Şimdi Ara

Hacettepe yapay zeka???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu program bana yapay zeka konusunda uzmanlaşmış akademisyen yetiştirmek için hazırlanmış gibi geliyor. Her ne kadar TUSAŞ'da (Bir kaç yerle de görüşme halindeymişler) staj garantisi verilse de en azından ilk mezunlarının daha çok akademisyen olmak için eğitileceklerini düşünüyorum. Sonuçta bu konuda ders verebilecek insan sayısı ülkemizde de dünyada da çok fazla olmadığından sektördeki pek çok kişi söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yazmak ne kadar mantıklı olur? Özellikle bilgisayar müh. mezun olmuşlar cevap verirse daha net yorum yapılabilir.

Dipnot: Bence bu sene 25k civarı kapatacak tavan ve taban arasında dikkate değer bir fark olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yulind -- 25 Temmuz 2019; 1:18:43 >

• Sanmıyorum. Yapay zeka sektörde sıklıkla kullanılıyor veri bilimi ve veri analizi alanlarında. Bütün firmalar ihtiyaç duyuyor neredeyse. Ayrıyeten oradan mezun biri rahatlıkla yazılım mühendisliği de yapabilecek kapasitede olacaktır. İsteyen tabi akademisyenlik yolunu da seçebilir her bölümde olduğu gibi.
  • Uzun dönemdeki planlar kesinlikle sektöre elaman yetiştirmektir eminim ama ilk nesil mezunları; bu öğrenciler, sektör için yetiştirilecek olanlar, için eğitim verilecek gibi geliyor. Tabi ki alakasız olabilir sonuçta program planlanırken orada değildim
  • abi yazmayin artik 15k ile kapatacakkkkkkk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ErolBabaa E kullanıcısına yanıt
    15k kadar düşük olacağını sanmıyorum 30 kişi kontenjan var ve pek çok kişinin şüpheleri var programla ilgili
  • yulind kullanıcısına yanıt
    tercih bitimi konusuruz hocam :D

• Hocam bence kimse güzel , bilindik üni lerde ceng tutuyorken bunu yazmaz , çünkü bilgisayar mühendisliği okuyup yine bu alana yönelebilirsin ayrıca bu bölümü seçerek iş alanını daraltıyorsun
    Bence + 30k ile kapatacak (son olarak GTÜ yü baz aldım )

Birde ülkemizde genetik mühendisliği otomotiv mühendisliği gibi patlamış bölümler gerçeği varken kimse sıcak bakmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0NF300 -- 25 Temmuz 2019; 2:3:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacettepenin otomotivden sonra yepyeni bir balonu daha oldu çok geçmeden patlar ama önce ilk patlayışı Ağustos 2019’da.. :D

• K0NF300 kullanıcısına yanıt
    İş alanının daraldığını düşünmüyorum ne de olsa burayı seçecekler bilgisayar mühendisliği okursa da bu alanda ilerleyecek olanlar olacak. Eninde sonunda aynı yere gelecekler. Ayrıca bence artık dünya artık kalıp mesleklerden çok disiplinler arası ya da aşırı özelleşmiş taraflara kayıyor. Bu yüzden üniversitelerde uygun fakülteler altında bu alt özelleşmiş dalları lisans programı olarak vermeli. Tabi ki ne istediğini tam bilmeyenler için kötü bir durum fakat şirketler açısından daha faydalı olur bence
  • ErolBabaa E kullanıcısına yanıt
    umarım sen haklı çıkarsın. genel olarak dünyanın gerisindeyiz zaten ama yapay zeka gibi daha yarışın yeni başladığı alanlarda diğerlerini yakalar, geçersek bizim için oldukça iyi olur. Bu yüzden ne kadar başarılı öğrenciler seçerse o kadar iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yulind -- 25 Temmuz 2019; 18:9:33 >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    istenilen başarı gelmeyebilir ama patlayacağını sanmıyorum. Yukarıda yazdığım gibi tusaşta staj garantisi var sınıfın yarısı için. kalan kısmı için de diğer şirketlerinin istediğini söylüyordu hocalar. En kötü savunma sanayisinde ya da akademisyen olarak ilerler
    14K ile yazdık bakalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-1h062019 kullanıcısına yanıt
    siz bayağı bir karşıydınız yanılmıyorsam neden fikir değiştirdiniz acaba?
    Bölümün kontenjanı açıklandığında daha başka hiçbir şey belli değildi o yüzden biraz karşı çıkmıştım. Şimdi burs, staj garantisi, iş garantisi, diplomada da bilgisayar mühendisliği yazıyormuş falan da işin içine girdi
    Şaka bir yana alt sıralara yazdım gelmez muntemelen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-1h062019 kullanıcısına yanıt
    ben 19k ile hacettepe ee'nin hemen arkasına ya da önüne yazıcam. bakalım görücez sonuçlarını
  • Malesef bence de 20-30 arası kapatacak.İlk mezunlarını verdikten sonra yavaş yavaş sönecek.Türkiye de yapay zeka yürümez.Büyük bir işsiz ordusu geliyor.Yurtdışındaki hiç bir şirketinde lisans mezunu yapay zeka mühendislerini(ki bu saçma isim zaten başka bir konu) çalıştırmaz.Yapay zeka uzmanlık alanıdır.Yapay zekada yüksek lisans yapılır.Kimse anlamıyor bunu.
  • byrelaks2 B kullanıcısına yanıt
    MIT gibi bir yer bile bu işi lisansa indiriyorsa bildikleri bir şey vardır. Yüksek lisans konusunda en iyi ülkelerden birisi amerika ve yanlış bilmiyorsam bu işi lisansa indirme olayı diğer iyi üniversitelerle karşılıklı toplantılar sonucu alınmış
  • byrelaks2 B kullanıcısına yanıt
    Hiç güleceğim yoktu. 30 kontenjanı olan bölümden nasıl bir işsiz ordusu çıkacakmış? Her şirketin Data Scientist ihtiyacı vardır. Dolayısıyla ikinci cümleniz de saçma.

Bilgisayar mühendisliği de elektrik elektronik uzmanlık alanıydı 40 sene önce. Yapay zekada sadece yüksek yapılır demek çok geri kafalı ve yüzeysel bir yaklaşım.

Tercih edin gençler mis gibi bölüm.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:46:35 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:46:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.