Şimdi Ara

Hacettepe Matematik ve Matematik Bolumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
5.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ogretmenlige cok kucuk bir kisim kayiyor hocam cunku fazla nitelikli kaliyorsunuz iyi bir okulda matematik okursaniz. Mezun olduktan sonra bir suru sektorde is bulmak mumkun ama bolumdeyken kendinizi o alana yonlendirmeniz lazim. Bunu kendi calismalariniz, bolumde ilgili alanda acilan secmeli dersleri almak, MIT OCW gibi yerlerdeki dersleri kullanarak yapmak mumkun.

Genelde yazilim, finans, aktuerya gibi alanlara yoneliyor insanlar veya yuksek lisans/doktora sonrasi ozel sirketlerde researcher olarak calismak da mumkun. Konunun ilk mesajinda da yazmistim ama bunlari yapabilmek buyuk universitelerde cok daha kolay hocalarin yonlendirebilmesi sebebiyle. Bolumde ozel sektor / savunma sanayisi sirketlerine danismanlik yapan hocalar var ornegin hacettepe'de. Buyuk okullarda bir suru alanda secmeli ders acilmasi da ornek verilebilir buna.

• Normalde 100k dolaylarında alan bir bölümken son kontenjan daraltmasıyla 69k'ya çekmiş. Benim de sıralamam 64.100. Tercih listemde yüksek ihtimal dedikleriniz ışığında yer vereceğim.

1-Peki sıralamanın 30-40k bantlarında değil de daha gerilerde olması matematik bölümü=öğretmenlik algısı mıdır? Yani bu sıralamanın daha iyisini hak eden bir bölüm ve özellikle üniversite midir Hacettepe Matematik? Sanırım eskiden tıpla yarışıyormuş ama matematik=öğretmenlik algısından dolayı popülerliğini biraz kaybetmiş.

2-Bolu Abantta bilgisayar mühendisliği okumak yerine (sıralamam ve konumum ona yetiyor) hacettepe Matematik okuyup seçmeli derslerle, evde kendini geliştirmeyle yazılım öğrenip ilerlemek, çok yönlü olmak daha mı mantıklıdır? Bu senaryo bilgisayar mühendisi tercihi verdiğim senaryo yoksa endüstri mühendisliği veya makine de düşünüyorum. Yani bilgisayar mühendisi tercihi vereceğine Hacettepe veya Yıldız Teknik Matematik oku daha iyi der misiniz? Bir de bu tercihi 2 yıl matematikte uzmanlaşıp belki daha sonra garantici olup tıp denemek için de yapabilirim. Diğer bölümler beni YKS anlamında çok geliştirmeyebilir ama tabii yedek plan bu. Aklımda hep tıp vardı ondan. Zor bir sınav olursa çok çalışmadan full net matematikle piyango çıkarabilirim ama buna bel bağlamıyorum tabii. Şimdiden teşekkürler hocam cansınız.

• Rewas R kullanıcısına yanıt

Hocam matematik bolumu isin icinden olmayan herkes icin ogretmenlik demek ama neyse ki sizi ise alacak insanlar matematigin kiymetini biliyorlar, teknik rollerin cogunda matematik/fizik de yer aliyor ilgili muhendisliklerle beraber o yuzden akrabalar disinda problem olmaz. Ben Hacettepe'yi okul olarak begeniyorum diyebilirim ama bogazici/koc/odtu tarzi okullardan geride oldugunu kabul etmek lazim.

Diger sorunuza gelirsek, eger matematik okuyup yazilima yonelmek gibi bir dusunceniz varsa bunun daha iyi yollari var bence, siralamaniz bir tik daha iyi olsa bilgisayar muhendisligi yazin derdim direkt ama bolu abant gibi bir okula gitmek sacma olur gibi geliyor bana, bilgisayarin siralamasi gercekten cok artmis.

