değmez, matematik yandalı daha mantıklı ceng için |
Hacettepe yurt (2. sayfa)
-
-
Ctis tanıtım programına katıldım fikirlerim 180 derece değişti valla. Bildiğin yazılım mühendisliği gibiymiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben yalan mı söylüyorum kanka, yazılım mühendisliğinin ismi değişik hali diye 100 kez yazdım, sonra bana trol diyor millet.
ctis'i geçtim bilkent gibi muhteşem bir üniversitede okuma şansın olacak ve dünya kadar da burs alacaksın.
eksikleri yok mu? var ama kendin halledersin.
-
Valla hakkın yenmiş hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Üstteki kolpaya bakma , bilgisayar isterken başka bölüme gidersen pişman olursun . ODTÜ EEden Hacettepe CSye geçen ya da geçmeyi düşünen tanıdıklarım var . Sana şöyle bir örnek vereyim eğer bu sıralamalardaki EEM , Endüstri gibi bölümlerden birini seçip yazılıma kaymak istiyorsan rakiplerin seninle benzer sıralaması olup da Hacettepe, TOBB, GSÜde bilgisayar müh. seçmiş olanlar olacak . Seninle benzer profile sahip bu kişiler tüm enerjilerini bilgisayar alanına verirken sen bölümündeki alakasız derslerle uğraşmak zorunda olacaksın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balamir. -- 22 Temmuz 2024; 15:56:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yukarıdaki eleman ctis düşmanı bilgisi yok fikri var dinleme.
-
attığın 2 ders güzel orda. emü221 ve emü365, 365 senin işine yaramaz ben finans/econ seviyorum diye hoşuma gitmişti. 221 işine yarayabilir ama bunun için yan dal yapmana değmez, internetten mathematical optimization bakabilirsin (Linear programming dersidir muhtemelen 221, ondan sonra python kütüphanesinde gurobi öğrenbilirsin optimizasyon neymiş diye somut bir şey oturur kafanda.) Diğerleri üretim dersleri zaten yapmana değmez. Kısacası uğraşma yandal ile boşver, çok meraklıysan dediğim gibi python'da gurobi/pyomo öğrenip biraz optimizasyon neymiş onlara bakarsın. Yandal/çap filan boş, kendi alanında geliştir kendini.
-
Bu arada forumda yıllar önce gördüğüm biri vardı odtü endüstri okuyordu, profile software engineer yazmış. Kendisine şunu şordum
soru: "hocam siz galiba odtü endüstri müh. okuyordunuz, yıllar önce görmüştüm. şimdi profilde yazılım mühendisi yazıyor, nasıl oldu hangi alanda çalışıyorsunuz?"
cevap: selam hocam, ben çocukluktan beri yazılıma ilgim vardı yazılım da yapıyordum zaten, bölümü okurken de kafamda endüstri müh. olmak pek yoktu staj vs. yoluyla yazılım sektörüne girdim
soru 2: ctis'ten itü endüstri'ye geçeyim mi diye bir soru sormuştum
cevap: "yazılım işi tamamen kendini geliştirmeyle alakalı, bölümü tam bilmiyorum ama mühendislik bakış açısı kazanırsın itü endüstride vb. tabi kendini de geliştirmen gerekcek bir yandan. tabi bölümü okurken ortalama kasarım hocaları kafalarım vs. diyorsan da o bölümde hocaları kafalaman daha kolay olur çünkü itü endüstridye okuyup yazılım yapman hocaların umrunda bile olmaz"
-
doğru demiş de, okuldan vakit ayırıp yazılım kasmak harbi zor. IE'yi kafada bitirmen lazım onun için, en azından ODTÜ özelinde öyle. Veya cgpa salcan biraz, 2.5 -3 arası yeter diyip yazılım kasabilirsin ama değer mi bence değmez. Direk hacettepe ceng yazılır illa yazılım isteniyorsa.
-
ben olsam hacettepe ceng yazmam, hem top tier değil hem de 0 burs alıyorsun. 10 binde olsam ve o sıralamayla alsa yazardım belki.
bugün kuzen için hacettepe'ye gittik. bi kendi okuluma bakıyorum bi de oraya. maalesef 1-2k sıralamayı hak etmiyor. zaten müfredat da ceng'ten ziyade cs ağırlıklı, eecs alanlarına yönelmek çok kolay değil. ben belki gelir diye mezunları araştırdım hiç öyle çok fazla imrenebileceğim cv görmedim. pandie vardı forumda o da böyle düşünüp bilkent makine yazmıştı.
illa yazılım deniyorsa odtü ie mantıksız gibi duruyor ama sanki data science için uygun.
-
Teşekkürler evet üstüne uğraşılacak daha iyi cs alanları var gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilkent ctis i öne yazcam. Mezunlarına baktım baya sağlam adamlar var
sağlamlar var ama hiçbiri senin kadar potansiyelli ve zeki değil. 40 ile 450 binden alıyordu bu bölüm eskiden. 2 binle giren sen neler yapacaksın orası muamma, çok sağlam kariyerin olabilir.
hatta bölümün starlarından biri 40 binle girmiş zamanında şu an yüzbinlerce dolar maaş alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 22 Temmuz 2024; 18:2:13 > -
2. Ctiscimiz geliyor hayırlı olsun . Çemişgezek Teknoloji AŞda Software Developer rolüne hazır olun .
O çok enterasan harbiden. Adamın sıralaması o kadar iyi değil ama manyak paralar kazanıyor
mezunların çalıştığı yerler ortada. 6 haneli sıralama ile giren adamlar bile meta, google, intel gibi yerlerde software engineer olarak çalışıyor.
saçma sapan bir okulda 2 binle ceng yazan kendine bak.
