13 sene evvel derin bir şüphemi kanka olarak gördüğüm iş arkadaşıma anlatmıştım. "Bu psikopatça bir düşünce tedavi olmalısın" dediği için Erenköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi polikliniğine müracaat ettim. Şizofreni teşhisi konularak ilaçlar reçete edildi. İlaçlar bittikte polikliniğe gidip yeniden yazdırıyordum. Ancak her randevuda farklı doktor farklı teşhis ile reçete yazıyordu. 2 sene sonra dokturun biri reçeteye "bipolar paranoid sizoid hastanın müşahade altına alınması gerekmektedir" yazdı ve beni acile gönderdi. Acil serviste 2 uzman sorguya çektiler ve yatış kararı verildi. Görevlinin biri eldiven taktı ve onu takip etmemi istedi. "Kırmızı Oda" yazılı bir yere girdi ve kilitli dolaptan forcep ile minik bir tablet aldı: "Ağzını aç, dilini çıkar ve yutmadan bunu em !" deyip dilimin üzerine tableti bıraktı. Bekleme koridorunda bir yandan tableti emüklerken bir yandan da acildeki uzmanın tavsiyesini hatırlayıp bana refakat edebileceğini düşündüklerimi aradım: Karı inanmadı "Yine hangi cehennemde sürtüyorsun, eve gel !" deyip yüzüme kapattı. Çocukluk arkadaşım "Ciddi misin, şaka mı bu, gelirdim ama şu an iş üzerindeyim kankap kızı evde terk edip gelemem" dedi. Başka arayacak kimse aklıma geldi. Yarım saat sonra etrafa bakındım kimsecikler yok. Üstelik ilacın bir etkisini de farketmedim. Kimseye görünmeden usulca sıcıştım ve eve döndüm. Evde uykuya dalmak üzereyken Iphone saat 23:30 civarında çalmaya başladı. Karşıdaki kadın kendini Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi başhemşiresi olarak tanıttı: "Tedavin yarım kaldı, derhal hastaneye dön !" "Hastaneye dönmem, istediğiniz yere bildirin" deyip yüzüne kapattım. Ardından bunların ifa ettiğim kamu görevim nedeniyle beni ihbar edecekleri aklıma geldi. Ertesi gün BİMER' e kendmi ihbar ettim. 2 savcı soruşturma için atanmıştı, biri takipsizlik kararı verdi. Diğer savcı "Sana görevden el çektiriyorum, derhal aynı hastaneye gidip temiz raporunu al" dedi. Bu defa yanıma kadını da alıp aynı hastanenin acil servisine beraber gittik. Doktur bir süre görüşme yaptıktan sonra "Bana göre hiçbir sorun yok ama madem Savcı Bey talep etmiş sana usulen birkaç test yapalım" deyip psikoloğa sevk etti. Acilden çıkar çıkmaz Savcının sekreteri aradı ve muayene olduğum doktorun ismini aldı. Ertesi gün işe geri döndüm ve departman değişikliğim yapılmıştı... |
Bildirim