Şimdi Ara

Hacettepe Eczacılık vs Dicle Diş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hacettepe Eczacılık vs Dicle Diş

(En Son Oy Tarihi: 18.7.2024)
Giriş
  • İkisi arasında kaldım. Diclede diş okursam evimde okuyacağım ve arabam olucak. Evde okumak daha rahat olucak.
    Hacettepede eczaclık okumak üniversite olarak cezbediyor. Bölüm olarak da görece daha rahat olması cezbediyor.
    Sizce hangisi mantıklı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eczacılık bölümünün bir ihtiyacı, arzı kalmadı. Bu seneki kontenjan azaltılma politikası ile bunun önü kesilmeye çalışılıyor gayet makul bir hamle fakat çok geç bir hamle. Eczacılık' ı eczacılık yapan şey eczane açması değildi ama bu maalesef malum yasayla artık eczane açmak için km2 başına dükkan şartı koştular yıllarca sıra bekliyorsun ya da milyonlarca lira devir parası. E bu milyonlarca lirayı markete yatırım yapsak da kazanmaz mıyız hem de daha az stresle maybe?

İlaç fabrikaları yok kozmetik şirketleri.. Abi geçiniz. Ben kimya mühendisliğindeyken bile eczacıların esamesi okunmaz hale gelmişti. Eskidendi o numaralar. Kimya ve kimya mühendisi kaynıyor bu dediğiniz şirketler çünkü eskiden 20 kimyacı 5 eczacı vardı. Şimdi adam tonla kimyacı alabiliyor. Çünkü kimyacı sayısı da çok fazla.

Dicle Diş periferde olmasına rağmen köklü bir okul, ama mesela köklülük mü Hacettepe Dicle'yi öttürür kökünde..

Şehir desen yine öttürür. O yüzden bölüm tercihi yap. Şehir ve bölüm seni bence hiç etkilemesin.

He ben dönsem bundan 5 sene öncesine ikisini de yazmadım ama bir Diyarbakırlı'ya da bu denmez tabi.  

• Hocam hacettepe eczacılıkta daha iyi bir öğrencilik hayatınız olur ve farklı alanlara da kayabilirsiniz. İlla eczane açmanıza gerek yok. İlaç firmalarında da çalışabilirsiniz, ki zaten ankara da bunu sağlar hacettepe de(bence).

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Milyon liraların varsa eczacılık.Atama çok az.İlaç fabrikalarında da Kimya mühendisleri çoğunluğu almış.Diş daha risksiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba ben eczacılık okuyorum hatta ben de tıp için sınava girdim. eczacılık zor ve eczane açmak için çok fazla para gerekiyor özel sektörde de maaşlar çok düşük. ankara pahalı bir yer 5-6 sene çok masraf olur bence. ailenin yanında okumak çok avantajlı bence.

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Siz hangi üniversitede okuyosunuz? Mezun olduktan sonraki kariyer hedefiniz nedir?
    İyi forumlar

• Classic S kullanıcısına yanıt

istanbul üni. tıp gelmeyecek büyük ihtimal ama tıp gelrise bırakmayı düşünüyorum eğer gelmezse yine de bırakmayı düşünüyorum çünkü iş alanı çok kısıtılı eczane açmak çok zor ve hastanelere kura ile alıyorlarmış bu yüzden bırakığ 2 yıllık bölüme gideceğim tıbbı sekreterlik ya da hemşirelik eğer tıp olmazsa.

Kaçıncı sınıfsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Classic S -- 17 Temmuz 2024; 0:48:48 >
  • KESINLIKLE DICLE DIS . Istanbul da 4 sene uni okudum. 5k ile Marmara Hukuk yazmistim evim vardi tum sosyalligi dibine kadar yasadim aklina gelebilecek her seyi.. Bólum cok daha onemli. Diş seni milyoner yapar dişçi ol oyle gel Istanbul a bak nasil para kiroyorsun. Milyoner olman 1 seneni almaz.Orda evin araban var parani kirada degil de arkadaslarinla yersin hem araban evin var diye kiz arkadaslarin da olur. Dbakir da kizlarin %90 i golld digger zaten ilk baktiklari sey ARABA. Istanbul o kadar degil ama . Guzel kizlari metro otobus dolmus meyrobuste falan da fazlasiyla goruyorsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BratPitt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Napican eczacıyı otur evinde araba alacaklar diyon bölüm olarak da diş güzel ev rahat da olur hem

2. sınıf 2 yıllık yazarım ya da sanayiye girmeyi düşünüyorum. son şanstı benim için zaten gelmeyecek büyük ihtimalle tıp 28k ile obp beni mahfetti 25k yaptım 3k geri attı. ama olsun elimden geleni yaptım pişmanlık yok.

28kda tıp harici başka bir bölüm neden düşünmüyorsunuz?

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt
    Selçuk abi diş senin bakış açından ne kadar avantajlı biraz aydınlatır mısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Classic S -- 17 Temmuz 2024; 1:1:44 >
    Eczane açmayacaksan normal memurdan farkın yok 50k falan alıyorlar,eczane açmak için de sadece para yetmiyor birsuru şart var
    Diş okusan doktor olacaksın devlette 100k maaş özelde çalışabilirsin klinik açabilirsin,prestiji de daha yüksek,hem maddi hem manevi dis kazanır burda

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Selçuk Yöntem hocam. İyi forumlar

anlamı yok ki artık. özel sektör çok çok kötü durumda neredeyse her yer asgari ücret oldu. 2 yıllık saçma sapan bir bölüm yazan adam atanırsa ben eczacılığı bitirdikten sonra çok daha fazla alacak. sanayiye girsem 2-3 sene çalışsam bile iyi kazanabilirim inanılmaz para dönüyor sanayide. ama eczacılık yazma derim diş yaz geç senin durumunda. ankara pahalı bir yer bir de eczane açmak çok zor açmak istersen 1 sene daha staj yapıyorsun 6 sene 6-7 sene ankarada kalmak gerekir. bu ekonomide aile yanında olmak çok önemli.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.