arkadaşlar eğitim, verilen projeler, akademik kadrosu, teknolojik olanakları, donanımlar ve gelişmişlik bakımından haccettepe ile yıldız teknik arasında çok çok büyük farklar var mı? birisi donanın istiyorsan ytü, yazılım istiyorsan hacettepe diyor. ben yazılım istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. biri iyi birii kötü diyor üniversitelere bok atıyorlar ben bilgisayar mühendisliği okuyacağım haccettepede veya ytü de odtü deki gibi denek robotlar üzerinde programlama yapıp onu harekete geçirme, yapay zeka, gelişmiş lab. eğitimleri projeleri veriliyormu veya itüro robot olimpiyatlarındaki robotları programlamaya yönelik eğitimler falan veriliyormudur ? nedeninide açıklayarak üstteki koşullara göre hangi üniversiteyi seçebilirim ?
Hocam robotik istiyorsan kontrol mühendisliğine de bakabilirsin aslında elektrik-elektronik bölümünün robotik ve benzeri(makine programlama-PLC filan...) ile ilgili alt dalı diyebiliriz. İTÜ bilgisayarda robotik dersi var ama İTÜ de donanım ağırlıklı olduğu söyleniyor ki zaten okulda senin kafana algoritma sokacak değiller sadece söz dizimi filan öğretirler diye tahmin ediyorum.Programlamayı yine sen öğreneceksin gibi.