Şimdi Ara

Haf X 942 Modifiye (Güncellendi 03.03.2012) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emmoo14

Tamam kardeşim ama ikinci rengi mutlaka düşünmelisin kesinlikle boğmuş sadece mavi kırmızı ekleyebilirsin bence

Mavi iyidir kanka, dinlendirici huzur verici renk. Su sesiyle birleşince tam tedavi ve dinlendirme makinesi oldu.
    Ama 2. renk düşünüyorum, dediğin gibi çok boğuldu maviye.

Bu arada Asus AI ile CPUID HW monitor ün gösterdiği sıcaklıklar arasında 10C fark var.
    HW de 58 gösterirken AI da 48 mesela.
    Hangisi doğru ki bunlardan acaba?

• Bence AI daha güvenilir diye düşünüyorum sonuçta kendi programı daha doğru sonuçlar vereceğini düşünüyorum mavi ye yeşilde çok güzel olur ikiside soğuk renkler grubu keşke su soğutmayı yeşi yapsaydık maviyle baya uyumlu olurdu
  • Sıvı için mavi daha iyi oldu bence. Hortum normalde şeffaf, uv de mavi parlıyor biliyorsun. Bu şekilde yeşil hortum yok, ayrıca EK nın yeşil sıvısını da bulamazdık. Stoklarında yoktu hatta, Firebal getirdi şansımıza.
    Yeşil katacağım yerleri ayarladım ben. Hatta sıvı da yeşile dönebilir icabında. Hortum mavi-yeşil görünür.

AI daha doğru diyorsan o zaman sana dediğim değer 58 değil 48 olacak.
  • i7 2600K Overclock işlemine devam ettim. 4794 MHz (102x47)'e kadar çıktım.
    Prime95 ile bir süre stres testine soktuktan sonraki sonuçları paylaşıyorum:

Haf X 942 Modifiye (Güncellendi 03.03.2012)

Çarpanı 48'e aldığımda hata verdi, daha da zorlamadım, şimdilik burada bıraktım.
    BCLK düşürmek yada VRM ile uğraşmak gerekiyor sanırım.
    Bu durumda iken Zalman MFC2'den okuduğum güç değeri, yani şebekeden çekilen güç 287 Watt.
    Boşta iken ise 130 Watt civarlarında.
    Sıcaklık için AI 19-20 HW monitor 29-30 gösteriyor.

Sıcaklık değerleriyle ilgili Asus AI ile CPUID HW monitor arasında 10-11 derecelik fark var.
    AI 58 derken diğeri 69 diyor.
    Bunlardan hangisi doğru? Ve neden fark var çözemedim?
    HW monitor daha doğru gibi geliyor sanki ama, emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 4 Mart 2012; 17:13:40 >

• Ai'yi geç. İşlemci sıcaklığı için Coretemp veya Realtemp kullan. Oradaki max sıcaklık limitini dikkate al, işlemcinin anlık harcadığı watt değerini de gösterir körü körüne hızlanmak yerine speedstep / C1E ve offset voltajla günlük daha verimli bir değer yakalarsın.
    Ben senin sistem özelliklerini hatırlamıyorum ayrıca, onları yaz öyle devam edelim

Bclk'ya öyle zort diye girişilmez 100'de kalacak o. 45-53 arasını deneyip max çarpanını bulduktan sonra bclk işlerine girebilirsin, diğerine harcadığın vaktin 2-3 katını alır zaten. Ayrıca her değerin için voltajları ve Llc değerini yaz, kör sağır gitmeyelim
    100x50 5ghz için kaba hesap 1.5v verilir. 1.39'la yapanda var 1.52'ye kadar çıkanda, dolayısıyla 1.5'la başlayıp düşürebilirsin. Digi-vrm ayarların çok önemli, bilhassa LLC (load-line calibration). Ramler standart hız ve zamanlamalarında olsun, ram'de sonraki iş.
    Prime95 haricinde Linx testlerini de kullan (Occt vs..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 4 Mart 2012; 17:19:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Ai'yi geç. İşlemci sıcaklığı için Coretemp veya Realtemp kullan. Oradaki max sıcaklık limitini dikkate al, işlemcinin anlık harcadığı watt değerini de gösterir körü körüne hızlanmak yerine speedstep / C1E ve offset voltajla günlük daha verimli bir değer yakalarsın.
    Ben senin sistem özelliklerini hatırlamıyorum ayrıca, onları yaz öyle devam edelim

