Şimdi Ara

HAF922 SIVI SOĞUTMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende CM Haf922 model Kasa var. Ekran kartı ve işlemciye sıvı soğutma yapmak istiyorum. Fakat hiç deneyimim yok. Bana almam gereken parçaları marka marka isimlerini yazabilir misiniz? Bir de nereden bulurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Dostum, bu şekilde biraz işin kolayına kaçıyosun
    ben önce araştırmanı ve takıldığın noktada yardım almanı tavsiye ederim
    burdaki arkadaşlar sana her türlü parçayı yazarlar o kolay, önce konu hakkında bilgi sahibi olman gerekir.
    donanımın nedir onu da yazmamışsın sadece kasayı yazmışsın
    son olarak, istersen imzama bakabilirsin sana fikir verebilir.
  • @@sagittarius

Sistemim,sistem panelimde yazan sistem. Evet işin kolayına kaçmak mecburiyetindeyim. Araştırmalarıma göre bir çok parça var bu sıvı soğutmada kullanılan. Önem verdiğim şey deneyim bu konuda. Bir parça 200$ diye her zaman iyi olmuyor bakıyorsunuz 150$'lık parça daha iyi verim veriyor. O yüzden de direk Soru sordum yanlış anlamayın. Bu arada sizin sistem mükemmel olmuş.
  • cm h922 mid tower bir kasa , ve hem işlemci hem ekran kartına yapmak istiyorsun bence sıvı soğutma için daha büyük bir kasa tercih etmelisin.
    soruna gelince benimde h932 kasama varhttp://forum.donanimhaber.com/m_44147787/tm.htm
    parçaları incelyebilirsin.

hem işlemci hem ekran kartına soğutma yapmak istiyorsan en az 2 radyatör veya en az 360 lık radyatör tercih etmelisin.
    pompa olarak en popüler ve performans bakımından tercih edilen swiftech(laing diyede geçebilir) mcp655 tipi pompalardır.
    amma velakin sıvı soğutma parçalarının çoğu maalesef türkiyede yok yurtdışından veya satan arkadaşlardan bulman gerekiyor.

yani herşeyi iyice araştırıp bilgi edindikten sonra bu işe girişmeni tavsiye ederim benim gibi bodozlama girersen sistemi eline alabilirsin
    şöyle bir örnek veriyim başta 9.5 mm lik hortum almıştım baktım pompanın minimum hortum genişliği 12cm e böyle olunca aldığım hortumlar ve rakorlar elimde kaldı.

hadi işlemci bloğunu yine bulabilirsin türk yapımı bloklar var hatta bende kullanıyorum ama gpu blokları bildiğim kadarıyla 88xx serisi için var türkiyede oda yurtdışında.
    son olarakta yapmak istediğin sistem en azından 800-900 a patlayacak(herşeyi en kaliteli almasanda)

istersen bana msn adresimden ulaşabilirsin özel mesaj atman yeter iyi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: kendigelen

@@sagittarius

Sistemim,sistem panelimde yazan sistem. Evet işin kolayına kaçmak mecburiyetindeyim. Araştırmalarıma göre bir çok parça var bu sıvı soğutmada kullanılan. Önem verdiğim şey deneyim bu konuda. Bir parça 200$ diye her zaman iyi olmuyor bakıyorsunuz 150$'lık parça daha iyi verim veriyor. O yüzden de direk Soru sordum yanlış anlamayın. Bu arada sizin sistem mükemmel olmuş.

Dostum yanlış anlama falan yok sadece en azından neyin ne olduğunu bilmek lazım
    mesela rakor ölçüleri çeşitli rakor ölçüleri mevcut , forumda var
    hortum ölçüleri iç çap id dış çap od ve et kalınlığı
    herkesin göz zevki başka kimisi 1/2 hortum kullanıyo
    kimisi (ben mesela) 3/8 kullanıyo
    ne çeşit rakor kullanıcaksın
    arkadaşında bahsettiği gibi kasan mid tower
    nasıl bir plan yapacaksın, radyatörün kasanın üst kısmına sığar mı
    yoksa kasa dışınamı olur
    pompayı nereye yerleştireceksin
    bunlar parçalardan daha önemli
    önceki mesajımda dediğim gibi bu konu da hakikaten çok iyi arkadaşlar mevcut forumda
    sana hemen yazarlar
    bana oc konusunda bir arkadaş nasıl yapsam şöyle mi yapsam böylemi yapsam diye sorduğunda
    yine aynı şeyi tavsiye etmiştim mutlaka araştırma sonuçta ufak bir hatadan sistemi kaybetmek var
    en iyi çözüm bence iyice her konuyu araştırmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @sagittarius -- 10 Kasım 2010; 23:31:01 >

