Şimdi Ara

Hadisleri kaynak olarak kabul etmeli miyiz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, dinde zorlama yoktur deniliyor. Fakat orada mürtedleri öldürmeden önce bazı aşamaları vardır. Tövbe etmesi için biraz süre veriliyor. Öldürülmesinin sebebi ise kişinin ihanet etmesi ve sonrasında yapabilecekleri. Bir kere ihanet eden, her zaman ihanet edebilir.

Cevabına karşılık olarak verdiğim cevaba neden bir şey söylemedin ? Bekliyorum cevabını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 6 Nisan 2016; 13:06:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Tabi kuran'da peygamber hanımları için özel ayet inmesi de ayrı bir konu fakat off-topic.

Evrensel bir kitapta olmasi gereken bir husus.
    Dunyevi dertlerinden siyrilip, felsefi konulari bir kenara biraktiginda, takvimler 2600 lu yillari gosterdiginde merak etmeyecek mi insanlar " Acaba 2000 sene once peygambere hangi kadinlar ( bayanlar ) helal kilindi ? " . Sonucta her donem icin onemini koruyan ve yol gosteren bir meseledir bu. Biraz out-of-the-box dusunebilmek gerek.

Hz.Haticenin vefatından sonra 40-50 yaşlarında olan birinin genç bir insana nazaran beden yapısı düşünüldüğünde. Evliliklerin geleneksel fikirlerce harem iftirasina nazaran çoğunun koruma, kabile birleşmesi gibi nedenlerde olduğunu harmanlayıp

Müşrik olan Mekkeli kabile reislerinin, Hz.Peygamberin vazgeçmesini isteyip ona karşılık vaadlerinden mal mülk haricinde kadınlar olduğu düşündüğünde, ve Hz.Muhammed sav'in elime güneş ve ayı versenizde değişmez demesi, olayı uçkura vuran, yolunu açtı anlayışına tıpa takar vaziyette.

Bunlar disinda evlilik sana haram diyor artik ? Birde peygamberi rahatsiz etmeyin ayeti var. Siz bug diyorsunuz yazdi diyorsunuz. Sebep? Hayır gayette gelmeyin etmeyin diyebilirdi. Öl dese ölen bir ümmet vardı, rahatsiz oluyorum diyemezmiydi? Şah damarından daha yakinim diyende Allah, kalpten geçeni en iyi bilende benim diyen Allah. Resulunu sıkıntıdan kurtaracak olanda Allah. Şimdi o ayetlerin nasıl bir çelişiği var, Kuranı okuyun göreceksiniz birbiri ile bağlantılı konular var.

Ama yok, ordan tek bir ayet şurdan bir ayet olunca bug muhabbeti oluyor. Neden, çünkü asılı olan Türkiye haritasına dürbünle bakılıyor Erzurum iline denk geliyor. Sonuç, Türkiye de sadece kar var. Başka bir yere bakılıyor, hayır sadece kar yok işte gördünmü çelişiyor.

Cımbız AŞ her vakit iş başında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

quote:

Biraz geriye doğru gidersek hükmetmesi için Kuran'ı indirdiği söyleniyor. Kuran'da da hikmet varsa ayrı bir hikmetin olması ne işe yarıyor ?

''Muhakkak ki insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği şekilde hükmetmen için Biz, sana Kitab'ı hak olarak indirdik. Ve ihanet edenlere taraftar olma.'' (Nisa 105)

Nasıl ne işe yarıyor ? Kaç bin tane Hadisi Şerif vardır. Bunlar hikmetli sözlerdir. İnsanların ahlakına, davranışlarına, sağlığına vs.. yarayan bir sürü dersler vardır. Bunlar uydurma falan değildir. İnanmayın böyle yalanlara.

Hükmü hikmetli Kuran ile verdiğine göre sizin iddia ettiğiniz diğer hikmet hüküm içeremez.

Bana göre ayrı bir hikmetin olması mantıklı görünmüyor. Çünkü Kuran ve hikmetin verildiği söylenirken diğer ayetlerde hikmetin Kuran'da olduğunun söylenmesi ikisinin ayrı ayrı olmadığını gösterir. Bunları beraber ele aldığımızda hikmetin de Kuran'da olduğu sonucuna varılıyor.

