Şimdi Ara

Hacettepe yurt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hacettepe yurtları nasıl, kaç kişilik, yurt çıkmama ihtimali var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yapma bunu kendine, pişman olursun

• Hocam valla riskli gibi geliyor ctis yoksa bilkentten şüphem yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

illa ctis yaz demiyorum.

odtü ee, itü ie, itü ehb, bilkent ie, boğaziçi ie vs.

sırf bölüm için bunlardan 2 gömlek alt seviyede okul yazılmaz. üstelik 5 kuruş burs ve yurt vermiyor.

leo kankim kusura bakmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 21 Temmuz 2024; 12:52:52 >
  • Odtü ie nasıldır. İtüden bir farkı var mıdır sence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTENFİKRET -- 21 Temmuz 2024; 12:55:46 >
  • sağlam bölüm

@Nphexy hocamız orada

2 kişilik ve 4 kişilik yurtlar var + Kampüs içinde 2 ayrı kız KYK'sı var, (kız yurdu toplamda daha fazlaydı) genelde ucuzdurlar, ben 2 kişilikte kalmıştım, aşırı ısınma ya da çok az ısınma gibi problemleri vardı ama kampüs içinde olması çok iyi bir artı. 2 kişiliklerde lavabo odanın içinde, 4 kişiliklerde ise katlarda bulunuyor, yurtlarda mutfaklar var, yurt çıkma ihtimali ise maalesef kesin değil, genelde 4. Turda falan başvurup girenler olsa da çıkmama ihtimali var.

Ve lütfen CS isteyip + Hacettepe CS'ye sıcak bakıp burası ilk 6da değil vs gibi sebeplerle vazgeçmeyin ben zamanında burada dalga geçenleri dinlemediğime sabah akşam şükrediyorum, burs açısından eksik ama bildiğim kadarıyla odtü ve itü de 2k dışına burs vermiyor böyle bir isteğiniz yoksa burayı gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz. Zaten kendi konuma da yazdım üninin yemekhane, otomat gibi kaynakları kısıtlıdır ama bölüm etiketi güçlüdür. CS IE fark etmez diyorsanız bilemem ama CS için bir daha olsa yine yazarım burayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Temmuz 2024; 13:17:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    9 ay önce açıldı
    BİLKENT YURT TAVSİYE
    2 yıl önce açıldı
    boğaziçi yurt meselesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Eğer yurt çıkmazsa özel yurt gibi bir şey var mı?konunuza da bakıcam sağ olun hocam.

Evet onları söylemeyi unuttum 2 de özel yurt var biri karışık diğeri de kız yurduydu.

Kaç k yaptın bölümün artıları eksilerini yazayım biraz bilgi ver kendin hakkında, bilkent ie vs bilkent ctis açan sen miydin

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    2045 geldi. Hacettepe ceng vs bilkent ctis açmıştım. yazılıma meraklıyım hocam ama eem, makine gibi de ağır mühendislikler istemiyorum. Geriyede sadece pc ve endüstri kalıyor. Aslında ilk sıraya bilkent fizik yazıcam ama gelmezse diye hangi mühendislik mantıklıdır ondan emin değilim. Sırf top tier diye hacettepe ceng yerine odtü,itü ie yazmak mantıklı mı? İe den sonra yazılıma kayılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTENFİKRET -- 21 Temmuz 2024; 16:7:25 >

odtü nere hacettepe nere.

ie yaz

illa yazılım diosan ctisHacettepe yurt 

Muhtemelen gelmez ama direk odtü ee yazardım ilk sıraya. Bilkent fizik yazmazdım (napcan einstein mı olcan ? :D, çok iyi yerlere gidenler zaten yks'de de sağlam derece yapmış geniuslar oluyor o yüzden ütopik hayaller kurmaya gerek yok). Onun dışında eğer kesinlikle yazılıma kaycam diyorsan ie yazma (üretim dersleri ile boşu boşuna uğraşma beni de sarmadı zaten boş iş :d), direk hacettepe ceng yaz. Ha ama yok ben yazılıma hala tam emin olamadım ama okuldan bağımsız kendimi yetiştirecek kadar sağlam iradem var diyorsan odtü ie yazılabilir, ama şimdiden söyleyeyim ciddi zorlar dersler çok yoğun ve belli bir otorite olmadan kendini yetiştirmek çok zor. Günün sonunda okulun öyle aman aman bir önemi yok bence (cgpa kasıp yurt dışına kaçıcam diye bir amacın yoksa, diğer türlü direk top5 yazılır.) öyle çok kötü bir okulda okumuyorsan. Tr'deki tüm şirketlere kendini iyi yetiştirirsen hacettepe ceng'den de (evet sağlam oyun şirketleri de dahil!!, kendini iyi yetiştirmene bakıyor çoğu yer, özellikle yazılım tarafında.) girersin. Ha tabi odtü ceng veya bilkent cs'ten mesela daha rahat olur girmesi ancak hacettepe ceng giremez diye bir şey yok. Hacettepe ceng vs bilkent ctis arasındaki karar da sana kalmış biraz araştır benim ctis ile ilgili çok bir bilgim yok, cs'in teorik kısımları ile daha az muhatap oluyorlar diye biliyorum ancak ik'cıların gözünde nasıldır bilemeyeceğim.

