Şimdi Ara

Haftasonu Kharkiv (Ukrayna Tecrübelerim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
7.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Konu dışına daha önceden çokça takılırdım ama bu gidişim tamamen halka açık olmadığı için deneyimlerimi bu hesaptan paylaşıyorum. Esas hesabımın nickini bilen bazı yakın arkadaşlarımdan gizli gittim çünkü gidişimi Soru sormak siteyen olursa pm atsın esas hesabımdan pm üzerinden cevap vereceğim güvenilirlik açısından insanlar yeni açılmış hesaplara inanmayabiliyorlar.

Ukrayna'ya gitmeden önce DH forumdaki ve diğer sitelerdeki insanların deneyimlerini okumuştum baya, geldiğimde ben de deneyimlerimi paylaşayım dedim. Beraber gittiğimiz arkadaşım daha önceden bir kere gitmişti, bana da baya ısrar edince sonunda gidelim dedim. Orada yaşadıklarımı burada ufak başlıklar halinde yazacağım. (Not: Gidiş tarihimiz Mayıs başı 2018)

Ülkeye Giriş:

Kharkiv biletlerimizi aldık ve yeni kimliklerle uçağa bindik. Gitmeden önce apart rezervasyonumuzu da yaptırdık booking üzerinden. Ukraynaya yeni kimliklerle giriş yapmak için üç şey gerekiyor. Kimliğiniz, otel rezervasonu ve dönüş biletinizin ekran görüntüsü ve de size orada doldurtacakları belge. Bu belgeye kimlik bilgilerinizi ve kalacağınız yerin adresini girmeniz gerekiyor. Pasaport numarası bölümüne kimlikteki seri numaranızı girmelisiniz, bazıları yanlışlıkla tc kimlik no giriyor. Tc kimlik numarasi girmiyorsunuz hiç bir yere. Belgeyle kimliği verip, ekran görüntülerini telefondan gösterdikten sonra kağıda damgayı vurup yarisini size geri veriyorlar. Bu kağıdı sürekli yanınızda taşımalısınız. Polis sizi sokakta çevirirse bunu ve kimliğinizi göstereceksiniz. Geri dönüşte de bu kağıda damga basacaklar.

Ulaşım ve Konaklama:

Kalacağımız yerin sahibi olan kadın bizi aparta götürmesi ve anahtari vermesi için bize bir şoför ayarlamıştı. Bu adam bizi karşıladı ve aparta götürdü. Bu adamla yaşadıklarımızla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğim daha sonra. Bizim apart şehir merkezinde değildi, taksi zaten ucuz diyerekten biraz dışarda tutmuştuk ama ben tavsiye etmiyorum. O kadar gereksiz şeylere para harcadık ki keske otel konusunda bu kadar tasarruf yapmaya uğraşmasaydık dedik. Bence çok aşırıya kaçmadığınız sürece merkezde güzel ve görece lüks bi dairede kalmaniz daha mantıklı. Çünkü orada neye ihtiyaç duyacağınız belli olmaz belki hızlıca eve gitmeniz gerekebilir :D Çirkin ve uzak bi evde kalmak kötü bi izlenim birakabiliyor. 100 lira daha verip merkezde kalın. Bu arada daireyi tuttuğumuz kadin bizi kandırdı sanirim. Çünkü gittiğimiz yer fotograflardakinden daha kötü biyerdi. Kadının bisürü dairesi varmış bizi farkli biyere götürdü galiba. Sonradan booking üzerinden düşük puan verme dışında pek yapabileceğimiz bişey yoktu açıkçası moral da bozmak istemedik.

Rehber:

