Şimdi Ara

Hak Yediniz AKP'liler... Yurtdışında Mühürsüz Pusula ve Zarflar Kabul Edilmemiş!! GÜNCELLEME!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Seçmenler uyarılmaz sandık görevlileri önceden eğitime tabii tutulur. Bu eğitime rağmen bu süpersonik zekalı görevliler basmamışsa tabii mazlum duruma düşeriz. Ve zaten ysk sitesinde uyarılarda bulunur ek olarak. Yani ysk demiş ki ben seçmenleri uyardım, görevlileri eğittim gerisi benim işim değil görevlilerin işi. Seçmenin mağdur edilmemesi için böyle bir yola başvuruldu kısaca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar yıllardır hak yiyor bir şey olduğu yok. Seni beni gömerler bu sağlıkla. Yarıyor adamlara. Bir ilahi kurum yok ceza veren, varsa da ödül veriyor seviyor demek ki bunları. İşleri rast gidiyor sürekli. Adaleti yukarıdan aşağıdan beklemeyin adalet bu dünyada dağıtılır. Yedikleri yanlarına kar kalacak bu kadar basit, gerçekler bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her seçim aynı terane. Ya her partiden temsilci var ben sandıkta çalıştım hepsi kurt gibi ne hilesi ne hurdası. Demokrasiye saygı duyun
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Hakkın yanında olmak varken neden olayı dalga geçme boyutuna getiriyorsun?

Bugün çalınan bizim oyumuz, yarın sizin ki de olabilir.

• YSK'nın kararı bağlayıcıdır.

Karar dan öncesine tezahür eder mi bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Her seçim aynı terane. Ya her partiden temsilci var ben sandıkta çalıştım hepsi kurt gibi ne hilesi ne hurdası. Demokrasiye saygı duyun

Butun sandiklari gozlerinle mi gordun kardes?
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Kanun ne olacak?

Seçim kanununda sayılmaz deniyor, sen nasıl seçim ortasında beceriksizliğin yüzünden karar değiştirirsin?

Evet diyeni, Hayır diyeni tek yetkili mercii, tarafsız olması gereken YSK'ya güvenip oy kullanmaya gidiyor.

Sen böyle kafana göre tam orta yerde karar değiştireceksen biz niye seçime gidiyoruz? Niye oy kullanıyoruz kardeşim?

Ben sabah oyumu kullanırken o kanuna güvendim de gittim, sabah Evet oyları basılan mühürsüz pusulalar meydana çıktığında ben seçim kanununa güvenerek gidip oy verdim.

Ne demek kanuna ters düşüp, maç ortasında kural değiştirmek?

Bu seçim şaibelidir, meşru değildir. Ben kanuna güvenerek oy verdim, sen akşam sandıklar açılırken kural de-ğiş-ti-re-mez-sin. Bitti nokta.

• 15 senedir sizi böyle kandırıyorlar eeeeyyyyy Chpliler

kılıçdaroğlu kendine yönelen okları görünce hemen oylar çalındı yalanını atıyor ortaya. Arkasındaki bilinçsiz yobazlar da inanıyor. Kılıçdaroğlu da bu seçim de koltuk yerinde kaldı diye kıs kıs gülüyor.

Şimdiye kadar hiçbir seçimde Mhp den ve Akp den böyle bir savunma gelmedi çünkü liderleri kaypak değil.

Velhasıl Gaza gelip kendinizi yakmayın derim.
  • way_big W kullanıcısına yanıt
    Yahu ne enteresan kafalar var.

Kardeşim kanuna aykırı şekilde sandıklar açılınca kural değiştirildi. Halbuki yurtdışından mühürsüz oylar sayılmamış.

Yahu hakkını savunsana be adam, bugün bu şaibe oy çalınmasına yol açtı.

Senin benim güvenmek zorundan olduğumuz YSK nasıl böyl bir şaibeye yol açar, nasıl maç ortasından kural değiştirir, nasıl YSK'ya güveniriz bir daha ki seçim diye sorsana.

Ne burada dalga geçiyorsun, hak yeniyor, seçmen olarak hakkını savunacağın yerde laubali bir şekilde dalga geçiyorsun.

Bugün bu şaibede çalınan oy yarın senin de oyun olabilir.

Seçmen olarak YSK'ya güvenemeyecek isek neden seçime gidiyoruz?

