Şimdi Ara

H E A T (1995) Robert De Niro - Al Pacino - Val Kilmer (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lovekrand

quote:

Orijinalden alıntı: vito_scaletta

Al pacino ve de niro nun kafe sahnesi karşılıklı değildir. Yani karşı karşıya sahneleri yoktur. Çekimlere bakılırsa hep omuzdan karşıdaki çekilmiştir. Bu sahnede oyuncuların boyun kalınlığına benzer bir dublör kullanıldı... birbirlerinden etkilenmesinler diye sette bile yan yana olamadılar. O kafe sahnesinide galiba 3 senarist yazmıştı...

Cok enteresan bilgiler gercekten.Kaynak var mi acaba?

O sahnenin karşılıklı olup olmadığıyla ilgili tartışmaları ben de okumuştum. Hatta filmde 2 oyuncunun da göründüğü anlar saniyesine kadar eşit deniyor. Kimisi birbirlerinden etkilenmemesi için ayrı çekildi sahneler diyor,kimileri birbirlerini çekemedikleri için diyor.
    Hatta roller değiştirilmiş. Suçluyu Al Pacino, polisi De Niro oynayacakmış ama sonradan değişmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shoote® -- 25 Mart 2013; 19:16:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tozilec

quote:

Orijinalden alıntı: lovekrand

quote:

Orijinalden alıntı: vito_scaletta

Al pacino ve de niro nun kafe sahnesi karşılıklı değildir. Yani karşı karşıya sahneleri yoktur. Çekimlere bakılırsa hep omuzdan karşıdaki çekilmiştir. Bu sahnede oyuncuların boyun kalınlığına benzer bir dublör kullanıldı... birbirlerinden etkilenmesinler diye sette bile yan yana olamadılar. O kafe sahnesinide galiba 3 senarist yazmıştı...

Cok enteresan bilgiler gercekten.Kaynak var mi acaba?

O sahnenin karşılıklı olup olmadığıyla ilgili tartışmaları ben de okumuştum. Hatta filmde 2 oyuncunun da göründüğü anlar saniyesine kadar eşit deniyor. Kimisi birbirlerinden etkilenmemesi için ayrı çekildi sahneler diyor,kimileri birbirlerini çekemedikleri için diyor.
    Hatta roller değiştirilmiş. Suçluyu Al Pacino, polisi De Niro oynayacakmış ama sonradan değişmişler.

Filmi yeni izleme fırsatı buldum.Birbirleriyle sahnelerinin olmaması benimde dikkatimi çekti.Birbirlerinden etkilenmemeleri için bunun böyle olduğunu düşünüyorum.Bu arada bende polisliği De Niro'ya yakıştırdım.

• Yeni izlemişken bir kritikte bende gelsin.Öncelikle filmi çok beğendim kült aksiyon filmleri arasındaki yerini garanti ettiğini söyleyebilirim.Micheal mann "ulen şöyle adam gibi bir aksiyon filmi çekeyimde görsünler" edasıyla dalmış konuya.
    Senaryo,oyun kadrosu,oyuncu performansları, mekanlar, silahlar, diyaloglar,yer yer kendini gösteren aşk mevzusu dramatik sahneleri,müzikleri(özellikel alpaçinonun deniroyu gece otobanda takip ettğiği sahnede çalan müzik),tüm hatalarına rağmen ana çatışma sahnesi safkan bir aksiyon filmi olduğunun kanıtı.

De niro polis, alpaçino suçlu olsaydı da nefis olurdu eminim, ikiside iyi kötü rolleri götürür her türlü.
    İkisinin papz olduğu bir arada durmadığı dedikodusunu yeni okudum o izlenimi edinmedim açıkçası öyleyse de iyi montaj olmuş demektir.
    Ben 2 kere izledim dublajlısını birde dah kalitelisini orjinal dilinde çekip bir daha izleyeceğim.
    filmde çatışma sahnelerinde kullanılan assault(taaruz) silahları adamın canını çektiriyor benim bile gidip bir tane alasım geldi, tam bir silah cümbüşü vardı silah şirketleri bile bu kadarını yapamazdı o derece...
    Oldu olacak bende reklamını yapayım;
    sahne sahne kullanılan silahlar:http://www.imfdb.org/index.php/Heat
    müzikleri:http://www.imdb.com/title/tt0113277/soundtrack
    Ben imdb de 9 verdim filme, hak ettiğini düşünüyorum.

filmden gördüğüm yada olduğunu zannettiğim "bug" ve mantık hatalarını da yazayım elim değmişken.