Neyse işte rehber adam bizi dairemize götürüp içeriye kadar soktu. Havaalanindan eve gidiş için 200 grivna ödedik. Adamda bozuk olmadığı için 50 grivna para üstünü alamadik. Bu adamin adi Sasha. Biraz kız ismi gibi geliyor ama öyle değil :D Adamla hep ingilizce anlaştık. Para üstü yok muhabbeti bana çok kolpa gelmişti ama adam gerçekten çok dürüst bi adammış sonradan o parayı unutmadi verdi bize ertesi gün. Bize her türlü ihtiyacımız için yardimci olabilecegini söyledi ama biz acikcasi hep temkinli yaklastik kazık yemeyelim diye. Durmadan masaj ister misiniz, öğrenci kızları ayarlamamı ister misiniz saç rengi göz rengi boy kilo söyleyin gerisi bende diyip duruyordu :D Biz seks istemediğimizi söyledik kendisine o tabi gelen diğer Türklerden alışık olduğu için bunları sormuş bize. Şehirdeki taksiler bize biraz karışık geldi. Biz ya uber kullandik ya da Sasha ile gittik gideceğimiz yerlere. Uber de ucuz oluyo çünkü taksiciler hiç taksimetre açmıyor. Bikac kere uber kullandik ama onun dışında hep Sasha ile gittik gideceğimiz yerlere. Çünkü şunu farkettik, şehirde kimse ingilizce bilmediği için su almak bile isteseniz sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu adama biz 3 gün içindeki bütün transfler için toplam 600 grivna ödedik. Kisi başına 50 lira yapiyor para bile değil. Bu adam bize herseyin en iyisini ayarladi. Biz seks istemediğimizi söyledik, onun yerine güzel klüpleri restoranları tarif etti ve masaj salonu ayarladı. Hangi restoranları Türk'ler daha çok beğenir hangisinde ingilizce menü vardır ya da çalışanlar ingilizce biliyodur bunların hepsini biliyo adam. Şöyle ki, eğer önerdiği restoranda ingilizce bilmiyolarsa bizle birlikte girip sipariş konusunda yardımcı olup sonradan yanımızdan ayrılıyodu. Bize bişey kitlemeye de çalışmadı hiç en fazla bi su içip kalkıyodu.

Masaj:

Masaj salonu icin Sasha bizi imperiya götürdü. Adam bizi sehir disindaki imperiaya götürdü ve gideceğimiz saati kendisi seçti. Gittiğimizde 15 tane taş gibi kiz bizi bekliyordu :D Normalde imperiaya kendiniz gitmek isterseniz güzel saatleri tutturmaniz zor oluyor. Bu adam rus olduğu için orayi arayıp en güzel saatleri ayarladı bize. Şöyle ki siz aynı saatte ayni salona gitseniz bile bi referansla gitmezseniz aynı kızları size göstermeyebilirler. Çünkü masaj salonundaki kızlarda bile Türk'lere karşı bi ön yargı oluşmuş ve gönülsüz olabiliyorlar. Neyse işte ucuz olsun diye tek kiz 60 dakika alırız diyoduk ama Sasha bize 2 kız 100dk almamızı önerdi. Biz de kabul ettik ama iyi ki kabul etmişiz çünkü iki kiz olmasiyla tek kiz olmasi arasinda gerçekten çok büyük fark varmış 100dk çok diye düşünseniz bile nasil geçtiğini anlamıyorsunuz :D Sasha da büyük ihtimalle bizi götürdüğü için onlardan üç beş bise aliyodur ama sapına kadar helal olsun adama çünkü ordan içmeden kafam güzel çıktım :D bahsetmeyi unuttum bu arada tam uçuşumun olduğu gün rahatsızlandığım için antibiyotik kullanmaya başladım ve iki gün katı yemek ve alkol alamadım çok kötü oldu. Masajı kesinlikle denemelisiniz biz öyle bişeyi deneyimleyince bidaha stript cluba falan gitmedik ben hayatimda o kadar güzel kızlarla bırak masaji yanyana bile gelmedim :D kızlar da biraz ingilizce biliyolardı çok güleçlerdi ve işlerini iyi biliyolardı. İşte şehirde yapacağınız diğer şeylere göre masaj baya pahalı kalıyor ama bence her kuruşuna değer seksi aramazsınız bile Özetle bahsetmem gerekirse seks ve oral seks yasak,vajinal bölgeye dokunmak da yasak.Öpüşmek de sadece dudak için yasak. Onun dışında aklınıza gelebilecek herşeyi yapabilirsiniz :D Genelde bir erotik masaj bir klasik masaj şeklinde devam ediyor performansınıza göre büyük ihtimalle 2 erotik 2 klasik masaj yaptıktan sonra süreniz doluyor :D Odaya ilk girdiğinizde ne içersiniz diye soruyolar, ben alkol almadım ama onlar birer viski aldılar. Bunu biraz da içecekten kitlemek için yapıyolar yoksa bişey içmek istediklerinden değil :D Toplamda kişi başı 600-700 arası gibi birşey yaptı bu para. Önceden 300'den fazla ödemeyiz diye gitmiştik ama o kadar iyiydi ki biz sonradan bu parayı tekrar ödeyip bidaha gittik :D İkinci gidişte ödemeyi kredi kartıyla yaptık biraz borca girdik ama olsun güzeldi. Kredi kartınızı kullanabilmeniz için gitmeden önce bankayı arayıp yurtdışı kullanıma açık olduğunu teyit edin. Masajla ilgili son olarak, isteyenlere pm üzerinden isim verebilirim memnun kaldığım masörlerin

