Şimdi Ara

Hacettepe Kimya Mühendisliği mi - Odtü Kimya mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Her iki bölümde ingilizce eğitim veriyor bu arada. %100 Ingilizce olmayan bölüm düşünmüyoruz.
    Bizim sıralama 57800
    Bu iki bölümde 64.000 civarı. Umutsuzda olsa 48 bindeki Yıldız Teknikte yazmayı düşünüyoruz.
    İş olanağı olarak baya bi kapsamlı bölüm.
    Alımlarda sektörde çalışanlar ikisi arası çok fark görmüyor ya da kimya okuyanlar mühendislerden çok haz etmiyor anladığım.

Sizler bu iki bölüm hakkında neler düşünürsünüz.

Kafamızda Endüstri, Bilgisayar, Elektrik- Elektronik te vardı. Bunlar daha popüler bölümler görünsede EE ve Bilgisayara ilgisi yok. Hedefimize Kimya müh. koyduk gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sektör de kimya müh>kimyager gibi bir algı var.kimyagerler bu konudan şikayetçi genellikle.Onun dışında kimya müh prosesin geneline hakim olduğu için üretim müdürü, şefi gibi kademelere yükselmesi çok daha kolay.Keşke teknik bir okul gelseydi özellikle ODTÜ. Gözünüz kapalı yazın derdim ama alt kademe okullara dair çok iyi şeyler duymuyorum kimya mühendisliğinde.

• Kimya ile kimya mühendisliği neredeyse tamamen farklı alanlar. Öncelikle hangisini okumak istediğine karar vermesini öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimyayı sevmiyorsa kimya yazmasın. Mühendislik kafasına sahipse kimya müh yazabilir.

• Hocam kimya mühendisliğinin kimya ile pek ilgisi yok. Bunun için yazacaksa yazmasın. Daha çok fizik ağırlıklı bir bölüm.
  • olmadıgitti O kullanıcısına yanıt
    Bugün Ege Kimya Müh. mezunu biri ile görüştüm. İlaç firmasında çalışıyor. Bizden kimse işsiz kalmadı dedi.
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Ben işsiz kalır diye demedim hocam. Sırf kimyayı seviyor diye kimya mühendisliği yazmasın dedim. Yoksa hacettepe kimya müh. gayet güzel ama zor bir bölüm. Kimya mühendisliğine gelecekse bunları bilerek gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.