bir haber sitesi yapıyorum fakat şöyle bir problemim var sağ tarafta kategoriye ait haberin resmi ve spotu olan son 8 adet haber var(buna bloktaki haberler diyelim)
sayfanın ortasında da kategoriye ait diğer haberler var. Ben bu sayfanın ortasına bloktaki 8 haberden sonraki blok haberleri ve diğer haberleri göstermek istiyorum.Fakat bir türlü blok değeri 1 olan son 8 haberin dışında kalan blok haberlerini ortadaki diğer haberlerle birlikte gösteremiyorum.
Veri tabanı bilgileri şöyle id spotresim blok katid 1 kisahaber1 haber.gif 1 23 2 kisahaber2 resimx.gif 0(blokta görünmeyecek) 23
Yardımcı olabilecek varsa sevinirim
orta kısımdaki haberleri göstericeksin yalnız bu orta kısımdaki haberler sag tarafdaki haberleri kapsamayacak ise sql sorgun
select * from tablo where id<> 1
burda bir eger ornek vermek gerekise sag tarafdaki haber 'in kategorisini temsil etmek de.Yani 1 dısındaki haberleri listele.
Yukarıda anlattığım gibi, sağ taraftaki haberleride ortada göstermek istiyorum fakat sadece en son sağ tarafta çıkan 8 haber dışındakiler olacak. Aslında benim sorunum değer atamak. Onu bulursam çözerim. Mesela sağ taraftaki haberlerin id lerini bulup her birine farklı değişken vermek gibi.
anladığım kadarı ile blokta gösterdiğin haberleri sayfanın ortasında göstermek istemiyorsun. Bunun için farklı bir mantık önericem. Veri tabanındaki haberler tablona ekstradan bir id daha aç ve buna manuel olarak her haber girdiğinde ilk 8 habere 1 değernin ver diğerleri 2 kalsın. sütunun cid olduğunu var sayıyorum sorgu yaptığın zamanda