Saygıdeğer Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var.Bir arkadaşım internette bir sitede eğlence amacıyla bulunan oyunlardan King adlı iskambil oyunu oynarken oyun oynadığı masadaki oyunculardan biri arkadaşımı arkadaş listesine davet etmiş arkadaşım da kabul etmiş ondan sonra o davet eden kişi bir masa açmış ve o masaya arkadaşım girerek oyun oynamaya başlamış ve o kişi arkadaşımın şifresini öğrendi ve arkadaşıma mesaj atarak şifren bu mu diye sordu şifresi de oydu sen kimsin diye sorunca ben hackerim dedi şifreyi arkadaşımdan başka biri bilmiyor ve bilgisayara girdin mi diye sorunca istersem girerim ve girip girmediğimi söylemem dedi neden böyle bir şey yaptın diye sorunca o kadar eşeleme cevabını verdi.Ayrıca diğer e-mail adresinin şifresini de öğrenmiş.Ne yazık ki arkadaşım oyun oynadığı sırada bilgisayarda kurulu olan Kaspersky İnternet Security 6.0'da Anti-Hacker allow all durumunda etkisiz haldeydi.Şimdi bilgisayarımda hacker olduğunu nasıl öğrenebilirim ve nasıl atabilirim lütfen yardım edin yardımlarınızı bekliyorum.
modem in fişini çek tak bir kere ip değişsin seni bulamaz bir daha yanlız ewido anti-spyware ile tara pc yi keylogger kurmuş olabilir!bence zone alarm da kullanabilirsin firewall olarak iyi dir hemde free
hadi kolay gelsin
öncelikle şifer sisteme sızan sayı avlayıcı sayesinde alınır yani siz msn açtınızda tuşlara bastınızda o karşıtarafa ulaşır trojan vasıtasıyla güvenli kipte açın güncel ve dgişik yazılımları tek tek kurun ve tarama yapın internet kablosunu çıkarın ve msn şifrelerinizi degiştirin olmadı format atın ve bir takip yazılımı kurun ne demek takip yazılımı size bu tarz işlem yapan kişi işleme başladında takip yazılımı sanal alemde peşine düşer ve trojan atanlar genelde sistemde yüklü olan güvenli duvarı güvenlik yazılımlarını kapatırlar ki kendi pc leri çökmesin ve yazılım size bu işlemi gercekleştiren kişinin aypi numarasını verir yani size saldıran kişinin ve bundan sonrası savcılık makamlarının işi..........
ha tabiiyki aypi degiştiricilerde var kur saniyede aypi degişir ilk başta internet yavaşlar ama daha sonra hızlanır..........
dostum aypi değil IP o gerek yok programa falan eklektrik fişini çıkar ve tak IP kesin değişecek
Hiç gerek yok bunlara Avast Antivirus kur seni butun saldırılardan koruyacaktır. Buna emin ol saldırı oldugunda da sana IP numarasını vercektir.
zone alarm direkt blokluyor birde nereden saldırı yaptığını isteisen kendi sitesinden söylüyor sana
Bas formatı bekleme den.... İşini temize al Key loger olabilir.
bence bir hacker sana saldıracağını söylemez seni korkutmaya çalışmıştır o. C: de önemli belgelerin war ise sen D: ye yedek le en fazla xp ni göçer o da zor profesyonel olsa sana söylemezdi.
@cnr22 arkadasıma katılıyorum.İsi bilen sifreyi solemez.Ama sen genede format at bence.Sonra da guvenlık yazılımlarını kur,ayarlarını yap.Sonra rahat rahat oyna.
belliki bir hevesle başlamış yaptığına kendide sevinip sana şifreni filan söylemiş sevindiğiyle kalsın sen önlemlerini alki birdaha muhattap olma
quote:
Orjinalden alıntı: variationsonathemeof
belliki bir hevesle başlamış yaptığına kendide sevinip sana şifreni filan söylemiş sevindiğiyle kalsın sen önlemlerini alki birdaha muhattap olma
hacker olma isteğiyle yanıp tutuşan bir lamer işi gibi bencede... bir yerlerden bir kaç program yada komut öğrenmiş ve sende denemiş... güvenlik duvarını aktif hale getir ve şifrelerini değiştir...
büyük olasılıkla bilgisayarına önceden yerleştirdiği bir keylogger ile almıştır şifreni. oyun sırasında şifre girmediğine göre alması zor gibi (oyun sitesini hack edip şifreleri almadıysa tabbi ki bu biraz zor).
bilgisayarına güncel anti trojan ve spy programlarını kur güncellemeleri yap internet bağlantısını kes güvenli modda tarama yap makinayı resetleyip normal modda aç güvenlik duvarını aktif hale getir şifrelerini değiştir...
hideip platinum programını kur saniyede bi ip adresin değişsin bi daha giremez
arkadaşlar ip gizlemek yada değiştirmek tam bir çözüm değil... keylogger yada başka bir trojan yerleşmiş ise bilgileri sürekli olarak internet ortamına gönderiliyor demektir ki ne kadar ip değişsenizde fark etmez..
ip değişimi sadece makina içerisindeki dosyalarınıza ulaşmasını engelleyebilir (ip üzerinden bağlanmasını engelleyebilir)
Arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkürler.Dün akşam foruma sorunu yazdıktan sonra verdiğiniz önerileri bir bir yerine getirdim.Bilgisayarı güvenli modda açtım ve tarattım herhangi bir virüs,keylogger veya spy bulmadı ama şöyle bir durumla karşılaştım:Bilgisayarı daha önce güvenli modda açınca başlata tıkladığımda başlat çubuğunda dosya ve ayar aktarma sihirbazı diye bir öge yoktu ama bu hacker meselesi olduktan sonra bilgisayarı güvenli modda taratmak için açtığımda başlatta dosya ve ayar aktarma sihirbazı diye bir öge gördüm bunu incelediğimde de bilinmeyen kullanıcı diye bir bölüm de vardı acaba keylogger veya buna benzer casus programı kurmayıp dosya ve ayar aktarma sihirbazını kullanarak ya da benim bilmediğim bilgisayarda herhangi bir veri aktarma ya da buna benzer bir program yüklemiş ya da bilgisayarda mevcut buna benzer bir program varsa bunu aktifleştirip kullanmış olabilir mi?Eğer öyleyse ne yapmam gerekir?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim benim gibi buna benzer sorun yaşayan arkadaşlar olursa onlara da yardımcı olmuş olacağız bu sayede.
güvenlik duvarını kur ve bilmediğin hiçbir yazılımın dışarı veri göndermesine izin verme... biraz can sıkıcı olacak ilk zamanlarda ama zamanla alışırsın..
hacker dünyasının en aykırı ve tehlikeli si lamer dir..........
hocam kafana göre takıl bence. yani freestyle
modemi kapat aç bi kere sonra da bi spy taraması yaptır. keyloger olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme