Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu İŞSİZ ! ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sen de git önümüzdeki yolu oku olur mu, hadi hayallerini terk etmiş don kişot.

Alıntıları Göster
    Kardeş sen Don Kişot u okudun mu? Hayallerini terk eden Franck Ribery deseydin bile kendince daha mantıklı olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş mi bulalım adama bakalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Videodaki arkadaş, okulu bitirip işsiz kaldığından bahsetmiş. Kendinin ne derece donanıma sahip olduğu hakkında hiçbir bilgi yok. Yazılımla ilgilenirdim vs. diyor. Hangi dilleri biliyorsun, nasıl bir tecrübeye sahipsin, okul dışı olarak kişisel uğraş ve ilgi alanların mesleğini destekler nitelikte mi?
    Tek amacı okul kazanıp, onu bitirmek ve hayata atılmak olan bir şahıs görüyorum videoda. Peki tek amacını yerine gerçekten getirebildin mi? Okuldan edindiğin bilgileri pazara ve sektöre en verimli şekilde aktaracak yapıya sahip misin? Bence değil. Fen liseliyim diye övünüyorsun, EEE okuyorsun ve Calculus I ve II'den tek seferde geçemiyorsun. Okul bitirmek bir başarı değil. İÜ Mühendislik Fakültesi örgün öğretimim dışında ikinci üniversite programı kapsamında ekstra olarak 2. diplomamı aldım ama hiçbir şey bilmiyorum. Gidip de bu diplomayla hiçbir yerden iş istemeye yüzüm olmaz zaten. İlerde kendi işimi yaparsam diye kenarda duruyor diploma.
    Herkesin ağzına yapışmış ve artık sıradan bir cümle olmuş olabilir ama her şey kendini geliştirmek ve kendini bilmekten geçiyor. Aynı bölüm içerisinde kendini çok iyi yerlerde gören de, mezun olduktan sonra işsiz kalırım kafasıyla okulu bırakan da var. Okul sana iş sağlama vaadiyle açmıyor ki kapılarını. Eğitimini veriyor ondan sonra n'aparsan yap.

Videoda okulun adıyla nereye gitsem iş bulurum zaten kafasıyla okulu bitirip ipsiz sapsız kalan bir arkadaş görüyorum sadece. Sektördeki ve pazardaki arkadaşlara başarılar ve bol şans. Mühendislikte ekmek çok, sadece kalifiye eleman ve işini bilen mühendis olmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.