arkadaşlar günümüzde hack programlarının sayısı gitgide artıyor peki bunlardan korunma yollarını bizimle paylaşırmısınız???
yazılım bölümünü biraz araştır.
firewall
antivürs
spy
programları hakkında detaylı bilgi bulursun
saygılar
2 gün önce yazıcıoglunda gördüm 10 ytl hack programları satıyolar cd şeklinde msn hackleme felan filan
çok lamerce ya bilgisayarın bsinden anlamayan adamlar hackerım diye dolaşıyo ortalıkta... gerçekten yazık.
eğer biraz tecrübeli bir kullanıcıysan bunlara kanmazsın.zaten genelde kullanıcıları kandırarak bu işi yapmaya çalışıyorlar. ya da kullanıcının yapmayı unuttuğu bazı şeyleri buluyolar. (mesela paylaşımı açık unutmuştur)
eğer firewall,spyware ve antivirüs programları gibi profesyonel yazılımlara sahipsen onların yapabileceği tek şey seni kandırmak.
mesela bana gelen bir e-maili göstereyim:
RUS HACKERLAR TÜRKLERE SAVAŞ AÇTI. HACKERLAR ARASINDAKİ BU SAVAŞ TÜRK İNSANINA YANSIDI. RUS HACKERLAR HOTMAİL ANA SAYFASINI İÇTEN HACKLEYİP YAZDIĞINIZ KULLANICI ADI VE ŞİFREYİ KENDİLERİNE YÖNELTİYORLAR VE BÖYLECE BİNLERCE İNSANIN MSN ŞİFRESİNİ KIRIYORLAR. HOTMAİL İSE BUNA KARŞILIK OLAN BİR SAYFA HAZIRLADI BU SAYFA TÜM SPAMLARADAN VE VİRÜSLERDEN KORUNMUŞ Bİ SAYFA. BU SAYFAYI YUKARIDAKİ EKTEN İNDİREBİLİRSİNİZ. BU SAYFAYI MASAÜSTÜNE KOYUN VE SADECE HOTMAİLE ÖZEL OLARAK BUNU KULLANIN...
BİZE BU SAVAŞIMIZDA LÜTFEN YARDIMCI OLUN..
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ....
ve de mesajda bir dosya mevcut. bu dosyayı çektim. içinden bir html sayfası çıkıyor. çalıştırdığımda ise sahte bir msn sayfası ekrana geliyor. notepad ile kodlarını açıp baktım. ilk önce şifreyi kendine gönderiyor, daha sonra ise hotmail a yönlendiriyor.
LAMER PROGRAMLARI DEMEK İSTEDİNİZ SANIRIM..
HACK YAPABİLMEK İÇİN SAĞLAM BİLGİYE ÇELİK GİBİ SABIRA İYİ BİR COMPÜTERE:) İHTİYAÇ VARDIR GERİSİ YALAN DOLAN ŞEYLER...