• bende uzun zaman düşündüm sıvı soğutma işini ama @@sagittarius 'un söylediği gibi sorun çıkarabilecek durumları öğrendiğimden vazgeçtim nocyua aldım sıvı soğutma işi meşekkatli gibi riskide özellikle acemi ellerde çokça var karar sizin tabiki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monitor eğer paneldeki ise o sisteme yakışmamış, sıvı soğutma yerine min 23 inç full hd bir monitor bence daha çok mutlu eder...

Benim fikrim bu kimse kızmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TerryMore

cm h922 mid tower bir kasa , ve hem işlemci hem ekran kartına yapmak istiyorsun bence sıvı soğutma için daha büyük bir kasa tercih etmelisin.
    soruna gelince benimde h932 kasama varhttp://forum.donanimhaber.com/m_44147787/tm.htm
    parçaları incelyebilirsin.

hem işlemci hem ekran kartına soğutma yapmak istiyorsan en az 2 radyatör veya en az 360 lık radyatör tercih etmelisin.
    pompa olarak en popüler ve performans bakımından tercih edilen swiftech(laing diyede geçebilir) mcp655 tipi pompalardır.
    amma velakin sıvı soğutma parçalarının çoğu maalesef türkiyede yok yurtdışından veya satan arkadaşlardan bulman gerekiyor.

yani herşeyi iyice araştırıp bilgi edindikten sonra bu işe girişmeni tavsiye ederim benim gibi bodozlama girersen sistemi eline alabilirsin
    şöyle bir örnek veriyim başta 9.5 mm lik hortum almıştım baktım pompanın minimum hortum genişliği 12cm e böyle olunca aldığım hortumlar ve rakorlar elimde kaldı.

hadi işlemci bloğunu yine bulabilirsin türk yapımı bloklar var hatta bende kullanıyorum ama gpu blokları bildiğim kadarıyla 88xx serisi için var türkiyede oda yurtdışında.
    son olarakta yapmak istediğin sistem en azından 800-900 a patlayacak(herşeyi en kaliteli almasanda)

istersen bana msn adresimden ulaşabilirsin özel mesaj atman yeter iyi günler..

bende sıvı soğutma kullanıyorum ve kasam ise haf 922 . ama sizin söylediğiniz gibi mid tower kasa değil midin büyüğü bigin küçügü bir kasa pompa thermaltake bir adet 120 lik radyatör ve bir adet 240 lık radyatör var ve hiçte sıkıntı çekmiyorum aksine halen boş yer var hem cpu hemde kuzey çipine bağlamışım ve ekran kartınada bağlantı hiç sorun yaratmadan bağlanır

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

monitor eğer paneldeki ise o sisteme yakışmamış, sıvı soğutma yerine min 23 inç full hd bir monitor bence daha çok mutlu eder...

Benim fikrim bu kimse kızmasın...

Yurtta kalıyorum malesef ve odamdaki masanın üstünde raf var anca 18.5 inç sığıyor yoksa affetmem.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür için teşekkür ederim. Az çok kafamızda oluşturduk sıvı soğutmayı. Vizeler bu hafta bitiyor kurbandan sonra toplamaya başlayacağız. Bitince resimleri eklerim.

Artı olarak @zalman_1'ın da dediği gibi kasanın fulltower'dan farkı yok. Hatta daha ergonomik. gtx480 amp kart bile sıkıntısız duruyor içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 11 Kasım 2010; 13:31:00 >
  • Sıvı soğutmada musluk suyu kullanırsanız kaça olduğunda kısa devre olur ama Saf su kullanırsanız kaçak olsada anakarta zarar gelmez ..

ilk saf su kullanımınızdan 10-15 gün sonra ilk suyu değiştirmeniz gerekir , boruların içindeki tuz parçacıkları saf suya karıştıgından ilk su elektrigi iletebilir ama 2. suda borular temiz olduğundan elektriği iletmez ..

safsu+ metanol
    safsu+şeker karışımları kullanırsanız kısa devre olma oranını biraz daha düşürmüş olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 21 Kasım 2010; 16:10:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.