1-De nironun alpaçino ve polislerin fotoğraflarını çektiği sahnede çok açıkta ve yakın olmasına rağmen etrafı kolaçan eden alpaçino onu göremiyor.
    2-Banka soygunuda giriş sahnesinde de nironun önünden geçen etekli çantalı kadın de niro biraz ilerleyince başka açıda karşıdan tekrar geliyor.
    3-Banka çıkışı çatışmanın başladığı sahnede ilk atışı val kilmer yapıyor kamera değişiyor ters açıdan val kilmerın arkasındaki zenci vatandaş anca tırsıyor halbuki 4-5 tane saydırmıştı val kilmer jeton anca düşüyor zencide
    4-Çatışma sahensinde val kilmerın ayaktayken sipersiz hem öne hem arkaya ateş ettiğini görüyoruz o kadar polis o müsait pozisyonda vuramıyor val kilmer yaralanıp de niro tarafından taşınırken de çok ofsayta düşüyorlar ama gene vuramıyorlar bilakis tek elle de niro bir polisi daha indiriyor ayrıca val kilmer başına yakın yerden vurulmasına karşı tek bacağı sekerek ilerliyor sanki bacağından vurulmuş gibi o çatışmada takviye gelmiyor ve o hengamede gasp ettikleri stationwagonla tüyüyorlar gittikleri güzergahta yanıp sönen ışıklı araç görünüyor muhtemelen polis aracı ama kaçıp kurtuluyorlar polis yolunu kesmiyor belli ki şehrin orta yerinde.. Ayrıca de niro kaçtıkları araçtan öndeki polislere ateş ediyor ön camda sadece kurşun delikleri oluyor dağılmayan türden olsada çatlama olması gerekmezmiydi bana abes geldi açıkçası.
    5- Son kovalama sahnesinde otelin yan çıkışında duran aracı o kalabalık hengamede görüyor alpaçino ve de nironun olacağını seziyor, gene otelden çıkan de niro araçla kaçacakken yaya kaçmaya kalkıyor ve izini kaybettiryor ama alpaçino gene sezerek havalanına kaçtığını biliyor.
    6-Son sahnedeki mantıkta kurtarmadı zira saklanarak ateş edeceği yerde açığa çıkıyor deniro ve vuruluyor.
    biride ekşisözlükte michealin küçük kızı rehin aldığı sahnede havuzdan kuru çıktığını yazmış onada baktım öldüğü sahnede ıslaktı eleman yazarken dikkat etmemiş
    başka biri de blueboxın belirgin olduğu sahneelri yazmış beni çok rajatsız etmedi (de niroyla sevgilisinin gece tepeden şehre baktıkları sahne)

• an itibariyle bitirdim sağlam filmmiş çok güzeldi
  • off ya dehşetti ya resmen gtanın harcore bir şekilde gerçek hayata işlenmiş şekliydi alpacino robertdeniro val kilmer danny trejo süperdi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anterman

off ya dehşetti ya resmen gtanın harcore bir şekilde gerçek hayata işlenmiş şekliydi alpacino robertdeniro val kilmer danny trejo süperdi ya

Zaten GTA V'teki soygun teması bu filmden alınma. Filmdeki soygunların aynısı oyunda da var. GTA IV'te ki soygunda bu filmdeki banka soygununun aynısıydı, filmin başındaki soygunda GTA V'te Blitz Play görevi olarak geçiyor. :) GTA V çıkmadan önce fragmanlarda yine Robert De Niro'nun Analyze This filminden alınan sahneler vardı. Oyun başlı başına Heat filmi ve De Niro'nun bazı filmlerinden esinlenerek yapılmış. Oyundaki Michael karakteri zaten Neil McCauley'i temsil ediyor, hatta aynısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyons. -- 28 Ekim 2014; 11:25:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzlemeyenşer izlesin. Evet bazı hatalar var ama seneryodaki gibi olamaz. Olsun yinede en sevdiğim filmlerde ayrıca top 250 de 120 lerdeydi en son.

yine yazdığım gibi bu film böyle bitmemeliydi. Neil filmin başından beri öyle profesyonel davranıyorki desen al pacino ya parasını vermemişler. Ama bu profesyonel abimiz hollywood klişelerine karşı birşey yapamıyor. Şimdi kızla kaçsa ayıp olur. Sonuçta herzaman kötüler kaybeder değilmi?
    Birde arkadaşının intikamını almak için riske giriyor. Waingro adlı elemanın yerini öğrenince yolunu değiştiriyor. Ama pişman olacağnı biliyor.