Blck'ya dokunulmaz 100'de kalacak o. 45-53 arasını deneyip max bulduktan sonra Blck işlerine girebilirsin, diğerine harcadığın vaktin 2-3 katını alır zaten. Ayrıca her değerin için voltajları da yaz, kör sağır gitmeyelim
    100x50 5ghz için kaba hesap 1.5v verilir. 1.39'la yapanda var 1.52'ye kadar çıkanda, dolayısıyla 1.5'la başlayıp düşürebilirsin. Ramler standart hız ve zamanlamalarında olsun, ram'de sonraki iş.

Hemen indirip deniyorum şimdi Coretemp'i.

Açıkçası OC işini Asus Bios'a oto yaptırdım böyle yaptı, ben de ses etmedim :D
    Voltajı da aynı şekilde Asus'a emanet ettim.

Şimdi manuel BCLK 100 yapıp deneyim o zaman bir de.
    Voltaj konusunda Sandyler için 1.5V max limit diye biliyorum abi. Değil mi?

• Max 1.65'te elindeki ram'ler ne ? Cl9 1600mhz'se ver 1.5v'u gerisini kurcalama, bir artısı yok zaten neredeyse

Edit: Sen işlemci sormuşsun Max 1.52,üstünde anakart zırlamaya başlar voltaj limit aşımı uyarılarını kapatman gerekir. Sıvı soğutmacı olduğun için sıcaklıkları kontrol ettiğin sürece 1.5v verilebilir. Ben günlük 1.45 ile çıkabildiğin max değerde bırak derim, işlemci degredasyona uğramasın zamanla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 4 Mart 2012; 17:23:56 >
  • quote:

Max 1.65'te elindeki ram'ler ne ? Cl9 1600mhz'se ver 1.5v'u gerisini kurcalama, bir artısı yok zaten neredeyse

Edit: Sen işlemci sormuşsun Max 1.52,üstünde anakart zırlamaya başlar voltaj limit aşımı uyarılarını kapatman gerekir. Sıvı soğutmacı olduğun için sıcaklıkları kontrol ettiğin sürece 1.5v verilebilir. Ben günlük 1.45 ile çıkabildiğin max değerde bırak derim, işlemci degredasyona uğramasın zamanla.

Sistem özelliklerini tekrar yazıyorum abi:

Cooler Master Haf X 942 kasa
    Siverstone Strider Plus 1000W 80+ Silver PSU
    Asus P8Z68-V pro anakart
    Intel i7 2600K işlemci
    Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz CL8 Ram
    MSI GTX560Ti Hawk ekran kartı
    Ocz Vertex3 240GB Sata3 SSD
    WDC Black 1TB 1002FAEX + WDC Green 2TB 20EARX hdD
    Creative X-Fi Titanium HD ses kartı

Ramlerle işim yok zaten, CPU ile uğraşıyorum sadece.
    Amacım limitini görmek. Günlük kullanımda 4.5 GHz i geçmem zaten, çabuk yıpratır evet.
    Hatta bence 4.2 yeter günlük kullanımda fazlasyla.

Edit: Coretemp de HW monitor ile aynı değerleri gösteriyor. O zaman AI yı salla hakkaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 4 Mart 2012; 17:26:43 >

• Sıvıcısın genç, 4.2 nedir delirtme adamı En kötü 4.5 senin alt limitin İyi bir işlemcin varsa 1.45v ile 4.8 - 5 arasını yakalarsın. 4.5 için ortalama değer 1.35v, şanslıysan 1.3'le de olabilir.

