Şimdi Ara

Haftasonu EFT nasıl ol(m)uyor? (Yeni mağduriyet kapısı olabilir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
18.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar o kadar beyinsiz ki dolandırıcılar nöbetçi noterlik uygulamasından yeni bir ekmek kapısı bulmuş oldular.
  • en ideal secim ayni bankayi kullanmak olur hafta sonu hafta ici banka farketmez
  • işlem saati dışında eft'ye asla güvenmeyin çünkü iptal edilebiliyor.
  • Benim aklıma gelen çözüm şekli de şu:
    EFT menülerinde ev kirası vs çeşitleri var. Buraya taşıt satışı seçeneği eklenir. Bu seçenek altında aracın plakası ve gidilecek notere ait numara girilir. Bu para bloke edilir ancak ilgili noter tarafından devir teslim işlemleri gerçekleştirilirken bloke kaldırılır.
    Belli bir süre işlem gerçekleştirilmezse para tekrar EFT yapanın hesabına geri döner.
    Mevcut sistem tipik AKP işi, kervan yolda düzülür diyerek peşin satışlar için geliştirilmiş. Bu arada kervandaki birileri de düzülecek görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 19 Nisan 2019; 16:10:52 >
  • isme havale diye birşey var. haftasonu açık olan bir avm şubesine isme havale yaptırırsın olur biter. veya o şubede hesap açarsın, sonra direk havale.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKVll

dekont varsa problem olmaz p.tesi 8.30a hesaba düşer.
    bilmiyorsanız sallamayalim lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anxiolytic

Haftasonu EFT artık yapılabiliyor:

www.fibabanka.com.tr
    Bireysel Ürün ve Hizmetlerimiz | Fibabanka
    https://www.fibabanka.com.tr/bireysel/bankacilik-hizmetleri/nobetci-transfer.aspx
    bkmekspress yapıor ama en fazla 250 tl

• Ben geçen hafta cumartesi arabayı sattım.
    Fiyatta okeylestik. Notere gitmek için tam arabaya bindik, havale yapabilecekmisin dedim, (EFT,( Elektronik Fon Transferi, farkli bankalar arasi) (havale aynı banka. ) EFT yapacagim dedi, EFT cumartesi pazar olmaz ki dedim. Pazatersi düşer hesabiniza dedi, sizde o zaman pazartesi arabayı alırsınız dedim. Eşimin bankasiyla, ayni banka çıktı havale geçti. Sonra notere gittim.

EFT işlemi, A bankası ile B bankası arasinda para transferi yaparsınız. Pazartesi ve cuma mesai saatleri içerisinde.
    Havale işlemi, A bankası ile A bankası arasında para transferi. Hergün her saat yapılır.
    Buna dikkat edin.
    EFT işlemini iptal etme hakkı var. Cumartesi yanınızda EFT yapsa bile, bankayı arayıp işlemi iptal ettirebilir. Parayı hasabinizda görmeden noterde işlem yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 20 Nisan 2019; 23:30:41 >
  • Alışveriş mantığı basittir. Alıcı ücreti öder, satıcı ürünü verir.

Hafta sonu satış yapıyorsam ve aynı banka ile çalışmıyorsak aracı vermem. Konu kapanır.

Bir arkadaşının hesabına parayı atayım falan diyen olursa da kabul etmeyin. Araba benim, arkadaşıma para atıldı, satışı ben verdim falan hesap karışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

Alışveriş mantığı basittir. Alıcı ücreti öder, satıcı ürünü verir.

Hafta sonu satış yapıyorsam ve aynı banka ile çalışmıyorsak aracı vermem. Konu kapanır.

Bir arkadaşının hesabına parayı atayım falan diyen olursa da kabul etmeyin. Araba benim, arkadaşıma para atıldı, satışı ben verdim falan hesap karışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Kesinlikle güvenmeyin eft iptal edilebilir 1 dk bir işlem

Parayı hesabınıza görmeden araç satışını vermeyin yoksa kazıklanırsınız
    doğru.bir arkadaşım 2 3 sene önce 83000 lira kaptırdı bu şekilde.
  • Papara kullanın, ayda 250000₺’ye kadar 7/24 aktarabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FthGTI -- 21 Nisan 2019; 11:50:1 >
  • Yahu her zaman söylerim, BLOKE ÇEK ile araç alım satımı yapın diye. Altı üstü 100--150 TL masrafı var. İsterse 9 günlük bayram tatili olsun. Çeki cebine attınmı, olay bitmiştir. İstersen 40 gün sonra git bankadan paranı tahsil et. Çek karşılığı para blokede tutulmuştur. Sonra vay efendim dolandırıldım, kazıklandım diyorsunuz. Aslında devletimizin buna engel olmak için BLOKE ÇEK ile satışı zorunlu tutması gerekiyor. Elden para alışverişi herzaman sakat. TANIDIK biri olmadığı sürece. Ki onda bile bazen borun olabiliyor. 100 TL ye kıyıp 50-100 bin liranızı garantiye alıyorsunuz. Bu kadar cimri olmayın lütfen.
  • amac mıllet bırbırını dolandırsın zaten yoksa para donmuyor ulkede
  • Olmuyor maalesef. Merkez Bankası açık değil. Onlarında tatile ihtiyacı var demek ki sizin gibi.
  • Nakıt para cekın gıdın adam saysın elınıze yada sız sayın adama. ordan ımzanızı atarsınız eskıden eft havalemı vardı sankı?
  • Bu kadar adam gayet güzel yazmış anlatmış...
    Birkaç gün sonra açılacak bir konuyu şimdiden görür gibiyim...
    "Haftasonu aracımı sattım,eft yaptık dediler dolandırıldım"
  • Eft sisteminin kapalı olması için hiçbir sebep yok,teknik olarak mümkün bişeyi bürokratik engellemek gibi sanki
  • Para bi yana,araba bi yana abi,en garanti yöntem.Tabi yüksek rakamlar konuşulunca yanında nakit taşımak biraz riskli oluyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.