Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu İŞSİZ ! ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hacettpe end muh ilk 30000 den ogrenci almis benim oss ye girdigim sene ilk 30000 e gitrbilmek icin 180 soruda minumim 160 net filan yapmak gerekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tla776

Hacettpe end muh ilk 30000 den ogrenci almis benim oss ye girdigim sene ilk 30000 e gitrbilmek icin 180 soruda minumim 160 net filan yapmak gerekti.
    Sonuç olarak işsiz kalıyorsun ama. Demek ki okumaya da çok gerek yokmuş.

• Çok daha düşük bir okuldan ayni bölümü bitirdim,yıllardır çalışıyorum.Sorunu biraz da kendisinde aramalı.Calculus'ten bile 2 sefer kaldıysa okulu yatarak okumuştur.Okul okumakla iş bitmiyor,herkes bir şekilde mezun olur mesele bu değil.Diğer rakiplerinden önce çıkacak ne özelliğin var mesele bu.Kendinizi işverenin yerine koyun.1 tane açık pozisyon var ama 30 tane müracat var.Hangisini seçersiniz ? Tabi ki aralarindan sivrileni seçersiniz.Diploma ve diploma notu savunma sanayisi ve birkaç tane sektörde dev elektronik firmaları hariç cok bir öneme sahip değil.Önemli olan öğrencilik hayatında dersler hariç neler öğrendiğindir.Calculus'ten bile 2 sefer kalan birisi Elektromanyetik Teori,Circuit Theory gibi derslerle de birkac sefer boğumuştur.Böyle olunca yan taraftan ne staj yapmaya vaktin kalır,ne proje yapmaya ne de PLC,mikroişlemci,asenkron makine vs gibi bir konuda uzmanlaşmaya vaktin kalır

• HBeg kullanıcısına yanıt
    Liseli arkadaşlar üniversiteyi ve mühendisliği bilmediklerininden herkezin agzina sakız olan kendini geliştir kendini geliştir diyerek bilgece konuştuklarını veya iyi bir sôz dediklerini zannediyorlar ? Kendini geliştir ama nasıl ? Elektrik elektronik derya deniz hangi alanda ? Gömülü sistem mi programlama yazilim mi otomasyon mu elektrik proje cizimi veya direk dikimi mi yüksek gerilim mi haberleşme mi veya satış muhendisligi mi görüntü işleme mi sayisal sistem tasarimi mi biomedikal mi , dil ögreneceksin en az 2 tane üstelii 4 yıllık süreçte dersleri geçme stresi de varken üstelik kendini geliştirmek klişe ve cevapsiz bir kalıp artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oo tabi rastgele elektrikçi dükkanında adam devre tasarimi yapar, yazılımini da yapar üstüne kontrol testlerini herşeyi yapabilir, safmişiz biz boşa okuyoruz hatta tüm elektrikcileri alalim birer ikişer aselsanda tai de mühendislerin yerine koyalim adamlar işi biliyorlar aga her türlü gideri var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Devlet okul okuyana is garantisi mi veriyor?

Her universite mezunu ise girecek diye bir zorunluluk mu var?

Yabanci dilini gelistirseydi(bahsettigim oyle koftiden bir yabanci dil bilme degil, gercekten anlama ve konusma) havada kapardi herkes onu. Madem bu kadar yetenekli, neden kendi isini kurmuyor? Muhendis dedigin icat yapar. Anlayana.

Ayrica bu ve benzeri birkac kanal var, ciddi bir feto baglantisi seziyorum. Kanallara girin anlarsiniz, sanki Turkiye den degil de Afganistan dan bahsediyorlar. Algi operasyonuna gelmeyin, bu da buyuk ihtimal yalandir. Isteyene her zaman is var.

