Şimdi Ara

Hacettepe ee mi yoksa Bilkent %50 makine mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurt dışı imkanı olarak bilkent daha öndedir. ODTÜ gibi teknik okulda okuma imkanı yoksa yabancı dilde eğitim veren bilinirliği olan seni yurt dışına gönderme imkanı olan bir okul daha tercih nedenidir
  • Ben hacettepe eem deyim. Daha bölüme geçmediğim için dersler konusunda yardım edemem ancak genel bilgiler verebilirim. Mesela bilkent makine yeni bir bölüm . Henüz öğretim üyesi çok az tabi öğrenci sayısı da az ancak gittikçe gelişiyor. Önce bölüme karar ver derim ben çünkü eem ile makine mühendisliği farklı şeyler.
    Hacettepe de bilkent gibi %100 ingilizce eğitim veriyor ayrıca mezunları işte aselsan tai havelsan roketsan gibi savunma sanayinde çalışıyor genelde. Tabi mesela örnek verecek olursak şu linkte birkaç bilgi var.http://www.memurlar.net/haber/466162/
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Ben hacettepe eem deyim. Daha bölüme geçmediğim için dersler konusunda yardım edemem ancak genel bilgiler verebilirim. Mesela bilkent makine yeni bir bölüm . Henüz öğretim üyesi çok az tabi öğrenci sayısı da az ancak gittikçe gelişiyor. Önce bölüme karar ver derim ben çünkü eem ile makine mühendisliği farklı şeyler.
    Hacettepe de bilkent gibi %100 ingilizce eğitim veriyor ayrıca mezunları işte aselsan tai havelsan roketsan gibi savunma sanayinde çalışıyor genelde. Tabi mesela örnek verecek olursak şu linkte birkaç bilgi var.http://www.memurlar.net/haber/466162/

Teşekkür ederim

• quote:

Ben hacettepe eem deyim. Daha bölüme geçmediğim için dersler konusunda yardım edemem ancak genel bilgiler verebilirim. Mesela bilkent makine yeni bir bölüm . Henüz öğretim üyesi çok az tabi öğrenci sayısı da az ancak gittikçe gelişiyor. Önce bölüme karar ver derim ben çünkü eem ile makine mühendisliği farklı şeyler.

Hocam sıralamam 14.700 hacettepe elektrik elektronik 17bin den kapamış geçen sene. Ben ankarada bir bölüme gitmek istiyorum. Ve aklımda hacettepe var. Ama yakınlarım mesela diyor teknik üni olmayan yerde mühendislik okunmaz birde elektrik elektronik çok zor bitiremezsin diyorlar. bitiremezsin demelerini takmıyorum ama bu teknik üni olma olayı tam olarak nedir acaba hacettepe teknik üniversite değil ve bana dezavantaj olarak ne getiricek birde kampüsün durumu vs nasıldır biraz bilgi verir misiniz acaba bir de ankara da hayat nasıl teşekkürler.

ve birde 14.700 olduysan ankarada şu bölüme git vs diyebileceğiniz bir yer var mıdır acaba? teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

quote:

Hocam sıralamam 14.700 hacettepe elektrik elektronik 17bin den kapamış geçen sene. Ben ankarada bir bölüme gitmek istiyorum. Ve aklımda hacettepe var. Ama yakınlarım mesela diyor teknik üni olmayan yerde mühendislik okunmaz birde elektrik elektronik çok zor bitiremezsin diyorlar. bitiremezsin demelerini takmıyorum ama bu teknik üni olma olayı tam olarak nedir acaba hacettepe teknik üniversite değil ve bana dezavantaj olarak ne getiricek birde kampüsün durumu vs nasıldır biraz bilgi verir misiniz acaba bir de ankara da hayat nasıl teşekkürler.

ve birde 14.700 olduysan ankarada şu bölüme git vs diyebileceğiniz bir yer var mıdır acaba? teşekkürler.

