Şimdi Ara

hafif ticari araçların MTV leri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

merak ettiğim bir konu var hafif ticariler hakkında (doblo, caddy vs )

Genelde bunların motorları 1.9 oluyor ancak vergilendirme konusunda kafama takılan sorular var. Eğer camlı binek olarak kullanılacaksa ruhsata nasıl işleniyor ve nasıl vergilendirme yapılıyor?

Örneğin 1.9 motorlu bir hafif ticari alsak 2010 model

vergilendirme nasıl yapılacak? Kullanan yada konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum

Otomobil Kaptıkaçtı Arazi Taşıtları ve Benzerleri
    1.736,00 TL

Panelvan ve motorlu karavanlar
    628,00 TL

Kamyon Kamyonet Çekici ve Benzerleri
    851,00 TL

Teşekkürler

• Kamyonet olarak geçiyor.
    851 lira yıllık vergisi var bu araçların.
  • peki kamyonet olarak ödendiği zaman şu k belgesi gereklimidir???
    yani doblonun 1.9 vip modelidemi kamyonet olarak ödüyor
  • evet kampyonet olarak yazıldığı için ruhsata o şekilde ödeniyor. benim eski doblo 1.9 hususiydi 1.300 tl vergi ödüyordum. sattım da kurtuldum. şimdiki 1.3 dobloyu kamyonet üzerinde ödüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120

peki kamyonet olarak ödendiği zaman şu k belgesi gereklimidir???
    yani doblonun 1.9 vip modelidemi kamyonet olarak ödüyor

K belgesi hakkında bir bilgim yok, ancak dediğim gibi kamyonet olarak ödeniyor sadece.
  • Bu K belgesi tam olarak neyin nesidir?

Düşük vergi iyidir tamam da bir de belge vs uğraşmayalım sonra? Tamamen aile arabası olarak kullanılacak bir araçtan bahsediyoruz sonuçta
  • K belgesi şirketlerin bu araçları ticari kaydı ile almasından dolayıdır. Ruhsata Ticari olarak işlenirse araç sürücüsünden K belgesi istenir. Ruhsata Hususi/Kamyonet olarak işlenmişse K belgesi alınmasına gerek yoktur. Yani araçın tipi, motoruyla vs. ilgisi yoktur tamamen tescil edilme şekliyle ilgilidir. Ticari olarak tescil edilenlerin vergisi daha azdır ancak K belgesi istenmektedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K belgesi hususi olarak tescil edilmiş arabalarda istenmiyor bildiğim kadarıyla.Bu arabalar ruhsatta kamyonet olarak geçiyor fakat maliyede panelvan üzerinden vergi alınıyor.Tuhaflıklar ülkesinden manzaralar ...
  • Yani şimdi gidip bir panelvan alıyorsunuz günlük kullanım için
    ama böyle camlı koltuklı falan aile aracı yani.

Sonra gidip bunu hususi/kamyonet olarak tescil ettiriyorsunuz. 600 lira civarı vergi ödeyip 1.9 motorlu araçlara biniyorsunuz. Ve tüm bunları cebinizdeki 30-40 bin lira + B sınıfı ehliyet ile yapıyorsunuz. Bu mudur yani
  • Şuan kamyonet diye ruhsata işli olan araçların vergileri nelerdir..Mesela Berlingo ve partnerlar kamyonet diye ruhsata işleniyor.Bu araçlar 1.6 motora sahipler vergileri nedir.. ( 850 -900 civarı duydum. dogrumu bilmiyorum. )

1.8 Ford Connetlerin yıllık vergileri 650 tl olarak duydum.

1.8 FORD neden 1.6 Partner ve Berlingo araçlardan daha düşük vergi ödüyor...

Ruhsata Ticari veya Kamyonet olarak araçların işlenmesinde aralarındaki OLUMLU OLUMSUZ farklar nelerdir..
  • 975 ytl doblo vipin vergisi panelvan diye geçiyor 1910 cc olduğu için
    1900 cc nin altında 675 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusssss -- 20 Mart 2010; 18:10:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusssss

975 ytl doblo vipin vergisi panelvan diye geçiyor 1910 cc olduğu için
    1900 cc nin altında 675 ytl

anlıyorum.Peki bu konbi tarzı arabalar arasındada ruhsata işleniş bakımından farklar olduğunu duydum.örnegin berlingo ve peugeot partner lar ruhsata kamyonet fordlar ticari diye işleniyormuş aradaki fark nedir.Yıllık vergi ve hız limitlerinde aralarında bir fark varmı.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boilmax -- 20 Mart 2010; 18:58:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boilmax

Şuan kamyonet diye ruhsata işli olan araçların vergileri nelerdir..Mesela Berlingo ve partnerlar kamyonet diye ruhsata işleniyor.Bu araçlar 1.6 motora sahipler vergileri nedir.. ( 850 -900 civarı duydum. dogrumu bilmiyorum. )
    1.8 Ford Connetlerin yıllık vergileri 650 tl olarak duydum.

1.8 FORD neden 1.6 Partner ve Berlingo araçlardan daha düşük vergi ödüyor...

Ruhsata Ticari veya Kamyonet olarak araçların işlenmesinde aralarındaki OLUMLU OLUMSUZ farklar nelerdir..

Ticari araçlarda vergilendirme 1800 cm3 üzeri şeklindedir connectlerin motor hacmi 1753 cm3 tür. Dolayısıyla 1800cm3 altı olarak vergilendirilir. Yıllık 600 lira civarı
  • 1.9 Caddy aracımız var ruhsatında hususi van tipi kamyonet yazıyor. Plakayı yazınca çıkan tutar neyse onu ödüyoruz. 2006 model ve en son 300 küsür liraya Ocak pulunu yatırdık. K belgesi filan bana hiç sormadılar. Zaten pek de çevirmezler beni. Ayrıca, evet B sınıfı ehliyetle gayet rahat kullanıyorsunuz, önünde bir engel yok. Bunlara ek olarak camlı kombilere Boğaziçi Köprüsü'nde de kimseler bir şey demiyor.
  • bildiğim kadarıyla sadece vergi sistemi değişiyor motor hacmi yerine aracın toplam kilosuna göre değşiyor onlarda 871 lira vergisi var en düşük olanın diye biliyorum doblo,partner veya connetin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusssss

bildiğim kadarıyla sadece vergi sistemi değişiyor motor hacmi yerine aracın toplam kilosuna göre değşiyor onlarda 871 lira vergisi var en düşük olanın diye biliyorum doblo,partner veya connetin

Dostum benim arkadaş yeni connet aldı 650 küsür yıllık vergisi olduğunu söyledi..Zannedersem Berlingo ve partner'lar connet'ten agır deyiller.Artı motor hacimleride connet'ten küçük yanlız vergileri konusunda bilen bir arkadaştan bilgi alamk isterim..
  • RUSSATINDA TİCARİ KAMYONET YÜK NAKİL YAZIYORSA İSATANBUL 1. BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN GEÇİŞLERİ YASAK, AYRICA ARAÇ MUAYNESİ 1 YILLIK. ARKA KOLTUKLU VE TAMAMI CAMLI OLSA BİLE BU ŞEKİLDE, VERGİ VE YAKITTAN TASARRUF ETMEK İSTİYORSAN fiat albea multijet ALACAKSIN 'AZ YAKAR ÇOK KAÇAR'
  • 2010 model 1.9 doblonun yıllık vergisi Panel Van olarak 977.- TL dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.