Al ben tembelim

• quote:

Sıvıcısın genç, 4.2 nedir delirtme adamı En kötü 4.5 senin alt limitin İyi bir işlemcin varsa 1.45v ile 4.8 - 5 arasını yakalarsın. 4.5 için ortalama değer 1.35v, şanslıysan 1.3'le de olabilir.

Al ben tembelim

Şöyle bir sonuç elde ettim en son.

Biosta
    LLC : Extreme
    VRM Freq. : Auto
    Phase Cont. : Extreme
    CPU Current Ability : 130%
    CPU Voltage : Offset mode

Şimdi sormak istediğim voltajı offset modda bırakınca voltajı kendi ayarlıyor doğru mu?
    Yaptığım testte mesela 4.9GHz de 1.504V a çıktı. (Coretemp de voltajı eksik gösteriyor bu arada, CPU-Z ve AI da doğru).
    Yoksa ille de manuel modda mı olması gerekiyor?
    TurboV arayüzünde görüldüğü gibi 1.22V ayarlı fakat stres altında 1.504V a kadar çıktı.
    Manuel ayarlandığında voltaj sabit oluyor sanırım artmıyor?

Bu arada çarpanı 50 yaptığımda (5 GHz) kitlendi makine. Güç yetmedi sanırım.
    VRM leri yakmayalım da

• quote:

Orijinalden alıntı: emmoo14

Bence AI daha güvenilir diye düşünüyorum sonuçta kendi programı daha doğru sonuçlar vereceğini düşünüyorum mavi ye yeşilde çok güzel olur ikiside soğuk renkler grubu keşke su soğutmayı yeşi yapsaydık maviyle baya uyumlu olurdu
    @emmo

Eksik düşünüyorsun. Ai çekirdek sıcaklığı ölçmez, önemli olanda tjmax (tjunction max, core temp vs.. isimlerle de geçer) sıcaklığıdır

@zarkabul
    Güzel program ama bizim gibi eski kafaların çok doğru bir deyimi vardır. Overclock bios'tan (uefi'den diyelim artık) yapılır
    Vrm frequency auto olmayacak. Karandiru'nun Gene-Z ile 5ghz rehberine bir göz at. Bios'lar hemen hemen aynı zaten.
    http://forum.donanimhaber.com/m_50481589/mpage_1/f_/key_Gene-Z%2Cdev//tm.htm#58152130

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 4 Mart 2012; 20:03:09 >

• güzel
  • Sıcaklık yuksek gibi geldi rad a fanlar içerideki havayı itiyormu yoksa çekiyormu?İçerden dışarı şeklindeyse çok sağlıklı değil.anakart+ ekran kartının ısısını direk rad a geliyor.Tersi senin için avantajlı olur.
    Gördüğüm kararıyla 360 lık kullanıyorsun ben 360 lıkla anakart ve işlemcimi max 40 derece görüyorum rad dışında hepsi aynı soğutma elemanlarının..
  • quote:

Orijinalden alıntı: black.rain

Sıcaklık yuksek gibi geldi rad a fanlar içerideki havayı itiyormu yoksa çekiyormu?İçerden dışarı şeklindeyse çok sağlıklı değil.anakart+ ekran kartının ısısını direk rad a geliyor.Tersi senin için avantajlı olur.
    Gördüğüm kararıyla 360 lık kullanıyorsun ben 360 lıkla anakart ve işlemcimi max 40 derece görüyorum rad dışında hepsi aynı soğutma elemanlarının..

Yüksek derken 60 küsürlü değerleri kastediyorsanız 4900 MHz de Prime95 full stres testi sırasındaki değerler onlar.
    Yine de yüksek mi diyorsunuz?
    Boşta 30 un altında sıcaklık. Normal yükte (oyun vs.) 35-40 civarında.

