Şimdi Ara

Hacettepe mi Yıldız Teknik mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YTU Elektronik ve Haberleşme Müh'deyim. Sor istediğini hocam. Bu arada sıran kaç?
  • arkadaşım sıram 7 bin bu arada bölümün ile ilgili açıklamalarını merakla bekliyorum şimdiden teşekkürler.Sorularımda aslında şunlar bitirmek kolaymı iş imkanı ve eğitim durumu standar sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 13 Temmuz 2008; 22:16:42 >
  • İngilizce bölümde okunmaz bence. Düşünsenize ben ders Türkçe olduğu halde anlamakta zorlanıyorum anlatılan şeyleri bir de bunu İngilizce yapıp engel önüne engel koyuyorlar. İngilizce eğitim aldatmacadır. İngilizceyi ayrı olarak öğrenirsin.

Şunu da söyliyim, YTU İngilizce'ye önem vermez. İngilizce hazırlık sıradandır, hazırlık atlama sınavı orta seviyedir, İngilizce ders yoktur veya hoca kafasına eserse belki grup açar.

Yıldız'daki en zor bölümlerden biridir EHM. Dersler geçilemez değildir ama çaba da ister. Genelde dersleri takip edip sınavlardan birkaç gün önce çalışırsan geçicek notu alırsın (İlk 2 sene böyleydi sonrasını bilmiyorum). Bazı kazık derslerde vardır tabi.
  • Yok geri kalani repeat oldu, bir sene yada daha fazla okulu uzattılar ama çoğunluğu bir sene uzattı.

İngilizceyle benimde aram iyi değildir fakat elektronik mesleği açısında ingilizce çok önemli. Herşey ingilizce, kaynaklar kitaplar. Biz dünyadaki bütün iyi üniversitelerin okuttuğu elektronik kitaplarıyla eğitim görüyoruz ( Texas state üniversitesi, ODTU ile aynı kitapları okuyoruz, bilket, boğaziçi ne okutuyor onu bilmiyorum ama muhtemelen aynı kitaplardır).

Yani latince tıp için ne ise, ingilizce de elektronik için öyle.

Bende bölüme başlamadan önce ingilizce ile ilgili kaygılıydım fakat şimdi elektronik mühendisliği bölümünün ingilizce okutulması gerektiğine inanıyorum.
  • zamanında 3150. olmuştum da ytu ehm ye girdim
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler fakat aklım iyice karıştı eğer ingilizce okumak gerçekten meşakatli bir olay değilse bir türkçeden zorluk bakımından bir fazlası yoksa ya da azsa hacettepe tercihim olacaktır.Birde ben şu açıdan sorumu sormak istiyorum elektronik haberleşme ve elektrik elektronik düşüncek olursak geniş alanlı olan hangisidir.Tabi bunun cevabı varmı bilmiyorum ama cevaplarınızı bekliyorum
  • Bence YTÜ okuyacagın bölümle alet edavat ve eğitimci kadrosuyla hacettepeden daha zengindir. Ancak Hacettepeyi seçersen seçmendeki tek neden İngilizce olsun bana göre tabiki
  • İngilizce derken yani bunu katkısının büyük olacağındanmı bahsediyorsun kusura bakma tam anlayamadım.CEvabın için teşekkürler
  • ankaraya gitme istanbuldan çok sıkılırsın ve de istanbulu özlersin o kesin
  • Bence çok fazla düşünme. İkiside türkiyenin gerçekten iyi üniversitelerinden.