Neyse waingro yu 2 göğüse 1 kafaya sıkarak infaz ediyor. Neilin hep kullandığı vuruş stili. Sonra tam çıkarken vincent i görüyor. Ve arabaya binmeden kaçıyor. Bazı arkadaşlar arabayla niye kaçmadı? Diye kendilerine sormuşlardır. Sonuçta vincent harici kimse o olduğunu bilmiyor. Ama Neil'in amacı kaçmak değildi. Cafe deki konuşmaları hatırlayın. 30 saniye içinde herşeyi bırakırım demişti. Aynen öyle yaptı. Sevdiği kızı bıraktı.

Havaalanında duello yaptılar. Neil rn başından beri profesyoneldi. Ama her ne olduysa sazan balığı gibi yerinden fırladı. Ve bizim vincente hedef tahtasına ateş eder gibi vurdu neil'i.

• Mükemmel bir filmdir, yeniden izleyeyim filmi
  • millet bence abartıyor filmi sırf 3 iyi aktör filmde var diye..

güzeldi ama mükemmel değildi bence
  • Film çok iyiydi. Ama mantık hataları yüzünden biraz geride kaldığını düşünüyorum. Bence al pacino hırsız olsa daha güzel olurdu.

• 23 sene neden beklediniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

23 sene neden beklediniz?

Yılın cevabı gelmiş

+ SONSUZ

• Ziyadesiyle abartılmış bir yapım.
  • Süresinin uzun olması ve bazı noktalarda temponun düşmesi kimilerini (haklı olarak) baysa da bana göre 10 numara bir yapım. İzlediğim en iyi hırsız polis kovalama sahnesi bu yapımda . Kadro ve çıkardıkları iş zaten ortada. Daha ne istiyonuz bea
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

Süresinin uzun olması ve bazı noktalarda temponun düşmesi kimilerini (haklı olarak) baysa da bana göre 10 numara bir yapım. İzlediğim en iyi hırsız polis kovalama sahnesi bu yapımda . Kadro ve çıkardıkları iş zaten ortada. Daha ne istiyonuz bea

En iyi ikinci cevap Şükürler olsun bu günleri de görmek varmış

+ SONSUZ

Edit: Mümkünse bebeler izlemesin bu filmi alerjik reaksiyona sebep olur sonra söylemedi demeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 14 Şubat 2018; 2:55:33 >

• Bu film kendi türünde 10/10 luk bir filmdir beğenmeyen varsa harakiri yapsın ya da bir daha film izlemesin mümkünse. Bu filmi beğenmeyen birinin görüşüne de saygı duymam. Zevkler ve renkler de bir yere kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Bu film kendi türünde 10/10 luk bir filmdir beğenmeyen varsa harakiri yapsın ya da bir daha film izlemesin mümkünse. Bu filmi beğenmeyen birinin görüşüne de saygı duymam. Zevkler ve renkler de bir yere kadar...

>> Zevkler ve renkler de bir yere kadar <<

Bunu sevdim

• Sinema tarihinin en iyi suç filmleri den biridir zaten al Pacino ve Robert deniro gibi 2 ustanın o kahve sahnesi bile başlı başına efsane yapıyor bu filmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Sinema tarihinin en iyi suç filmleri den biridir zaten al Pacino ve Robert deniro gibi 2 ustanın o kahve sahnesi bile başlı başına efsane yapıyor bu filmi.

Filmi izleyenler bilir

Mesela araba takip sahnesindeki o neo noir atmosferi hiç bir filmde yoktur. Gece LA otobanı, spontane çekim teknikleri, montaj, oyuncuların yüz ifadeleri, mimikler ( özellikle De Nironun mimikleri ; ) ) MOBYnin efsane müziği o da apayrı bir başarı fena gaza getiriyor Yani her anı ve duyguyu derinden hissettiriyor bu sahne.

Ve tabi final sahneyi kim unutabilir Pacino ve De Nironun veda sahnesini ; ) Arkaplanda çalan müziğin hiç bitmemesini istiyorsunuz tüyleriniz diken diken olurken ekran birden kararıyor.

Efsane bir bitiş ; )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 14 Şubat 2018; 14:21:49 >

• kesinlikle kurgu ve oyuncu filmi. iki büyük babayı bir filmde görmek bile zaten doyuruyor insanı. sıradan bir suçlu, dedektif filmi değil. çünkü klişelere ya da aksiyona ayrılmamış. inceden de olsa hanna ve mccauley'nin hayatları da mercek altına alınmış. bu kısımlarıyla zaten bana daha reel gözüktü. kurgusu da çok iyi. sahneler ne çok uzun ne de kısa tutulmuş. 2 saat 50 dakika olmasına rağmen nasıl geçtiğini anlamıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.