Evet radyatör 360lık, 3 adet 12lik fan radyatöre alttan (içerden) dışarıya doğru üflerken, üstündeki 2 adet 20lik Megaflow fanlar da aynı yönde dışa doğru itiyor havayı.

Bahsettiğiniz olayı düşünmüştüm ben de iç sıcaklığın radyatörü etkileme olayı. Ona da arkadaki egsoz fanı yardımcı olur diye düşündüm.
    Sizin dediğiniz gibi içeriye doğru üflese bu sefer de anakart ve diğerlerinin sıcaklığını artırır.

Ekran kartı bloğunu da yakında koyacağım için kasa içi sıcaklık iyice azalacak zaten, geriye mosfetler ve çip kalıyor.

Ayrıyeten şimdilik yan kapak açık duruyor. Yakında full pleksi kapak bittiğinde üstten radyatörün altındaki fanlar hizasından temiz hava alması için delikler açmayı düşünüyorum. Böylece radyatöre giden hava içerden değil direk dışardan gelecek.
    Öndeki 20lik çekiş fanı ile arkadaki 12lik egsoz fanının oluşturduğu sirkülasyon da iç sıcaklığı alır.

Diye düşünüyorum, sağlıklı mı olur bilemiyorum. Yorumlarınızı alabilirim bu konuda.

• Hava soğutma ile stabil 5.0Ghz de çalıştırıyorum o sıvı bende olucak ah ulan ah fakirliğin gözü kör olsun .

1.40v. 100x50
  • quote:

Orijinalden alıntı: asphendus

Hava soğutma ile stabil 5.0Ghz de çalıştırıyorum o sıvı bende olucak ah ulan ah fakirliğin gözü kör olsun .

1.40v. 100x50

Hava yada su olması inana bazı durumlarda fark etmiyor.Sonuçta işlemci konusunda şansızsan inanılmaz voltajlarda versende sonuç değişmiyor.
    İşlemcin ısı farkına yakalanıyorsa o ayrı ama genelde zaten insanlar hem sessizlik hemde görüntü açısından sıvıyı tercih ediyor.Sonuçta sıvı kadar olmasada(hazır h100 gibi sistemlerden bahsetmiyorum.Onlar bana göre sıvı soğutmaya pek girmiyor daha çok hazır sistemler)kaliteli hava soğutma sistemleride geyet güzel sonuçlar verebiliyor.
    @zarkabul

Bence sen zamanın varsa bir dene sonuçlar çok fark ediyor.Bende 800D var. aynı olayı denedim push olayını arkadaki 14 lükle destekledim ama taze hava gibisi yok.Rad ın parçaları ısıtıcağından korkma zaten ozaman ısınmıyor zaten havada.3-4 saat SC oynadığımda benim kasanın içi senin yöntemle sauna misali oluyordu.Ekran-kartı ram-anakart inanılmaz sıcaklık biriktiriyorlar.Sonuçta sıvının bir anda ısınması mümkün değil.Rad max. deydiğinde ılık elini kesinlikle rahatsız etmicek bir soğuklukta olması gerek.
    Rad ın yüksek mi yoksa alçak fan devirleri içinmi dizayn edilmiş araştırmadım.Elindeki fanlar 750 rmp de dönüyor bende zaten gelid ler fazlasına çıktığın zaman gürültülü fanlar.Genel olarak build de 2-3 şey dışında güzel zaten çünki forumlarda bakarsan millet H100 le prime da 24 saat gibi saçma testlerde bile 70-75 derecede seyrediyor.Sendeki blok pompa vs çok daha iyi biraz ayarlamayla yükte 50 derece max. rahatca elde edebilirsin.

