Şimdi Ara

Hacettepe Türkçe tıp mı Ankara İngilizce tıp mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hacettepe Türkçe tıp mı Ankara İngilizce tıp mı?

(En Son Oy Tarihi: 29.7.2024)
Giriş
    Gereksiz zorlukta olmayan tıp var mı? Çapa, Cerrahpaşa , Ankara ve Hacettepe arasından.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senyval

Gereksiz zorlukta olmayan tıp var mı? Çapa, Cerrahpaşa , Ankara ve Hacettepe arasından.
    Ctfye rahat diyorlar çapada da alttan komite alma var diye biliyorum hep söylerim rahat tıp okumak isteyenler Ankara'daki okullardan uzak dursun diye

• the.last.airbender kullanıcısına yanıt

Hocam siz türkçe için mi konuşuyorsunuz

hacettepe ingilizce bence çok zor kalan sayısını bilmiyorum ama çok kalan oldu diye biliyorum ben de kaldım

türkçe sene boyunca not ortalamaları hep daha fazlaydı o yüzden kalan daha az olmuştur herhalde

• Sen de yice abarttın ankara tipta da alttan var

Atıyorum dahiliye gibi bir sınavdan kaldın but var sonra 2 but var yine kaldın 5. Sınıfta yıl içinde 2 defa sınava görebiliyorsun ve yine kaldın 5. Sınıf sonu da bütüne katilabiliyorsun yine kaldın 4. Sınıflarda birlikte 2. But hakkın var yine kaldın kalmazsın ama yine kaldığını varsayarsak tek ders sınavı var

Özetle 4 ve 5. Sınıf döneminde stajdan kalıp okul uzatmak tek kelime ile imkansız olan bir yer

Ve buna zor mu diyorsun istanbuldakilerde bile böyle imkan vermiyorlar yıl içinde birkez alttan verdin verdin yoksa dönemi uzatıyorsun ama ankara tip 4 ve 5. Sınıf olarak en kolaylari arasindan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara tipin amacı gelecekteki tip fakultesindeki derslere girecek akademisyenleri yetistirmek

En önemlisi 3. Sınıfta alınan spss dersleri
    , hiçbir fakültede bu eğitimler verilmez sadece ankara tipta veriliyor amacı sizin daha iyi bilimsel araştırma projesini yapmanıza katkıda bulunmak ve daha nitelikli makaleler yazmanıza katkıda bulunmak

Ve ilk bilimsel projenizi 3. Sınıftata yaparak ve ilk makalesini çıkarma fırsatı veren başka hiçbir okul yoktur

Benim ilk 3 dönemim nasılsın geçti peki

Sınavlar ankara tıpta 110 üzerinden hesaplanıyor başka hiçbir okulda 110 üzerinden hesaplanan bir okul yok bir de koç tıpta buna benzer bir şey var bir koç tip böyle bir ankara tip böyle

5 puan gelişim sınavı 55le kalıyorsun ve 5 puan değerinde tustan daha kolay ve tus çıkışlarında oluşan kolay bir sınava giriyorsun özetle 5 puan ekleyebilirsiniz

Ve gelişimin ayrı bir özelliği var 1. Sınıfta sadece kendi sorularınızın puan alıyorsunuz

Proje yaptın makale yazdın her makale başına 1 puan eğer bir dergide yayımlandı 2 puan ve yıl üçünde 2-3 makale yazıp puan toplayanlar vardı

Sorumluluk projesine katıldın 2 puan(ama birden fazla katıldın yine 2 puan makale gibi degil)

Ve yıl sonunda hocanizin size verdiği bir makaleyi sözlü olarak sunduğunuz takdirde ek 1 puan daha

Soyle bir tip fakultesi düşünün hem 110 üzerinden puanlar hesaplanıyor hem sosyal projelere katıldığınız sizi ödüllendirir bilimsel çalışma yaptığınızda ödüllendiren fakülte söyleyin ankara tip haricinde yok

Özetle ankara tiptan mezun olan biri hem sunum becerileri diğer hekimlere göre daha iyi olan hem bilimsel makalelere hep bir adım önde olan hem de yıl içinde sosyal projelere katılarak topluma örnek olan bir hekim yetistirmek

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Sadece tıp için de geçerli değil bu genel olarak Ankara'daki üniler sağlam zor