Ankarada isen Hacettepe, İstanbulda ise Yıldız TEknik yaz, gerçekten diyorumn, çok fazla aklını bulandırma

Haberleşmede yoğun olarak haberleşme dersleri alırsın, elektrik elektronik te ise kontrol,haberleşme,biyomedikal,güç elektroniği,mikrodalga ve radar gibi birçok ders alırsın. Ya da haberleşme mühendisliğinden göre daha ayrıntılı görürsün

Haberleşme okursan o alanda yoğunlaştığın için haberleşme üzerine çalışan bir firmada daha avantajlı olursun mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iceberg1907

Bir Yıldız Teknikli olarak söyleyebilirim ki okula girmek zor mezun olmak kolaydır.Eninde sonunda derslerden geçiyorsun

peki eğitim kalitesini düşürüyor mu bu?
    bi itüde aldığımız eğitimi, bilgi birikimini ytü de sağlayabilir miyiz?
  • Sıralaman güzel yazarsan girersin bizim bölüme. Eğitim genelde teorik eğitim, uygulamaya yönelik pek birşey yok. Bazı derslerin laboratuvarı oluyor bir o işte. Eğitimi çok zor değil, bir de çan eğrisi olduğu için 100 üzerinden 10 alıpta geçilen derslerde oluyormuş. Örneğin bizim bu seneki Elektromanyetik Alan Teorisi dersinde ilk vize sınıf ortalaması 7'ydi (Ben 9 almıştım) Hocanın kötü anlatımıda bu duruma neden olmuştu tabi.

Bir de şöyle bir durum var, dersler genelde 2 grup açıldığı için gruplardan birinin hocası daha kolay dersi geçirebiliyor. Hamit Hoca vardır mesela geçen sene sorduğu sınav kağıdını aynen önüne koyar

İş imkanı oldukça geniş. Düşün işte Elektronikle ve Haberleşmeyle ilgili aklına ne geliyorsa çalışabilirsin. Ben şu anda Türk Telekom'da staj yapıyorum. Yığınla mühendi alımı yapıyorlar, hergün alt katta mülakata gelenleri görüyorum. Bu bölümü bitirisen işsiz kalmassın merak etme.

Bölümü gözüne kestirdiysen, ben severim bunu dediysen hiç durma gel. Zaten hiçbirşeyi yaşamadan anlayamazsın, ne anlatsam boş. Ben İTÜ Mimarlık yazcam derken buraya geldim Pişman da değilim ama oraya gitcem neler olurdu onu da bazen merak ediyorum. Hacettepe yerine kesinlikle buraya gel, bilmiyorum nerde oturuyorsun ama.

Aklıma geldikçe yazarım gene. Sen sorucaklarını sor.

• quote:

Orjinalden alıntı: aliorkun

İngilizce derken yani bunu katkısının büyük olacağındanmı bahsediyorsun kusura bakma tam anlayamadım.CEvabın için teşekkürler

İngilizce gerçekten çok büyük etken. Ama eğitim kaliteside çok çok önemli bir nokta. Bence her iki üniversiteye giden arkadaşlara bu konuyu sormak lazım
  • arkadaşım bursada yaşıyorum fakat şu açıdan bakmak istiyorum birde hacettepede ingilizce eğitim bir farklılık katarmı diploma bakımında iş bulma bakımından yani getiri sağlarmı tabiki ikiside iyi üniversiteler bunu tartışmak ya da tamamen bu iyi demek olmaz fakat işte insan yine sorma ihtiyacı hissediyor.Birde ben öss ye 2. girişim olduğu için açıkçası hazırlık okumak istemiyorum bunun içn yıldızda hazırlığı geçebilieceğimi düşünüyorum ama sanırım ingilzce eğitim görülen bir yerde hazırlık atlamak zor olsa gerek.Yorumlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 13 Temmuz 2008; 22:40:16 >
  • Aynen dediğin gibi, Hacettepe'de hazırlığı kolay kolay atlayamazsın, atlasan zaten dersleri anlamazsın. Yıldız'da ise böyle bir durum yok. Ben de senin gibi 2 defa girmiştim ÖSS'ye. Hazırlığı atlayıp durumu toparladım.