Bu arkadaş yeni galiba

• İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Sizin olayiniz sanirim dogru zamanda mezun olmak daha bundan 2-3 yil oncesine kadar bile piyasa iyiydi gecmiste hükümetin attigi yanlis ve plansız olabildigince cok universte acip mezun verme politikasi yuzunden arz talep dengesi oluştu eskiden kendini gelistiren se gelistiremeyen de is buluyordu bir sekilde şimdi kalifiye insan da iş bulamiyor sebebi çok mezun var ve istihdam yok olanlarda tecrübeli arıyorlar ki bu durumda sizin gibi eskiden mezun olup tecrübe kazanan insanlar giriyor o pozisyonlara

• Ülkenin içler acısı hali ortada. Ama şunu da söyleyeyim, üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım vardı bilgisayarına format atamaz benden yardım isterdi. Bilgisayar mühendisliği okuyan diğer arkadaşım da 3500 liraya yarı zamanlı çalışırdı. (Sene 2012 falan)

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Sonuç olarak işsiz kalıyorsun ama. Demek ki okumaya da çok gerek yokmuş.

Alıntıları Göster
    hala çırpınıyorsun cevap vermeye ama saçma sapan akıl dışı genellemelerin ile tespit kasıyorsun anca..

"okumaya da çok gerek yokmuş"

sen lise mezunu olup hasbel kader şansa bala tanıdık ile falan güzel bir işe girmiş olabilirsin. ama herkes öyle olacak diye bi kaide yok...hayat senin küçük dünya görüşünden ibaret değil ve çok farklı deliganlı bir gün büyüyünce anlarsın belki

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsansar

Liseli arkadaşlar üniversiteyi ve mühendisliği bilmediklerininden herkezin agzina sakız olan kendini geliştir kendini geliştir diyerek bilgece konuştuklarını veya iyi bir sôz dediklerini zannediyorlar ? Kendini geliştir ama nasıl ? Elektrik elektronik derya deniz hangi alanda ? Gömülü sistem mi programlama yazilim mi otomasyon mu elektrik proje cizimi veya direk dikimi mi yüksek gerilim mi haberleşme mi veya satış muhendisligi mi görüntü işleme mi sayisal sistem tasarimi mi biomedikal mi , dil ögreneceksin en az 2 tane üstelii 4 yıllık süreçte dersleri geçme stresi de varken üstelik kendini geliştirmek klişe ve cevapsiz bir kalıp artık
    Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. İlk sınıfta teknik resim ikinci sınıfta diferansiyel denklemler dinamik mukavemet-1 mukavemet-2 makine elemanları-1 termodinamik-1 Statik 3. sınıfta daha tonla ders. Mümkün değil yani. Aslında rehber hocaları hepsinden çok iyi biliyor ama sırf başarılarını etkilemesin diye çocuklara gaz veriyorlar. Geldiklerin de o hayal ettikleri Elon Musk olamıyorlar çünkü daha ilk dakikadan teknik resim diye bir belayla karşılaşıyorlar hem de elle çizim. Ona mı odaklanacaksın sac levha çiziminde mi kendini geliştireceksin Matlab ın sınavını mı geçeceksin yoksa mühendislik hesaplamasını mı yapacaksın? Ben uyarıyorum büyükleri olarak ama beni hep yanlış anlıyorlar. Hangi üniversite de olursanız olun ister ODTÜ ister Bayburt farketmez eğer iyi yerler de işe koyacak tanıdıklarınız yoksa bu iki üniversite arasında ki maaş farkı 2000 TL yi geçmez o ağır müfredat 2000 TL için inanın değmez. Lise gibi değil. Eğer puanınız tutuyorsa Diş Hekimliği Tıp ya da Savaş Pilotluğu bunlar güzel ve prestijli meslekler. kingsansar arkadaşımız çok güzel açıklamış. Hocalarınızın gazına gelmeyin. Bugün Vestel'e staja girersiniz fakat bir bakmışsınız ki size hiçbir şey yaptırtmıyorlar. Sadece kanal değiştiriyorsunuz ya da metin çeviriyorsunuz. Ona göre hareket edin kafanızı kullanın. Eğer ki aileniz üniversite sonrası işinizi ayarlamadıysa girmeyin bu mesleğe.