• Tek radyatör, 4.9-5ghz'de Prime95 alırken 55 derece civarına inmek için işlemcinin bios voltajın 1.4v, yük bindirince de 1.45 falan olması lazım
  • @black.rain ve @Digitaldrop
    İşlemci konusunda çok haklısınız. Ben hava soğutmada da 4,9a kadar çıkmıştım ama o zaman sıcaklık 90a yaklaşıyordu. Bende malesef 5 GHz yaptığım zaman 1,5 in üstüne çıkıyor voltaj, kritik seviyelere geliyor yani. Bu konuda ben o şanssız tayfadanım işte.
    Problem sıcaklık değil işlemcinin yetersiz olması sonucu çıkıyor ortaya kısaca.
    Çok da zorlamak istemiyorum o yüzden daha fazla. Deneme amaçlı çıkabilirim 5 in üstüne ama kısa süreli olur, sürekli kullanamam.

Sıvı sisteme geçmemdeki en büyük etkenlerden biri sessizlik ve performansın yanında, o devasa metal kuleden de kurtulmaktı. Her çıkarıp takarken yada kasa içinde birşeyler yaparken illa elimi kolumu yaralıyordum. O dertten kurtuldum. Artı görsellik de cabası.

Gelidleri de uv olması ve hidro yataklı (sessiz) olması açısından seçtim. Daha iyi performanslı fanlar seçip icabında boyayabilirdim aslında ama hazıra kaçtım o konuda doğrusu. Zalman ile 960a fiksledim 3 fanı da, şu an rezervuardan su sesi geliyor sadece.

En çok özendiğim ve ısrar ettiğim parça blok idi (Onur abi @Digitaldrop bilir ), bu konuda en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum. Rezervuarı da silindirik kasa içine düşünüyordum ama Haf X o kadar da büyük değilmiş onu farkettim (800D ye bu konuda hayranım ), artı doldur boşalt işleri uğraştıracak diye 5.25 çift slot olan model aldım. Hem önden görsel güzellik oldu, hem de kullanış açısından çok basit.

Radyatör ve pompa şansıma denk geldi forumdan aldım, çok araştırmamıştım bulunması zor diye görür görmez aldım. (Onur abi de gaza getirdi sağolsun). Sonradan radın orta seviye olduğunu, pompanın çok iyi olduğunu farkettim. Ama ilk sistemim ve acemi olduğum için yeter şimdilik bana, ilerde radı değiştirebilirim duruma göre.

Bahsettiğiniz ters hava akışı olayını deneyeceğim bir ara elime aldığımda, fanların yönünü ters çevireceğim. Farkını da yazarım buraya.
    Aslında şimdi düşündüm de sizin dediğiniz mantıklı geldi. Üstten temiz havayı alarak radı soğutup, kasanın arkasındaki 12lik egsoz fan ve arkanın delikli yapıda olmasıyla içerdeki sıcak havayı da tutmadan atar.

Yorumlar için teşekkürler.

• Önemli değil umarım yardımcı olabilmişizdir.Ben el yapımı sıvı soğutma ile uğraşan arkadaşlara yardımcı olmak istemişimdir.Çünki nekadar zor ve uğraştırıcı bişi olduğunu ancak yapan bilir.
    Şimdi bakalım banada 1 tane daha 360 lık bide CF için ekran kartı lazım onlarda gelirse sistem bomba olucak.Bi yandanda sinir oluyorum yaktı bizi FX işlemciler deli gibi anakart yatıo resmen PII 955 le
  • Ben şimdi o jetplate6'i de aldım (senin blok yeni olduğu için zaten içinde bu jetplate var) Xspc Raystorm'da geldi. Testleri inceledim ama evde kendi yaptığım en güzelidir babında bakacağız Ek Supreme HF'mı daha iyi yoksa Xspc Raystorm'mu? Full nickel olduğu için HF daha iyi olacak muhtemelen ama Raystorm Acetal olanı tokatlamış Nickel'le de estetik olarak Raystorm çok daha güzel olduğu için 2-3 derecelik fark kabul edilebilir.
    F/p olarak ben düşünen herkese Xspc ürünlerini tavsiye ederim, kalite problemi de yok. Bloklar arasında Raystorm'da bu anlamda şu aralar ilk iki tercihten biri olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.