Şimdi Ara

Hadi BMW'ciler bunu da açıklayın :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demolition34 D kullanıcısına yanıt
    Yaşım 19 Nissan 200 sx leri çok severim.
    Ama alınca rahat durulacak bir araç değil açık söyleyeyim amaç apaçilikse turbolu şahin işinizi görür.
    Tasarımı güzel olsun, parçası bulunmasın , çok yaksın diyorsanız Nissan 200sx S13 işinizi görür.
    Hem havam olsun, hem de adam gibi arabaya bineyim diyorsanız Mercedes E190 2.3 amg öneririm.

Ben olsam turbolu şahin alırdım hangisini alırsam alayım apacilik yaparım o yüzden parçası bol ve ucuz olsun diye en iyisi şahin hocam.

• redracer R kullanıcısına yanıt
    Aman hocam kuş serisine hiç girme yakıtını göze aldıkta parça düşündürdü :) Arkadan itişli olsun alman veya japon olsun yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: demolition34

Öncelikle iyi akşamlar. Youtube da bmw videoları izlerken şunu gördüm beynim yandı adetahttps://www.youtube.com/watch?v=_oNA8zytUZQ bu nedir abi resmen ateş ediyor makine. Nasıl iştir bana açıklayabilir mi biri? Yani bunun sebebi güç mü yoksa özel bir sistemi mi var?
    E tabi böyle bir videoyu görmüşken e30 videolarını izlemeye başladım. Birde baktım ki ne göreyim. 340i 344i v8 motorlu olanlar hatta 350i v12 olan var. Bunlar fabrika çıkış mı ne iştir anlamadım. Arkadaş bu nasıl iştir bu e30 kasanın 316i 318i 320i 325i 328i si Türkiye'de de var da bunlar nedir? Adamlar sadece e30 kasaya Fiat'ın tüm arabalarına çıkardığı toplam motor çeşidinden daha fazla motor çıkarmış İçimdeki BMW sevgisi depreşti yeminle şu üniversite bitse de bizde bir e30 alsak
    örnek v12:https://www.youtube.com/watch?v=fyjgmxUUZnU
    örnek v8: https://www.youtube.com/watch?v=noMKT_S0vB4

e30 v12 nin üstündeki motor
    m73 kodlu motordur 5400 cc hacminde 326 ps dir

e30 v8 üstündeki motor ise
    m62 kodlu motordur 4400 cc 286 ps gücündedir değişken subap modifiyesinden sonra 292 pslik versiyonuda var bmw nini en iyi motorlarından biridir 90 derecelik bir v8 motordur
    aynı zamanda ilk vanos sisteminin kullanıldığı motor olarakta geçer

e 30 un üstündeki swap motorlar yani seri üretimde zaten kullanmazlar o kasaya bu derece büyük motorları
    e30 kasada en yüksek 325 i vardır
    e 46 da ise 330 i
    e90 da ise 335 i vardır

tabi birde alpina var modifiye şirketi bunların kendi modifiye ettikler b kodlu motorları var

• SAİM. kullanıcısına yanıt
    Anladim tesekkurler. Fakat bu hacimler icin yazdiginiz gucler biraz az geldi bana gerci seksenlerin teknolojisi icin normal sayilabilir. Peki ustteki video icin ne dusunuyorsunuz siz bilgili birine benziyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: demolition34

hocam bu bildiğimiz devir kesici değil mi?
    samsunlu adamımsın Bende bir gün bir s13 le uğraşırım elbet

Bildiğiniz kesici değil. Anti lag sistem. Ateşleme zamanını geciktirerek yakıt hava karışımını sonradan patlatıyor, egzoz valfi açıldığında halen yanmakta olan gaz turboya hücum edip çarparak yavaşlamasını önlüyor. O gaz egzozdan atılırken de böyle alev olarak çıkıyor işte. Ralli araçlarında kullanılır genelde.
  • Dediğini motorlar swap motordur v8 m3 den alınmış bir motordur v12 ise 7 veya 8 kasadan alınmıştır v10 görürseniz o da m5 den alınmıştır
    Bu 340i 350i diye motorlar yoktur swap yapan kişiler kendince koymuşlardır bu adları.

• Bmw var dediler geldik

• Konuyla pek alakası yok ama birde fiat marea 2.0 hlx'in motor sesini dinleyin ucuz fiyata aşık olunabilecek bir spor otomobiliniz olur
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Peki bu sistem tum turbo araclara uygulanabiliyor mu ve daha ucuzu yok mu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.