• quote:

Orijinalden alıntı: HBeg

Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. İlk sınıfta teknik resim ikinci sınıfta diferansiyel denklemler dinamik mukavemet-1 mukavemet-2 makine elemanları-1 termodinamik-1 Statik 3. sınıfta daha tonla ders. Mümkün değil yani. Aslında rehber hocaları hepsinden çok iyi biliyor ama sırf başarılarını etkilemesin diye çocuklara gaz veriyorlar. Geldiklerin de o hayal ettikleri Elon Musk olamıyorlar çünkü daha ilk dakikadan teknik resim diye bir belayla karşılaşıyorlar hem de elle çizim. Ona mı odaklanacaksın sac levha çiziminde mi kendini geliştireceksin Matlab ın sınavını mı geçeceksin yoksa mühendislik hesaplamasını mı yapacaksın? Ben uyarıyorum büyükleri olarak ama beni hep yanlış anlıyorlar. Hangi üniversite de olursanız olun ister ODTÜ ister Bayburt farketmez eğer iyi yerler de işe koyacak tanıdıklarınız yoksa bu iki üniversite arasında ki maaş farkı 2000 TL yi geçmez o ağır müfredat 2000 TL için inanın değmez. Lise gibi değil. Eğer puanınız tutuyorsa Diş Hekimliği Tıp ya da Savaş Pilotluğu bunlar güzel ve prestijli meslekler. kingsansar arkadaşımız çok güzel açıklamış. Hocalarınızın gazına gelmeyin. Bugün Vestel'e staja girersiniz fakat bir bakmışsınız ki size hiçbir şey yaptırtmıyorlar. Sadece kanal değiştiriyorsunuz ya da metin çeviriyorsunuz. Ona göre hareket edin kafanızı kullanın. Eğer ki aileniz üniversite sonrası işinizi ayarlamadıysa girmeyin bu mesleğe.

Alıntıları Göster
    çok güzel anlatmışsın helal olsun.ben de teknik resim yüzünden bölümü bıraktım başka bölüme geçtim o kadar saçma müfredatlar var ki ..cem yılmaz boşuna dememiş bi 4 yılda okuduğunu unutmak için harcarsın işe girince öğrendiklerinin alakası yoktur işle diye

ben de burada yazılanları okuyan liseli kardeşler varsa havacılık sektörünü tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xotac

Hacettepe'yi bitirince Tesla oldunuz sanki anasını satıyım. Üni. bitirdiniz diye herkes gelip ayaklarınıza mı kapanacak "ne olur benimle çalışın" diye? Elektrik,motor,makine,bilgisayar bu tür meslekler aktif meslekler. Okunmaya öğrenilen değil, tecrübe ve beceriyle yapılan şeyler. Senin dört sene ezberlediğin şeyleri rastgele bir elektrikçi dükkanında dört sene boyunca yapıyor adamlar. Adamlardan -4 yıl geride başlıyorsunuz bir de gelip "Hacettepe mezunuyum, işsizim" diyorsunuz. Sanki alternatif akımı buldunuz
    "Okunmaya öğrenilen değil, tecrübe ve beceriyle yapılan şeyler."

.

"Senin dört sene ezberlediğin şeyleri rastgele bir elektrikçi dükkanında dört sene boyunca yapıyor adamlar. "

Acidim lan sana.

• Şuradaki yazıları okudukça artık kızmak yerine üzülüyorum.
    Videoyu bosvererek konuşmak istiyorum,yazık tanımadıkları insanın ne fetoculugu kalmış ne tembelliği kalmış. Arkadaşlar insanda biraz Allah korkusu olur, vicdan olur. Ayıp değil mi yaptığınız.
    İlk olarak yorumlarda iki tip insan çeşidi olduğunu düşünüyorum.
    İlki yaşları 20 üstü olup herhangi sebeplerden ötürü bu çocuğun okuduğu okuldan bölümden dolayı yaptıkları hasamet ve işsiz kalmasından dolayı sevinç duyan pislik insanlar.
    İkinci tip ise anadan babadan edindikleri siyasi görüş ile birlikte, okullar ve YouTube da pompalan Elon musk, Bill gates vari insan olmanın çok zor olmadığı, çalışınca herşeyin olacağını düşünen liseli arkadaşlarımız/kardeşlerimiz.
    Ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Türkiye'de ortalama bir üniversite de okumaktayım.
    Şuanda diyeceklerimi okul bazında düşünmeyin çünkü yukarıdaki bir arkadaş güzelce insanın kendini yetiştirmesinin daha önemli olduğunu belirtmiş. Ama önemli bir husus var. Türkiye'deki okullar ki buna en baba okullarda dahil, sektörel bilgi ogretmez arkadaşlar sadece bilgisayar mühendisliğinin şuanda sayabilecegim aktif 20 tane dalı(yapılan iş farklılıkları) var. 4 senede neyi ogreteceklerde senin beynin hangisi emicek. Doğru sen kendini yetistirceksin kendin csbalacaksin kendin çalışıp öğreneceksin. Hah! Üniversiteler işte Türkiye'de bunu öğretir öğrenciye." Al yavrum" der. "Sana bilginin %1 ni veriyorum, sana verdiğim ödevler, sınavlar ilede sen bu bilgiyi nasıl arastirabilecegini öğren, bilgiyi öğrenirken bilgiyi öğrenme hızını, düşünme/algoritma hızını geliştir".
    Şimdi bu kısma kadar olani anladığınızı farz ediyorum. İşte bu kısmı güzelce doğru bir şekilde yaparsanız asla bir Elon Musk olamazsınız. Nedenlerine girersem çıkamam ama Elon Musk veya herhangi bir ünlü o örnek aldığınız olmanın öyle çokta okumak ile alakası yok. Kısaca size Amerikan tarihini ve ekonomik düzenini okumanızı öneririm. Hazır önerirken Türkiye'yi de öğrenir, bir sosyal devletin özel sektörle nasıl bir ilişki içinde olmasını öğrenin. Öyle özel sektör diye devletin görevi yok zannetmeyin. Devlet özel sektörle bağına inanmıyorsanız ya özel sektörün varlığından rahatsız oluyorsunuz yada devletin Amerika'da olduğu gibi hiçbir hizmette bulunmayıp sadece denetçi olmasını istiyorsunuz. Türkiye bunların ikisi de değil. Türkiye de hükümetler özel sektörü yönlendirir. Örnek olarak inşaat ve enerji sektörüne bakın.
    Her neyse biz en son Türkiye de elon Musk çıkmaz da kalmıştık dimi. Bakın ben burada ülkemi yermiyorum, bu ülkenin parametreleri buna imkan vermiyor, bu yanlış birşey de değil. Küçük kardeşlerim lütfen YouTube dan o aptalca ünlü kanalları izleyip gaza gelmesin. O örnek nasihatler veren insanlara lütfen bir bakın, kimseyi yermek istemiyorum ama ülkenin her heri bim açılır gibi üniversitesi dolu iken bu kişiler niye anlattıkları kişiler olmak istememisler niye o anlattıkları kişilerin meslek dallarını seçip okumamislar. Nerde bu tip YouTube kanalı görsem adam, Google'dan Alibaba nin kurucusu gibi kişileri araştırıp, "kardeşler bakın adam denemiş olmamış denemiş olmamış ama en sonunda olmuş, inanmak başarmanın yarısıdır" tarzı angutca örnekler veriyorlar. Birkaç milyarlık dünyada sadece bu tipte yüz küsur, hadi elimizi bol tutalım bin küsur insanı örnek almak ne kadar doğru. İnanmak başarmanın yarısı değil. Keşke olsa ama değil. Bende lisede sizler gibiydim. Ben çalışirim ,hocalarla aramı iyi tutarım, şöyle böyle yaparım derdim ama gerçekler pekte öyle değilmiş. Bu görüşlerim kendimden yola çıkarak vermiyorum. Ayrı ayrı unilerden bölümlerden hatta sektörden çok fazla mühendis tanıyorum. Çevremin dar olduğu söylenemez. Bunu işte çalışan bile demekte arkadaşlar. Şimdi ben bunları neden dedim. Nedenini söyleyeyim. Hayat burada atıp tutmak kadar kolay değil, ülkede sadece kendini yetistirmek yetmiyor, mezun olan insanların çoğu bir yıl işsiz kalıyor. Kendini yetiştiren de, yetiştirmeyen de.
    Okuyun, çalışın, çabalayin ama asla birilerinin sizin bu emeğinizi taktir edeceğini beklemeyin, beklemeyin ki daha sonra üzülüp, vazgeçmeyin.
    Not: Bu yazdığım yazıyı gecenin dördünde telefondan yazmaktayim. Büyük ihtimal çok fazla yazım hatası içeriyor ve ben bunları duzeltemeyecek kadar uykuluyum şuanda, kusuruma bakmayın :)
    Bu arada işsizlik zor birşey Allah kimseyi işsiz bırakıp, mahçup duruma düşürmesin

• Klasik bir “alamanci” Türk değil. Ben şahsen seni Türk olarak kabul etmiyorum. Kabul ettiklerim
    var şüphesiz ama senin gibi olmayanları. Sen avrupayi hak etmiyorsun mesela niye mi ? Hundsun da yüzden. Gelsene kocuuuuum yer değiştirelim biraz mübadele yapalım seninle ?

• AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    :)
    Bir tane daha aynı kafadan. Üni bitirdiniz diye kendinizi yere göğe sığdıramıyorsunuz ya ona yanarım. Daha iş hayatına atılmamış öğrencilersiniz belki de, gelip bir de bana acımışmış. Valla yarını belli olmayan sizlersiniz beyler, acınacak durumda olan da haliyle.

• Stewie G. kullanıcısına yanıt
    'Pompalanan' bill gates diploma peşinde koşmadı. Asla başkasını da senin gibi kötülemedi. Hayallerini satmak bir kenara dursun, asla hedefinin önünde küçülmedi.
    Senin gibi arkadaş dostuna güvenenlere 'gerçek hayatla henüz tanışmamış' der.
    "Çok insan tanıyorum": popülerliğin kaderi belli. Yaşa, gör. En azından, okumadığından öylece tecrübe et.
    Biraz daha oku ve ulaşmadığı ciğere mundar diyenlerden olma. Tatlı su söylemleri öyle devletçim çanağını yalarım ufalmaları adamın kitabında olmayan şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bir git elektrikcinin ve elektrik elektronik mühendislerinin çalısma alanlarını ayırmayı öğren öyle gel beraber yorum yapalım gülüm

• quote:

Orijinalden alıntı: xotac

:)
    Bir tane daha aynı kafadan. Üni bitirdiniz diye kendinizi yere göğe sığdıramıyorsunuz ya ona yanarım. Daha iş hayatına atılmamış öğrencilersiniz belki de, gelip bir de bana acımışmış. Valla yarını belli olmayan sizlersiniz beyler, acınacak durumda olan da haliyle.
    Cehalet hapınızın dozunu azaltın.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Dostum sen okuduğunu anlamakta sıkıntı çekiyorsun galiba. Sanki anana babana laf atmışım gibi savunma yapmışsın ki ben burada Bill Gates'e bir gram laf atmıyorum adam bana göre çok başarılı bir kişilik. Birde burda yok şuna buna güvenerek sen hayatı bilmiyorsun laga lugasi yapma bana. Sen benim hayatımı bilemezsin, bende seninkini.
    Kardeşim benim yazdıklarım sende eksik kalsın. Atasözleriyle zeka gösterisi yapmaya çalışmışsın. Forumda az takılıp biraz kitap oku ,anlam kabiliyetin gelişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewie G. -- 26 Ocak 2020; 13:28:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stewie G.

Dostum sen okuduğunu anlamakta sıkıntı çekiyorsun galiba. Sanki anana babana laf atmışım gibi savunma yapmışsın ki ben burada Bill Gates'e bir gram laf atmıyorum adam bana göre çok başarılı bir kişilik. Birde burda yok şuna buna güvenerek sen hayatı bilmiyorsun laga lugasi yapma bana. Sen benim hayatımı bilemezsin, bende seninkini.
    Kardeşim benim yazdıklarım sende eksik kalsın. Atasözleriyle zeka gösterisi yapmaya çalışmışsın. Forumda az takılıp biraz kitap oku ,anlam kabiliyetin gelişsin
    Sen de git önümüzdeki yolu oku olur mu, hadi hayallerini terk etmiş don kişot.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.