Şimdi bunda neyi açıklayayım ki anlamadım ? Açık bir şekilde anlatılıyor işte. Bunda anlamayacak ne var ? Başka bir ayette Kuran-ı Kerim'in hikmetli olduğu söyleniyor. Burada ise bu ayeti söylemesi Peygamberimize (Aleyhi Salatu ve Selam) verilen hikmeti yok mu sayıyor ? Sana mantıklı gelmesi gerekmiyor zaten. Tüm açıklığı ile yazıyor orada.

Siz şu an vahiy ile konuşmuyorsunuz değil mi ? Siz de kendi yorumunuzu katarak konuştuğunuzun farkında olmalısınız.

Peki o hikmetin ayrı olarak verildiğinin ve o hikmetin ne için kullanıldığının delili nedir ?

Ben sana daha neyin delilini getireceğim ? Açıkça orada yazıyor zaten. Kuran-ı Kerim bir hikmetse, Peygamberimize (Aleyhi Salatu ve Selam) verilen hikmet nedir sen asıl bunun cevabını ver ?

• quote:

Evet, dinde zorlama yoktur deniliyor. Fakat orada mürtedleri öldürmeden önce bazı aşamaları vardır. Tövbe etmesi için biraz süre veriliyor. Öldürülmesinin sebebi ise kişinin ihanet etmesi ve sonrasında yapabilecekleri. Bir kere ihanet eden, her zaman ihanet edebilir.

Cevabına karşılık olarak verdiğim cevaba neden bir şey söylemedin ? Bekliyorum cevabını.

"ALLAH'ın sana lütfu ve rahmeti olmasaydı, onlardan bir grup seni nerdeyse saptıracaktı. Onlar, yalnız kendilerini saptırır; sana hiçbir zarar veremezler. ALLAH sana kitap ve bilgeliği indirdi ve sana bilmediğin şeyleri öğretti. ALLAH'ın sana olan lütfu büyüktür."

Bahsettiğin ayet bu sanırım. Ayetin tamamını okursak buradaki hikmet(bilgelik) kelimesi kendisini yoldan çıkarmaya çalışanlara karşı verilen güç ve bilgelik şeklinde kullanıldığını görebiliyoruz. Peygamberimizin yoldan çıkmaması ona allah tarafından verilen hikmet ve kitap sayesindedir. Sünnetle falan alakası olduğunu düşünmüyorum. Ki öyle bile olsa Allah bizi 300 yüzyıl sonra yazılan kitaplardan sorumlu tutmaz. Hele ortak kosmamizi asla kabul etmez.

• quote:

Çocukluğunda kuran okumuş,namaz kılmış,müslüman gibi büyümüş biri büyüdüğünde araştırıp bu dinden çıkarsa ihanet etmiş sayılırmı?Öldürülebilir mi?Öldürülmeli mi?
  • SultanHakim S kullanıcısına yanıt
    Tamam iste orada zor duruma dusmemek icin kendisine hem kitap hemde hikmet verildigi soyleniyor. Allah onlarla bas etmek icin kitabin yaninda Kurandan ayri hukum verebilme yetkisini de vermistir. Her zorda kaldigi durumda kendisine ayet mi inmis ? Her anda ayet inmedigi icin zorda kaldigi durumda kendisine hikmet verildigi icin Kuranda olmayan bir hukmu de verebiliyor.

• quote:

Tamam iste orada zor duruma dusmemek icin kendisine hem kitap hemde hikmet verildigi soyleniyor. Allah onlarla bas etmek icin kitabin yaninda Kurandan ayri hukum verebilme yetkisini de vermistir. Her zorda kaldigi durumda kendisine ayet mi inmis ? Her anda ayet inmedigi icin zorda kaldigi durumda kendisine hikmet verildigi icin Kuranda olmayan bir hukmu de verebiliyor.

Yahu nerde diyor ayrı hüküm verme yetkisi diye. Sen kafir bir ailede büyüdün diyelim (varsayım yapıyorum, alınma) allah da sana bu yoldan dönmen için bilgelik verdi. Bu bilgelik seni doğru yola döndürdü bu kadar. Sana hüküm yetkisi falan vermedi verse bile en fazla o dönemin sınırlarında kalırdı. O kadar önemli olsaydı kitap haline getiririlirdi.