Ben geçen yıl 12.700 le girmiştim . İşte o civarda geçen yıl İtü elektrik , odtü inşaat , hacettepe eem vardı. Malesef çok fazla yazacak bölüm olmuyor çünkü eem-makine - bilgisayar gibi bölümler baya yüksek ve çok tercih ediliyor. Durum böyle olunca odtü-boğaziçi bilkent bursluların puanları yüksek. Teknik üni meselesine gelince. Odtü itü gibi okullarda daha çok pratik yapma şansı vardır çünkü oraya daha çok yatırım yaparlar ancak araştırma lablarının sadece bir kısmını lisans öğrencileri kullanır. Okullarda yüksek lisans doktora öğrencileri olduğu için araştırma lablarını sayısına aldanmamak gerek lisans öğrencisine kullandırılacak olanlar sınırlıdır . Eğer puana göre karşılaştıracaksak inşaat ile eem yi karşılaştıramayız bu yüzden eğer bölümüm kesinlikle eem olsun diyorsan zaten başka bir seçeneğin yok gibi. Benimde öyleydi yanlış anlama :) . Ancak hiç istemediğin bir bölümü sırf odtü diye yazmak pek mantıklı değil benim öyle odtü olsun ne olursa olsun mantığıyla giden çok arkadaşım vardı. Sebebini sorunca kafası bana uygun cevabını veriyorlardı. Tercih meselesi bu işler bence bölüm seminerlerine git neye ilgin olup olmadığını anla sonra o puan aralığında olan yerlere karar verebilirsin.
    Kampüs işte bilkent odtü hacettepe bu 3 ününde kampüsü çok güzel , geniş ,imkanlar fazla. Eğer Ankara ya gelip kendi gözünle görmen daha iyi olur. Ankara İstanbul kadar pahalı değil ancak yinede fena değil genelde avm de geçer zaman :) . Trafik var ama çok fazla değil. Okul içinde yurtta kalırsan bunlar derdin olmaz ayrıca bu 3 okulun içinden çıkmanı gerektirecek durum da olmuyor çünkü her şey var.( Ben içerim dersen o başka :) )
    Birde son olarak yazacağın

• mühendisliklerle ilgili bir fikrim yok ama bir hacettepeli olarak bil diye diyorum. hacettepe'de yani beytepe kampüste barınmak'da (çok az kişi girebiliyor), kampüse ulaşmak da zordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ben geçen yıl 12.700 le girmiştim . İşte o civarda geçen yıl İtü elektrik , odtü inşaat , hacettepe eem vardı. Malesef çok fazla yazacak bölüm olmuyor çünkü eem-makine - bilgisayar gibi bölümler baya yüksek ve çok tercih ediliyor. Durum böyle olunca odtü-boğaziçi bilkent bursluların puanları yüksek. Teknik üni meselesine gelince. Odtü itü gibi okullarda daha çok pratik yapma şansı vardır çünkü oraya daha çok yatırım yaparlar ancak araştırma lablarının sadece bir kısmını lisans öğrencileri kullanır. Okullarda yüksek lisans doktora öğrencileri olduğu için araştırma lablarını sayısına aldanmamak gerek lisans öğrencisine kullandırılacak olanlar sınırlıdır . Eğer puana göre karşılaştıracaksak inşaat ile eem yi karşılaştıramayız bu yüzden eğer bölümüm kesinlikle eem olsun diyorsan zaten başka bir seçeneğin yok gibi. Benimde öyleydi yanlış anlama :) . Ancak hiç istemediğin bir bölümü sırf odtü diye yazmak pek mantıklı değil benim öyle odtü olsun ne olursa olsun mantığıyla giden çok arkadaşım vardı. Sebebini sorunca kafası bana uygun cevabını veriyorlardı. Tercih meselesi bu işler bence bölüm seminerlerine git neye ilgin olup olmadığını anla sonra o puan aralığında olan yerlere karar verebilirsin.
    Kampüs işte bilkent odtü hacettepe bu 3 ününde kampüsü çok güzel , geniş ,imkanlar fazla. Eğer Ankara ya gelip kendi gözünle görmen daha iyi olur. Ankara İstanbul kadar pahalı değil ancak yinede fena değil genelde avm de geçer zaman :) . Trafik var ama çok fazla değil. Okul içinde yurtta kalırsan bunlar derdin olmaz ayrıca bu 3 okulun içinden çıkmanı gerektirecek durum da olmuyor çünkü her şey var.( Ben içerim dersen o başka :) )

Hocam peki mesela tercih sıralamam 14.700 ben şimdi kaç k dan baslamalıyım tercihlere?

Ve hacettepenin oralarda yurt vs olayları çok zor ayarlanıyormuş ve kamlüse giriş vs zormuş diye duydum bunlar doğrumudur acaba

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam peki mesela tercih sıralamam 14.700 ben şimdi kaç k dan baslamalıyım tercihlere?

Ve hacettepenin oralarda yurt vs olayları çok zor ayarlanıyormuş ve kamlüse giriş vs zormuş diye duydum bunlar doğrumudur acaba