İnsanlar:

Masaj dışında Sasha bize şehri gezdirdi devrimin olduğu yerleri gösterdi biraz tarihi olayları ukraynanin yaşadığı problemleri vs. anlattı. Normalde kendimiz de geziyoduk baya ama anlamsız kalıyodu anlatan olmayınca.
    Biz açıkçası Boleroya vs gitmek istemedik çünkü karı kız bol olabilir ama hepsi Türklerin parasini yemek için gelmiş bu beni üzdü. Uçakta 50 yaşındaki adamlar karı kız muhabeti yapıyo ya böyle bişey olabilir mi bunlar parayi basıp eve kiz çağırıyalar sonra bizim gibi gençler gidince hep önyargılı yaklaşıyolar bize. Bu gibi insanlar biz küçük düşürmekten başka bişey yapmıyolar. Tamam para karşılığı seks yapabilirsiniz ama en azından seks işçisi olmayan halktan kadınlara karşı azıcık saygılı davranın.Şehirdeki insanlar gerçekten çok kibar ve hoşgörülü insanlar, türkiyeden gidince bu insanın çok hoşuna gidiyor. Normalde kaba saba rus insanlar bekliyosunuz ama trafikte yaya geçitlerinde vs çok saygılılar. Bu arada bahsetmeyi unuttum bilmeyenler için, ülkenin bu yarısı daha çok rus yanlısı ve hepsi rusça konuşuyor. Translate vs kullanırken ukraynacaya çevirmeye çalışırsanız yine anlamayabilirler. Her yerde rusça kullanmalısınız. Bazı lüks mekanlarda bile görevliler ingilizce bilmiyodu, bu biraz garibimize gitti açıkçası. Ama hepsi yardımcı olmaya çalışıyor, halledemediğimiz yerlerde de Sasha'dan yardım aldık. Bu arada ben çok sıkıntı yaşadım size de anlatmak istiyorum suyu nasıl alacağınızı. Restoranlarda az biraz anlıyolar ingilizce, su almak isterseniz "water no gas" demelisiniz. Eğer süpermarketten alıyorsanız da cam ya da plastik şişenin ambalajında kaç ml su içerdiğini yazan yerin rengine bakın. Mililitresi beyaz gri ya da mavi olabiliyor. Beyaz yazıyla yazılan normal su, diğerleri gazlı.

Yeme-İçme, Restorantlar:

