Şimdi Ara

Güzel Tost Yapmanın İncelikleri? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
35
Favori
118.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tost ekmeğine yapabilirsiniz. daha ince olduğu için çıtır çıtır oluyo.
  • kaşar+pastırma çok güzel oluyo deneyin
  • hafiften ısıt ekmekleri sonra ince kestiğin kaşarı koy farklı tatlar da deneyebilirsin peynirin sınırı yok arada bir içine farklı malzemeler de koy değişiklik iyidir ;) böyle ekmek hafif yanar gibi olsun çok da bastırmanı tavsiye etmem ben şahsen baksam arkasını goreceğim tost istemem bir de kaşarı rendelemeyi dene bayram geçsin deneyeceğim ben :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Soopr.Owl* kullanıcısına yanıt
    Hocam pardon bayramda internet yoktu da bende...
    Makarna veya pilavın içinde mutlaka salçanın tadına bakmışsındır ama iddaalı gibi
    görünüyorsun ısrar edemiyorum.
    Salçayı yağ sürdükten sonra bir süre ısıtıp sanırım tam dışı sertleşmek üzereyken
    sürüyorlardı tostun dış taraflarına, 4-5 tane sıralayası geliyordu insanın üstüste...
    dene bir kaşarlı sucuklu her türlü gider...
  • Dışı kıtır içi yumuşak olacaksa içine bol kaşar koyuyorsun. Dışı kıtır olana kadar kızartıyosun..
  • * Tost ekmeği ile yapılan tostu sevmiyorum ben.

    * Tercihen bayat ekmek yoksa baget ekmekle yapıyorum.

    * Dışının kızarmasının püf noktası yağdır ben tereyağı tercih ediyorum.

    * Ekmeği komple açıp önce tost makinesinde 1-2 dakika kadar ısıtıyorum

    * Eğer sucuklu yapacak isem sucukları da malzemeyi koyacağım parçanın üzerinde bu süre içinde bir miktar pişiriyorum.

    * Daha sonra kaşar peynirini de,benim tercihim kolot, yerleştiriryor ve ekmeği kapatıyorum.

    * Ardından ekmeğin dış kısmına bolca tereyağı sürüyorum. Ekmek sıcak olduğu için daha rahat ve homojen bir şekilde sürülüyor yağ.

    * Bu esnada tost makinesinin maksimum sıcaklığına ulaşmasını bekliyor ardından ekmeği makineye koyduktan sonra dış kısmı nar gibi kızarana kadar iyice bastırıyorum.

    * Ben böyle seviyorum tostu.

    * Beyaz peynir+domates de enfes oluyor tostta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifalı Bitki -- 13 Ağustos 2013; 10:43:49 >




  • Tabi ki önce BESMELE
    Makine plakaları demir dökümlü olacak
    Plakalar parelel bastıracak şekilde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScAnMaN

    Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?

     Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
    Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?

    öğrendin mi reyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyWizard007 -- 3 Nisan 2014; 0:25:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şifalı Bitki

    * Tost ekmeği ile yapılan tostu sevmiyorum ben.

    * Tercihen bayat ekmek yoksa baget ekmekle yapıyorum.

    * Dışının kızarmasının püf noktası yağdır ben tereyağı tercih ediyorum.

    * Ekmeği komple açıp önce tost makinesinde 1-2 dakika kadar ısıtıyorum

    * Eğer sucuklu yapacak isem sucukları da malzemeyi koyacağım parçanın üzerinde bu süre içinde bir miktar pişiriyorum.

    * Daha sonra kaşar peynirini de,benim tercihim kolot, yerleştiriryor ve ekmeği kapatıyorum.

    * Ardından ekmeğin dış kısmına bolca tereyağı sürüyorum. Ekmek sıcak olduğu için daha rahat ve homojen bir şekilde sürülüyor yağ.

    * Bu esnada tost makinesinin maksimum sıcaklığına ulaşmasını bekliyor ardından ekmeği makineye koyduktan sonra dış kısmı nar gibi kızarana kadar iyice bastırıyorum.

    * Ben böyle seviyorum tostu.

    * Beyaz peynir+domates de enfes oluyor tostta.

    bu arkadaş işi biliyor.