Kaç k dan başlayarak yazacagın sana bağlı genelde 5-10 k aşagı yukarı yazılır. Önemli olan önce okumak istediğin bölüm sonra o okulun sana yeterli şeyleri saglayıp saglayamayacagıdır. Ben kimseye hacettepeye kesin gel en iyi mühendislikler burada demiyorum ama mezunu aselsanda odtüden sonra en çok çalışanlarını oluşturuyorsa boş değildir. Bilkenti saymıyorum genelde yurtdışında kariyer yapıyorlar o yüzden daha az çalışanları. Sıralamana ne geliyor ne gelmiyor bu yıl ne değişir bilemiyorum ama inşaat okumak istiyorsan odtü yaz hatta oraya da git bir bak. Eem istiyorsan işte dediğim gibi bak ulaşımsa aklındaki soru kendin yazmadan gör.
    Ulaşımla ilgili sanırım bu girmek çıkmak zor yol ile ilgili yoksa kapıda üstünü arayıp sorgulamıyorlar 😄 . Ben Ankara dayım araçla gidip geliyorum o yüzden ulaşımı 6 ay kullandım. Şimdi diyelim ki okulun içinde hiç yurt çıkmadı. Kurtuluş veya işte yine kızılaya yakın yerde bir yurda çıktın diyelim. Ulaşım genel olarak işte kızılaya dolmuş otobüs gidiyorsun yakınlıgına göre 10 dk de olabilir 40 ta. Oradan metro ile hacettepeye 30 dk civarı sürüyordu aslında tam saati varda unuttum. Oradanda asıl işte otostop çekenler ya da ringe binenlerin oldugu yere çıkıyorsun direk metrodan. Orada bi sene başında yogunluk can sıkıcı ortam oluşmuştu sonra otobüs sayısını arttırdılar falan rahatladı. 10-15 dakikada da okulun ortasına bırakır seni otobüs olay bu. Asıl yorucu olan benim için mesela 40 dakikada otobüsle kızılaya 30 dk metro 15 dk ring yolculugunun tamamını AYAKTA gitmesi idi😁 hele sabah iş başlangıcı saatinde metroda insanlar birbirini çiğner ama bu hacettepeye özel bir durum değil odtüye giden adamda aynı metroya biniyor. Senden 3 durak önce odtü duragında inip dolmuşa biniyor. Orada belki dolmuşlar da oturuyordur çok sıktır bilemiyorum. Büyükşehirde ulaşım malesef zahmetli.
    Birde son yurt olayından bahsedeyim. Benim adanadan gelen bir arkadaşım yarı dönem sonunda sırası gelip okul içinde yurduna yerleşti. Dışarıda geçirecegin süre maximum 1 senedir. Çünkü Ankara gibi büyükşehirlerde sıran yüksek olsada(yurt sırası) o sıra çabuk ilerliyor çünkü yurt çok.
    Yazı baya uzun oldu kusura bakma başka şehirde üni okumak kolay değildir allah kolaylık versin. Benim tek derdim ulaşımdı onu da çözdüm ama senin farklı dertlerinde olacaktır. Eğer senin için bu konular çok önemliyse atla bir otobüse gel hem odtüyü gez hem hacettepeyi ya da işte diğerlerini kendi gözünle görürsen sonradan sürpriz ile karşılaşmazsın.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    hocam okul nasıl memnunmusnuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

hocam okul nasıl memnunmusnuz
    Soru biraz yüzeysel olmuş . Sormak istediğin üniversitenin durumu mu yoksa bölüm mü? Üniversite güzel kampüs vs. beklentini karşılar(beytepe kampüsü). Onun dışında bölümde de benim artık son senem. Şuan staj yapıyorum . Bölüme de eem yi gerçekten istiyorsan ve her gün çok çalışacaksan gel yoksa ızdırap olur. Soruyu açarsan daha fazla yardım edebilirim. Ancak diğer bölümlerle ilgili hiçbir bilgim yok onu söyleyeyim.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hocam staji siz ve arkaadaslariniz rahat buldununuzmu aselsan roketsan tai vs . Staj kolay mi yoksa torpil cok donermi

İş imkanlariniz iyimi? bilgisayarla arasinda kalsaydinzi hangisini tercih ederdiniz?

Ve son olarak duydugunuz kadariyla maas durumu nasil ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Hocam staji siz ve arkaadaslariniz rahat buldununuzmu aselsan roketsan tai vs . Staj kolay mi yoksa torpil cok donermi

İş imkanlariniz iyimi? bilgisayarla arasinda kalsaydinzi hangisini tercih ederdiniz?

Ve son olarak duydugunuz kadariyla maas durumu nasil ?
    Eğer ortalaman 3 ün üzerindeyse stajı çok rahat bulursun aynı şekilde işi de. Tabi 3 ün üzerinde 140-150 kişide 25 kişi falan var o yüzden biraz zor olabilir. Diğer türlü yazdığın şirketlere girmek staj için mümkün olsa da aday mühendislik veya iş için zor.

Torpilde tüm ülkede yürüdüğü gibi bugün teknokentte bir şirkete başvursan önce torpili olanı alır sonra yer kalırsa seni alırlar. Torpilden kaçmak istiyorsan sağlık alanında okumanı tavsiye ederim en azından iş garantin var. Tabi hukuktan da hayatın boyunca uzak dur :).

Maaşta yazdığın şirketlerin yüksek. Ancak çok degişken bir konu oldugu için net cevap vermem zor.

Bazı şeyleri açık açık yazmak mümkün değil. Yüzeysel bilgiler verebiliyorum malesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.