< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Arkadaşlar, konu ile ilgili tecrübelerimi ve yurtdışı alışveriş kurları üzerine yaptığım bir denemeyi, bilgilendirme amaçlı, ilgili konu başliklarında paylaşıyorum.
1- Evet. Bankalar hafta sonu yurtdışı siparişlerinde fahiş kurlar uyguluyorlar. Aynı şekilde hafta içi akşam mesai bitiminden sonra yapılan yurtdışı alışverişlerinde de (17:00, 18:00 sonrası bankanın politikasına göre) yine yüksek kurlara maruz kalıyorsunuz. O yüzden akşam belirlediğiniz şiparişleri hafta içi ve 09:00-17:00 arasında vermeye çalişin. Ben 15:00'dan sonra sipariş vermiyorum. 2- Bankaların kurları arasındaki farkları belirlemek ve hangisinin daha avantajlı olduğunu belirlemek amacıyla, 17.04.2018 tarihinde aynı anda ve aynı siteden 3 ayrı kart kullanarak usd 2.79 tutarında alışveriş gerçekleştirdim. extreye yansıyan sonuclar aşağıdadır; Paraf 2.79 usd işlem karşılığı 11.56TL Kur:4.1433 Enpara 2.79 usd işlem karşılığı 11.33TL Kur:4.0609 Garanti 2.79 usd işlem karşılığı 11.64TL Kur:4.1720 Aynı gün resmi TCMB Döviz Aliş Kuru:4.0960 Gördüğünüz gibi bankalar bu konuda tam bir hareket özgürlüğüne sahipler ve istedikleri oranları belirleyebiliyorlar. Bizim elimizdeki güç ise alışveriş sonrası kurları kontrol ederek yüksek kur uygulayan banka kartlarını kullanmamaktan ibaret ki bence bu da oldukça etkili bir yöntem. Tabiki bu anlık bir tespit olup bankalar kur politikalarını değiştirebilir. O yüzden sürekli uyanık olup extreleri düzenli kontrol etmenizi öneririm. Ekleme yaparak tespiti geliştirecek arkadaşlara şimdiden teşekkurler, |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bu kur farkını azaltmanın bi yolu var mı? kur 7 iken aliexpressten aldığım ürünün kuru 7.30 kesiyor. yapıkredi-world kart |
Döviz hesabı açıp hesaba makas düşkken döviz alınıp onunla işlem yapılamıyormu? |