Gün ortasında ortaya çıkan mühürsüz oylara evet basılmasına bütün akplilet "onlar mühürsüz merak etmeyin" diyordu. Ulan ben seçim kanununa güvenerek oy vermeye gidiyorum, sandıklar açılırken neden bu olay yaşandı?

Hakkın yanından durmayan, oy çalan, müsaade eden, destek veren, hoşuna giden herkesin allah bin türlü belasını versin. Çoluğundan çocuğundan çıksın bu kul hakkı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsntrk

Kanun ne olacak?

Seçim kanununda sayılmaz deniyor, sen nasıl seçim ortasında beceriksizliğin yüzünden karar değiştirirsin?

Evet diyeni, Hayır diyeni tek yetkili mercii, tarafsız olması gereken YSK'ya güvenip oy kullanmaya gidiyor.

Sen böyle kafana göre tam orta yerde karar değiştireceksen biz niye seçime gidiyoruz? Niye oy kullanıyoruz kardeşim?

Ben sabah oyumu kullanırken o kanuna güvendim de gittim, sabah Evet oyları basılan mühürsüz pusulalar meydana çıktığında ben seçim kanununa güvenerek gidip oy verdim.

Ne demek kanuna ters düşüp, maç ortasında kural değiştirmek?

Bu seçim şaibelidir, meşru değildir. Ben kanuna güvenerek oy verdim, sen akşam sandıklar açılırken kural de-ğiş-ti-re-mez-sin. Bitti nokta.

Hile yapılmadıkça sayılır. Kanunda mühürsüz zarf ve pusulalar geçersiz sayılır hükmü var ama aynı kanunda zarfı ve pusulayı mühürlemek vatandaşın işi değil , sandık kurulunun işi... Benim onların görevini denetlemek gibi bir görevim yok. O işini bilerek ve ya bilmeyerek yapmadıysa ben de hile yapmadan oyumu kullanmışsam öyle bir sayılır ki. Anayasal hakkım var orada öyle kocaman kabak gibi.

YSK'nın emsal kararlarında belirttiği gibi zaten mühürsüz bir zarfın ve ya pusulanın hile ile temin edildiği belirlenmişse tutanak tutulur,imzalanır ve itiraz edilir geçersiz sayılır.

Tamam ?

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Emsal karar dediğin 2010 değişikliğinden önce.

Yurtdışında sayılmıyorsa yurtiçinde de sayamazsın.

Sen vatandaş olarak iki saniyeni ayırıp mührüne bakmadın mı? Ulan oy kullanıyorsun, bi zahmet bak mührüne, mühür yoksa söyle mühürlü olanı versinler.

Zaten 5 yılda bir yapılan seçimde bile bir mührü basamayan YSK'nın sorgulanma zamanı gelmiştir.

Sen hakkını aramadığın sürece yarın senin de aynısı başına gelecek, o zaman görürüm ben sizi.

Bu şaibeye ses çıkarmak vatandaşlık görevidir, sandık açılırken mi geldi mühürsüz olduğu akıllarına?

• hsntrk kullanıcısına yanıt
    Şuna katılıyorum oy çalıp haksızlık yapan ve bunu savunan herkesin Allah belasını versin. Ysk herkesten bağımsız her partiden üyesi bulunan bir kurul ve karar oy birliği ile veriliyor. Her parti kendi üyesine sorsun neden kabul ettin bu değişikliği diye. Mühürsüz zarflardaki oyların evet olduğunu ve sayısını kim nereden biliyor yalan yanlış bilgiler ile gaza getiriliyor millet.

kimse burada milleti galeyana getirip meşru seçimlere karşı sokağa dökmeye çalışmısın hesabini savcılara verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsntrk

Emsal karar dediğin 2010 değişikliğinden önce.

Yurtdışında sayılmıyorsa yurtiçinde de sayamazsın.

Sen vatandaş olarak iki saniyeni ayırıp mührüne bakmadın mı? Ulan oy kullanıyorsun, bi zahmet bak mührüne, mühür yoksa söyle mühürlü olanı versinler.

Zaten 5 yılda bir yapılan seçimde bile bir mührü basamayan YSK'nın sorgulanma zamanı gelmiştir.

Sen hakkını aramadığın sürece yarın senin de aynısı başına gelecek, o zaman görürüm ben sizi.

Bu şaibeye ses çıkarmak vatandaşlık görevidir, sandık açılırken mi geldi mühürsüz olduğu akıllarına?

Dostum 2010 değişikliğinden önce kanun yok mu?