Biz yeme içme için ya Probka'ya ya da Gastro diye bi mekana ya da McDonalds'a gittik. Adını tam hatırlamıyorum Gastro Pub ya da Gastro Restorant gibi bişeydi. Kahvaltıları freshline'da yaptık ya da avm'lerdeki fırınlardan unlu mamul aldık. Unlu mamüller bizim burdakilere baya benziyor.
    Son gün öğlen aparttan çıkış yaptıktan sonra Sasha'ya rica edip bavullarımızı onun bagajına attık günün geri kalanında taşımamak için. Çünkü uçağımız geçe 3teydi. O gün Sasha bize Türk arkadaşlarından bahsetti Adana'ya vs gidip geliyormuş, kız arkadaşıyla tanıştırdı biraz onla da beraber dolaştık. Ukraynalı bi çorbacıya götürdü onlar da mercimek çorbasını baya içiyolarmış biz de aldık. Son olarak hediye olarak el bagajında alkol götüremeyeceğimiz için Sasha bizi Lviv Çikolatacısı diye biyere götürdü hediyelik çikolata aldık. Çikolatalar güzel ama bana biraz pahalı geldi açıkçası. Sırf elimiz boş dönmemek için hediye çikolata aldık burdan. Ama sonradan pişman olduk çünkü nerdeyse Sasha'ya 3 gün için ödediğimiz paranın aynısını hediye çikolatalara verdik. Keşke ona vereceğime Sasha'ya verseydim adamın o kadar yardımı dokundu. Ülkedenin ekonomik ve siyasi durumundan baya yakınıyodu kanunsuzluktan siyasilerin para yemesinden vs. Kendisi de bisüre sonra Londra'ya taşınacakmış geri dönmemek üzere. Son gece şehirde biraz daha dolaştıktan sonra Sasha bizi havalimanına bıraktı. Son olarak o gün içindeki transferlerin ücretini de üzerine biraz daha koyarak Sasha'ya ödedik sarılıp vedalaştık telefonlarımızı aldı sonradan yazışırız konuşuruz diye. Adama başta baya temkinli yaklaşmıştım ama son gün muhabbet ettiğimizde üzüldüm açıkçası ülkenin durumuna. Ülkedeki mühendisler bile 150-200 dolar bandında maaş alıyolarmış. Varın siz düşünün öğretmenleri vs. Hele garsonlar ve benzeri işçiler neredeyse bedavaya çalışıyolar bizim paramıza göre bakarsak. O yüzden güzel olanları masaj stript vs işlerine yöneliyolar mecburen. Eğer orda siz de birşekilde Sasha'ya denk gelirseniz selamımı söyleyin Abdullah'ın selamı var diyin yardımcı olur :D Onun dışında merak edenler için telefon numarasını da buraya yazıyorum. Azcık da olsa ingilizceniz varsa anlaşmanız için yeterli. Benim gözlemlerim açıkçası ordaki Türkler gelen Türkleri daha çok yoluyolar. Hele türk restoranlarına hiç gitmeyin. 10 liraya çorba veriyolar bişeye de benzemiyor. Orda 10 liraya biz en güzel mekanlarda yemek yiyip karnımızı doyuruyoruz. Hemşeri hemşeriyi gurbette düdüklermiş :D Sasha bizi biyere götüreceği zaman önceden fiyat sorup beğenmezsek kendimiz gidiyorduk. İş bitince de adam en azından bahşiş bahşiş diye cıvıklık yapmıyordu. Genelde vip müşterileri getirip götürüyor zaten o açıdan yanınızda bi türk dayıyla dolaşacağınıza mekanlara bu adamla girerseniz çok dikkat çekmezsiniz :Detect

Sasha'nın telefon numarası şu: +380 63 645 7691

Whatsaptan ulaşıp uçuş bilgilerinizi verirseniz flightradardan takip edip çıkışta sizi alıyor. Ben adamı baya sevdiğim için destek amaçlı burda ve gördüğüm bikaç yerde numarasını da vermek istedim. Kendisi bisüre sonra yurtdışına taşınacağı için bi desteğimiz olsun delikanlı adamdır sıkıntı yaşamazsınız ve aklınıza gelebilecek her imkanı size sağlayabilir ayrıntıya çok gerek yok :D
  • hocam neden kharkiv? galiba ukraynanın en bos en sıkıcı sehri olmaya aday. ukraynada 4 sehir dolastim son sehrim kharkivdi. eger kievden arkadasim benimle gelmeseydi galiba direk ölürdüm kharkivde. 3 gün kharkiv asla cekilmezdi. gidene de tavsiye etmiyorum. kieve gidin lvive gidin olmadi odessaya gidin. gitmeyin aga kharkive.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 14 Mayıs 2018; 23:7:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim uçuşumuz Kharkiv şehrineydi. Biz öncesinden aslında trenle Kiev'e geçeceğiz diye planlamıştık ama tam gideceğimiz gün hastalandığım için bir de yol çekmeyelim dedim açıkçası. ilk iki gün benim için zor geçti baya hasta hasta.

ben de aslında tekrar gidersem kiev ya da kharkiv değil de lviv ya da odessaya gitmek istiyorum. şimdilik bununla yetinmek zorunda kaldık ben olduğu kadarını yazdım eminim çok daha fazla eğlenebilirdik imkanımız olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A1A57C299

Bizim uçuşumuz Kharkiv şehrineydi. Biz öncesinden aslında trenle Kiev'e geçeceğiz diye planlamıştık ama tam gideceğimiz gün hastalandığım için bir de yol çekmeyelim dedim açıkçası. ilk iki gün benim için zor geçti baya hasta hasta.