Yazilim icin istatistik, endustri muh gibi bolumlere gidebilirsiniz. Matematik ve fizik ogrenciden beklentisi cok yuksek olan bolumler bence. Yazilimla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama yazilimin ozel alanlari haric, bunlara grafik programlama, robotik, genetik algoritmalar, yapay zeka vs. ornek verilebilir. Bunlar haric matematik bolumunde ogrendiginiz teknik bilgi cok az isinize yarar, analitik dusunme yetisi her alanda isinize yarar.

YKS'ye tekrar girecekseniz matematik bolumu sizi cok zorlar, ilk sene insanlar bolumun soyutlugu karsisinda afalliyor ve normalden cok calismaniz gerekiyor. Yani matematik ve yazilim yakin bolumler ama tip bambaska bir alan orayi hic bilmiyorum.

Bence bolu degil de daha iyi okullarda istatistik, endustri muh gibi bolumlere bakin. Bolu bir ornek ama bu tarz okullarda bence okumanin bir anlami yok, buralarda okuyanlar ne kacirdiklarini bilmedikleri icin sordugunuzda okul ortalama ama kendini gelistirebilirsin gibi cevaplar alirsiniz muhtemelen, bunlara inanmayin. Biraz acimasiz gelebilir kulaga bu soyledigim ama gercekten vizyon konusunda cok buyuk fark oluyor buyuk okul ve kucuk okul mezunlari arasinda saglik bolumleri haric.

• Teşekkürler hocam. İstatistik yerine Matematik okusam yine istatistik üzerine de yoğunlaşabilirim ama İstatistik okusam bu kadar rahat olamaz diye düşünüyorum doğru mudur? İstatistik-Matematik ikileminde matematik bana daha mantıklı geldi ama derin detaylarını bilmiyorum tabii.

PC mühendisliği aslında şu anda en üniversitesi önemsiz bölüm olabilir çünkü tamamen kendini geliştirmeye odaklı bir bölüm. En az diploma sorulan bölüm olabilir yani. O yüzden bir yandan başka bölümde okuyup istersem yazılıma kayabilirim diyorum, ama bir yandan da Bolu Abant Bilgisayar'da okuyup yine oradaki eğitimden çok daha fazlasına internetten ulaşabilirim diyorum. 1. opsiyon daha fazla disiplin ve çalışma istiyor. 2. opsiyon sadece yazılıma yönelik opsiyon. Kafa başka yerde olmayacak. Üniversite olarak kampüsü gayet iyi ama eğitimini çok bilmiyorum. Bilgisayar mühendisliklerinin ne yazık ki sıralaması 5 sene öncesine göre neredeyse 2 katı daha iyi.

Endüstri ve makine mühendisliği harici de çok fazla opsiyonum yok. Dediğiniz gibi yapıp Dokuz Eylül Makine kombinasyonu gibi üniversiteyi de daha iyi tutabilirim gelirse.

• Rewas R kullanıcısına yanıt

Dogru degil hocam tam anlatamadim demek istedigimi sanirim, eger yazilimin saydigim alanlarina yonelmeyecekseniz matematik 3. 4. sinif dersleri icerik olarak hicbir isinize yaramayacak ve bu dersler cok soyut ve zor dersler. Bu alanlara %100 yonelmeyecekseniz istatistik yazmak daha mantikli.

Bilgisayar muhendisligi tamamen kendini gelistirmeye bakiyor diyorsunuz, bir yere kadar dogru ama siz kendinizi bolu abant'ta gelistirmeye calisirken iyi okullarda okuyan insanlarin da eli armut toplamayacak ve kendilerini cok daha gelismeye musait ortamlarda gelistirecekler. Ayrica ellerinde hocalarindan ve gecmis mezunlardan gelen dogal bir network olacak bunu hesaba katmiyor cogu kisi.

Bolu abant bilgisayar muhendisliginden mezun olup cok iyi yere gelmis insanlar olmasi mumkun ama fark ettiginiz uzere bunu belirtme ihtiyaci duyuyorum yazarken ama iyi okullardan mezun insanlarin iyi yere gelmis olmasi dogal olan sey bunu demeye calisiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.