Bir tık karışık oldu ama tekrardan sorun olursa cevaplarız. Hayırlı olsun şimdiden.

Hocam genius dediğin adamlar benden 3 4 ayt neti fazla yapmış adamlar bu sınavın zekayla veya iş hayatındaki başarıyla direkt bir bağlantısı yok bence. Hacettepe ceng den yurt dışına çıkılabilir mi sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTENFİKRET -- 21 Temmuz 2024; 17:18:21 >

Ya ben anlıyorum seni ama sınavı bir daha yap o yurt dışına giden elemanlar tekrar ilk100'e girer bence. Benim de çevremde var tanıyorum o yüzden konuşabiliyorum böyle, kendine güveniyosan yaz tabi ama ben yazmazdım.

Hacettepe ceng'den yurt dışına çıkılabilir tabi, cgpa sağlam tutarsan ve lisans döneminde hocalar ile bir tane çalışma yapabilirsen (opsiyonel, yapamasan da çıkabilirsin ama işini çok kolaylaştırır) bölümünüzdeki sağlam hocalardan ref alır phD gidersin. Ha ben yok akademi filan uğraşmak istemiyorum dersen, tr'de başlarsın ondan sonra yurt dışındaki visa gerektirmeyen işlere başvurup ordan yürüyebilirsin. Biraz şans işi, evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor bazen.

Endüstri'de de şöyle bir olay var, bir tık şanslıysan ve bölümünün içinde çok iyi yerdeysen (tercihen top5/10), ileriki zamanlarda çok deli paralar kazanabiliyorsun ama çok çok azınlık bu kısım. (econ / ba için de geçerli) Yoksa average takılırsın gibime geliyor kendini yetiştirmessen ama sanki çoğu bölüm için geçerli bu.

Ek olarak, cengin en önemli avantajı girişimciliğe uygun bir bölüm olması. Bilmiyorum girişimci bir ruhun var mı gerçi ama, benim aklımda start-up fikri var birkaç tane, ceng okusam direk kodlamaya başlardım. Yazılımcı tutsan ayrı dert, kendisi kodlar fikri çalar gider vs. O yüzden büyük avantaj bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 21 Temmuz 2024; 17:41:1 >

cevaplar için sağ ol hocam. Güzel açıkladınız

rica ederim, sorun olursa tekrardan yaz konuşuruz

"Ek olarak, cengin en önemli avantajı girişimciliğe uygun bir bölüm olması. Bilmiyorum girişimci bir ruhun var mı gerçi ama, benim aklımda start-up fikri var birkaç tane, ceng okusam direk kodlamaya başlardım. Yazılımcı tutsan ayrı dert, kendisi kodlar fikri çalar gider vs. O yüzden büyük avantaj bence."

hocam benim de aklıma geliyor bu, mark zuckerberg'in yaptığı gibi. koruyucu bir yasa falan yok mu önlem için

• Patent işleri filan var da, fikire patent alırsan ufak bir şeyi değiştirip yeni bir fikir varmış gibi kuruluyor bildiğim kadarıyla. Ben de çok bilmiyorum, bir de şöyle e-ticaret firmalarını düşün ilk çıkan hangisi bilmiyorum ama devamında yenileri çıktı birebir aynısı :D Veya pandemi ile über değerlemelere ulaşan bir start-up var çok bilinen yemek ile alakalı, Hollanda'da mı ne benzerlerini çıkardılar bunlardan sonra rekabet gücü azaldı baya. Tutup da Hollanda şey demedi, abi zaten burda var aynısı patentli sen kuramazsın tarzı. Sıkıntılı işler :D Benim de mark zuckerbeg'den gördükten sonra kafamda böyle düşünceler oluşmaya başladı :D O yüzden agresif bir şekilde büyütüp satmak lazım daha sonrasında. Yavaş olursan benzerleri çıkıyor ve rekabeti artırıyorlar ciddi manada

Konu değiştirmek gibi oldu ama endüstri ile yandal yapmaya değer mi sence

Hacettepe yurt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Temmuz 2024; 20:38:13 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.