ben de aslında tekrar gidersem kiev ya da kharkiv değil de lviv ya da odessaya gitmek istiyorum. şimdilik bununla yetinmek zorunda kaldık ben olduğu kadarını yazdım eminim çok daha fazla eğlenebilirdik imkanımız olsa.
    hocam merak etmeyin ben de imkan vardı gece kulubu tarzı eğlence hariç kharkivde yapılacak bir şey yok :D hafta sonu kieve gitmeliydiniz çok büyük eğlence kaçırmışsınız. hafta sonları adamlar eğlenmeyi biliyor. şehrin en büyük caddesi trafiğe kapanıyor gençler ortada pist açıp breakdance yarışmaları falan yapıyor. çok keyifli bir ortam var. ayrıca parkları bahçeleri daha güzel :D isteyen sergide gezebilir yeterince sanat merkezi var. her telden eğlenceye açık şehir yani.

lviv ve odessada çok güzel. odessayı 1 gün lvivi 3 gün gezdim ama lvive 3 gün fazlaymış. her yere yürüyerek gitmeme her şeyi yapmama rağmen bile son gün yapacak bir şey bulamamaya doğru gitti gezim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

hocam merak etmeyin ben de imkan vardı gece kulubu tarzı eğlence hariç kharkivde yapılacak bir şey yok :D hafta sonu kieve gitmeliydiniz çok büyük eğlence kaçırmışsınız. hafta sonları adamlar eğlenmeyi biliyor. şehrin en büyük caddesi trafiğe kapanıyor gençler ortada pist açıp breakdance yarışmaları falan yapıyor. çok keyifli bir ortam var. ayrıca parkları bahçeleri daha güzel :D isteyen sergide gezebilir yeterince sanat merkezi var. her telden eğlenceye açık şehir yani.

lviv ve odessada çok güzel. odessayı 1 gün lvivi 3 gün gezdim ama lvive 3 gün fazlaymış. her yere yürüyerek gitmeme her şeyi yapmama rağmen bile son gün yapacak bir şey bulamamaya doğru gitti gezim.

Alıntıları Göster
    üzüldüm açıkçası benim için her açıdan talihsiz bir haftasonu oldu o zaman iyice :( çünkü antibiyotik almak zorunda olduğum için bırak alkolü sigara bile kullanmadım. son gün can çekişmeme rağmen ilacı almadım azıcık da olsa eğlenebileyim diye yine de farklı bir ülke ben gerçekten çok beğendim merkezi yerleri bile istanbul gibi beton dolu değil, insanları da ayrıca çok sıcakkanlı ve saygılılar. bir daha gitme fırsatım olursa tecrübelerini isterim o zaman kiev hakkında :)

bu arada burada bahsetmediğim başka bir olay daha yaşadım benim için anısı hiç bir zaman kaybolmayacak. o akşam çok tatlı bir kızla tanıştım ve günü onunla geçirdim ama ne yazık ki şu anda ismini dahi bilmiyorum bir daha da onu bulabileceğimi de sanmıyorum. bir yandan üzücü diğer yandan da belki böylesi daha iyidir diye düşünmeye başladım devamı olsaydı nasıl olurdu emin değilim çünkü. şu anda adını bilmediğim yüzünü de neredeyse unutmak üzere olduğum bir kızı özleyip duruyorum ne yazık ki elimden de bir şey gelmiyor :D tatlı bir anı olarak kalacak sanırım hatıralarımda
  • quote:

üzüldüm açıkçası benim için her açıdan talihsiz bir haftasonu oldu o zaman iyice :( çünkü antibiyotik almak zorunda olduğum için bırak alkolü sigara bile kullanmadım. son gün can çekişmeme rağmen ilacı almadım azıcık da olsa eğlenebileyim diye yine de farklı bir ülke ben gerçekten çok beğendim merkezi yerleri bile istanbul gibi beton dolu değil, insanları da ayrıca çok sıcakkanlı ve saygılılar. bir daha gitme fırsatım olursa tecrübelerini isterim o zaman kiev hakkında :)

bu arada burada bahsetmediğim başka bir olay daha yaşadım benim için anısı hiç bir zaman kaybolmayacak. o akşam çok tatlı bir kızla tanıştım ve günü onunla geçirdim ama ne yazık ki şu anda ismini dahi bilmiyorum bir daha da onu bulabileceğimi de sanmıyorum. bir yandan üzücü diğer yandan da belki böylesi daha iyidir diye düşünmeye başladım devamı olsaydı nasıl olurdu emin değilim çünkü. şu anda adını bilmediğim yüzünü de neredeyse unutmak üzere olduğum bir kızı özleyip duruyorum ne yazık ki elimden de bir şey gelmiyor :D tatlı bir anı olarak kalacak sanırım hatıralarımda

