Şimdi Ara

İTÜ-Kimya Mühendisliği mi ?Eczacılık mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar liseye başladığımdan beri eczacılık okumak istedim hep ama eskisi gibi imkanının olmaması vs beni çok düşündürüyor siz hangisini seçerdiniz?

• ben eczacılık secerdim, kimya mühendisliği iş acısından parlak bir alan değil normal eleman gibi çalıştırıyor özel şirketler düşük maaşla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü kimya mühendisliği

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaless

ben eczacılık secerdim, kimya mühendisliği iş acısından parlak bir alan değil normal eleman gibi çalıştırıyor özel şirketler düşük maaşla

Hocam benimde gönlümden geçen eczacılıkta işte iş imkanı korkutuyor kimya mühendisliği evet mezunu çok ama itü gibi biryerden mezun olmuş olucam kafam çok karışıyor karar veremiyorum hiç 😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: skywalker8

quote:

ben eczacılık secerdim, kimya mühendisliği iş acısından parlak bir alan değil normal eleman gibi çalıştırıyor özel şirketler düşük maaşla

Hocam benimde gönlümden geçen eczacılıkta işte iş imkanı korkutuyor kimya mühendisliği evet mezunu çok ama itü gibi biryerden mezun olmuş olucam kafam çok karışıyor karar veremiyorum hiç 😂😂

İşinde iyi olmaya bak para kazanırsın bir şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: SCHİWERSKOPH

quote:

quote:

çok haklısın hocam da aile faktörü işin içine girince işler değişiyor anneme kalsa hemşirelik yazmam gerek işi hemen hazır diye

• Kimya mühendisliği ile yurt dışında akarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SCHİWERSKOPH

quote:

quote:

çok haklısın hocam da aile faktörü işin içine girince işler değişiyor anneme kalsa hemşirelik yazmam gerek işi hemen hazır diye

Bende ailemin gazıyla yazdım bi bölüm sonra okula geçince işi ailemin yapmayacagını anladım ve bırakıyorum

• Itu kimya muhendisligini ve kimya mühendisliğini iyi araştır hocam. Genelde çoğu kişi okuduğu bölüme zor der ama benim itude kimya muh. Okuyanlardan duyduklarim acayip zor oldugu yonunde.

Mezuniyet sonrası iş avantajina bakarsak , senin için onemli ise, eczacilik riskli gercekten. Kimyanin avantaji cok daha fazla bu konuda.

• Eczacılığın uzmanlık alanları daha da ayrışıyor, hükümetin eczacılıkla ilgili düşünceleri var gelecekte. Mesleğin gelecekteki olası durumunu araştırıp öyle karar vermek gerek. Bence gelecekte eczacılığın toplumda bilinen "diplomalı bakkal" yakıştırması iyice silinecek. Kimya mühendisliğinin geleceğini de parlak görüyorum ben açıkçası, sanayileşme tüm hızıyla devam ediyor.

Bunlar daha önce yaptığım kısa araştırmalardan çıkardıklarımdı. Ayrıca gönlünde eczacılık olan birinin kimya müh.de çok zorlanması da muhtemel, bölümlerin ikisi de çok zor ve sevmeyeni hayattan soğutabilecek bölümler.

• ikisi de değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tetanos.

ikisi de değil.

Hocam diğer mühendisliklere ilgim yok ee sağlıktada tıp diş dışında bir şey yok istediğim bölümünde işi yok işte
  • Açık söylüyorum Eczacılık insanlık olduğu sürece bitmez ülkemizde ise en az 15 yıl önü açık bir bölüm devletteki eczacılıklar çok yüksek puanlarla alıyor. Üstelik kpssiz atama yapılıyor maximum 1,5 yıl bekleme süresi var kesinlikle devlete atanıyorsun. Bunun uzmanlık sınavı var. İster TUS`a gir uzmanlaş istersen de yeni sınav EUS`a girerek uzmanlaş

ve istersen şuanda açığın çok olduğu bir alan olduğundan söylüyorum ALESe girip akademisyen ol. İstersende bir ilaç yap ve istediğin parayı kazan.

Bunu unutma Doktorları, diş hekimleri vs. tüm sağlık çalışanları eczacılara para kazandırır. Üstelik her yardımın altında bir eczacı vardır. Bir yerin ağrıdığında içtiğin ilacı yapan kişi eczacıdır.

Not: Bunları başka yerde yazmam başka forumda olmasan Eczacılık bitti yazma onun yerine şuraya git filan yazarım elemek için ama buradaki insanlar iyi kişiler olduğundan yazma gereği duydum. Son olarak şunu hatırlatıyım Kpsssiz atama yapan üç bölüm var
    1- Tıp
    2- Diş Hekimliği
    3- Eczacılık yani demek istediğim devlette en çok eksik bunlarda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 6 Ocak 2018; 21:28:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.