-
Şu bölümü bir rahat bırakmadınız sıralama muhabbeti için senin bölüm ta nerelerden gelmiş halen 1k 2k hak etmiyor diyorsun, ctise bir şey diyen olunca zamanında iyi yapsaydın diyorsun ben de diyeyim o zaman. Ayrıca ben her yerde ctis yazılmaz gibi şeyler de demiyorum. Zaten şimdiye kadar MLde iş yok deyip kendi bölüm mezunlarına bakınca varmış demek ki diye geçiştirdin 2 haftadır yazılımla ilgili 1 kamyon paragraf yazdım onlar da cevapsız kaldı.
Müfredatının ceng yerine cs olması = donanım yakınlıklı dersler almayacaksın hocalarının yarısından fazlası ML+Data üzerine uzmanlaşmış demek ceng olsa bu sefer kesin yazılım isteyen adam boşu boşuna sinyal sistemleri vs dersiyle uğraşacak derdin. Amacın yazılımsa daha ne olsun.
Mezunlarını da nasıl araştırdın hiçbir fikrim yok ama güzel ortalaması olup 2 3 sene sonra yurt dışında bilindik yerlerde çalışanlarla dolu burası. Hadi desen ki odtü ee'nin vs ismi vs var olabilir, ama gidip yazılım istiyorsan ctis dediysen bu bütün sıralama demeçleri ctis için de geçerli olur, ctis'in Hacettepe csye tek artı yanı burs olabilir onun dışında siz ctise ne yapıyorsanız biz de onu hatta fazlasını yapıyoruz + akademide gidip sonra kaliteli şirketlere geçenlerimiz de var. Ceo düzeyindeki kişilerle bile bir araya gelmişliğimiz oldu, hiçbir ik ya da yönetim ekibi neden burayı yazdın demedi, sağlam etiket, sağlam bölüm çünkü. Anca forumda lafı geçer bu sıralamaya yazılır mı ya muhabbeti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2021'de 22 binle alırken ben 5.8 binle yazmıştım. çok araştırdım, he maddi durumum ücretli cs'e yetiyordu keşke onu yazsaydım diyorum ama bana deseler ki top tier olmayan iyi bir cenge geç kabul etmem. Bilkentli olmak cidden ayrıcalık.
bölümün eksikleri var, akademisyenler süper değil, bazı dersler eksik. ama onu da kendin halledeceksin müfredata ek math 106-225 alacaksın, ilgilendiğin alanlar için gerekli cs derslerini online platformlardan ve kitaplardan kendin öğreneceksin. Bunları yaparsan faang şirketlerinde işe başlar güzel paralar kazanırsın. üstüne üstlük bedava 2 kişilik yurtta kalır 8 bin lira harçlığını alır bilkentli olmanın keyfini sürersin.
babamın bölümü değil bu, top tier ceng olmuyorsa ctis gayet de yazılacak bölüm. hacettepe ceng'e gitsen de stanford phd kabulü alamayacaksın zaten. o halde sorun yok
-
Bu arada beğenmediğiniz Hacettepenin mezunlarına baktım bu sene Dreamgamese giden var , son 2 senede Bloomberg ve Amazon gibi şirketlere birkaç kişi girmiş , savunma sanayinin ODTÜyle birlikte bel kemiği zaten Aselsan ve Havelsan mühendislerinin hangi ünilerden mezun olduğuna bir bakın . Ayrıca bir arkadaşımdan duyduğuma göre bu sene 2 kişi Googleden staja kabul almış . Uni Maryland , South Florida , UC Santa Barbara gibi ünilere PhDye gidenler olmuş.
benim bölümün nerden nereye geldiği malum ama seninkisi farklıymış gibi konuşuyorsun. yahu 5 sene önce 1600'den hacettepe ceng yazana deli gözüyle bakılırdı bölümün 20 binle alıyordu, bunu neden söylemiyorsun?
ben tercih zamanları bölüm başkanına sordum hocam data science'a yönelebilir miyiz diye, eğer matematik temelli ML/AI gibi alanlara ilginiz varsa ceng veya matematik yazın ctis uygun değil demişti, ilk zamanlar buna taksam da backend'in benim için daha uygun olduğunu ctis'in bu hedef için doğru tercih olduğunu gördüm. ha mezunlar arasında top firmalarda ML/AI alanında çalışanlar varmış ama benim ilgim yok. akademi istemiyorum, istesem ctis yazmazdım. Ama hacettepede de öyle çok parlak profiller yok stanford doktora + google'da applied scientist tarzı. Böyle şeyler istiyorsan ya top cs ya da odtü ee yazacaksın. Benim hiçbirine sıralamam yetmiyordu. senin sıralama bende olsa odtü ee yazardım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X