Alıntıları Göster
    tabi hocam bana bu hesaptan ulaşabilirsiniz.

bu arada kızın ismini bile öğrenememenize üzüldüm. hemen telefon instagram falan almalıydınız. ben kieve trenle geçerken trende bir hanım efendiyle tanıştım. beni kievde o gezdirdi. ayrıca üniversite arkadaşlarıyla tanıştırdı. bir insan ancak bu kadar sıcak kanlı olur. arkadaşları da o şekilde sanki 10 yıllık dostlarıymışım gibi davranıyorlar. bu kız sonra benimle kharkive geldi. kharkivi de birlikte dolaştık. çok güzel ve eğlenceli zamanlar geçirdik. bir ara ukraynadan hiç dönmemeyi diledim sana oyle diyeyim. açıkçası yolun sana ne vereceği hiç belli olmuyor. şimdi bu kızla farklı bir ülkeye ortak bir seyahat düşünüyoruz. çok garip ki ukraynadaki en güzel dakikalarımın sebebinin sadece "bu kiev treni mi?" sorusu olması da beni çok düşündürüyor. galiba kelebek etkisi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 15 Mayıs 2018; 17:34:47 >
  • Yaza hala tatil planı yapamadım, foruma bakarken bu konuya denk geldim. Ukrayna'ya biraz mesafeli yaklaşıyorum, tek gitmek için de biraz çekimserim açıkçası ama güzel anlatmışsınız. İnsan heves ediyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Yaza hala tatil planı yapamadım, foruma bakarken bu konuya denk geldim. Ukrayna'ya biraz mesafeli yaklaşıyorum, tek gitmek için de biraz çekimserim açıkçası ama güzel anlatmışsınız. İnsan heves ediyor :)
    hocam bence eğer gerçekten kafa dengi olduğuna emin olduğun bir arkadaşın yoksa tek gitmen daha iyi. kafana göre eğlenirsin ne istiyosan onu yaparsın istediğinle takılırsın. tabi herkes tek takılmayı sevmeyebilir, ben de pek sevmezdim ama ne kadar kafa dengi de olsanız yurtdışında yabancı insanların arasında uyum sağlayamayabiliyorsunuz arkadaşınızla.

eğlenmeyi biliyorum diyosanız bence tek deneyin. özellikle ukrayna için söylemiyorum bunu genel olarak. ha eğer gerçekten kafa dengi bir arkadaşın varsa erkek erkeğe tabi ki daha eğlenceli olur her zaman.
  • quote:

tabi hocam bana bu hesaptan ulaşabilirsiniz.

bu arada kızın ismini bile öğrenememenize üzüldüm. hemen telefon instagram falan almalıydınız. ben kieve trenle geçerken trende bir hanım efendiyle tanıştım. beni kievde o gezdirdi. ayrıca üniversite arkadaşlarıyla tanıştırdı. bir insan ancak bu kadar sıcak kanlı olur. arkadaşları da o şekilde sanki 10 yıllık dostlarıymışım gibi davranıyorlar. bu kız sonra benimle kharkive geldi. kharkivi de birlikte dolaştık. çok güzel ve eğlenceli zamanlar geçirdik. bir ara ukraynadan hiç dönmemeyi diledim sana oyle diyeyim. açıkçası yolun sana ne vereceği hiç belli olmuyor. şimdi bu kızla farklı bir ülkeye ortak bir seyahat düşünüyoruz. çok garip ki ukraynadaki en güzel dakikalarımın sebebinin sadece "bu kiev treni mi?" sorusu olması da beni çok düşündürüyor. galiba kelebek etkisi :D

