    Birde imzada bazı hatalar var sanırım


     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 7 Ağustos 2013; 16:47:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    resmi koyar ve giderim

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    Lanet olsun ben bunu tamamen unutmustum. Resim beni 20 sene öncesine götürdü. Bizim evde tost bununla yapılırdı. Nedir bu markası falan varmı?

    satılıyor her yerde ama o eski dökümlerin kalitesi yok maalesef. Yamuk yumuk hep ama yine de iş görür.

    Bu tür olanların genel bir adı varmı peki?

    Birde imzada bazı hatalar var sanırım


     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    ocak üstü diye geçiyor açık artırma sitelerinde var ayrıca esnaflarda satılıyor. İmza normal ilk filmde 1955e gidiyorlardı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    resmi koyar ve giderim

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    Lanet olsun ben bunu tamamen unutmustum. Resim beni 20 sene öncesine götürdü. Bizim evde tost bununla yapılırdı. Nedir bu markası falan varmı?

    satılıyor her yerde ama o eski dökümlerin kalitesi yok maalesef. Yamuk yumuk hep ama yine de iş görür.

    Bu tür olanların genel bir adı varmı peki?

    Birde imzada bazı hatalar var sanırım


     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?


    ocak üstü diye geçiyor açık artırma sitelerinde var ayrıca esnaflarda satılıyor. İmza normal ilk filmde 1955e gidiyorlardı

    Tost işi tamam ama filme takıldım hala. 1. filmden bahsediyorsan 1955e gitme saati 06 küsür. sabaha karsı yani. 3:55 oldugunu gösteren sahne varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 7 Ağustos 2013; 17:06:36 >




  • Saati kafadan salladım ama sabaha karşı olduğu için 3:55 dedim
  • Somun ekmekten yapacaksanız Tava Ekmeği'nden yapın.

    En iyi tost Tava Ekmeğinden olur, eskiler bilir sadece. Şu zamanda bulunmuyor Tava Ekmeği.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: George Jetson

    Saati kafadan salladım ama sabaha karşı olduğu için 3:55 dedim

    Çakal
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.