Bildirim
GYTE- MİMARLIK
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yok mu yardım edicek biri ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mejnunn -- 3 Temmuz 2014; 18:25:37 > -
yardım edebilecek biri yok mu ? -
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok mu şu okulda okuyan ya yada mimarlıkla ile ilgili bilgi verebilecek biri ? -
mimarlık iyidir ilgi alanınsa zaten hiç durma mimarlık tercih et büyük ihtimalle girebilirsin diye düşünüyorum o sırayla ama hayatından 4 yıl sil :) okulun sadece eğitimi iyi başka hiçbir yönden hiçbi okulla yarışamaz ot gibi geçecek 4 yılın ona göre forumda gidip bu okulu bırakanlarda vardı başka yerlerede bakabilirsin ama tabi tercih senin çok sosyal biri degilsen çalışkansan uygun -
sosyal biri değilim zora gelince çalışırım zaten hafta sonu istanbulda halamlardayım sağolasın kardeşim :) -
sen akşam sor kardeşim bana özel mesaj atabilirsin yada buraya yaz diğer arkadaşlarda faydalansın teşekkürler şimdiden sağolasın -
hocam sayfaya yazda bizde görelim -
tabii yazarım. Aslında neleri merak ettiğinizi söyleseniz daha iyi olur gibi. Sadece eğitimini ve iş imkanlarını mı sormalıyım? -
eğitimi nasıl, hazırlık varmı, yurt imkanları nasıl, okul ve yurt kaç kişilık, istanbula ulaşım nasıl, yakın cevresınde arkadaslarla oturup takılabileceğimiz cafe ortamı fılan varmı? bide kız erkek sayısı ? -
quote:
Orijinalden alıntı: gaydırıgubbak cemile
GYTE'de babam çalışıyor. Oranın en yetkili kişilerinden biri diyebilirim o yüzden herşeyinden haberi var.Okulun eğitiminin özellikle de hocalarının çok iyi olduğunu her seferinde belirtir. Eğer akademik kariyer yapmak gibi bi düşüncen varsa söylediğine göre bunun için çok uygun bi yermiş. GYTE mimarlıkdan öyle çok bahsetmedi ama bu akşam sorucam. Özellikle sormak istediğin seyler de varsa öğrenebilirim. Ve bu sene okulun puanlarının biraz düşeceğini düşünüyodu o yüzden girebilirsin gibi geliyo.
Bilgisayar mühendisliğinin sıralaması nasıl değişir onu sorabilir misiniz?
Okulun kendi yurdu var. kyk yurdu biraz uzakta ama yeri güzel deniz manzaralı odaları filan hoş bence :D Ulaşım kolay zaten okul e5'e cok yakın pendik otobüsleri önünden geçiyo, Gebze-Harem minibüsleri de öyle. Bide suan yapım aşamasında ama hızlı tren okulun içinden geciyo. Kampüsü öyle cok güzel değil ama çok vasat da değil bana kalırsa. Yakın cevresinde öyle çok fazla bişey yok Mc, Burger ve Sbarro var. Bu arada eğitime gelirsek bilgisayar elektronik çok çok iyi dedi iş imkanları olarak da iyiymis...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaydırıgubbak cemile -- 12 Temmuz 2014; 3:30:05 > -
Açıkçası onu bilmesi imkansız sadece puanının biraz düşeceğini tahmin ediyorum dedi. O da bi tahmin tabi. Bence sen önceki yıllara bak belki biraz fikir sahibi olursun. -
Eyvallah hocam sagolun.
Gyte de mimarlık okuyan bir arkadaş yazmış belki faydası olur. Olduğu gıbı kopyalıyorum.
Ülkemizde 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Marmara Bölgesi'nde seçilmiş bir alanda konumlanmış, araştırma ve teknoloji üretimi öncelikli bir ihtisas üniversitesidir.
1994 yılından bu yana çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde, 2002 yılından itibaren de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik ve Fizik bölümleri, 2008 yılında ise Mimarlık fakültesi-Mimarlık bölümü, İşletme fakültesi-İşletme bölümü, 2010 yılında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İngilizce destekli lisans eğitimine başlamıştır. Henüz çok genç bir lisans kurumu olmasına karşın sahip olduğu seçkin akademik kadrosu ve kapsamlı altyapısı ile hızla gelişen GYTE, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı ile de iddialı bir üniversitedir.