Alıntıları Göster
    senin adına çok sevindim. imkanın varsa sonuna kadar git derim gönlünden geldiğince eğlen. çünkü insan yaptıkları için değil yapmadıkları için pişmanlık duyuyor yaşlandıkça. tabi bunu söyleyince yaşlı birisiymişim gibi oldu ben de 25 yaşındayım ama hayattan bu çıkarımı yapmayı başardım
  • Geçen sene Belgrad'a tek gittim, eğlendim. Ama Ukrayna için genelde olumsuz konuşuyorlar, hırsızlık vs çok fazla olduğu için yalnız gitmeye çekiniyorum.
  • Hocam hastalandığınızı ve antibiyotik kullandığınızı yazmışsınız. Geçmiş olsun. Peki bir hastaneye falan mı gittiniz? Yoksa hastalanırım diye antibiyotik yanınızda mı götürdünüz? Bu tecrübenizi de anlatır mısınıs?

• quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Geçen sene Belgrad'a tek gittim, eğlendim. Ama Ukrayna için genelde olumsuz konuşuyorlar, hırsızlık vs çok fazla olduğu için yalnız gitmeye çekiniyorum.
    hocam yeterli güvenliği sağladıktan sonra hiçbir şey olmaz. metroya binince telefonunu eline al. metrolar çok kalabalık ve çok eski. paranın tümünü ortalıkta sayma hepsini bir arada tutma her gün kullanacağın kadarını ulaşılabilir yerinde tut. bunlar yeterli :D 4 farklı şehirde bulundum başıma en ufak kötü bir şey gelmedi. bu sana olmayacağı anlamına gelmez ama gördüğüm kadarını söylüyorum.

@baska bir sey haklısın hocam. kharkivde havalimanına giderken belki 500 kez aklımdan uçağı ekmek ve kieve geri dönmek geldi ama yapmadım. şuan keşke yapsaydım diyorum :D her şey için imkanım vardı ama hayat işte. sonraki sefere artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 17 Mayıs 2018; 15:30:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Hocam hastalandığınızı ve antibiyotik kullandığınızı yazmışsınız. Geçmiş olsun. Peki bir hastaneye falan mı gittiniz? Yoksa hastalanırım diye antibiyotik yanınızda mı götürdünüz? Bu tecrübenizi de anlatır mısınıs?
    Hocam açıkçası benim rahatsızlığım tam uçağa bineceğim günün sabahi Türkiyede başladı. Burda muayene olup ilaclarimi ve recetemi yanima alip öyle gittim mecburen. Orda sadece götürdüğüm ilaçları kullandim. Hastaneye gitmedim ama dil bilmeden zor olur diye düşünüyorum orada. Bi gece ilacımı yanima almayi unuttuğum için eczaneden alayim bi agri kesici dedim kadinlara aspirini bile anlatamadım o derece ingilizce sorunlari var. 3 tane eczane dolaştım rusca ceviriyi translate uygulamasindan yaparak bi tanesine agri kesiciyi anlatabildim sonunda. Hastanelik durum olursa ne olur bilmiyorum. Biz sinirdan cikinca sağlık bakanligindan otomatik bir sms gelmisti telefonumuza. Sağlık sorunları için şu numarayi arayin diye ama ihtiyaç duymadim çok şükür. Orda doktora da dert anlatamazsın çünkü :D

• quote:

hocam yeterli güvenliği sağladıktan sonra hiçbir şey olmaz. metroya binince telefonunu eline al. metrolar çok kalabalık ve çok eski. paranın tümünü ortalıkta sayma hepsini bir arada tutma her gün kullanacağın kadarını ulaşılabilir yerinde tut. bunlar yeterli :D 4 farklı şehirde bulundum başıma en ufak kötü bir şey gelmedi. bu sana olmayacağı anlamına gelmez ama gördüğüm kadarını söylüyorum.