  • Aç aç oturuyodum şimdi canım çekti gidemde bi tost yapam hepınızın dediklerinide hemen uygulamaya koyuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
    Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?

    öğrendin mi reyiz?

    Birde ne dicem, pazar günü veya cuma günü sabah namazına mevlana camii ye falan gidiyor musun?..

    Gitmiyorum hayırdır?
    Tost meselesini yazmıştım sanki daha önceki mesajlarımda




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
    Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?

    öğrendin mi reyiz?

    Birde ne dicem, pazar günü veya cuma günü sabah namazına mevlana camii ye falan gidiyor musun?..

    Gitmiyorum hayırdır?
    Tost meselesini yazmıştım sanki daha önceki mesajlarımda

    Fotoğrafçısın ya, mevlana camii deki fotoğrafların aklıma geldi biran.Bu kadar tersleyeceğini bilsem, sormazdım merak etme!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet


    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet

    quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
    Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?

    öğrendin mi reyiz?

    Birde ne dicem, pazar günü veya cuma günü sabah namazına mevlana camii ye falan gidiyor musun?..

    Gitmiyorum hayırdır?
    Tost meselesini yazmıştım sanki daha önceki mesajlarımda

    Fotoğrafçısın ya, mevlana camii deki fotoğrafların aklıma geldi biran.Bu kadar tersleyeceğini bilsem, sormazdım merak etme!

    Gülücük kullanmayınca terslemiş mi oldum?

    Oraları çok gezdim de sabah namazı gitmedim farklı mı oluyor yani o açıdan sordum?




  • 3 sayfa olmuş çoğu da herhalde benim gibi yazmıştırda sonra okurum şimdi benim yaptığım şekilde tost ekmeğide olur normal ekmekte olur farketmez önce normal ekmek

    Makineyi yüksek ısıda açtık. ısınsın sımsıcak olsun
    ısındıktan sonra ekmeği koyuyoruz ısıtıyoruz sucukları da koyuyoruz ayrı yere pişiyorlar bi 5-10 dk sonra sucukları ekmeğe atıyoruz sonra kaşar peyniri (bol olursa daha iyi) ne kadar kızarmış o kadar güzel yani bol yağ arkali önlü bi 10 dk bekliyoruz sonra makineyi kapatıyoruz o makine sıcaklığı boşa gitmesin onun sıcaklığıyla kalsın biraz standart işte hocam burda mesele makine ve sıcaklık bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalurjist

    Tosta ketçap

    olmaz yani! salçayı baharatlayıp kavurmak varken yada üşenip acuka veya ezme almak varken ketçap nedir abi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackankas

    Tost bayat ekmekten yapılır.
    Önce ekmeğin içini dışını ısıt sonra içine az margarin sür.İsteğine göre malzemelerini yerleştir.İsteğe göre ketçapta sıkılır.
    Yüksek sıcaklıkta tost makinesine bastır.
    Eger prof. tost makinen yoksa.Bastırma işleminde gerçekten iyi yapman gerekiyor.

    İsteğine görede dışına yağ sürebilirsin

    Hocam şimdi tost makinasının üstüne damacana koyduk bakalım nasıl olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tost,tost ekmeğinde daha lezzetli oluyor ama somun ekmek kadar doyurmuyor be.Tost ekmeği alıyorsun 3 lira,dilimler ufacık zaten,poşetinin içinden 6 tane çıkarıyorsun 3 tost yapıyorsun doyurmuyor.Ama somun ekmek öyle mi.75 kuruşa alıyorsun somun ekmeği,yarısını kesip yapıyorsun tostunu tıka basa doyuyorsun.O yüzden 4eva somun ekmek
  • Sosisleri caprazdan uzun uzun kesin. Ekmegin altina domates salcasiyla 1 katman atin.
    Tost makinesini isitin, sosisleri biraz pisirin ekmekte isinsin. Sonra ekmegin icine rende kasarla sosisleri koyun ekmegi kapatip biraz tereyagi surun.
    yanina kola.ramazan olsada sahurda yeyip sonra yarin susarim deyip oruc tutmasam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tostçularda yediğimiz gibi bir türlü yapamıyorum, çok sert oluyor. Tost ekmeği ile yapınca biraz iyi oluyor. Bakalım bir de buradaki tavsiyeleri deneyelim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.