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam bitmedi şu tanıtım için farklı anlatmanız olayları
    Önceki sistemi geçiniz artık
    Bu sene yapılanların üzerine siz böyle yansıtınca kan beynime sıçrıyor
    Artık 110 üzerinden değerlendirme yok
    Önceden 30 vize 80 finaldi
    Şimdi 100 üzerinden değerlendiriliyor
    40 vize 60 final oldu
    Bu işleri zorlaştırıyor zaten başlı başına
    Ankara tıpın sınavları kadar zor soran bir Hacettepe vardır başka yoktur ,diğer fakültelerde sorulan sorularla bizimkilerin yakından uzaktan alakası bile yok (birçok fakültede arkadaşım var hepsi de soruları görünce bu ne oldular) ,çıkmış soruların fazla olduğu bir tek son kurul vardı zaten diğerlerinde çıkmış pek sorulmadı
    Lab sınavları da ciddi anlamda zordu ek olarak görsellerin kalitesi bilerek düşük tutulmuştu veya okla gösterilen yerler bilerek tam belli edilmemişti
    Gelişim sınavı için de 55 ortalama yapan adam gelişim sınavından 5 puan alır geçer demişsiniz de
    5 puan en yüksek yapana veriliyor (maksimum alınabilecek 5 zaten )
    55 ort yapan adam nasıl gelişimde en yüksek puanı alacak pek gerçekçi değil çoğunluk bu seneki listeyi incelerseniz 1-2 puanın almanın üstüne çıkamadı
    Konferanslara katılım sunum vs demişsiniz de bu sene o 1 puanı da zar zor verdiler yine uğraştırdılar konferansta olup imza atanlara bile siz yoktunuz puanı veremiyoruz dediler
    Dönem ortası final sözlüsü getiriyoruz gibi ani bir söylemle kafalarına eseni yaptılar bunlar yapılırsa dönem başında ilan edilir ortalarında değil
    Ankara tıpta preklinikte bile mobbingin alasını yersiniz bu şekilde durumlarla , gerçekleri çarpıtmaya gerek yok bunları göze alabilen gelsin
    Ha geldiğinde eğitimin gerçekten en iyisini alır mı alır orası ayrı

• Hacettepe Türkçe

• Sbü Hamidiye türkçe
    Nedenleri;
    1-ilk 3 sene kadıköyde tarihi binadasın konumu çok iyi
    2-klinik dersleri türkiyedeki en iyi eğitim kadrosundan alıcaksın
    3-türkiyenin en iyi hastanelerinde staj alıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuruyenmuhendis -- 27 Temmuz 2024; 17:35:50 >
  • BalonPatlatann B kullanıcısına yanıt

Ne oldu da 5 senedir değişmeyen sistemi degistirttiniz 

En azından stajlarda alttan alma devam ediyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Temmuz 2024; 17:42:40 >
  • Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Ankara tıp dururken orası yazilmaz 

Yani yazdığım alanlarda ankara tıptan iyiyiz

3. Sınıfta sbü hamidiye tıpta herkes gruplar halinde araştırma yapıyor ve hescon adı altında sunum yapıyorlar . Bizde de temel yetkinlik adı altında böyle bir ders var . 4. Sınıfta da klinik temelli bir araştırma yapılıyor ve yine sunum yapılıyor. Eğer öğrenciler isterse makaleye dönüşüyor bu bildiriler . Yani totalde 4. Sınıf oldugunda okul zaten sana iki akademik çalışma yapma olanagı sunmus oluyor . Bunun dısında kadro çok geniş oldugu için kendinde yapabiliyorsun 1. Sınıfta bile ve hocalar öğrencilere karşı ilgililer , üstteki elemanın yazdığı gibi ankara tıpta olan mobbing , sbü hamidiye de yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuruyenmuhendis -- 27 Temmuz 2024; 17:53:32 >
    Stajların alttan alma durumu devam ediyor diye biliyorum zaten diğer türlüsü de imkansız gibi
    Ankara tıp dahiliyesi var olduğu sürece sanmıyorum ben değişeceğini
    Diğer konuda da üst dönemlere yöneltmek isterim ben konuyu ne oldu da hocaları bu kadar maceradan, eğlenceden mahrum bıraktınız da kendi egolarını tatmin etmek için yeni eğlence arayışlarına yöneldiler :)

• caramelmachiatoo C kullanıcısına yanıt

hacettepe türkçede 240 kişiden 50-55 kişi

hacettepe ingilizcede 220 kişiden 60-65 kişi büte kaldı, ingilizceden büte kalanların çoğu yabancı öğrenciler. ingilizcede ortalamayı düşüren de genelde yabancı öğrenciler, anatomi birebir aynı olmasına rağmen ingilizcelerin tüm derslerdeki ortalaması daha düşük. arada 5-6 puan fark oluyor genelde durumunu bağlıyorum

• the.last.airbender kullanıcısına yanıt

Hocam bizdeki yabancı öğrenciler çalışkan onlardan çok fazla kalan yok aslında ama hangisinden kaç kişi kaldı açıklanmadı

bir de 70 soru çıkmış varmış yazmışsınız ama 10-15 falan max var diyorlar (toplam 150 soru)

ayrıca ingilizceden kalan daha da fazla diye düşünüyorum ama açıklanmadığı için bilemiyorum

geçen çoğu arkadaşım da sınırdan geçmiş

Anlatan elemanin endiselerini hem o hem ben cok high iken konuştuğumuz için asiri yanlış anlamis olabilirim ama su an kaldigin staji yeniden alip geri kalan senenin bos olmasina benzeyen bir abuk sistem var galiba

• caramelmachiatoo C kullanıcısına yanıt

Bizim dönemde yabancıların %90ı tek derse kaldı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.