@baska bir sey haklısın hocam. kharkivde havalimanına giderken belki 500 kez aklımdan uçağı ekmek ve kieve geri dönmek geldi ama yapmadım. şuan keşke yapsaydım diyorum :D her şey için imkanım vardı ama hayat işte. sonraki sefere artık :D

Alıntıları Göster
    Güvenlik konusunda dediklerine katılıyorum. Bence mecbur değilseniz metro kullanmayin taksi de ucuz zaten. Metroda sıkıntı olabilir diye okudum ama bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Ben şehirde hiç bir sekilde kendimi güvensiz hissetmedim Turkiyeden daha güvenli olduğu kesin :D tabi bir arkadaşınız olmasi daha iyi olur bi durum olursa ya da çok sarhos olursaniz diye. ama o burdaki gece hayatı için de geçerli. Önerebilecegim sey yaniniza bi kagida adresinizi yazin gerekirse direk taksiciye verirsiniz kafaniz yerinde olmazsa. Bir de evde biyere sizi havalimanina götürecek kadar para saklayabilirsin ne olur ne olmaz garantiye almak lazım. Bir de biz dolarlarin hepsini bozdurmadik, çünkü baya bi para yapiyor o sekilde dolasmak istemedik.

• quote:

Alıntıları Göster
    Son dediğine ithafen;

İnsan gerçekten farklı düşünceler hayaller içine giriyor ama tabi biraz mantık çerçevesinde düşününce maddi durumunuz çok iyi değilse tadinda bırakmak lazim sürdürmesi zor. Onun dışında o gelebilir sen gidebilirsin tabi ki çok memnunsaniz ve durumunuz müsaitse :D

Ya bu arada bugün çok güzel bisey oldu ya bahsettiğim kızın instagram hesabini buldum nasil bulduğum konusunda çok ayrinti veremem ama sasha reyiz saolsun çok yardimi dokundu

• quote:

Son dediğine ithafen;

İnsan gerçekten farklı düşünceler hayaller içine giriyor ama tabi biraz mantık çerçevesinde düşününce maddi durumunuz çok iyi değilse tadinda bırakmak lazim sürdürmesi zor. Onun dışında o gelebilir sen gidebilirsin tabi ki çok memnunsaniz ve durumunuz müsaitse :D

Ya bu arada bugün çok güzel bisey oldu ya bahsettiğim kızın instagram hesabini buldum nasil bulduğum konusunda çok ayrinti veremem ama sasha reyiz saolsun çok yardimi dokundu

Alıntıları Göster
    yok hocam beni yanlış anladınız. ben sadece dost kalacağımızı düşünüyorum. çok iyi bir arkadaş çok iyi bir dost. ben çok eğlendiğim için onunla birlikte kalmak istedim. eğer kalsaydım masrafım sadece yeme içme olacaktı çünkü bana evini de açtı. ona bu samimiyeti için minnettarım. o ne düşünüyor tam olarak tabi ki bilemem ama ben tüm hareketlerini samimiyetine yordum. ben tekrar giderim ukraynaya o gelir türkiyeye beraber başka ülkeye gideriz. kafa yapımız çok benziyor birbirine. ben böyle bir dost kazandığım için mutluyum. bu benim için yeterli :D
  • old but gold. up.
  • hocam 3 günlük kiev tatili düsünüyoruz arkadasla 2 kısı konaklma yeme icme gezme 400 dolar yetermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1907

hocam 3 günlük kiev tatili düsünüyoruz arkadasla 2 kısı konaklma yeme icme gezme 400 dolar yetermi
    Yeter.

• ukrayna ya çok giden biri olarak tavsiyerim ve görüşlerim
    1-ukrayna eskisi gibi değil, özellikle türklere karşı çok antipati oluşmuş durumda.
    2-Gezmek , alışveriş vs için gidilebilir. Kısa süreli gidiyorsanız daha çok ticari düşünen insanlarla karşılaşırsınız.
    3-Güvenlik özellikle geç saatlerde ve daha az gelişmiş yerlerde sorun.Başıma bir şey gelmedi ama bu olağan üstü gayretim neticesinde
    4-Gittiiğizde bayanların evinde sakın kalmayın.
    5-2018 kur şokundan sonra bizim için malesef pahalı bir ülke konumuna gelmiştir.
    6-ilk defa gidiyorsanız güvenlikli otelde kalın.
    7-Rusça bilmiyorsanız ingilizcenize çok ta güvenmeyin.
    8-Gece kuluplerine partneriniz olmadan gitmemenizi öneririm.
    9-Yemek kültürü zayıf e bize çok uymuyor.
    10-Doğal partneriniz yoksa 2-3 günden sonrası sıkıcı olur.
    11-Giderseniz de cool takılın. Bazı yamyamalar yüzünden ukrayna hikayesinin tadı kaçmış durumda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.