Şimdi Ara

Hacettepe mi Yıldız Teknik mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: optiboy

Kardeşim bazı arkadaşlar İstanbulda oku, gezersin tozarsın, ortamnı iyidir falan demişler. Arkadaşlar burda şehir değil üniversite seçimi yapılıyor. Ne demek İstanbul'da oku. Ankarada sılkılırsın... Böyle bir düşünce çok sakat. Ben senin yerinde olsam Hacettepeyi seçerim. Ankara da köy değil merak etme

Şehir seçmenin önemi sadece gezme tozma değil. Küçük şehirlerden İstanbul'a gelenlerde ilk yıllarda bazen bir bocalama oluyor, bunu Ankara'da aşması İstanbul'da aşmasından daha kolay. Üniversite ortamından arkadaşın ne beklediği de çok mühim. İstanbul'dan çok sosyal olmak isteyerek Hacettepe'ye giderse sıkılır durur. Ayrıca üniversitede dersler kadar sosyal ortam da önemlidir sonraki profesyonel ilişkiler açısından, yani bu yaştaki bir adam dört sene kapanıp çalışamaz, çalışsa bile ot gibi mezun olur. Aileden ayrılma konusunu da çok iyi düşünmesi lazım.

• Hacettepe elektronikte 2 yıldır master yapan 1 yıldırda iş piyasasında bulunan bir mühendis olarak hacettepe elektroniğin imajı yıldızdan çok daha iyi bana göre

yıldızın lisans eğitimini bilmem ancak master eğitimlerinde ben hacettepe de çok zorlanırken iş arkadaşlarımın yıldız teknikte çerez gibi ders geçtiklerini bilirim bu bir karşıaştırma olabilir

bu arada eğer gerçekten elektronik istiyorsan yaz yoksa yapılacak meslek değil hangi elektronikçiye sorarsan aynısını söyler

ek olarak illa evimde okuyacam diye uğraşma çık evden yurtta kal binlerce insan tanı sonra eve çık dünyanın kaç bucak olduğunu gör bu gerçekten bana göre herkesin yaşaması gereken bir tecrübe bnm hayatımın en güzel 4 yılı bu şekilde geçti

• İngilzceyi bizden iyi biliceğiniz kesin ama kendi dilinizi bilemiceksiniz. Benim bölümün İng versiyonunu okuyan arkadaşa Yüzeysel Yük Yoğunluğu diyorum, o ne diyor, İngilizcesini ezberlemiş çünkü. Dersime girem Bilkent mezunu hoca var çoğu terimi biz derste ona çeviriyoruz. Mutual probablity diyor hoca, Türkçe karşılığını 10sn sonra hatırlıyor.

Avantaj olduğu kesin, teknik İng heryerde öğrenilmez o da kabul ama ben kesinlikle anadilde eğitimden yanayım. İng okuyan kim varsa soruyorum kesin bazı şeyler havada kalıyor diyor ve bazı şeylerin Türkçe karşılıklarını bilmeden öğreniyorlar.

Dediğim gibi ben dersi Türkçe anlamıyorum, bir de İngilizce olacak al başına dert. Bir de şünü söylüyim İngilizce okursan eğer her gün çalışmak zorundasın, devamlı çevireceksin falan filan. Herkes kalkamaz altından.

Zaten insan Üni'ye kapağı atınca bir rahatlama oluyor pek çalışmıyorsun. Ben şahsen İng bölüm seçmezdim. Tercih senin kardeş. Son olarak şunu söyliyim iki okulu da bitirsen bu ülkenin %90'ından daha iyi durumda olucaksın zaten. Ayrıca iş her zaman sen de bitiyor nerde okursan oku. Allah yardımcın olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: throlll

bu arada eğer gerçekten elektronik istiyorsan yaz yoksa yapılacak meslek değil hangi elektronikçiye sorarsan aynısını söyler

Hocam benden daha terübeli olarak bunu biraz açarmısın? Bence ders olarak Elektronik dersleri Haberleşmelerden daha kolay. Daha doğrusu daha anlaşılır. Haberleşmede herşey muallak, bir de çok iyi matematik gerektiriyor. Yarıiletken Teknolojileri falan bence zevkli şeyler diğerlerine nazaran.

