Şimdi Ara

Hacettepe elektrik elektronik 3.sınıfım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
9
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğiniz kişinin linkedin profiline şu linkten bakabilirsiniz. Videonun yayınlandığı tarihten 1 ay içinde bir firmada çalışmaya başlamış olduğu gözüküyor.
    https://tr.linkedin.com/public-profile/in/mehmetrasim

İstisna olabilecek sayıdaki olumsuz örnekler yerine somut ve çok kaynaktan doğrulayabildiğiniz bilgilere göre tercih yapın.
    Burası iyi bir bölüm ve iyi bir üniversitenin bir bölümü.

Danışmak istediğiniz şeylere cevap verebilecek bir kişi olarak her zaman ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Bayram sonrasında devam edecek tanıtım günleri ile birlikte internet üzerinden bölümün hocaları ile canlı konuşabilirsiniz.
    Doğru ve kanıtları olan bilgileri gerçek insanlardan alıyor olursunuz.
    Yalnızca bu şekilde forumlardaki bizler gibi tanımadığınız veya kim olduğundan emin olamayacağınız kişilerin sözlerini göz önünde bulundurarak karar vermeyiniz.

• Hangi alanda devam etmeyi düşünüyosunuz hocam

• bölümün en beğendiğiniz özelliği?
    hangi alana yönelmeyi düşünüyorsunuz?
    imkanlardan ve hocalardan bahsedermisiniz?
  • Hacettepe EE bitirdiğiniz zaman iş durumu nasıl? İş bulmakta çok sorun çekilir mi?
  • Ytü ehm vs İtü elektrik ikisinden hangisini seçmeliyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben hacettepe de okumuyorum ama bugünkü zoom tanıtımında yeni bir 2020 mezunu dönemindeki tüm arkadaşlarının iş bulduğunu hatta çoğunun 7-8 ay once bulduğunu ve kendisinin iş bulduğu yerde acaba iş bulamayan vs var mı yonlendirir misin tarzında sormuş hepsi iş bulduğu için de olumsuz olarak dönmüş iş sahibine soruna yanıtı konu sahibi daha iyi şekilde verir ben sadece bugün gördüğümü yazmak istedim

• Hemen hemen herkes bitirdikten sonra ilk ilk 4-5 ay içerisindeiş buluyor .Hatta okulu bitirmeden bulanlarda var. Benim mezun arkadaşlarımdan birisi 6 yılda bitirdi bölümü , 2 yıl u8aselsan ,roketsanzatmıştı, ortalaması da 2.4 civarındaydı . Diplomasını aldıktan 3 ay sonra iş buldu .Başlangıç maaşı 4.500 felandı (tam bilmiyorum net sormadım belki prim felan da vardır) . onun dışında bölümü zamanında bitirip ortalaması 2.7 olan arkadaşım 4-5 ay içerisinde aselsanda çalışmaya başladı. ABET aktedirasyonu da 4-5 yıl bölüme geldi yani yurtdışı imkanı da arttı .
    Genel anlamda savunma sanayi hacettepe ee mezunlarını tutuyor (aselsan ,tübitak,tai vb.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkts -- 30 Temmuz 2020; 18:57:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ne demek istediğini anlamadım . İş bulanlar iş bulamayanlara yardım etmemiş mi ?
  • Hocaların çok kasıntı olduğunu bölümün kendini yenilemediğini duydum sizce durum nasıl memnun musunuz ?

• alfaaçısı kullanıcısına yanıt
    Açıkcası 3. sınıfa yeni geçtim ve henüz karar veremedim .Alan derslerinin çoğunu 3. sınıfta görüceğiz.
  • Klementinn kullanıcısına yanıt
    Bölümün bir çok alanı var belkide en fazla çalışma alanına sahip bölüm ee 'dir. Ve bu alanlardan istediğine yönelebilirsin bu kısmını seviyorum .Seçim şansı sende.

yukarda da cevap verdiğim gibi daha alan kararını vermedim .Bu sene asıl alan derslerni görüceğiz ona göre tercih yapıcağım

Hacettepe mezunları savunma sanayinde çok tutulan öğrencilerdir. Hocalarımızda savunma sanayi ile bir çok ortak projede çalışmışlar.Bu yüzden bizim hocalarımızın referansları savunma sanayinde baya geçerlidir .Onun dışında bölümde abet akreditasyonu var bu da yurtdışına çıkmak isteyenler için avantaj sağlıyor.
  • Yksma kullanıcısına yanıt
    :D aslında bölüm ben geldiğimden beri bence kendini yenilemeye başladı(Benden önce de başlamıştı) .Hocalar hakkında bende çok sıkıntılı ifadeler duymuştum özellikle hazırlıktayken ama bence 1-2 hoca dışında sıkıntı yok . Hatta çok öğrenci yanlısı hocalarda var tabi bu dediğim öğrenci yanlısı hocalar bölüme geleli çok olmamış. İlk geldiğimde ben de çok şikayet etsem de şuan bölümden memnunum . İyi ki seçmişim diyorum.
  • berat_38 B kullanıcısına yanıt
    bu konuda fikir beyan edemem maalesef.
  • Yurt dışına yüksek lisansa giden var mı? Kişiye bağlı tabi de hoca referansları ve projeler filan önemli diye biliyorum. Yeterli olanak var mı sizce?
  • mrna_00 kullanıcısına yanıt
    hocam benim arkadaşlarım akademik kariyerle pek ilgilenmiyorlardı o yüzden tanıdıklarım arasında yüksek lisans için yurt dışına giden yok.Hocalrın çoğu zaten yüksek lisans ve doktorasını yurt dışında genel de de ABD de yapmışlar büyük ihtimalle de oralarda referans hakları vardır diye tahmin ediyorum. Bunun dışında mesela emin üçer var bizim bölümden mezun . Linkedin den de bakabilirsin o gitmiş(daha bir çok örnek vardır da bilmiyorum) .Yurt dışı yüksek lisans için genelde yüsek ortalama da istiyorlar . Ortalamanı yüksek tutarsan her şekilde gidebileceğini düşünüyorum.
  • hacettepe bilgisayar öğrenciler, "bizim bölüm de zor ama elektrik elektronik ömür kısaltır." diyor. haklılar mı?
  • Yok hocam şunu demeye çalıştım işe girenler ise girdikleri yerlerdeki yöneticiler bölümde iş bulamayan arkdasin vs varsa yönlendirir misin diyormuş iş sahibi yapmak için yani ama herkes bulduğu için gerek kalmıyormus bugün zoomda demislerdi onu yazmaya çalışmıştım.

• frkts F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • elektrik seçenler elektronik seçenlere göre türkiyede daha kolay iş buluyor diyorlar doğrumu hocam

• Thurnusol Kağıdı T kullanıcısına yanıt
    Çalışan için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama evet bölüm diğer bölümlere göre daha zor.Biz diğer fakülte deki arkadaşlara göre fazla çalışıyoruz ama daha düşük not alıyoruz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.