298 Sayılı 1961 kabul tarihli Kanun, YSK'nın emsal karar tarihleri ve bu kanunun bu tarihlerdeki geçerli halini bir incele istersen.

Ben mührüme baktım. Sorduğum herkes bakmış bir sorun yoktu diyorlar. Zaten 2,5 milyon rakamını siz bir yerlerden uydurdunuz kardeşim. Ondan kendi yalanlarınıza kendiniz inanıyorsunuz sonra millete saldırıyorsunuz buna inanmak için.

Çünkü ilgili kanunda;
    1- Pusula ve zarfları mühürlemek sandık kurulunun görevi.
    2- Mühürsüz zarf ve pusulalar geçersiz sayılır.
    3- Vatandaşın zarf ve pusulaların mühürlünüp mühürlenmemesini denetlemek gibi bir görev yok.

Bir oyun:

Hileli , şaibeli , usulsüz , kuralsız kullanıldığı kanıtlanmadıktan sonra sandık kurulunun bilerek ve ya bilerek ihmali sonucu zarf ve ya pusulalarının mühürlenmemesi , vatandaşın Anayasal hakkını bozamaz...

Çok açık ve net bir şekilde ortalama her zekaya sahip bir insanın anlayabileceği onlarca emsal YSK kararı var.

Bir sıkıntı varsa zaten sandık kurulu üyeleri tarafından bir tutanak turulur ve herkes imzasını atarsa bu oylar geçersiz sayılır artık yani göster bana bakayım 2,5 milyon oy diye sallıyorsunuz hileli,usulsüz oy kullanılmış bu 7000 sandık yapar ort.
    Her sandıkta akpli,chpli var zaten artık mhpli,saadet,vatan partisi artısı diğer üyeler...

Bana göster hadi 7000 tane tutanak!!! Yok ki gösteresin.

Artık zaten ben bu tartışmayı bitirmek istiyorum.

• YSK da zaten güzel bir dökuman hazırlamış.

http://www.ysk.gov.tr/ysk/docs/2017HO-SKMuhruKararlari.pdf
  • way_big W kullanıcısına yanıt
    Kardeşim anlatamadığım nokta şu savcılar ve hukuk görevini yapmıyor çünkü hükümetin baskısı var.

Bu şaibeli karar itiraz edildi ve daha da edilecek ama karşıda bir muhattap yok. Olayın üstünü kapatıp, kaçmaya çalışan bir YSK var.

Ve sorun şu; bir sonra ki seçimde biz nasıl YSK'nın tarafsızlığına güvenip oy kullanmaya gidicez? Kim bize maç ortasında kural değişmeyeceğini garanti edecek?

Hepimizin hakkı var seçimlerde, böyl şaibeler ile hakkımızı gasp edemezler.

• İlk defa mı bunu yapıyorlar sanki. 2010 kpss sınavında kopya çekildiği gün gibi ortada iken hiçbirisinin sesi çıkmıyordu. Taaki öküz ölüp ortaklık bozulana kadar. Hepsi bir ağızdan 2010 da da kopya çekmişler diye hönkürmeye başladı müslüman din kardeşlerim.
  • Rezillik resmen ya , mühürsüz pusulanın olduğu sandıklarda seçim yenilenmelidir bu kadar basit . Şu kararı bile veremiyorlar , nasıl tarafsız bunlar ?

• AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Akplide vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: AwerlawK

Senin de anlamadığın şey şu dışarıdan mühürsüz pusula da gelse 1 oy sayılacak, orada oy versen de senin oyun 1 oy sayılacak, dışarıdan oy getirmek zaten sizin gibi bizden baya baya ileri zekalı insanların aklına gelecek kadar boş bir fiil olduğu için aklımıza gelmemesi normal. He dersin sandığa birden fazla zarf atılamaz mı? Atılır ama kolayca farkedilir, peki düşün neden? Eveeet doğru cevap çünkü o zarflar sandıktan çıktığında sayılıyor ve fazla çıkarsa rastgele zarflar seçilip iptal ediliyor. Şimdi bana söyle çünkü makarnadan dolayı beynim çalışmıyor(!) ha mühürsüz pusula ile 1 oy verdin he mühürlü pusula ile 1 oy verdin. Ne değişti?

Ne desem boş anlamıycaksın kendin söylüyorsun zaten . Bende diyorum ki senin dediğin gibiyse eğer kabul edilir ama onun garantisi yok işte kim nasıl güvenecek

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.