İngilizce eğitim konusunda benim fikrim yanlış birley olduğu. Gel babalar gibi Türkçe oku. Sanki Türkçe okuyunca İngilizce'ni geliştiremezsin diye birşey mi var? Gene uğraşıp geliştirirsin, kendi çabanla da uğraşırsın. Erasmus programı var tabi Avrupa'da çeşitli ülkelere gidip bir dönem İngilizce okursun, o ortamı da görürsün İngilizce'ni de geliştirirsin.

Ben de senin durumundaydım YTU EHM tutmasaydı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne gidiyordum, orası da tamaen İngilizcedir. O okulu neden düşünmüyorsun? Kafanın karışklığını anlyorum çünkü aynısını ben de yaşamıştım.

Benim tavsiyem gel İstanbul'a. istanbul gibi şehir bulamazsın. Okulunuda güze güzel okursun.

Diplomaya gelince de biri İngilizce ama diğeri de Yıldız Teknik yani. Çok fark etmez bence, İng okuyan arkadaşlar daha iyi bilir ama.

Bizim bölüm isim olarakta heryerde yoktu. Hem Haberleşme hem Elektronik Mühendisi oluyorsun bence çok büyük bir avantaj.

Hızlı yazdığım için hatalar var kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 13 Temmuz 2008; 22:51:54 >

• Kardeşim bazı arkadaşlar İstanbulda oku, gezersin tozarsın, ortamnı iyidir falan demişler. Arkadaşlar burda şehir değil üniversite seçimi yapılıyor. Ne demek İstanbul'da oku. Ankarada sılkılırsın... Böyle bir düşünce çok sakat. Ben senin yerinde olsam Hacettepeyi seçerim. Ankara da köy değil merak etme
  • Seçtiği şehirde en az 4 yıl yaşıcak ama, tabiki şehiri de düşünücek. İstanbul'dan Anadolu'ya gidenler geri dönmek için otuz takla atıyor. Ankara da güzeldir lafım yok ama Beşiktaş'ta okumak başkadır bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onlyone
    bi itüde aldığımız eğitimi, bilgi birikimini ytü de sağlayabilir miyiz?

İTÜ bilgi ve birikim açısından size çok daha fazla imkan sunar ama siz bunları kullanmazsanız birçok ytü'lü sizin fersah fersah önünüze geçer.
  • bazı arkadaslar ıngılızceyı dısardan da ogrenırsın demişler..bu okadar kolay degıl arkadaslar..dısarda ogrendıgın ıngılızce sadece gunluk konusma dılı olcak.teknık dilde ingilizce konusmak ogrenmek bambaska..okulda derslerle ılgılı bir makale araştırsan hepsi ingilizce cıkacak karsına eger adam akıllı ogreneyım dıyorsan bu makaleyı anlamak için i am going to school,i am a student dan fazla ıngılızce bılmen laızm..benım tavsıyem hacettepeyı yazman..mezun olduktan sonra mıllet ıngılızceyı halledeyım dıyene kadar sen sadece kpds ye gıreceksın ve yeterı puanı alcaksın..
  • Saniye bile dusunmeden Yildiz Teknik'i secerdim.. Istanbul'da universite ogrencisi olmak bir ayricaliktir; 4 sene, az degil; istanbul'da yasamayi ogrenen, yasayan hem dunyanin her sehrinde yasamayi ogrenir (bilir), hem de eglencesinden mahrum kalmaz. Hep calismak hep ders olmaz, festivaller, konserler, Taksim - Beyoglu.. Bogaz manzarasi, sahil kesimleri.. istanbul, her ne kadar laf etsek de stres toplasak da, yaşamasını bilene yaşanılacak bir şehirdir.

ODTU'de kuzenim okudu, 2. sene geri dondu yatay gecisle.. Ankara, sikici bir sehir.. Klasik olacak belki ama, hakikaten sikici bir sehir.. Yildiz Teknik cok merkezi bir yerde, harika bir okul. Ben dedigim gibi, saniye dusunmeksizin YTÜ, derdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGuardian -- 13 Temmuz 2008; 23:12:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.