• LightUponLight kullanıcısına yanıt
    Hem herkes kendi dinine ogrenebilir diyorsun diger hocalara itibar etmeyine lafi getiriyorsun hemde taslama, okuyan, islamoglu gibi hocalara bakin diyorsun. Cubbeli ahmet hoca bu adamlafa ne reddiyeler yapiyor ? Bir bak ondan sonra gel konusalim.

Hangi hocayi merak ediyorsan mesela cubbeliden islamogluna reddiye diye yaz. Bak bakalim ne hakkinda reddiye yapmis. O soylediklerinin hepsine reddiye yapti. Tek tek bakabilirsin soyledigim sekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

quote:

Yahu nerde diyor ayrı hüküm verme yetkisi diye. Sen kafir bir ailede büyüdün diyelim (varsayım yapıyorum, alınma) allah da sana bu yoldan dönmen için bilgelik verdi. Bu bilgelik seni doğru yola döndürdü bu kadar. Sana hüküm yetkisi falan vermedi verse bile en fazla o dönemin sınırlarında kalırdı. O kadar önemli olsaydı kitap haline getiririlirdi.

Sen bana arkadasa sordugum sorunun yanitini versene ?
    quote:

Ben sana daha neyin delilini getireceğim ? Açıkça orada yazıyor zaten. Kuran-ı Kerim bir hikmetse, Peygamberimize (Aleyhi Salatu ve Selam) verilen hikmet nedir sen asıl bunun cevabını ver ?

• Galiba anlamadınız, ben onlardan istifade edebilirsiniz dedim. Arkasındayım. Reddiyleri izledim. Çoğuna güldüm. Bana tavsiye ettiğiniz kısmı aynen uygulayınız. Bilhassa karşılıklarını bulursunuz. İzleyin . Bana kalırsa cübbelinin çarpıttığı şekliyle değil, orijinal videoları bulun. Öyle izleyin. Biliyorum bu size ağır gelecek. Zor gelecek. Kabullenemeyeceksiniz ama madem doğruluk peşindesiniz sabırla özveriyle bütün videoları izleyin. ( Özellikle mehmet okuyan) çnkü diğerlerini yanlış anlamaya çok müsaitsiniz. Sadece mehmet okuyanı dinleyin öncelikle. Tabularınızı kalıplarınızı yıkmak zor gelecektir . Ama nefsinize iradenize meydan okuyun, karşılığını güzel bulacaksınız. Aman gidip youtuba mehmet okuyan gerçekleri falan da yazmayın. Malumunuz sitesinden ve onun videolarını barındıran kasilmemiş uzun videolarını izlerseniz bana teşekkür edeceksiniz inşallah. Ama sizden son istirhamım videoları izlemeden bana doğrudan bir şeyler yazmanız. Lütfen yazmayın. Genelde böyle yapıyorlar. (Çok kibirli bildiklerinden şaşmayan arkadaşlar) Lütfen izleyin sonra yazın. Birçok konuyu izleyin. Önce çok bildiklerinizi daha sonra tartışılanları . Kurandan haz alacaksınız hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

quote:

Sen bana arkadasa sordugum sorunun yanitini versene ?
    quote:

Yazmıştım ya zaten
    quote:

ALLAH'ın sana lütfu ve rahmeti olmasaydı, onlardan bir grup seni nerdeyse saptıracaktı. Onlar, yalnız kendilerini saptırır; sana hiçbir zarar veremezler. ALLAH sana kitap ve bilgeliği indirdi ve sana bilmediğin şeyleri öğretti. ALLAH'ın sana olan lütfu büyüktür."

Bahsettiğin ayet bu sanırım. Ayetin tamamını okursak buradaki hikmet(bilgelik) kelimesi kendisini yoldan çıkarmaya çalışanlara karşı verilen güç ve bilgelik şeklinde kullanıldığını görebiliyoruz. Peygamberimizin yoldan çıkmaması ona allah tarafından verilen hikmet ve kitap sayesindedir. Sünnetle falan alakası olduğunu düşünmüyorum. Ki öyle bile olsa Allah bizi 300 yüzyıl sonra yazılan kitaplardan sorumlu tutmaz. Hele ortak kosmamizi asla kabul etmez.