Mimarlık Bölümü, 1995 yılında ilk olarak yüksek lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur. 2008 yılında ise bölümümüz, lisans eğitimine açılmıştır.
Mimarlık Eğitiminin çok büyük bir sorunsal haline dönüştüğü ve sürekli tartışıldığı ülkemizde bölümümüz ülkemizdeki diğer Mimarlık Fakültelerinden zamanla farklılaşarak kendi kimliğiniz oluşturmaya çabalamaktadır. Mimarlık eğitimi almak isteyen mimarlara ve mimar adaylarına teknolojik gelişmeleri izleme, çağdaş ve bilimsel bilgiye ulaşabilme, yeni bilgi üretme, bunları değerlendirme, yorumlama, kullanabilme ve bunların sonunda sorunlara çözüm üretebilme yeteneklerini geliştirmeye yönelik bir eğitim uygulanmaktadır.
Bölümümüzde, Yapı Malzemesi, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi, Sürdürülebilirlik, Yapısal Atık Yönetimi, Yapı Üretim Teknolojileri ve Organizasyonu, Yapım kalitesi, Yangına Dayanımlı Tasarım, Tek Yapı Koruma ve Sit Koruma, Endüstri Mirası konularında çalışmalar yapılmaktadır. Bu süreçte okulumuzda genel olarak Yapı Bilgisi ve Zemin araştırmaları gibi önemli konular üzerine çalışmalar yürütülmekte ve bu alanda önemli akademisyenler eğitim vermektedir.
Enstitü içerisinde uygulanan öğrenci değişim programları(Erasmus, Farabi, EASA vs.) Mimarlık Fakültesinde de geçerli olup mimarlık eğitimini farklı çalışma ortamlarında deneyimlemek isteyen tüm öğrencilerine önemli fırsatlar sunmaktadır. Erasmus programı dahilinde; Barcelona, Polanya, Slovenya, Almanya gibi çeşitli ülkelerde öğrenciler, kendi disiplinlerinin farklı yorumlarını deneyimleyerek kişisel gelişim süreçlerinde önemli kazanımlarda bulunmaktadırlar.
Okulumuzda sosyal olanaklar maalesef diğer ünivesiteler gibi değil. Öncelikli olarak diğer üniversiteler kadar öğrenciye sahip değil GYTE ama bu eğitim kalitesini çok arttıran bir durum. Böylelikle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 1. Sıradadır GYTE. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki sosyallik kişinin kendisindedir. Okulumuzda bölümümüzle ilgili MİTA(Mimarlık Tasarım)Grubu’yla ders haricinde de kendinizi mimar adayları olarak geliştirebilirsiniz. Okulumuzdaki öğrenci topluluklarının yaptıkları çok sayıda etkinlik vardır ve bu etkinlikle öğrenciler hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme imkanı bulurlar. Öğrenciler kendilerini sanatsal anlamda da geliştirme imkanı bulabilirler okulumuzda. Fotoğrafçılık kulübü, Tiyatro Topluluğu, Dans Kulübü ve daha bir çok öğrenci kulübüyle GYTE’de istediğiniz şekilde kendinize katkıda bulunabilirsiniz.
@foreveraroz @mejnunn
-
quote:
Orijinalden alıntı: gaydırıgubbak cemile
GYTE'de babam çalışıyor. Oranın en yetkili kişilerinden biri diyebilirim o yüzden herşeyinden haberi var.Okulun eğitiminin özellikle de hocalarının çok iyi olduğunu her seferinde belirtir. Eğer akademik kariyer yapmak gibi bi düşüncen varsa söylediğine göre bunun için çok uygun bi yermiş. GYTE mimarlıkdan öyle çok bahsetmedi ama bu akşam sorucam. Özellikle sormak istediğin seyler de varsa öğrenebilirim. Ve bu sene okulun puanlarının biraz düşeceğini düşünüyodu o yüzden girebilirsin gibi geliyo.
SA sorabilir misin veya biliyo musun hazılrlık var mı? ve bölüm dersleri yüzde kaç oranında ingilizce? -
Hazirlik var ve %30 ingilizce
kaçla kapattı acaba
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X