Hocam dediklerinize katiliyorum ama yuksek lisansi vakifta yapma kismini anlayamadim, hacettepe'nin, odtu'nun, boun'un ve ytu'nun graduate application kriterlerinin hicbirinde bolum sarti yok, sadece itu'de bolum belirtilmis onda da sayilan bolumlerden sonra "ve müfredat olarak bu programlara eşdeğer programlar" denmis. Boyle bir sartin olmasi cok komik ve garip olurdu bence. |
Hacettepe Matematik ve Matematik Bolumu (2. sayfa)
-
-
Kimseler duymasın içimde sen varsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
devletteki mühendislikler kendi bölümleri dışında pek temel bilimleri seçme eğilimde değildirler. zaten olacak kişi max 1 kişi olur yada olmaz.
bir ipucu vereyim bilimsel hazırlık sınıfı gibi koşul arayan üniversitelerde girme olasılığı daha yüksektir. hayalini bu konuda fazla yüksek tutma. ama doktora da o dediğin üniversitelerde bunu yapabilirsin. bizim üniversitede(üniversite gizli kalsın) birisi vakıf yüksek lisans yapıp daha sonra boğaziçi doktora yaptı.
bazı bölümler vardır disiplinler arasıdır. yani 1 den fazla alan kolu bulunan bölümler, bunlar mühendislik yönetimi(endüstri yerine buraya gidersin), şifreleme(matematik, cs falan), hesaplama bilim ve mühendisliği(temel bilimler ve mühendislik) gibi programlardır. temel bilimlerin bu programlara kabul oranı daha yüksektir.
-
evet bırakan çok oluyor.
yüksek ortalama konusuna gelince endüstri ve bilgisayardan yüksek ortalama yapmak daha kolaydır. matematik okurken endüstri ve bilgisayar mühendisliğinin ne kadar kolay olduğunu göreceksin.
ha bu arada temel bilimlerde en zor bölüm fizik bölümüdür ve hocaların en manyak olduğu bölümdür. bir ara arkadaşlarım bir fizik prof. için bir soruda zorlanırsa kafasını tahtaya vuruyormuş. aynı hocayı tekrar gördüğümde koridor da yürüyüş yapıyordu. çıksana dışarı kafayı yiyeceksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 30 Temmuz 2022; 19:17:56 > -
ders programına baktım.
ders programı bizden hafif. bizim daha ağır. reel analiz i göremedim bir kere.(sizin için iyi.) topoloji 1 dönem görüyorsunuz. kompleks fonksiyonlarda aynı şekilde 1 dönem görüyorum. dif denk de aynı şekilde 1 dönem görüyorum. neyse ya hacetepe giderseniz kafayı yemezsiniz.
seçmeli dersler de 2.sınıf ta başlıyormuş. bizde 3.sınıfta başlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 30 Temmuz 2022; 19:19:5 > -
Reel analiz dersimiz var hocam ismi analiz 4 sadece, diferansiyel 2 dönem biri 2. diğeri 3. sınıfta gözünüzden kaçtı herhalde.
Ben yokum ya şimdiiiiiiii o gözler ağlasııınnn
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tunç kurt olursunuz okuyunca Hacettepe mat
Bolumde 1 kiz 1 erkek iki arkadasim ayni anda instagramdan yazdiklarini ve sadece kiz olana donus yaptigini soylemislerdi . Tunc burayi okursa alinmasin belki zamani olmamistir
-
Hocam bana da tam o vibeyi veriyor ahahaha
Aklima gelmisken, hacettepe matematikte staj gonullu arkadaslar. Isin iyi yani ise cogu universitenin aksine hacettepe gonullu stajlarda da ogrenci sigortasini karsiladigi icin ozellikle zorunlu staj arayan yerlere de basvurabilirsiniz.
-
diferansiyeller gözümden kaçmış olabilir.
analiz de çift katlı integraller sanırım analiz 3 de sizinki.
bir derste kredi max 7 olmalı
sevdim sizin programı.
-
Evet bazı okullarda 3 ve 4 hacettepenin tersi oluyor
Up
-
Up tercih dönemi faydalı konu olur millete
Up
Neden bilgisayar mühendisliğini bırakıp matematik bölümüne geçmeye karar verdin?
-
Hocam memnun olmadığım şey bölüm değildi, bilgisayar mühendisliğini odtü kkk'da okuyordum oradan memnun değildim. Yoksa şu an yine yazılımla uğraşıyorum zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X