• SultanHakim S kullanıcısına yanıt
    Ne cevap verdiğinin farkında mısın ? Ben sana diyorum ki Kuranı Kerim bir hikmet ise Peygamberimize (Aleyhi Salatu ve Selam) verilen hikmet nedir ? Sen bana diyorsun ki sen yabancı bilmem ne veya zor durumlarda. Tamam da Peygamberimizin (Aleyhi Salatu ve Selam) zor durumlarında ayetler inmemiş midir ? Bu bir hikmet veya hükümdür. Bu durumlarda da her zaman ayet inmemiştir. Kendi başınada karar alma yetkisini Allah vermiştir. Zaten o hidayeti yani karar alma hikmetini de Allah ona nasip etmiş. Bunda anlamayacak bir şey yok.

• Kaç kitap var: 4
    Kaç peygamber var: 20 +
    Kitabı olmayan peygamber var mı? Çok
    Peygamberi olmayan kitap var mı? Yok
    Peygamberi sadece postacı gibi görüp, peygamber sözünü kendi sözü ile bir tutan embesillere ihtiyacımız yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz geriye doğru gidersek hükmetmesi için Kuran'ı indirdiği söyleniyor. Kuran'da da hikmet varsa ayrı bir hikmetin olması ne işe yarıyor ?

''Muhakkak ki insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği şekilde hükmetmen için Biz, sana Kitab'ı hak olarak indirdik. Ve ihanet edenlere taraftar olma.'' (Nisa 105)

Nasıl ne işe yarıyor ? Kaç bin tane Hadisi Şerif vardır. Bunlar hikmetli sözlerdir. İnsanların ahlakına, davranışlarına, sağlığına vs.. yarayan bir sürü dersler vardır. Bunlar uydurma falan değildir. İnanmayın böyle yalanlara.

Hükmü hikmetli Kuran ile verdiğine göre sizin iddia ettiğiniz diğer hikmet hüküm içeremez.

Bana göre ayrı bir hikmetin olması mantıklı görünmüyor. Çünkü Kuran ve hikmetin verildiği söylenirken diğer ayetlerde hikmetin Kuran'da olduğunun söylenmesi ikisinin ayrı ayrı olmadığını gösterir. Bunları beraber ele aldığımızda hikmetin de Kuran'da olduğu sonucuna varılıyor.

Şimdi bunda neyi açıklayayım ki anlamadım ? Açık bir şekilde anlatılıyor işte. Bunda anlamayacak ne var ? Başka bir ayette Kuran-ı Kerim'in hikmetli olduğu söyleniyor. Burada ise bu ayeti söylemesi Peygamberimize (Aleyhi Salatu ve Selam) verilen hikmeti yok mu sayıyor ? Sana mantıklı gelmesi gerekmiyor zaten. Tüm açıklığı ile yazıyor orada.

Siz şu an vahiy ile konuşmuyorsunuz değil mi ? Siz de kendi yorumunuzu katarak konuştuğunuzun farkında olmalısınız.

Peki o hikmetin ayrı olarak verildiğinin ve o hikmetin ne için kullanıldığının delili nedir ?

Bu konuyla ilgili şunları okumanızı ve izlemenizi öneririm.

http://www.diniyazilar.com/2011/11/hikmet-hadis-midir-kuranda-hikmet-nedir/

http://www.erdemyolu.com/hikmet/kuranda-hikmet-hakki-yilmaz.html

• quote:

Hem herkes kendi dinine ogrenebilir diyorsun diger hocalara itibar etmeyine lafi getiriyorsun hemde taslama, okuyan, islamoglu gibi hocalara bakin diyorsun. Cubbeli ahmet hoca bu adamlafa ne reddiyeler yapiyor ? Bir bak ondan sonra gel konusalim.

Hangi hocayi merak ediyorsan mesela cubbeliden islamogluna reddiye diye yaz. Bak bakalim ne hakkinda reddiye yapmis. O soylediklerinin hepsine reddiye yapti. Tek tek bakabilirsin soyledigim sekilde.

Niye sadece cübbelinin reddiyesini dinliyorsunuz. Bu adamlar aslında ne demiş onada bakmanız gerekmez mi.

İslamoğluna kader inkarcısı diyordu cübbeli. Bende seneler önce sizin gibi cübbeli cübbeli derdim. İslamoglu vs görunce kanalı dahi degistirirdim yani öyle bir anlatiyorki. Yahu dedim dur bi bakayim haksizlik yapiyorum, bir baktim yok artik dedim.