Bir de staj yaparken gördüğüm kadarıyla okul hayatıyla iş hayatı arasından hiç alaka yok. Okul sadece vizyon katıyor insana, oradaki mühendis abi de öyle diyordu. Alan teorisinden kaldığım için haberleşmeden soğumuştum ama iş hayatının alakasız olduğunu görünce gene haberleşmeye kaydım.

• quote:

Orjinalden alıntı: cosmicstring

quote:

Orjinalden alıntı: optiboy

Kardeşim bazı arkadaşlar İstanbulda oku, gezersin tozarsın, ortamnı iyidir falan demişler. Arkadaşlar burda şehir değil üniversite seçimi yapılıyor. Ne demek İstanbul'da oku. Ankarada sılkılırsın... Böyle bir düşünce çok sakat. Ben senin yerinde olsam Hacettepeyi seçerim. Ankara da köy değil merak etme

Şehir seçmenin önemi sadece gezme tozma değil. Küçük şehirlerden İstanbul'a gelenlerde ilk yıllarda bazen bir bocalama oluyor, bunu Ankara'da aşması İstanbul'da aşmasından daha kolay. Üniversite ortamından arkadaşın ne beklediği de çok mühim. İstanbul'dan çok sosyal olmak isteyerek Hacettepe'ye giderse sıkılır durur. Ayrıca üniversitede dersler kadar sosyal ortam da önemlidir sonraki profesyonel ilişkiler açısından, yani bu yaştaki bir adam dört sene kapanıp çalışamaz, çalışsa bile ot gibi mezun olur. Aileden ayrılma konusunu da çok iyi düşünmesi lazım.

İstanbuldan çok sosyal olmak isteyerek Hacettepeye giden biri hiç endişelenme sıkılmaz. Sen Hacettepenin içine hiç girmedin sanırım. Hacettepe dediğiniz yer de küçük ölçekli bir şehirden farksızdır, içinde her tür imkan, sosyal alanları olan, bir sürü kafesiydi,havuzuydu, oyun salonlarıydı, yemekhaneleriydi, amfitiyatrosuydu, spor salonlarıydı, hatta yapay tırmanma dağı bile olan bir üniversite. Zaten yeşil alanları, ağaçlık alanlarını söylemeye gerek yok. Ankarayı da iki sokaktan oluşan bir kasaba sanan arkadaşlar var halen okuyunca gülüyorum.

• Öncelikle Arkadaşlar Mühendislik ve mimarlık YTU İTÜ ODTÜ de okunur..Hepsinin Bir ekolü vardır.. Sözü uzatmadan, kampüsün konumu, deneyimli hocaları ve öğreti kadrosu piyasada tutulan bir uni olması sebebiyle YTÜ tercihlerinizde sakınmayın yazabilirsiniz..

Özellikle universite istanbulda okunur, bunuda gözden kaçırmayın.. Şu anda Mimar Sinandan bile daha iyi eğitim veriliyor YTUde.. Buna emin olabilirsiniz.. Muh konusunda diyecek birşey yok zaten, daha son sınıfta iş teklifleri alırsınız..

YTU mezunu çalışan birini bulun ve sorun gerçek hayatta yanılmazsınız bunları söyler size..

Şimdiden başarılar..
  • tabii ki YTÜ. Piyasada karizması var. Mühendislikle ilgili iş ilanlarında bazen şöyle der, Odtü, Itü veta Yıldız mezunu. Şehir olarak da İstanbul>Ankara zaten her yönden.
  • Hacettepe bence. İstanbulda gezersin falan demişler de Ankara'yı ne sanıyosunuz ki :D Ankara da İstanbul gibi
  • Hacettepe bence, ben orada okuduğumdan biliyorum, ayrıca bu başlıkta hiçbir bilgisi olmayıp da sallayan çok varmış gibi geliyor, sadece okulun adına bakıp karar verenler vs.
    Bu arada arkadaşa tercihini vermiştir bile belki
  • Bildiğim kadarıyla Teknik Üniversiteler dışında Mühendislik bölümlerinde Anabilim Eğitimi veren başka bir üniversite yok....

YTU'de 3.sınıfta İTÜ'de de 4.sınıfta anabilim dallarından birini seçerek eğitiminize devam ediyorsunuz...

Hem unutmamak lazım ki Teknik Üniversiteler Lab bakımından diğer Ünilere göre daha gelişmiştir...Ayrılan bütçe sadece mühendislik (1-2 bölüm daha vardır) için Lablara harcanır...Diğer ünilerde bunu göremezsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 2 Ağustos 2008; 20:06:06 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.