Reddiyelerdense neye reddiye edilmiş ona bakmanızı, cübbelinin reddiyelerine verilen cevaplarıda izlemenizde fayda var.

Cübbeliyede bakiyorum ilkten giriyor muhabbete iyi hoş pat sonra o mektubat yok şu bilmem ne hazretleri. Yahu hazretlerini nasıl tasdik edecez, böyle bir hakikat verilmemiş ki bizlere. Defalarca Kuranda ataların dinini takip etmemek yönünde atıflar var. Hidayet olarak indirilmiş bir Kuran var. Ayetlerin hiçbirinin içi boş değil.

Saydiginiz adamların hepsi Kuran merkezli kimseler. Hataları olur mu elbette olur ama cübbeli şöyle dedi bu adama tamam diyip kenara atmayın. Cübbelinin hikayelerine bakınca ALLAH'a ve Hz.Peygambere iftiralarınıda göruyoruz, bu adamlara iftira tekfir etmiş çok mu. Buraya dizmeye gerek yok, dizilecek şeyler bu konuya sığmaz, biraz siz dikkatlice arastirin derim daha da birşey demem.

Bu adamların müslümanları bilinçlendirmesi cübbeli gibilerin işine gelmiyor. Ne verirsek alın kafası tutmaz artık geçti o dönemler. Öyle yapa yapa islamı yozlaştırdılar, ot gibi koyun gibi mee'lemekten başka bir durum bırakmadılar. İslamiyetin doğduğu ilk dönemlerdeki gibi nerede o ilim ve bilimsel hareketler. Şimdi sakal, çıplak yıkanmama, tırnağı şu gün kes bilmemne gibi islamiyetten alakasız kavramlar ile meşgul ediyorlar insanları. Adamlar kanseri yeneceğiz diyorlar 15-20 sene sonra, uzaya gidiyorlar Rahmanın ayette buyurduğu gibi büyük güç gerekir dediğini Rahmanın izni ile çalışarak yapılacağını anlayamamışlar mı. Halen Dünyadan uzaya çıkmak imkansız diye yorumluyorlar, boşver ne yapacaksın daha yeri bilmiyorsun sözü neyin savunması, yer bilimcileride ayrı birşekilde çalışmalarını yürütüyorlar.

Yahu şu Kuranı okuyup, bu tariften güzel yemekler pişirelimde tadına doyalım dendiğinde hopps dur orada. Niye, yağmurun yağmasında onun bitkileri yerden bitirmesinde ayetler var diyor. Ee tamam yazıyor ne güzel diye geçmek mi, yoksa o ayetleri incelemek mi gerekir. Bunlara sıra gelmiyor, tartışma mevzusu yok o kaderi inkar etmiş, yok efendim Hz. İsa gelmeycek dedi. Evet gelmeyecek, bekleyenler gayri müslimler. Onlar Hz.Muhammed sav'i nebi görmedikleri için halen bekliyorlar, çok beklerler. Gelecek kişide geldi Hz.Muhammed sav idi. Her neyse.

Diyanet İşleri

11/HÛD-18:
    Kim Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalimdir? İşte bunlar, Rablerine arz edilecekler ve şâhitler de, “Rablerine karşı yalan söyleyenler işte bunlardır” diyeceklerdir. Biliniz ki, Allah’ın lâneti zalimler üzerinedir.

Taşla konuşturma. İmamı azam 99 kere tecellisine mahzar olup cevap istemesi. Ete kemige burunme.

Yani o kadar çok var ama bunları gören duyan kimseler kendisini sakındırması lazım. ALLAH'ın ilimlerine yeryüzünde kullanabilmesine vakıf kimse yok. Hz.Peygambere Rahman dilerse mucize verir. Ama peygamberimiz dışında kimselerce bazı sıfatların tecellisi varsa aman aman ALLAH korusun hezeyana batmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 7 Nisan 2016; 16:03:24 >

• ''Sözleri dinleyip en güzeline uyanları müjdele. İşte Allah'ın doğru yola ulaştırdığı bunlardır. Gerçek akıl sahipleri de bunlardır.'' (Zümer 18)

Müslümanların sahip olması gereken tutumu Allah bu ayette açıklamıştır. Sadece bizim gibi düşünenleri dinlemek yerine mümkün olduğunca farklı düşünceyi dinleyip en güzeline uymamız gerekiyor. Bazıları kendi düşüncesinde olmayan kişilerin konuşmalarının, kitaplarının sakıncalı olduğunu ve dinlenilmemesi, okunmaması gerektiğini emrederek yanlış yönlendiriyorlar. Onlar kendisine uyanları kaybetmemek için olabildiğince az muhalefet olmasını isterler. Bunlar gibi gerçeği aramak yerine kendi menfaatini savunan kişilere uymamak gerekir.
  • rebellion kullanıcısına yanıt
    Cubbelinin dini acidan yanlis konustugu bir seyi getirsene ? Ayrica Hz. Isa son peygambere ummet olarak gelecek, peygamber olarak degil.

• quote:

Cubbelinin dini acidan yanlis konustugu bir seyi getirsene ? Ayrica Hz. Isa son peygambere ummet olarak gelecek, peygamber olarak degil.

Ümmet olarak mı gelecek. Yani Hz.İsanın peygamberliği elinden alınacak mı?

Peygamberlik kullandım bitti bir mertebe değildir. Peygamberlik bakii bir kavramdır. Hz.İsa zaten müslümandı kendini ALLAH'a teslim etmiş elçisi idi. Sende müslümanlardandın diye buyurur ALLAH CC. Hristiyanlık ismi dahi sonradan alınmış bir kavram, kitabı mukaddeslerinde göremezsiniz bile. Kuranda emrolunduğu gibi Peygamberleri ayırt etmeden baş tacı yaparız, elbette Hz.Muhammed sav'in gönlümüzce ayrı yeri var.

Mezarında Hz.İsa'yı göremeyenler, ilahlaştırma çabasına girdiler zaten. Hmm demek yükseldi gitti diye diye oldu size ALLAH'ın yeryüzündeki tecellisi yani dünya üzerindeki kelimesi, eli her ne ise. Haşa.

Hz.İsanın vefat ettirilme mevzusuna iyice bakın. Vefat elbette uyku anlamınada geliyor ama muhkem olan Kuranı Kerim tefsirini başka ayetlerde yapıyor.

Ohoo neler yokki:)) Birazını serpiştirdim zaten önceki mesajımda, onun türevleri şeklinde çokca var. Elbette paylaşırım, ama benim amacım adamı kötülemek yerden yere vurmak değil tabiki ifşa etmek lazım sonra bana niye anlatmadın söylemedin demeyesin diye. Sizde araştırın her iki tarafada bakın yahu ahiret bu basit birşey değil ki. Pc'ye geçince paylaşımda bulunurum buraya, ama özeldende daha detaylı değinebilirim sizin için. Sadece bakış açısı kazanmanız için sizi birşeylere ikna etme çabasıda değil. Sadece görmeniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 7 Nisan 2016; 17:12:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

quote:

Ümmet olarak mı gelecek. Yani Hz.İsanın peygamberliği elinden alınacak mı?

Peygamberlik kullandım bitti bir mertebe değildir. Peygamberlik bakii bir kavramdır. Hz.İsa zaten müslümandı kendini ALLAH'a teslim etmiş elçisi idi. Kuranda emrolunduğu gibi Peygamberleri ayırt etmeden baş tacı yaparız, elbette Hz.Muhammed sav'in gönlümüzce ayrı yeri var.

Hz.İsanın vefat ettirilme mevzusuna iyice bakın. Vefat elbette uyku anlamınada geliyor ama muhkem olan Kuranı Kerim tefsirini başka ayetlerde yapıyor.

Ohoo neler yokki:)) Birazını serpiştirdim zaten önceki mesajımda, onun türevleri şeklinde çokca var. Elbette paylaşırım, ama benim amacım adamı kötülemek yerden yere vurmak değil tabiki ifşa etmek lazım sonra bana niye anlatmadın söylemedin demeyesin diye. Sizde araştırın her iki tarafada bakın yahu ahiret bu basit birşey değil ki. Pc'ye geçince paylaşımda bulunurum buraya, ama özeldende daha detaylı değinebilirim sizin için. Sadece bakış açısı kazanmanız için sizi birşeylere ikna etme çabasıda değil. Sadece görmeniz için.

Bende pc ye gectigimde sana cevap veririm. Burada zor oluyor.

• Aynen öyle, tabletten giriyorum fakat yinede zor. Güç bela resim bile yükledim demin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.